Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Az mno (elvesztett) tisztessége

2014.12.21. 19:56 | Proszektura | Szólj hozzá!

Címkék: korrupció mno Hír TV Losonczi Kata

Az mno szombati számának belpolitikai rovatában, a Hír Tv-re hivatkozva: „Az LMP kíváncsi, miért megy Szijjártó Oroszországba?”címmel arról tájékoztatott bennünket, miszerint „Szijjártó Péter jövő heti moszkvai tárgyalásának részleteire kíváncsi az LMP. Az ökopárt társelnöke ezért felszólítja a külügyi és külgazdasági minisztert, a nyilvánosság előtt számoljon be arról, hogy miről akar egyeztetni az orosz energetikai miniszterrel.”

Igen jellemző hír ez. Nem annak van hírértéke az mno számára, hogy tényleg, miért is utazik most a külügyminiszterünk Moszkvába, hanem e helyett azt tartották érdekesnek, és közlésre érdemesnek, hogy erről egy ellenzéki párt vezetője érdeklődött.

Még jellemzőbbek voltak az e cikkhez fűzött olvasói kommentek. Természetesen valamennyien Szél Bernadetten gúnyolódtak.

„Ferencné Tárnoki”: „Ez a Bernike nagyon kíváncsi és már látszanak rajta az öregedést jelző ráncok. Nagyon vigyázzon, mert korán meg fog öregedni, és megcsúnyul.”

„Asus13” csak annyit jegyzett meg nagy bölcsen: „Aki kiváncsi…”

A „hunszentes” fedőnevű kommentelő szerint: „ilyeneket csinál, akinek beszédkényszere van... nem ő a legélesebb kés a fiókban...”

De legtalálóbban mégis „modell” fogalmazta meg az ilyen kötekedő ellenzékiekkel kapcsolatos közös véleményt: „Majd megtudja, ha rátartozik!!”

Vagyis, ha jól értem ezeket az embereket, hazánk külügyminisztere oroszországi ténykedésének ismerete nem tartozik az ellenzékre, sőt egyáltalán senkire sem.

Majd ha Szijjártó úr jónak látja, elmondja.

Persze, mentségükre szolgáljon, hogy ők csupán elbirkásodott kommentelői egy olyan újságnak, amelyik valamikor függetlenségéről, tisztességéről volt híres. Például ötvenhatban a forradalom vezető sajtóorgánuma volt.

Ha a Magyar Nemzetnél – és persze a Hír TV-nél – jelenleg is igazi újságírók dolgoznának, ők kérdezték volna meg azt Szijjártó úrtól, mellébeszélést nem tűrve, amit Szél Bernadett.

De a mai Magyar Nemzetnél és Hír TV-nél ettől a kormánytól soha nem kérdeznek. Nem csak a külügyeinket nem firtatják, de teszem azt az Orbán család, Mészáros Lőrinc, Szijjártó Péter, Habony Árpád, Gíró-Szász András, Rogán Antal, stb., stb., stb. zavaros vagyoni viszonyait sem.

Ehelyett honnan, honnan nem, a napokban megint előbányászták például a KISZ és DEMISZ, egyébként nem vitásan eléggé tisztázatlan, rendszerváltás környéki anyagi ügyeit, kiemelve ebben többek között Gyurcsány Ferenc és Varjú László szerepét.

Csakhogy sokak számára a mostani kormányzati maffiakorrupció láttán már az elmúlt nyolc évezés is rettenetesen unalmas, a huszonöt évvel ezelőtti történésekre pedig ez még inkább vonatkozik.

Készséggel elhiszem egyébként, hogy a jobboldali újságírók Losonczi Katával az élükön nem füveznek, egyéb tiltott cuccokat sem használnak, és erről papírjuk is van, de igen gyakran úgy viselkednek, mint akik mégis valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt állnának.

Amiből a tanulság, hogy nem elég kábítószermentesnek lenni, annak is kell látszani.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr667002713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása