Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Obama a rágalmazó

2014.12.23. 10:44 | Proszektura | 1 komment

Címkék: Obama Szijjártó Péter CNN Nuland Goodfriend Hír Tv

Elképzelem a lázas izgalmat a külügyminisztériumban. A Vida Ildikó feljelentése miatti ügyben az ügyészség kérésére haladéktalanul levelet kell küldeni az USA –ba, André Goodfriend mentelmi jogának felfüggesztése ügyében. Nem jókor jön ez, amikor már az ember azon töri a fejét, mit tegyen a töltöttkáposztába.

Tanakodik hát a vezérkar, az élén Szijjártóval. Mi a francot kell ilyenkor írni? Hogy kell megfogalmazni? Csakhogy már minden szakembert elzavartak a minisztériumból, a futsalos haverok meg még egyelőre kötényt tudnak adni, ellenben külügyi tanácsokat nem. Talán hívni kéne a Habony Árpit. Ő mindenhez ért, Orbán, Lázár, Rogán, mind az ő ötleteiből élnek, és még csak pénzt sem kér egyiküktől sem, mint tudjuk. És talán még angolul is tud valamennyire.

Habony rövidesen érkezne is persze, az elmaradhatatlan Gucci táskájával. Állítólag a pizsamáját hordja benne, mert, hogy ugye jövedelme, lakhelye nincs, ezért összetolt parlamenti fotelokban szokott aludni.

Elmondaná, hogy szerinte nem kell túlzottan udvariaskodni abban a levélben. Sőt nem árt kis fenyegetőzés sem a nagyobb nyomaték kedvéért. Az amcsi külügyminiszter pofán rugdosását is kilátásba lehetne helyezni, amennyiben haladéktalanul nem intézkednek ez ügyben. Kifejtené azt is, hogy szerinte nem szabad megelégedni Goodfriend kikérésével. Hiszen az kizárt, hogy a saját szakállára cselekedett, amikor Vida Ildikót korrupcióval rágalmazta. Ha nem így lenne, már rég hazahívták volna, leváltották volna, fegyelmit kapott volna, stb. Ha pedig utasításra tette, amit tett, akkor az utasítót – a felettesét is bíróság elé kell állítani. Csakhogy az sem elképzelhető, hogy Victoria Nuland ilyesmire önhatalmúlag vetemedett volna, bizonyára ő meg a külügyminisztertől kapta erre a parancsot.

A lényeg a lényeg, végső soron mindezek mögött maga Barack Obama elnök kell, hogy álljon. Sőt bizonyára ez az egész dolog az Orbán elleni puccs része. Vagyis kérni kell az egész amerikai hatalmi adminisztráció mentelmi jogának felfüggesztését, cakompakk.

Szijjártónak természetesen tetszene a Habony által felvázolt forgatókönyv. Tényleg, mit is szarozunk mi ezekkel a liberális hanyatló hatalmakkal? S lelki szemei előtt már feltűnne a PKKB folyosója, tömve újságírókkal, a tárgyalóterem ajtaján pedig ott virítana a kifüggesztett tárgyalási jegyzék a felirattal: ½ 9 h, rágalmazás vétsége miatti eljárás Barack Obama és társai ügyében. Bizonyára még a CNN is élőben közvetítené az egészet, s persze mellettük ott feszítene a Hír Tv stábja is, Császár Attila riporter úr vezetésével.

Egyszóval félelmetes lenne ez a perspektíva Obamáék számára.

Nem kizárt – fantáziálna tovább Szijjártó –, hogy a beijedt jenki prominensek meg is próbálkoznának valahogy kiengesztelni Vidáékat. Mire ő kacsingatva azt mondaná Obamának négyszemközt a bíróság vécéjében, hogy kedves Barack, azért meg lehet ezt fehér asztal mellett is dumcsizni.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr887006173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2014.12.23. 11:11:49

A magyar válasz udvarias reakció az amerikai agresszióra, semmi egyéb.

Jogilag nyilván ökörség a magyar lépés, de eleve nincs is jogi cél.
süti beállítások módosítása