Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Gondolatok 2014 szent estéjén

2014.12.24. 19:06 | Proszektura | Szólj hozzá!

Címkék: Jézuska Télapó Szijjártó Péter kerszténység Szent este

Elképzelem, amint Bécsben, egy hangulatos kávéház ajtajában Herr Viktor Orbán a pocakján lógó hercig kis fehér köténykéjében a Rákóczi túróst és a Kossuth-kiflit kínálgatja az arra járóknak sramli zene mellett, odébb Farkas Flórián aranyzsinóros kékdolmányában és piros macskanadrágjában a Rigó Jancsit ajánlja, mellette Vida Ildikó Casus Művészeti Bt.-je ügyködik, átellenben az utca túloldalán pedig a hórihorgas Gyurcsány hazudozik az oda betérő gyanútlan kuncsaftoknak arról, milyen friss és finom a krémes süteménye.

Az EU csatlakozás után akár így is alakulhatott volna a történelmünk. De sajnos az említett urak annak idején úgy döntöttek, hogy nem használják ki a kínálkozó rendkívüli alkalmat, ezt a bécsi cukrászdanyitást, e helyett idehaza szolgálják a közjót.

Így ahelyett, hogy odaát szidnák most őket,  minket boldogítanak azóta is.

És amíg a sógoroknál legfeljebb egy-egy cukrászdát pusztítottak volna le, idehaza egy egész országgal tették, teszik folyamatosan ugyanezt.

 De most, karácsony szent estéje előtt söpörjük félre az efféle komor gondolatokat!

Hisz nem is oly sokára megszólal a kis csengettyű, s megjelenik aranyozott szánján a Mikulás, akarom mondani a Télapó, illetve hát mit is beszélek, hisz ezek már idejétmúlt nézetek, szóval persze, hogy a Jézuska, végtére is Európát a keresztény gyökerei tartják fenn, hangsúlyozza furtonfurt a regnáló miniszterelnökünk is, ez az Orbán Viktor nevezetű keresztény gyökér.

Ahogy egyik leghűségesebb vazallusa oly frappánsan megfogalmazta a minap: „Nem utasítunk el liberális értékeket. De azt mondjuk: a mi demokráciánk keresztény, Európa keresztény kontinens. Minél inkább eltávolodunk keresztény gyökereinktől, annál rosszabb lesz a helyzetünk. Európának újra keresztényebbé kell válnia, hogy visszaszerezze versenyképességét.”

Arra a kérdésre pedig, hogy szerinte Európa keresztényi gyökerektől eltávolodása miben nyilvánul meg, kifejtette, Európában egyre kevesebb tiszteletet adnak a családoknak. És aki hazafias gazdaságpolitikát követ, az egyből megbélyegzik nacionalistának.

Vagyis szerintük a kereszténység = tisztelet a családoknak és a hazafias gazdaságpolitika.

Halljátok ezt az iszlám, hinduizmus, buddhizmus hívei, halljátok ti zsidók? Ti jó néhány milliárdan, hogy más egyéb vallásokról már ne is beszéljünk?

Tekintettel arra, hogy ti nem vagytok keresztények, hát nem is tudjátok a kellő tiszteletet megadni a családoknak, s nem is vagytok képesek hazafias gazdaságpolitikára, punktum.

Európa viszont, Szijjártó szerint, még megmenthető.

Ezen ügyködik most a magyar kormányzat.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr977009131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása