Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Gyurcsány Fred

2014.12.30. 20:19 | Proszektura | 9 komment

Címkék: Gyurcsány DK Tüntetés Várady Zsolt

Bizony sokaknak él még élénken az emlékezetében az a bizonyos 2013. október 23-ai nagygyűlés, ahol a DK, Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök vezérletével gyakorlatilag meghekkelte Mesterházyékat. A módszer az volt, hogy a kisebbségben lévő, ám igen agresszív DK párthívek befészkelték magukat a tömeg legeslegelejére, közvetlenül a pódium elé, és hangos ordítozással megzavarták az MSZP elnökének ünnepi beszédét. Kórusban hangosan összefogást kántáltak, miközben ezzel éppen vaskos széthúzást szítottak.

Ahogy az origo akkor beszámolt róla: „a nyugdíjasok tomboltak papírzászlókkal az első sorokban, és amikor a színpadról elhangzott a Demokratikus Koalíció neve, ők sikítottak és kiabáltak a leghangosabban.”

Gyurcsány láthatóan a mai napig nem hajlandó tudomásul venni, hogy ő a jelenlegi hazai ellenzék Piszkos Fredje. Sőt, még annál is rosszabb. Mert aki ismeri Rejtő regényét, az tudja, hogy „Piszok Alfréd” jó cél érdekében használta fel az alvilágban ellene irányuló mérhetetlen közutálatot, mégpedig azért, hogy a saját fia, St. Antonio uralkodó főherceg életét megvédje. Oly hevesen és látványosan gyűlölte és folyamatosan megöléssel fenyegette a fiatal fiút, a „Vadsuhancot” – aki nem mellesleg (Fülig Jimmy megfogalmazásában) a „Bolontsák” szigetek uralkodója volt –, hogy őt a leggonoszabb gazfickók (Serény Múmiák, Nagy Bivaly is) azonnal a védelmükbe vették.

Gyurcsány viszont szinte minden megnyilvánulásával azt éri el, hogy az Orbániából kiábrándultakat is meggyőzi arról, hogy akkor mégis inkább a Fidesz maradjon hatalmon.

Legújabban is például arra törekedett, hogy a január 2-án az Operaház elé tervezett MostMi: Új országot építünk - elnevezésű tüntetést „trollkodják szét” jelvényeikkel, pártzászlóikkal.

A sajtójelentések szerint ugyan állítólag megsértődtek, és mégsem fognak az eseményen részt venni. http://www.hir24.hu/belfold/2014/12/30/megsertodott-a-dk/#sl

De ne higgyük, hogy feladták, „csapataik” egyébként minden fórumon harcban állnak, egyértelmű a cél továbbra is; a közvélemény-kutatóknál mért pár százalékos, és hosszabb ideje stagnáló támogatottságuk ellenére az ellenzék vezető erejévé válni.

Igen jellemző egy DK párttag, Magdi Németh bejegyzése a tüntetés Facebook oldalán.

„Én NEM adom az elmúlt 25 évemet, és azt sem hagyom, hogy bárki elvegye, megmásítsa, vagy akár elhazudja a nagyapáink és apáink által kivívott demokráciát és az Európához való csatlakozást! Most csak a DK-ról szólva azt hiszem nem elhanyagolható, és lebecsülendő, hogy három éve a semmiből kezdte el fölépíteni magát, amelynek tagjai egyedüliként mertek szembemenni Orbán rendszerével, akár szóban, akár az utcán demonstrálva. Szintén egyedüliként álltunk ki a végsőkig az ellenzéki összefogás mellett is.”

És egy ugyancsak jellemző viszontválasz Juci Szamositól ugyanott.

„Gyurcsány lobbiból nem kérek!!!!Sajnos az Önök vagy fekete vagy fehér gondolkodása rettenetes! Demokratának pedig éppen nem mondanám!!!!A populizmus jelzőt pedig meghagynám Orbán és Gyurcsány uraknak! Ezeknél az uraknál csak a Jobbiktól írtózom jobban!!!!!!!!!!!!!!!! Bakker!

Hát itt tartunk most, pár nappal a tüntetés előtt.

Nagyon messzi még az igazi összefogás.

Tán messzebb van mint 2013 október 23-án.

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr877023787

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem kellene ezt a pártot betiltani a folyamatos hazaárulás miatt? 2014.12.31. 11:37:56

Most éppen offenzívát hirdettek a saját hazájuk ellen. EP-képviselőik a lehető legtöbb külföldi politikust rá fogják venni, hogy a lehető legrosszabb véleménnyel legyen hazánkról a nemzetközi sajtóban és minden egyéb fórumon, ahol megfordulnak - tudtuk...

Trackback: Amerikai zsoldosokkal erősít a liberális baloldal január másodikán? 2014.12.31. 11:34:45

Három busznyi civil ruhás, fegyveres amerikai katona érkezett december 16-án az országba. Ukrán kísérőjük lelőtt két ukrán tisztet a Luzsanka-Beregsurány közúti határátkelőhöz vezető útszakasz egyik ellenőrzőpontján, mert nem akarták engedni a buszokon...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Patreides · patreides.blog.hu 2014.12.31. 09:11:27

"az a bizonyos 2013. október 23-ai nagygyűlés, ahol a DK, Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök vezérletével gyakorlatilag meghekkelte Mesterházyékat".
Előtte persze Mesterházy és az MSZP gyönyörűen meghekkelte Bajnaiék 2012 végén szépen induló Együtt mozgalmát, ezt se felejtsük el.
A választási összefogás pedig a Fidesz által a választási törvénybe beépített szükségszerűség volt (az egyéni képviselők tekintetében), csak az MSZP ezt "túltolta" a közös listával (amit Lendvai még a súlyos vereség után is ezerrel próbált védeni).
Gyurcsányról meg csak annyit, hogy egy tipikus II. József-i figura, aki csak odáig jut el, hogy "a magam szempontjai szerint, elviekben, szerintem én jót akarok", csak éppen politikusként annyi tehetsége van, mint a töknek.
Ahogyan a mondás tartja, a pokolba vezető út is gyurcsányokkal van kikövezve.
Ez a január 2-i tüntetéssel kapcsolatos ámokfutása már túlmegy minden értelmezhetőségi határon, mára már nyilvánvalóan teljesen elgurult nála (is - mert a jelenlegi hatalom meg már kezdetektől teljes elmebaj) a gyógyszer.

Rudi Kató 2014.12.31. 09:24:26

Ez óriási sértés "Piszkos Fredre" nézve, hogy ezt a patkányt hozzá hasonlítják!
A likud fidesznek mindaddig nem kell tartani az ellenségtől amíg ilyen támogatói vannak gyúrcsótánynak!
Az orsós likud vityának a saját párt tagjaitól kell félni a pokorni, németh zsolt, lázár, s(t)arlós és a többi féreg sokkal nagyobb veszélyt jelentenek!
Az nem baj ha őt letaszítják a trónról csak a baj, hogy akit a helyébe akarnak ültetni még rósszabb!

Gyűrött Papír 2014.12.31. 09:55:04

Hogy lehet egy mondatban pozitív összefüggésbe hozni Piszkos Fredet és Gyurcsány Ferencet!? Szegény Piszkos Fred.

Más. Gyurcsányt a Fidesz tartja életben, hogy legyen kit/kivel démonizálni. Kovács Atanász eljövetelével nem lehetne sokkolni a tábort. Gy. F nélkül a Fideszenek magával kellene szembenézni. Na ez az ami nem megy.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.12.31. 10:56:36

Lehet,hogy vityáék megvették fecóékat.

miva? 2014.12.31. 12:36:43

Ha Gyurcsány politikus lenne, akkor tisztában lenne az akciói következményeivel. Két eset van:
1.: Gyurcsány politikus, és tisztában van az akciói következményeivel, de vagy Orbánnal szövetségben, vagy saját minimális népszrűsége miatt leszarja az ország érdekeit. Mindkettő a legrosszabb forgatókönyv holtversenyben.
2. Gyurcsány nem politikus, és naponta meglepődik azon, ami mindenkinek evidencia. Ez a forgatókönyv nem annyira gáz, hiszen nem a végletes romlottságot mutatja, csak a hihetetlen alkalmatlanságot.

lobster thermidor 2014.12.31. 13:11:16

Mi abban a meglepő, hogy egy politikus így, vagy úgy teszi a dolgát?

miva? 2014.12.31. 13:28:51

@lobster thermidor: Semmi. A meglepő az, ha egy politikusi poszton valaki a józan ész és saját érdekei ellenére teszi azt, ami valahol bizonyára a dolga, de tán mi sem hisszük el, hogy ennyire nyilvánvalóan Orbán érdekeiért száll síkra.

igazi hős 2015.01.01. 20:47:02

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Nem lehet, hanem biztos. Persze nem biztosan pénzről van szó, hanem Feri addig élvez védettséget, amíg szorgalmasan tolja a Fidesz szerekét, mert másra már úgy sem alkalmas, viszont nélküle még lenne esélye az ún. baloldalnak. (Bár ebben sem vagyok biztos: az MSZP múmiái már vállalhatatlanok, nélkülük meg töketlen zavaros kóválygása az egész párt. Ha a kasszakulcs nem lenne elég erős mágnes, már rég szétesett volna az egész.)
süti beállítások módosítása