Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

CÖF blöff

2015.01.04. 19:57 | Proszektura | Szólj hozzá!

Címkék: Barack Obama Vasárnapi újság Csizmadia László Gajdics Ottó

Csizmadia László CÖF-elnök a közszolgálati Kossuth rádión a Vasárnapi újságban azon lamentált a szolgaian alákérdezgető riporternek, miszerint: „A mai napig nem kapott választ a Civil Összefogás Fórum (CÖF) a Barack Obama amerikai elnököt megszólító tavaly őszi levelére. André Goodfriend, az Egyesült Államok magyarországi ügyvivője ugyan küldött egy „nesze semmi, fogd meg jól” választ, amit azonban a CÖF nem tudott értékelni.”

Hát igen, ezek már csak ilyenek, mindenféle fecniket, cetliket küldözgetnek, és persze ránk akarják sózni a palagázukat. – Gondolhatták e kritikus szavak hallatán a magyar közszolgálati rádiózás köztudottan igen szép számú kiművelt törzshallgatói.

De idézzük fel, mi is állt abban a bizonyos Obamának küldött szeptemberi CÖF-ös levélben!

Frappáns bemutatkozásuk szerint a CÖF „egy állampolgári kezdeményezésre létrejött kezdeményezés”, majd levelüket a megalakulási céljuk olyatén magyartalan – a birtokost és a birtokot nem egyeztető – megfogalmazásával folytatták, miszerint „a magyar civil társadalom érdekérvényesítés és értékkifejezés céljából.” http://civilosszefogas.hu/level-barack-obama-urnak/

Levelükben, hogy annak nagyobb nyomatékot adjanak, azzal dicsekedtek el, hogy „A megalakulásunk óta több mint 1200 civil szervezet csatlakozott hozzánk, amely sokrétű munkacsoportjaival, szakmai kerekasztal-beszélgetéseivel kiáll a civil társadalom mellett, hiszen ezek a szervezett civil intézmények és mozgalmak tartják fent a demokráciát.”

Pedig talán jobb lett volna, ha nem kivagyiskodnak a több mint 1200 civil szervezettel. Hiszen éppen ezzel leleplezték le a Fidesz tábor hazug, álságos demokrácia-felfogásának lényegét.

Az 1200-as szám ugyanis, nagyon úgy néz ki, ordenáré nagy blöff. 2012 februárjában az igen hangzatos nevű Patrióta Európai mozgalom megalakulását (tíz nyelven) kihirdető felhívás egyik aláírója is Csizmadia László volt „A csatlakozott négyszáz civilszervezetet képviselő Civil Összefogás Fóruma és Civil Egyeztető Tanács elnökségei nevében.”

A négyszáz civilszervezet 2014. szeptemberére, az Obamának írt levélben már „több mint 1200” lett.

Ami azért is módfelett érdekes, mert a CÖF honlapján jelenleg is csupán négyszázvalahány támogató szervezetet tüntetnek fel. (Hacsak nem úgy lesz ezren fölüli a létszámuk, hogy például Csizmadia egy felszólalásában a „Gazeta Polska 350 klubjáról” beszélt. Amely klubok persze, ha mind léteznek is, nem tudni miért a magyar civil társadalom tagjai.)

Ráadásul az atlatszo hu. kiderítette, hogy a felsoroltakból jó néhány nagy valószínűséggel fantóm-szervezet volt, „mert az interneten nem található az utóbbi néhány évből fellelhető aktivitása, illetve a CÖF honlapján kívül egyáltalán említve sincsenek.”

http://atlatszo.hu/2012/11/27/bekemenet-utan-kisertetjaras-fantomszervezetek-kampanyolnak-bajnai-ellen/

Találomra megnézve a listát, olyat, hogy Gálya Egyesület Bihardiószeg, én sem találtam, de olyat sem, hogy Libán Magán Erdőgondnokság, Marosfelfalu. A Szegedi Gondolkodó Magyarok Közösségének sem leltem semmi nyomát. A Szabo-Quartett viszont nem tudni, hogy miért kerül civil szervezetként a listájukra vagy ugyanígy a Porszinter Nyomda, avagy a dr. Wéber Consulting Kft. (amely a kromatográfiával kapcsolatos mintavételezés, minta előkészítés területén látja el ügyfeleit tanácsadással, információval, és eszközökkel), hogy a Narancsszelet blogról már ne is beszéljünk. (De legalább a Gajdics Ottó Baráti Kör kimaradt a felsorolásból.) Érdekes „Laminé Antal Éva polgármester” szerepeltetése is a civil szervezetek között, hiszen az októberi füzesabonyi polgármester választáson csúfosan leszerepelt. Úgyhogy Éva most már nem csak, hogy nem szervezet, ami sosem volt, de még csak nem is polgármester.

Kétségtelenül létezik viszont többek között a Terézvárosi Nosztalgia Dalkör Egyesület, a Történelmi Vitézi Rend Egyesület, Trianon Társaság, Wass Albert Polgári Kör, Magyar Pumi Klub.

Mi az, hogy, nagyon is.

Úgyhogy, ha nem akarja Obama elnök úr, hogy Terézvárosi Nosztalgia Dalkör, a Történelmi Vitézi Rend vagy a Magyar Pumi Klub tagjai megorroljanak rá, sürgősen fogjon neki a válaszadásnak, hiszen mint már idéztük, a CÖF szerint hazánkban „ezek a szervezett civil intézmények és mozgalmak tartják fent a demokráciát.”

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr377042019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása