Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Orbán Viktor tüntet

2015.01.12. 15:53 | Proszektura | 5 komment

Címkék: sajtószabadság Orbán Viktor CBA vasárnapi zárva tartás párizsi tüntetés

Orbán Viktor is részt vett a párizsi terrorellenes tüntetésen. Furcsa érzés lehetett ez számára, hiszen mostanában inkább ahhoz volt szokva, hogy nem ő tüntet, hanem éppenséggel ellene tüntetnek. Sokan fanyalogtak is a jelenléte miatt, mondván, hogy például a török Ahmet Davutoglu miniszterelnökkel, Ali Bongo gaboni elnökkel és Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel együtt, hogy enyhén fogalmazzunk, ő sem tartozik a véleménynyilvánítás és sajtószabadság harcos védelmezői közé.

De nem is csak ez volt a gond ezzel a párizsi részvétellel, és még csak nem is az, hogy a tragikus terrortámadás kapcsán micsoda banális közhelyeket és hazugságokat tudott magából kipréselni. 

Aszongya például, hogy „a terrorizmus a hétköznapjaink biztonságát fenyegeti.”

Hát igen. Meg az ünnepnapjainkét is persze. Akár csak egy nyolcas erősségű fölrengés, vagy egy atomháború vagy éppenséggel egy ebola járvány. Aztán azt is mondta, hogy Magyarországot szeretnénk Magyarországként megtartani. Félreértés ne essék, nem Magyar köztársaságként, hanem Magyarországként!

De ha már ennek az unortodox, illiberális nemzetvezetőnknek a tüntetésen részt vételét említjük, nem lehet elmenni szó nélkül a mellett, hogy annak ellenére elment oda, hogy arra vasárnap került sor.

Mert a vasárnap, mint tudjuk, a családé. És ugye Orbánnak is van ám családja. Mi az, hogy nagyon is.

Az Alaptörvényünk is kimondja, hogy Magyarország többek között kiemelten védi a családot, mint a nemzet fennmaradásának alapját.

És mi van, ha esetleg azért nem marad fenn a nemzet, mert Orbán vasárnap Párizsba jár tüntetni, a helyett, hogy ezt a szent napot a családjával töltené?

A 2011-ben elfogadott Alaptörvényünk szerint: „Valljuk, hogy együttélésünk legfontosabb keretei a család és a nemzet, összetartozásunk alapvető értékei a hűség, a hit és a szeretet.”

Az egykori KISZ-es, akarom mondani koleszos fiúk által a KDNP javaslatára vagy inkább követelésére összehozott „A kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról” szóló 2014. évi CII. törvénynek már a bevezetője is ezt hangsúlyozza. A hűség, hit és szeretet jegyében fejti ki hasonlóképpen, hogy „ha a  kereskedelem szabadságának érdeke és a  magyar társadalom legfontosabb építőkövének, a  családnak a védelméhez fűződő érdeke összeütközésbe kerül, akkor a családi közösségek megtartóerejét kell erősíteni.”

Magasröptű, csodaszép, sőt magasztos és nemes gondolatok ezek.

Szó sincs itt holmi multik elleni harcról, gonosz plázákról, CBA és más haveri boltok helyzetbe hozásáról.

Még csak nem is valami öregkori kapuzárási pánik tünete ez.

Nem kérem szépen, a családok, mint építőköveknek a védelme meg a megtartó erő erősítése.

Csodálom, hogy ugyanezt a hantát nem sütötték el az útdíjnál is, hogy aszongya, az útdíj bevezetése megfontoltabb gépkocsi használatra ösztönzi a társadalom legfontosabb építőköveit, és fölösleges autózgatások helyett több időt töltenek majd a szeretteikkel, miáltal még tovább erősödik a megtartó erejük, meg ilyesmi.

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr677064717

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Így lehet bárkiből gyilkost csinálni, ha te irányítod a médiát és a rendőrséget 2015.01.13. 12:29:06

Észrevetted, hogy az arab testvérpárt NEM gyanúsítottként, hanem végig gyilkosként, sőt mészárosként emlegette a bulvármédia, holott a gyilkosok arcát nem látta senki, a kocsiban "felejtett" útlevél meg vagy létezett, vagy nem? Hol van itt az ártatlan...

Trackback: Öt kereszténygyalázó címlap a Charlie Hebdo-tól, amivel nem dicsekszik a média 2015.01.13. 12:26:30

Mielőtt elkezdenénk összekeverni a szólás szabadságát a nettó, alpári, öncélú mocskolódással, érdemes megnézni a lentebbi gúnyrajzokat. Csak hogy értse az ember, mi bajuk a radikális iszlamistáknak a prófétájukon gúnyolódó firkászokkal. (Szenthároms...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lac666 2015.01.13. 09:18:39

Szégyen a gyáva, korrupt, tolvaj felcsúti bohóc!

csababácsi 2015.01.13. 09:21:39

Csak azért ruccant ki Párizsba ,mert hétfőn volt egy kis dolga Zürichben az aranylabda díjátadón, no meg a bankban.
A páncélozott VW-be jó sok pénz fér!!!

citrix 2015.01.13. 12:30:58

A Magyar Köztársaság öt éve nem létezik, ezt a focihuszár deklarálta egyértelműen. De hiszek benne hogy lesz még Magyar Köztársaság!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.01.13. 13:35:24

És a főjedivadász vajh minek ment vele?
süti beállítások módosítása