Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Fricz és az egyetlen, igazi összetartó erő

2015.01.19. 21:24 | Proszektura | 1 komment

Címkék: DEKA Fricz Tamás Orbán Viktor McCain

A Fidesz egyik megmondó embere (majdnem azt írtam gondolkodója) legújabb blogjában már a bejegyzése legelején is arra a megállapításra jutott, miszerint „Nem kétséges, Magyarországnak éppen az egyik legnagyobb baja, hogy nem egységes”.

Nem kétséges, hogy nem egységes.

Fricz Tamás e blogjának apropója a DEKA megalakulása volt. Amely szervezetnek deklarált célja Orbán távozásának kikényszerítése, és új kiegyezés kieszközlése.

A blogger alaposan ki is akadt ezen. „Szírén szavak”, a baloldal „trójai falova”, „cinkelt játék, a FIDESZ-KDNP megosztása érdekében”.

Pedig a nemzeti egységre szerinte is éppen most lenne igazán szükség, de egészen más okból:

„… egyfelől a párizsi merénylet utáni nemzetközi káoszban, másfelől, mert még ezekben az időkben sem képes megszűnni a Magyarországgal szembeni támadássorozat, hazánk szuverenitásának megkérdőjelezése.”

Ha jól értem, tehát elismeri, hogy nincs nemzeti egység, holott most lenne igazán szükség rá.

Egy korábbi blog bejegyzésében (2014. december 8.) McCain kijelentéseire reagálva viszont még éppen azt fejtegette, hogy „Önmagával rengeteget vitatkozó, megosztott nép vagyunk, de egyetlen esetben – s akkor igen, kurucos módon! – mindig összefogunk: ha a szabadságunk kerül veszélybe. És ezt kellene megértenie a nagyhatalmaknak, a Nyugatnak, amikor regulázni, alárendelni, irányítani akar bennünket.”

Most akkor, hogy is van ez? Micsoda összevissza beszéd ez? Van nemzeti egység és összefogás, méghozzá kurucos módon, vagy nincs? És, ha Fricz szerint sincs egység, akkor ennél a kurucos népnél mégis miért nincs? Netán azért, mert valójában nem is Magyarországot, nem is minket akar az a bizonyos „Nyugat” megregulázni, hanem „csupán” a fejünkre telepedett akarnok, ostoba orbáni hatalmat?

 De Fricz blog bejegyzésének a lényege persze valójában nem is ebben rejlik, hanem, amikor felteszi a DEKA alapítóinak a kérdést: „Önök képtelenek azt felfogni, hogy a jobboldali, nemzeti tábor egyetlen igazi összetartó erejét Orbán Viktor testesíti meg?”

Ez viszont már tényleg világos beszéd. „Egyetlen” és „igazi”. Orbán, mint egyetlen, igazi összetartó erő, amely, veszély esetén kurucos módon összefog.

Mi ez, ha nem egyfajta vezérelv elfogadása és beismerése? A blogger szerint, ha Orbán nem lenne, Fidesz sem lenne. Egységes nemzeti tábor sem lenne.

Remélem nem valami olyasmire gondolt, amikor ezt leírta, hogy Ein Volk, ein Reich, ein Führer.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr357089925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mostly Harmless 2015.01.19. 22:25:19

nem, csak arra, hogy egy az akol, egy a pásztor.
süti beállítások módosítása