Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

A garázda Kövér László és társai

2015.01.28. 20:08 | Proszektura | 6 komment

Címkék: garázdaság Semjén Zsolt Kövér László DopeMan Orbán fej

Miközben a sajtó olyasmikkel van tele, hogy Rogán Antal úr polgármesterként hosszú időn keresztül miként csökkentette példamutató módon az ingatlanok árát, mostanában pedig a kiflik és zsömlék hasonló árcsökkentéséért harcol minden erejével a gonosz, kapzsi pékek ellen, azért jegyezzük meg, történt más említésre érdemes esemény is a hazai közéletünkben.

Itt van mindjárt például DopeMan ügye.

Aki tegnap a Facebookon adta mindenki tudtára az ő sajátos stílusában, miszerint

„A postás 2x csenget, ügyészségi levél átvesz, nemzeti jelképgyalázás ügy ejtve, Orbán hungarocell fejből vádemelés. Nem bántom az ügyészt, ő csak parancsra teljesít, de jelen helyzetben, ez így és ebben a formában KOMOLY?”

Az egyik kommentelője, Gömzsik Péter meg is jegyezte:

„én a helyedben készíttetnék egy másik hungarocell orbi-fejet, meg egy miniatűr pöcsöt is, bevinném a tárgyalásra, és mondd, hogy "megbántad", tessék, megtéríted, és hoztál kamatot is.”

De mi ne vicceljük el ezt a hírt, hanem csak állapítsuk meg a tényt, miszerint DopeMan közlése szerint két év után vádemelésre kerül sor a hungarocell Orbán-fej rugdosása miatt.

Történt mindez annak ellenére, hogy a TASZ ügyvédje által képviselt rapper korábban kérte a rendőrséget a nyomozás megszüntetésére. Tette ezt sok egyéb jogi érv mellett arra hivatkozva, hogy „a miniszterelnök hungarocellből készült fejébe történő rugó mozdulat egy politikai vélemény kifejezése. A véleménynyilvánítás szabadsága pedig nem csak a beszéd tartalmát védi, hanem a közlés módját is, amit az alapjog gyakorló szabadon választhat meg, amíg az mások jogát nem sérti.” Ezért hiányzik a cselekedetének társadalomra veszélyessége.

A rendőrség és ügyészség azonban mindezt, úgy tűnik, egészen másként látta.

Na, jó, most, kis időre tételezzük fel, hogy a rendőri és ügyészi szervek helyesen foglaltak állást akkor, amikor Pityinger László és jogi képviselője jogi érveit félresöpörték, és a vádemelés mellett döntöttek.

Mint tudjuk, a garázdaság bűncselekménye elkövetési magatartásának három együtt fennforgó eleme van: a kihívó közösségellenesség, az erőszakos magatartás (amely akár személy, akár dolog ellen lehet) és az, hogy a magatartás objektíve alkalmas legyen a megbotránkoztatásra vagy riadalom keltésére.

Ha a rendőrség és vádhatóság szerint ezek a törvényi feltételek Pityinger László esetében megvalósultak, akkor ez esetben viszont a vádlottak padján ott kellene mellette ülnie Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének, Orbán Viktor miniszterelnöknek és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek is.

Az ülési sorrend, pl., hogy ki legyen az első rendű, ki a második, és így tovább, megengedem, vita tárgya lehet.

De a lényegre térve, ha DopeMan Orbán szoborfej rugdosása tényleg garázdaság bűncselekménye, akkor szerintem így kell minősíteni azt is, amikor Kövér László házelnök a parlamenti ülésteremből az EU zászlaját erőszakkal eltávolíttatta, amely cselekedete kihívóan közösségellenes volt az EU közösségével szemben, és merem állítani, nemcsak, hogy alkalmas volt mások megbotránkoztatására, de sokunkat ténylegesen meg is botránkoztatott.

De erőszakos, kihívó és sokakat megbotránkoztató volt az is, amikor Orbán Viktor és Semjén Zsolt a trafikügyben tiltakozók csokoládéjának csomagolását fogaikkal feltépték és a tartalmát érzéketlen pökhendiséggel elfogyasztották.

Pityinger javára kellett írni, hogy neki legalább eszébe sem jutott az Orbán fej megkóstolása.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr937118759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

László Avarosi 2015.01.28. 22:28:35

Amit az előbb írtam az hova lett? Van cenzúra?
Egy hungarocell hulladékdarab odébb taszítása az útból inkább közbiztonsági cselekedet, nehogy elessen valaki benne.

nandras01 2015.01.29. 01:22:06

messzemenően nem értettem egyet dopeman performanszával, közönségesnek és alpárinak tartottam, de azért az már a világ röheje, ha emiatt bármiféle retorzió érné.
persze az sem baj, ha elítélik, majd a strasbourgi bíróság ítélete után kaszálni fog :)

Muad\\\'Dib 2015.01.29. 13:01:22

Dopeman-el foglalkozni is felesleges, nemhogy műsort csinálni neki egy perrel. Azonban az, hogy már megint egy kontra-produktív baromságot kell a főoldalon olvasni már egész más tészta. Egy valaha - akár csak fél év - jogot tanuló ember fél pillanat alatt szedi ízekre az egész baromságot, amivel ez a poszt össze akar mosni teljesen különböző dolgokat.
Ha a fityesz dolgának megkönnyítése volt a cél, akkor gratulálok, siker. Mert az, hogy a szokott 30 ember itt fog szellemi maszturbációt végezni, hogy ez milyen igaz, nem valami nagy teljesítmény.

Gáz volt kivinni az EU zászlóz? Igen, óriási.
Gáz volt a csokit elmajszolni? Ja, elég nagy.
Van ennek bármi köze a jogszabályok által elég szépen körülhatárolt garázdasághoz? Semmi.
Van dopeman ügyének köze hozzá? Ez már jogalkalmazási kérdés, majd a bíróság elönti, de simán ráhúzható a dolog (a fityesztől teljesen függetlenül).

Szóval könyörgöm, ne nyerjük meg már most a választást előre ezeknek a hülyeségekkel, ha egy mód van rá...

Ma Baker 2015.01.29. 14:10:51

@Muad\\\'Dib: Meglepően értelmes hozzászólás! Annak ellenére mondom ezt hogy szerintem pont másképp gondolkodunk a politikáról.

floborm 2015.01.29. 16:37:32

@nandras01: sajnos vannak ilyen túlmozgások. mások zászlóégetésre vagy taposásra gerjednek rá ennyire. pedig a jelképekkel mint eszközökkel kifejezett vélemény is vélemény és békén kell hagyni. mindenki pont annyira hülye lehet amennyire akar.
süti beállítások módosítása