Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Megint konzultálunk

2015.02.14. 11:17 | Proszektura | 37 komment

Címkék: bevándorlás nemzeti konzultáció Orbán Bayer Zsolt Merkel Mészáros Lőrinc

A sok ijesztő hír után, amik az ukrajnai háborúról, a görög válságról és a rémséges bevándorló áradatról szóltak, felüdülés volt a szombati Magyar Hírlapban ismét egy Bayer Zsolt írást olvasni a Tiborcz család újabb irgalmas szamaritánusi cselekedeteiről, amikor is egy brutálisan veszteséges yachtkikötő gondját vették le, közel félmilliárdért, a keszthelyi önkormányzat válláról.

Ám a baloldali ellenzék és sajtó e nemes tettért nem átallta már megint Orbán retyerutyáját fikázni. Ahogy Bayer megfogalmazta: „most ezen rugózik az összes kretén ellenzéki politikus a környéken, és az összes barom sajtómunkás odaátról.” Bayer nagylöttyös indulatában el is küldte mindet az „anyja keservébe”. http://magyarhirlap.hu/cikk/17336/Kikotogate

De hát Bayer szerint min is kéne az ellenzéknek és a médiának „odaát” rugózni? Hát persze, hogy nekik is a bevándorlók okozta súlyos problémákat kéne folyamatosan mantrázni. Amelyet most a kormányunk olyannyira fontos kérdésnek tart, hogy gőzerővel készíti elő az e tárgyú nemzeti konzultációt, és a népet már hetek óta a bevándorlók, menekültek tömegeivel riogatja.

Ahogy a médiumok megírták, Orbán Viktor miniszterelnök olyan - az európai menekültpolitikától egyébként eltérő - előírásokra kért felhatalmazást a magyaroktól, hogy az illegális határátlépőket a magyar hatóságok vehessék őrizetbe, tartsák fogva, és amint lehet, azonnal toloncolják ki őket. Ha megkapja erre a felhatalmazást a nemzeti konzultáción - mondta -, akkor érvényt is tud szerezni neki Brüsszelben.

Vagyis a nemzeti konzultáció arra lenne hivatott, hogy Orbán hatalmi köreinek idegengyűlölő, emberellenes, szamaritánusinak egyáltalán nem nevezhető álláspontját és ennek felelősségét az egész népre szétteríthesse.

Persze az orbáni hatalomnak igazából semmi szüksége az ilyen színpadias konzultációkra ahhoz, hogy a mi nevünkben nyilatkozzék. Megtették ezt gyakran, mindenféle konzultáció nélkül is.

„Támadják Magyarországot”, panaszolta nem egyszer a miniszterelnökünk, amikor demokráciaellenes lépéseit kritizálták, vádlón tekingetve Nyugat felé, amit aztán a sameszei kórusban ismételgettek, ismételgetnek utána. „Azt üzenjük Brüsszelnek, több tiszteletet a magyaroknak” duma, még választási szlogenné is avanzsált.

De nem kérte Orbán a véleményünket az illiberális demokrácia-felfogásának megerősítéséhez sem.

A Merkellel közös sajtótájékoztatójukon az illiberális demokráciával kapcsolatos újságírói kérdésre a következőket mondta:

„A magyar álláspont, khm, az én személyes álláspontom egy mondatban összefoglalható. és én e mellett minden fórumon ki fogok tartani, mi úgy gondoljuk, hogy nem minden demokrácia szükségszerűen liberális.”

Ahogy a véleményalkotása során keverte az egyes szám első személyt a többes számmal, jól példázza, miként próbálta, próbálja a saját ostoba, fokhagymaszagú véleményét az egész nemzet álláspontjaként feltüntetni mindenféle konzultáció nélkül.

Azt nem tudom, Angela Merkel a német fordítás alapján mennyit vehette mindebből észre, de mi magyarok ezen már nem lepődtünk meg. Mindenesetre kíváncsi lennék azért, hogy a magyarok többsége tényleg úgy gondolkodik-e az illiberalizmusról, mint a legfőbb vezetője. Ha egyszer rákérdeznék erre például Mészáros Lőrincnél, nem tartom kizártnak, hogy azt válaszolná, az illiberalizmus olyasmi lehet a felcsúti Puskás Akadémia focicsapatánál, mint a catenaccio az olaszoknál.

De akkor miért erőltetik most mégis ezt a nemzeti izét, konzultációt?

Szerintem pusztán csak arról van szó, hogy miután Orbán és stábja a közvélemény-kutatási adatokban rémülten konstatálta a Jobbik egyre erőteljesebb előretörését, hát megpróbálják őket jobbról előzni. Ehhez pedig kiváló alkalom a koszovói albánok exodusa.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr567174043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anyadmajma 2015.02.15. 11:24:22

Hehe, hülyegyerekek, hát nem értitek, mi?
Első levél:
Egyetért-e ön azzal, hogy a határon túli magyarok is szavazhassanak?
kb 900ezer ember visszaküldte, hivatalosan ezek 91-2%-a azt válaszolta, hogy NEM! Aztán, ezek az emberek rosszul tudták...
Szóval ez bolsevik demagógia a legkeményebb fajtából.
Ja, meg magyarország 60%a szeretné, ha 24ben olimpia lenn:)
És azt ezek az emberek tudják, hogy ez mennyibe fog kerülni nekik?

s 2015.02.15. 13:54:28

"De akkor miért erőltetik most mégis ezt a nemzeti izét, konzultációt?"

Azért, mert ez nem belpolitikai ügy, mint pl. az illiberális, vagy fasz tudja milyen demokrácia. Magyarország része az EU-nak, ezért ezekben a kérdésekben (EU-ba bevándorlás) nem kerülheti meg a közösségi álláspontot. Egy nyomós okot leszámítva, ha a magyar többség mégis inkább kifejezetten ezt kéri. De vajon kéri -e?

patkányarcúáginéni 2015.02.15. 14:00:33

Szamaritánus...És a 25 millió román? Akkor nem voltál sz.?

Hazudozol még magadnak is.

kissiú 2015.02.15. 14:12:25

@s: "De vajon kéri -e?"

Ezt sosem tudjuk meg, ui. senkinek sincs betekintése a "konzultáció" során visszaküldött anyagba, kivéve egy-két gondosan kiválasztott elemzőnek.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.02.15. 16:54:33

Miért baj ha egy politikai párt le akarja csapolni a politikai hasznot? A pártok már csak így működnek. Egyik sem jobb a másiknál. Amelyik pedig nem törekszik erre, szépen kiszelektálódik a rendszerből.
A maga módján Gyurcsány is politikai haszonra törekedett 2005-ben.Akár támogathatta volna a kettős állapolgársági választáson felvetett kérdéseket, hiszen az csak arról szólt hogy a parlament hozzon valamiféle kettős állampolgársági törvényt a határon túli magyaroknak. Eredményes és érvényes döntés esetén mindössze hoztak volna valamiféle semmitmondó jelképes törvényt, és kész.
Csakhogy friss miniszterelnökként szüksége volt egy belpolitikai győzelemre az ellenzéket vezető Orbán felett, így inkább egy gusztustalan ellenkampányba kezdett, és nyert. Persze csak rövidtávon járt jól. Hosszútávon eljátszotta a külhoni magyarok bizalmát az Mszp tekintetében, és ugye ők ma már szavazók. Ostoba volt és rövidlátó..

dr. mesterséges színezék 2015.02.15. 17:49:51

@A megvalósult amerikai ólom..: "Csakhogy friss miniszterelnökként szüksége volt egy belpolitikai győzelemre az ellenzéket vezető Orbán felett, így inkább egy gusztustalan ellenkampányba kezdett, és nyert. Persze csak rövidtávon járt jól. Hosszútávon eljátszotta a külhoni magyarok bizalmát az Mszp tekintetében, és ugye ők ma már szavazók. Ostoba volt és rövidlátó.."

Azért nekem dereng olyan apró momentum is, hogy Viki minden nap felesküdött arra, hogy neki dehogy jutott eszébe azt az állampolgárságot szavazati joggal kiegészíteni, áh dehogy.
Fletó - és még sokan mások - meg nem hitt neki.
Jogos volt a szkepszis Viki fogadalmaival szemben, vagy sem?

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.02.15. 18:03:48

@dr. mesterseges szinezek: Tökmindegy. Abban a szituációban lényegtelen volt hogy mi lesz később. Hisz látod, hogy hiába sikerült elvetéltetni a kettős állampolgárság ügyét akkor, később simán megcsinálta a Fidesz.
Ha akkor nem olyan rövidlátó Gyurcsány, maga is az ügy mellé áll, és a későbbiekben valamikor -(időhatár nem volt meghatározva a népszavazáson)-hoz a szcialista többségű parlament egy teljesen jelképes kettős állampolgársági törvényt, és most nem lennének olyean szar pozícióban a több milliós külhoni magyarság köreiben. Persze ehhez tovább kellett volna látnia az orránál..
Ha valami ellen nem tudsz tenni, állj az élére..

Andy73 2015.02.15. 18:57:00

Szerinted meg az lenne a jó, ha ölbe tett kézzel hagynák a Jobbik további erősödését? Esetleg Jobbik-kormányt szeretnél a mostani helyett? Merthogy baloldalról tényleg nem nagyon fenyegeti Orbánt a kormányváltás veszélye.
Baloldali bloggerként inkább arról írhatnál, hogy miért ilyen rémesen gyenge a baloldal, hogy csak a Jobbik jelent veszély az általad annyira utált Orbán-kormányra.

Maxvall a kloáka (törölt) 2015.02.15. 19:26:55

@Andy73: szerint már közel az a pont, amikor az emberek már szó szerint bárkit megválasztanak a fidesz helyett, akár a jobbikot is

Maxvall a kloáka (törölt) 2015.02.15. 19:28:57

@patkányarcúáginéni: 23-ról volt szó, de hazudj csak

egyébként valóban felháborító volt a xenofób kampány egy baloldali kormánytól, meg is kapták méltó jutalmuk végül...

csak ez nem mentesíti a most hatalmon lévő senkiházi tolvajbandát a saját felelőssége alól

vajdasagi 2015.02.15. 19:34:10

@A megvalósult amerikai ólom..: Én mint a Vajdaságból származó mindennel egyetértek, amit itt erről leírtál. Még hozzátenném: Gyurcsány ugyan nagyon okos taktikus, de szerintem stratégaként sokszor végzett szar munkát.

Ma Baker 2015.02.15. 20:45:56

Én sem mehetek oda Svájcba, hogy helóittvagyok, nekem otthon szar volt, mostantól adjatok nekem enni ti. A mindenkori kormánytól és a neolib EU vezetéstől is elvárom, hogy azok meg ne jöhessenek ide, akik hasonlóan el vannak maradva tőlünk mint mi Svájctól.
Az meg pláne felháborító, amikor olyanok, akik a magyar családok értelmes gyarapodását soha nem támogatták, az általuk is generált demográfiai űrt idegen kultúrák, kétes előéletű képviselőivel akarnák kitölteni. Főleg a párizsi események után.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.02.15. 21:24:37

@vajdasagi: Gyurcsány megásta a magyar baloldal sírját. A Fidesz és a Jobbik is rengeteget köszönhet neki. Nélküle nincs kétharmad 2010-ben, és a Jobbik ma nem a második legerősebb párt az országban.
Ráadásul kritikus helyzetekben túlmozgásosságával, kényszerítőzéseivel rendszeresen blokkolta, bénította a baloldalon elinduló egészséges folyamatokat is.

vajdasagi 2015.02.16. 07:43:50

@Ma Baker: Gondolom, itt a letelepedési kötvényre gondolsz, mint nemzetellenes lépésre. Amiből valószínűleg sok pénzt lenyúlhatnak Rogánék, így mehet a dolog.

konrada 2015.02.16. 08:06:12

@vajdasagi:
Svájcban is letelepedhetsz, ha sok pénzed van...

konrada 2015.02.16. 08:17:50

...azért ez messze sem olyan egyszerű, mint ahogy ismeretek hiányában látszik.

Amikor még Schengenen kívüli országok voltunk, minden szívfájdalom nélkül b.szták vissza a nyugatiak a bevándorlókat azzal, hogy majd mi eltartjuk őket addig, míg ők vagy tovább engedik, vagy mi kinyomozzuk azt, hogy valóban üldözött vagy csak gazdasági menekült.

...most meg újra kezd előkerülni a téma náluk - felvetődött újra az, hogy a belépési országnak kell kezelni az ügyet, illetve kvótákat kell felállítani, és bejövőket úgy szétosztani - és nem biztos, hogy nekünk kéne ezt megoldanunk.

...így bár tényleg csúnyán hangzik, de jobb már előtte kiabálni, mint utána szívni...

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2015.02.16. 12:12:42

igazi sikertörténet.kibombaztak a köcsög szerbeket a megkocsogebb alban terroristák kedveert.lett egy Koszovó.most az osszes albán ide akar jönni,mert valahohy a futermesztes es heroinkereskedelem nem tart el egy országot...
nahat

zdanee 2015.02.16. 12:20:23

Jön majd ide az a gazdasági bevándorló Oroszországból. Tudjátok, az a lopós, annektálós, aki miatt még a csatornafedeleket is odahegesztették, nehogy ellopja. Na, nemigazán szeretjük mi az ő fajtáját errefelé (nyugodj le már Skeeter, nem árt ez senkinek!), azt kéne jól elkapni, betoloncolni a gázvezetékébe, aztán hadd vigye a nyomás kifelé az országból!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.02.16. 12:51:19

@A megvalósult amerikai ólom..: Nem birod ki, hogy ne Gyucsányott egyet? 10 éves távlatból már kicsit ciki a párhuzam, bár tudom, más nem maradt, csak hogy "ők is loptak".

Amúgy a Paks2 szovjet hitelről szívesen konzultálnék. Lehet?

Vagy abból, hogy a többség nem akarja, a fidesz meg a könnyű pénz reményében igen, nem lehet politikai hasznot húzni? Hm?

xunilo 2015.02.16. 14:43:43

@A megvalósult amerikai ólom..: "Csakhogy friss miniszterelnökként szüksége volt egy belpolitikai győzelemre az ellenzéket vezető Orbán felett, így inkább egy gusztustalan ellenkampányba kezdett, és nyert."

hadd helyesbitsek. NEM nyert. Valamint hivatalsona NEM a Fidesz kezdemenyezte azt a nepszavazast.
Kurcsanyeknak azt sikerult elernie, h ne menjen el elegendo szavazopolgar szavazni.
A nagy demokratak arra buzditottak, h az emberek ne eljenek demokratikus jogukkal.
Mondjuk okosan taktikaztak, mert azt jol mertek fel, h arra nincs eselyuk, h a nepszavazason az az eredmeny jojjon ki, amit szeretnenek. Arra viszont konnyeden volt, h ne menjenek el elegen.
Hiaba no, akkor meg volt partkelte, fenykorat elte a Hetihetes, ovek volt a kozmedia.

xunilo 2015.02.16. 14:48:13

@vajdasagi: "Gondolom, itt a letelepedési kötvényre gondolsz, mint nemzetellenes lépésre. Amiből valószínűleg sok pénzt lenyúlhatnak Rogánék, így mehet a dolog."

En meg azt gondolom, h az alban, koszovoi, szir meg iraki csocselekre gondol. Amit en koszonom, de NEM kivanok etetni!
A bevandorlasi kotvenybol penze van az orszagnak, NEKED is, a soprepedbol meg kiadas, sok.
Amikor azt hallod a tv-ben, h le kellett zarni a palyaudvart, meg kint voltak mentok, rendorok, meg elszallitottak oket Debrecenbe, nos akkor vedd ugy, h nehany milla a MI kozos penzunkbol erre ment el.
Vehettunk volna belole gyogyszert vagy kotszert, MAGYAR allampolgaroknak, de mi inkabb idegenekre koltottuk.
S ez nektek baloldaliaknak valamiert tetszik. Nem ertem...

xunilo 2015.02.16. 14:48:44

soprepedbol = sopredekbol

Mad Mind 2015.02.16. 15:45:08

@xunilo:
Ja, bár nekem úgy rémlik jóval kevesebb pénzt toltak a Királyi csatornába, mint most, és kevésbé volt párthű, kevesebb nyíltan mszp nyalonc volt vezető beosztásban. Persze nekik nem is volt Rákay "2 millió" Filipük. A heti hetes, meg megy még most is.
Én pl elmentem szavazni és leszavaztam, mert sosem jó, ha valaki külföldről dönt egy másik ország belügyéről.

Mad Mind 2015.02.16. 15:47:11

@xunilo:
Ja és még valami, a közpénz az közpénz és én nem akartam stadionokra, meg értelmetlen haverok által gyártott szobrokra költeni, de engem se kérdez senki. És inkább költeném a bevándorlókra, mint egy nagyzási hóbortban szenvedő ideggyenge minidiktátor kedvteléseire.

xunilo 2015.02.16. 16:07:50

@Mad Mind:
Igen, van meg heti hetes, de mar alig nezi vki, plusz mas a brigad is, amikor utoljara lattam, akkor a regi idokhoz kepest kevesbe uszitottak a fidesz ellen, cserebe nezhetetlenul gyenge volt.
A kiralyi tvben nagyjabol igazad van, bar sajna akkor is rengeteg felesleges kozpenzt oltek bele, s lehet, h kevesbe latvanyosan juttattak pozicioba a szocik (es az szdsz) a sajat embereiket, de partatlannak nem volt mondhato.
Sajnos a fidesz ezt is kimaxolta.
Ami a kozpenzek felhasznalasat illeti, abban is igazad van, ha engem kerdeznenek, akkor szinten nem lennenek szobrok meg stadionok, de ettol meg ne a bevandorlokra koltsunk.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.02.16. 16:25:48

@Vállalhatatlan fordulat: Párhuzamot vontam a két ügy között. mi a gond ezzel?
Az orosz hitel részletei pedig ismertek, és elég jó feltételekkel kapjuk. Egyébként is egy hitelkeretről van szó.,ami azt jelenti hogyha a finanszírozásra talál a kormány addig jobb hitelt, akkor igénybe sem kell venni. ( Biztos tisztában vagy azzal hogy mi a különbség egy banki hitel, és egy banki hitelkeret között..)
Egyébként a finnek hasonló kondíciókkal építtetik saját atomerőművüket a Roszatommal:

atomenergiainfo.hu/orosz-atomenergetika/szerzodes-a-finnorszagi-hanhikivi-1-atomeromu-epiteserol

Biztos nem gondolták át..

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.02.16. 16:31:43

@xunilo: Igen, ebben igazad van. A Magyarok világszövetsége kezdeményezte azzal a Patrubánnyal az élén, akit a Fidesz nem is igazán támogatott..
Az is igaz, hogy több igen született, de végülis nem lett érvényes a népszavazás. Ez viszont győzelem volt Gyurcsány számára rövid távon belpolitikai téren Orbán felett, hisz elbukott az az ügy, ami mögé beállt az ellenzék, és amit ő támadott..

Luighi 2015.02.16. 17:21:20

Legyen újabb 500 segglyuk adó az emútötévbe'?
Legyen minden fityfasz faluba stadion?
Legyen minden zsinagóga (akár használaton kívüli is!) közpénzből kirittyentve?
Legyen minden szakértő megkérdezése nélkül Paks2 ezer milliárdokért?

Ezeket mé' nem kérdezte meg ez a majom GECI banda!

Andy73 2015.02.16. 18:51:41

@Maxvall a kloáka: Szerintem nem, legfeljebb szerinted. Talán fuss neki még egyszer, hátha megérted.
Szerintem továbbra is fölényesen vezet a Fidesz, és a legtöbb közvélemény-kutató is ezt mondja.
Csak annyi történt, hogy a Jobbik feljött, miközben a baloldal még jobban leszakadt.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2015.02.16. 20:12:23

Én baloldali liberálisként baromira nem örülök, hogy a kontinenst elárasztják az európai kulturális szintet messze alulteljesítő bevándorlók. Egyszerűen nem valók ide, mert jó esetben csak potyautasként kihasználják az európai vívmányokat, rosszabb esetben rombolják azokat.

Maxvall a kloáka (törölt) 2015.02.16. 20:16:03

@Andy73: pers ze, muci, persze... éppen a hozzád hasonlók miatt nő közben annak is az esélye, hogy a végén akasztani is fognak és az nem lesz olyan vidám

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2015.02.16. 20:18:17

@A megvalósult amerikai ólom..: "Az is igaz, hogy több igen született, de végülis nem lett érvényes a népszavazás. Ez viszont győzelem volt Gyurcsány számára rövid távon belpolitikai téren Orbán felett, hisz elbukott az az ügy, ami mögé beállt az ellenzék, és amit ő támadott.."

Én határozottan emlékszem, hogy Gyurcsány azt mondta, hogy mindenki egyéni belátása szerint szavazzon. De úgy látom, nagyon nagyon nagy legendáriumot szőttetek a történetből.

Én például a mai napig ellenzem a kettős állampolgárság osztogatását. De pusztán a választási rendszer miatt. Ha nem járna hozzá szavazójog, nem lenne kifogásom.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.02.16. 20:57:34

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: Rosszul emlékszel. Az Mszp-n belül egyedül Szili foglalt állást a lelkiismereti szavazás mellett. A párt hivatalos álláspontja a "nem" szavazatt leadására bíztatott, a "kiszámíthatatlan hatásokra " hívatkozva, a szadesz szintúgy..

Én ilyesmi plakátokra emlékszem a részükről:

upload.wikimedia.org/wikipedia/hu/thumb/4/45/Kettos_allampolgarsag_uszitas_mszpszdsz.jpg/220px-Kettos_allampolgarsag_uszitas_mszpszdsz.jpg

---

vajdasagi 2015.02.16. 20:59:43

@konrada: De gondolom, nem offshore cégtől vásáorolom a letelepedési kötvényt? Vagy ott is tolvajok a politikusok, mint nálunk? Mit tudsz erről?

vajdasagi 2015.02.16. 21:19:36

@xunilo: Azt ugye tudod, hogy a bevándorlási kötvényért kapott pénz nem tartósan marad nálunk, hanem csak egy ideig, és a végén vissza kell azt fizetnünk. A kínai meg arab terrorista fizet érte 100-at az offshore cégnek. Az meg átad 85-öt a magyar államnak. Aztán a végén a magyar állam visszaad 100-at a terroristának. Ezt tudod, csak szándékosan elhallgatod? Mert nem akarom elhinni, hogy nem is tudod.

zdanee 2015.02.16. 21:56:27

@Luighi: Te, ezeknek pont annyi közük van a zsidókhoz meg a zsinagógákhoz, mint az ISIS-nek a Máltai Szeretetszolgálathoz.
süti beállítások módosítása