Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Megint hülyének vagyunk nézve

2015.03.06. 17:04 | Proszektura | 42 komment

Címkék: Kossuth rádió Vida Ildikó Goodfriend Buda-Cash Fidesz-hívek

Orbán Viktor megint hülyének nézett bennünket. Bár a politikusainktól tulajdonképpen ezt már megszoktuk, nem ő az első, aki ezt teszi velünk, s bizonyára nem is az utolsó.

Elég régen volt már, mégis jól emlékszem még arra, amikor Horn Gyula kijelentette, ami Magyarországon van az minden csak nem közbiztonság. Mondta ezt miniszterelnökként, Kuncze Gábor belügyminiszter közvetlen főnökeként. Aztán arra is emlékszem, amikor Demszky Gábor az autósok közé beállva tüntetett a budapesti kátyúk ellen. Tette ezt budapesti főpolgármesterként.

Most Orbán a Kossuth rádióban a Buda-Cash botrány kapcsán a riporternek arra a magas röptű megjegyzésére, miszerint „Itt lebeg a szemem előtt, hogy hiányzik az nekem, hogy nem kattant a bilincs ebben az ügyben”, úgy reagált: „Nekem is.” Mire a riporter rendkívül bátor kérdésére, hogy „És akkor?”, hosszabb fejtegetésbe kezdett arról, hogy: „Mint tudja, az igazságszolgáltatást a kormány nem irányíthatja. Ha az igazságszolgáltatást irányíthatnánk, vagy akár irányíthatnám – elnézést a szerénytelen kifejezésért – akkor már mind börtönben lenne.”

Aztán hosszabb előadásba kezdett a bizalomról, meg a hatalmi ágak megosztásáról.

„Első dolog, hogy folyamatosan fel kell tenni a kérdést, hogy ha tudjuk, hogy kik követték el, hiszen maguk is bevallják, miért sétálnak közöttünk szabadlábon? Ez a legfontosabb. Ha az emberek nem érzik úgy, hogy a bűnnek azonnal következménye van, akkor hogy bízhatnak meg a saját államukban? Az államhatalom megosztott, az igazságszolgáltatást a kormány nem tudja irányítani. Ezzel kell együtt élnünk. Azt a nyomást fenn kell tartani, hogy megkérdezzük az arra illetékes szervektől, hogy uraim, hogy akarják önök az államba vetett bizalmat erősíteni, ha ilyen nyilvánvaló esetben, ahogy ön fogalmazott, nem kattan a bilincs.”

Erre a dumára talán még az EU legorbánellenesebb hivatalnoka is elismerően csettintene.

Viszont annyit még a legbirkább Fidesz-hívek is tudnak azért szerintem errefelé, hogy a büntetőeljárás több fázisból áll. A bírósági szakaszra valóban nincs sem a kormánynak, sem a miniszterelnöknek intézményesített ráhatása, beleszólási joga. Legalább is egyelőre.

A nyomozásnál azonban még egészen más a helyzet. Főleg annak kezdeti szakaszát tekintve egyértelműen a rendőrség, mint nyomozóhatóság az ügy ura, eldöntheti, hogy mikor,ki ellen, miért indít eljárást, s többek között őrizetbe vételt rendelhet el, házkutatásokat tarthat, stb. Ezért, ha Orbán komolyan gondolná, akkor a saját belügyminisztériumának vezetőitől kéne megkérdeznie, hogy uraim, hogy akarják önök az államba vetett bizalmat erősíteni, ha ilyen nyilvánvaló esetben nem kattan a bilincs?

Ha Orbán vette magának a jogot nem is oly régen, hogy Vida Ildikót azt ország nyilvánossága előtt utasítgassa André Goodfriend feljelentésére, akkor miért nem lehetne kicsit határozottabb e tekintetben is?

Ő azonban úgy tesz, mint egy idegen, kívülálló. Egy mezei állampolgár. Aki ugye fel van háborodva és határozott intézkedést követel.

Azt is mondta még, hogy ki kell takarítani ezt az istállót. Mintha egyébként ez már öt éve nem az ő istállója lenne.

Abban csak reménykedhetünk, hogy nem Mészáros Lőrincet kéri fel majd ennek a takarításnak az elvégzésére is, mondván, hogy ő ugyan víz- és gázszerelő, de tuti, hogy ehhez is ért. Hiszen neki is van istállója. És egyébként is ő csak egymilliárd sorsáról feledkezett meg, nem százmilliárdéról.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr787246597

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A felcsúti vasutas álma 2015.03.07. 09:22:17

Tau bácsi, a mindig elegáns, esernyős úr kalapjára koppintott és félkört leírva újabb kétmilliárdot varázsolt elő: a felcsúti labdarúgó-akadémia újabb bő 2 milliárdos társasági adó támogatást kaphat. A (Orbán) Pancho Aréna mellé még két fűtött, nagymér...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mostly Harmless 2015.03.06. 18:21:44

A kitiltottak listája még mindig nem ismert. Vida Ildikó még mindig a helyén van. Miért?

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2015.03.06. 18:26:47

@Mostly Harmless: Ezek jó kérdések. Bizitosan Orbánt is bosszantják, hogy nem hajlandóak jelentkezni ezek az illetők, Vida meg nem hajlandó lemondani.

hidroponi 2015.03.07. 09:42:08

ha rajtam mulna akkor orban es bandaja kezen is csattanna a fejsze..ize bilincs..

2015.03.07. 09:53:04

második ciklus kétharmados többséggel (pardon ez utóbbi néhány napja megdőlt). Ha ez nem volt elég jogosultság/felhatalmazás a változtatásra, akkor ugyan mi lenne elég? Szánalmas vergődés az egész, amit ezek csinálnak.

dr kíváncsivagyok 2015.03.07. 10:01:34

"Azt is mondta még, hogy ki kell takarítani ezt az istállót. Mintha egyébként ez már öt éve nem az ő istállója lenne."

A rokonai , haverjai és O maga szarta tele ezt az istállót !

dr kíváncsivagyok 2015.03.07. 10:04:50

Egy bolcs királyunk kézlevágással buntette a lopást...
Mennyi Hykomatot kellene venni a kormány és a csuti ártány haverjainak -rokonainak ?
Persze állami pénzen...

bölcsbagoly 2015.03.07. 10:22:13

Nagy marha az akli azt képzeli, hogy a ballibák által odarakott ügyészek és bírák pont a kormányt fogják segiteni azzal, hogy gyorsan és eredményesen zárják le a bűnügyeket! A Kulcsár per 2022 után még mindig az első fokon van, megismételt eljárással! 23 milliárdról szól a mese. Princz 3,5 milliós büntetéssel úszta meg, Hunvaldot felmentették, Simon vidáman sétál, stb, stb.
Mikor nyugdijba akarták küldeni a brancsot az EU és az ET rájuk támadt!
Látom egyesek konzerválni szeretnék a Gyurcsány korszakot.

bölcsbagoly 2015.03.07. 10:22:44

bocsi, Kulcsár per 2002 óta...

különvélemény2 2015.03.07. 10:59:04

Állítólag végig együttműködtek.
Nincs olyan nyugati rendőrség/bíróság, aki egy együttműködő fehérgalléros gyanúsítottat előzetesben tartana ilyenkor.

Ha meg akartak volna lépni, már megtették volna.
De miért tennék, legrosszabb esetben leültetik őket fogházban, 1-2 évre és túl lesznek az egészen.

2015.03.07. 10:59:56

@bölcsbagoly: Azért az ügyészséget érintő kijelentésedet átgondolhatnád mégegyszer. Hiszen arról az ügyészségről beszélsz, amelyik mindenféle vizsgálódás nélkül azonnal visszadobja az olyan ügyeket, amelyekben fideszes vagy fideszközeli érintett van. Arról az ügyfészségről beszélsz, ami kikényszerített hamis vallomás alapján tartott börtönben azóta jogerősen felmentett embereket. Arról az ügyészségről beszélsz, aminek az élén az Orbánnal cimboráló Poltpeti, és arról az ügyészségről beszélsz, amelyik Orbán és Polt első uralkodása alatt lett teletömve narancsimádó emberekkel.

Szóval az, hogy neked nem tetsző ítéletek születtek, inkább arra példa, hogy vagy az narancspárti ügyészeink nem végzik megfelelően a dolgukat, mert jobboldali újságokban megjelent hírnek látszó írások alapján nyilvánvalónak tűnő bűnügyekben nem voltak képes megfelelő bizonyítékokkal előállni, vagy arra, hogy eleve koncepciós perek voltak, amivel az előző vezetést akarták lejáratni.

MACISAJT 2015.03.07. 11:15:53

"Megint hülyének vagyunk nézve"

Csodálkozol ezen?Ilyen posztok után?

Muhaha.

MACISAJT 2015.03.07. 11:19:44

@különvélemény2:( "Nincs olyan nyugati rendőrség/bíróság, aki egy együttműködő fehérgalléros gyanúsítottat előzetesben tartana ilyenkor.")

Vegyes a példa.
Madoff pl. a pozitív, őt leültették.
De a Lehmann Brothers és a Goldmann Sachs főkolomposai vígan élik tovább világukat...

Unbiased 2015.03.07. 11:28:35

Ha annyira együttműködőek lennének a Budacash vezetői, már elmondták volna, hol a százmilliárd. Ez nyilván nem történt meg, tehát tényleg kattanjon az a bilincs. Vagy már megint a bűnözőknek van több joga, mint a százezer károsultnak?

Éhes ló 2015.03.07. 11:51:39

@Mostly Harmless: Jóbarátod hol van?
Tőle, vagy a gazdáitól kérdezd, usrael tiltott ki valakiket, nem buktor...

Tiborpapa 2015.03.07. 11:55:40

Ha Orbánon múlna, csak ítéletek születnének. Tárgyalás? Minek? Akire rámutat, az a bűnös és kész...

Fehér B (törölt) 2015.03.07. 11:58:39

"Az ún. Nemzeti Együttműködés Rendszere ilyen rendszer. Az egésznek a történelem szemétdombján a helye, ahogy azoknak a politikusoknak is, akik kitalálták, üzemeltetik, és hasznot húznak belőle." Ma 4-kor a Fővám téren várunk mindenkit!

www.youtube.com/channel/UCOBXbVUDO7Go_N8a9m605sA

Tudományos libsizmus 2015.03.07. 12:01:05

@bölcsbagoly:
Hagyót is fel fogják menteni. Demszkyhez, aki polgármestersége alatt folyt minden idők legnagyobb korrupciós áradata, senki nem szól egy árva szót se.

De a legnagyobb vicc az, hogy ugyebár a Fidesz kézivezérli az igazságszolgáltatást. Kész röhej.

MACISAJT 2015.03.07. 12:43:08

@Fehér B: ("ilyen rendszer. Az egésznek a történelem szemétdombján a helye, ahogy azoknak a politikusoknak is, akik kitalálták, üzemeltetik, és hasznot húznak belőle.")

Hogyne Bélám, hogyne...
Csak mondd az alternatívát is.
Iszom a szavaidat.
Hajrá.

Fehér B (törölt) 2015.03.07. 12:51:26

@MACISAJT: polgári konzervatív párt; te fideszes lennél egyébként?

sanyix 2015.03.07. 12:52:40

@Tudományos libsizmus: Az vezérli, éppen azért mentik fel őket, mert a fütyisz is megkapta azt az összeget amiért kussoltak anno, miközben a demszkyék ezt művelték (ahogy rogán ingatlanozása alatt is nagy kuss volt az "ellenzék" részéről). Így aztán nem lehet elítélni őket nehogy csicseregjenek ;)

Ahogy fordítva sem szokott elmarasztaló ítélet születni, lásd a maszop szadesz "elszámoltatását", ami olyan "sikeres" volt mint a fütyiszedé...
MSZMP( fütyisz = maszop), ti bunkók meg éltek az álomvilágban :)

sanyix 2015.03.07. 12:55:20

@Fehér B: ilyen hozzászólások után még kérdezed? Persze hogy fideszes. Más regeken szokta mondogatni hogy "magyarország jobban teljesít", "nő a gdp", "úgy is nyerünk 2018-ban" az árulkodó "muhahaha"-val.

Tudományos libsizmus 2015.03.07. 13:04:13

@sanyix:
Ki a fasz vagy te bazdmeg, hogy idejössz bunkózni, miközben hozzád nem szólt senki? Gondolkozzál, libsi patkány.

sanyix 2015.03.07. 13:19:07

@Tudományos libsizmus: én gondolkozom, mert van mivel, látom az összefüggéseket. Te meg az 1 bites kakisejtjeiddel csak libsizni tudsz.
Ideges vagy kommerkém? :D

gizmo26666 2015.03.07. 13:29:34

Én nem értem az összefüggéseket. Számomra ebből a cikkből az jön le, hogy a végrehajtó hatalom (a korményzás) továbbra is független az bírói hatalomtól, úgyhogy van okunk örülni, ez még mindíg demokrácia.

bölcsbagoly 2015.03.07. 14:02:22

@Tudományos libsizmus: Demszky annyira dörzsölt volt, hogy mindent mással csináltatott! A mi biráinknak akkor is "hulla és más bizonyiték" kell, ha a tettes megmutatja, hogy ő hova temette az áldozatot!
Amig Bp-en azok biráskodnak akik edig, Hagyó és társai is biztonságban vannak...de persze vannak hasonló igazságbajnokok máshol is (Györben, Veszprémben, Pécset,Szegeden, stb).

anyadmajma 2015.03.07. 14:44:03

@Tudományos libsizmus: @bölcsbagoly: Mi van hazaáruló bolsevik gecik, fáj az igazság? Szarevők vagytok mind, csak az alényeg, hogy a hazaáruló bolsevik orbán szarjon a szátokba, és már boldogan csámcsogtok is.

Tudományos libsizmus 2015.03.07. 15:07:58

@anyadmajma:
Ne itt kommunistázz libsibolsi, hanem takarodj Pol Pot megyébe Ságvárit mosdatni.A pártnak most ott van rád szüksége, te félkegyelmű.

♔bаtyu♔ 2015.03.07. 15:30:37

Amikor Orbán hozzá akart nyúlni a bírói karhoz, ment az ajvék.

Most pedig követelik hogy a hétfőn kipattant botrány résztvevői kedden miért nem ülnek leítélve. Aztán gondolom, ha valami ballibsi a hunyó, Orbán újra diktátor.

sanyix 2015.03.07. 18:39:13

@Tudományos libsizmus: miért ne mondja ki az igazságot kommerkém? Építsd a bolsi viktorod személy kultuszát, úgy ahogy kádár elvtársadét építetted még anno a KISZ-ben ;)
Csak ő megdöglött... aztán szavaztál a maszopra szadeszre, de most megtaláltad a fénylő csillagot akire felnézhetsz ;)

Azért nyugodjatok meg, nálatok fütyiszes majmoknál azért van károsabb (igaz nem sok), pl az ISIS...

@♔bаtyu♔: tudod az állítólagos vöröskomcsi bírókat leváltani narancskomcsi bírókkal, az kicsit sem jobb, az csak a ló túlsó oldala ;)

MACISAJT 2015.03.07. 18:42:32

@Fehér B: "polgári konzervatív párt;"

Ja hogy..Vagyis semmi konkrétum csak vágyálmok.
Gondoltam.

" te fideszes lennél egyébként? "

Egyébként nem.
Amúgy meg abból indulok ki hogy:
1. kormányozni muszáj valakinek.
2. ha szétnézek a mai kínálaton( operettnácik, agyonvert ballibák, világoszöldek) , ezek között Orbán Fidesze az egyetlen kormányzó képes alakulat, így hát vakok között király a félszemű jelszóval megkapják a szavazatomat.

Fehér B (törölt) 2015.03.07. 18:50:34

@MACISAJT: Értem. Tehát most ez az új kommunikáció, mint Horn Gyula idején '98-ban, hogy nincs reális alternatíva:)

Tudományos libsizmus 2015.03.07. 18:59:31

@sanyix:
Mehetsz te is Ságvári zokniját mosni kisfiam:)

dr kíváncsivagyok 2015.03.07. 21:16:36

@bölcsbagoly:
"bocsi, Kulcsár per 2002 óta... "

Nem kell kijavítani,..így is ugyanolyan értelmetlen szarság amit irkálsz faszfej geci fideszgyík...

dr kíváncsivagyok 2015.03.07. 21:18:48

@MACISAJT:
" operettnácik, agyonvert ballibák, világoszöldek) , ezek között Orbán Fidesze az egyetlen kormányzó képes alakulat, "

talán azért , mert sok szarzsák ugyanígy gondolkodik...
Arra kellene szavazni , akinek tobbsége van ?
Ez a demokrácia ?
Faszfej...

dr kíváncsivagyok 2015.03.07. 21:20:29

@♔bаtyu♔:
"Amikor Orbán hozzá akart nyúlni a bírói karhoz, ment az ajvék. "

Milyen jogon akart hozzányúlni ???????????
he?????????????/

sanyix 2015.03.07. 22:30:04

@Tudományos libsizmus: nem vagyok a kisfiad (szerencsére). Ki a faszom az a ságvári akit mostanában annyira emlegetsz bolsikám?

ⲘⲁⲭѴⲁI ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró regi2 · http://bircahang.org 2015.03.08. 07:25:36

@sanyix: Ságvári egy hős volt, nem úgy mint te. A KISZ alapszrvezetünk az ő nevét viselte.

sanyix 2015.03.08. 11:15:16

@Tudományos 1ibsizmus: ő is kiszes volt? Mint a viktor és Arogán? :)
süti beállítások módosítása