Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Börtönbe Orbánnal!

2015.03.29. 18:41 | Proszektura | 1 komment

Címkék: bennfentes kereskedelem Schiffer Bokros Quaestor Orgován

A KDNP bizonyára egyáltalán nem örül annak, hogy a bíróság vasárnapra tolta át a döntését Tarsoly Csaba letartóztatásának kérdésében. És ráadásul nem csupán a határozathozatalt halasztotta el, hanem kisebb megszakításokkal már reggel óta folyamatosan tárgyalta a bankvezér ügyét. Amely ténykedésével megfosztotta a rendőrség, ügyészség és a bíróság jó néhány tagját attól, hogy a családja körében tölthesse el ezt a szent napot. (Amikor ráadásul kivételesen a Tesco is mindenütt nyitva van.) És akkor még nem is beszéltünk a rengeteg médiamunkástól, akik szintén meg lettek akadályozva abban, hogy a hozzátartozóik körében pihizzenek, kiránduljanak vagy misére mehessenek, e helyett kénytelen-kelletlen egész nap ott szobroztak a bíróság környékén információra várva.

Ez a halogatás a bíróság részéről azért is tűnt érdekesnek, hiszen a közvélemény és különösen az ellenzék sokkal egyszerűbbnek látta az ügyet, és százmilliárdos visszaéléseket emlegetve már rég meghozta az elmarasztaló döntését, nem csupán Tarsoly Csabával szemben, de a kormány jónéhány tagjával, sőt a miniszterelnökünkkel szemben is.

Meglepődve láthatjuk mindeközben, hogy nagyhírtelen még az olyan, egyébként hisztériára nem hajlamos, sőt inkább megfontoltságukról ismert politikusaink is elveszítették a fejüket a Quaestor ügyben, mint Schiffer vagy Bokros, és egymást túllicitálva emlegették Orbán Viktor büntetőjogi felelősségét.

Pedig a miniszterelnök esetében a bennfentes kereskedelemre nincs semmilyen konkrét tényekre alapozott bizonyíték, az egyes állami szereplők össze-vissza hazudozása ellenére sem. Vélelmekre pedig – és ezt éppen az említett ellenzéki vezetőknek kéne leginkább tudniuk és hangoztatniuk – nem lehet büntető feljelentést és különösen nem ítéletet alapozni. A politikai pártok persze ilyenkor tojnak a törvényességre, s egymást túllicitálva harsogják, leginkább propagandisztikus célokkal: börtönbe Orbánnal!

És ahogy roppant vicces a büntetett előéletű Orgován Béla közmunkás szerepe a történtekben, legalább ennyire vicces az is, amikor a szavazók kb. egy százalékát képviselő PM az Országgyűlés feloszlatását kezdeményezné.

Egy pesti kávéházban pedig néhányan talán már meg is alakították az „Egymillióan Orbán börtönbe zárásáért” Facebook csoportot.

Ez az Orbán elleni bennfentes kereskedési vád szerintem az ellenzék nagy tévedése.

A kormányfő sokkal szélesebb körű felelősségét ugyanis inkább elmosná, eljelentéktelenítené, ha a bennfentes kereskedelmet próbálnánk a nyakába varrni egy ilyen, a bankrendszerünk egészét érintő példátlan, Töröcskeitől Tarsolyig húzódó botránysorozatban.

Amiről, tegyük hozzá, mind a mai napig alig tudunk valamit. A kevés ismert tény mellett sok a találgatás, feltételezés.

Egyébként persze éppen ebből az információhiányból látható leginkább, hogy Tarsoly Csaba semmiképpen nem a szocialisták, hanem a Fidesz embere.

Ellenkező esetben ugyanis a kormányhű sajtóban már rég kiszivárgott volna, hogy Tarsolyt mivel gyanúsítják, és bizonyára már a kihallgatási jegyzőkönyvéből is láthatnánk szaftos részleteket.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr347316234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gono 2015.03.29. 23:03:40

szerintem pedig éppen elég nyilvános terhelő adat van bármelyik szereplő ellen. csak éppen a jogi lépésekhez hiányzik a megfelelő környezet.
süti beállítások módosítása