Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

A Fidesz elgyevibírósodása

2015.04.24. 18:56 | Proszektura | 10 komment

Címkék: Orbán Lázár János Szél Bernadett NAV elnöknő gyevi bíró

Az LMP társelnöke a minap újfent azt tudakolta Lázár Jánostól, kivel, milyen célból vett igénybe a felsorolt helyeken méregdrága szállodai szolgáltatásokat.

Ezekre az ismétlődő kérdésekre a miniszter úrnak most legutóbb is mindössze annyira futotta, miszerint: „Vagy mindenről én jutok eszébe, vagy sok közös témánk van. Remélem, hogy ezt a speciális érdeklődést más minisztertársammal is megosztja majd.”

Mindeközben megvetően és gúnyosan mosolygott, és jól láthatóan piszokul meg volt elégedve a dumájával.

Érdemes volt figyelni a körülötte ülő Fideszes honatyák reagálását is, akiknek szintén nagyon tetszett ez a produkció. Ez tükröződött az arcukon, némi szolgai alázattal és a nagy ember iránti csodálattal vegyítve.

De igazából mégsem ez volt a legérdekesebb Lázár János inkriminált parlamenti szereplésében. Hiszen az ilyen kivagyi, tahó, bunkó, prosztó viselkedést tőle, valamint miniszter- és államtitkár-társaitól már rég megszoktuk. Tulajdonképpen még akár méltányolhatnánk is, hogy nem húzott be néhányat Szél Bernadettnek a Balogh nevű egykori képviselőtársához hasonlóan.

Ám az már kicsit érdekesebb volt, amikor mindezt később megtoldotta azzal is, hogy kijelentette, akárhogy dönt is a bíróság egyébként, ő nem hajlandó elárulni milliós külföldi útjai részleteit.

Pontosan úgy, mint az egykori Mátyás-mesében a gyevi bíró. Vagyis a jogerős törvényszéki ítélet mindenkire vonatkozik, kivéve őt, a gyeviminiszterelnökség gyeviminiszterét.

Most legutóbb Habony Árpáddal kapcsolatosan hangzott el egy olyan érv, Rogán Antal szájából, hogy az említett úriember nincs semmilyen hivatalos jogviszonyban sem Orbán Viktorral, sem a kormánnyal, és természetesen semmilyen fizetségben sem részesül, a tanácsadói munkáját társadalmi munkában végzi.

Na, most képzeljük el azt a szituációt, hogy a vállalkozó minden bejelentés, szerződés nélkül foglalkoztat embereket, s amikor a NAV ellenőrök ezt észlelik, emberünk úgy vágja ki magát, hogy kijelenti, az alkalmazottjai mindenféle ellenszolgáltatás nélkül, puszta szívjóságból dolgoznak nála, az ellenőrök pedig ennek hallatán bólogatnak, és sűrű elnézéskérések közepette sietve távoznak.

Természetesen tudjuk, egyáltalán nem ezt történne persze, hanem jönnének a mindenféle brutális büntetések.

Kivéve, ha Orbán vagy miniszterei járnak el ily módon.

De maga Habony is valójában egy gyevi bíró jogi státuszában leledzik. Mert más emberek esetében, ilyen információk birtokában, mint amiket a média róla kiderített, már régen egy igen alapos és részletes vagyonvizsgálat folyna. De hát itt alighanem a NAV elnöke is egy gyevi bíró.

Mint ahogy azt a személyt is nyugodtan nevezhetjük gyevinek, aki több mint két éve keveredett falopási ügybe Csabdi-Tükröspusztán, s bár a tett helyszínén a traktorját is megtalálták, mégsem indult ellene eljárás. Nyomozgattak, nyomozgattak, aztán az ügyet a tettes ismeretlen volta miatt lezárták.

Amennyiben valamely nagyvállalkozó a gyevi bírók közé tartozik, mint látjuk, a hatalom az ÁFA mértékének megállapításában is kivételes helyzetet teremt a számára.

És ha valamelyik gyevinek ellopják az óráját, szintén kivételesen a legmagasabb szintű országos nyomozó hatóság kezdi el a vizsgálódást, minden eszközt bevetve, költséget nem kímélve. És ilyenkor, egy piti lopás vétsége ügyében, kivételesen még DNS vizsgálatok tömeges elvégzésére is sort kerítenek, kerül, amibe kerül.

Ahogy az már a gyevieknél szokás. Mert ő is a mi gyevi bíránk kölyke.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr167396232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lui_78 2015.04.25. 02:05:55

Tökéletes kórkép...

anyadmajma 2015.04.25. 08:00:14

Most mit kell csodálkozni? Az elmúlt 5 évben a törvény mindenkire vonatkozott, kivéve a fideszre. Még mindig ezen meglepődni lúzerség.
Jegyezzétek már meg, hogy amíg a mocskos komcsi döglődő eu adja a pénzt, addig eu tagok maradunk, és addig nem lehet diktatúra papíron, úgyhogy azért hívják maffia-államnak.

Bafana 2015.04.25. 08:39:26

Ezért fognak 18-ban bukni a fiatal demokraták. Remélem megfogják a Quaestor nagykoalíciós másik gyevibíró partnerük kezét és úgy húznak el a p.csába.

imperrial (törölt) 2015.04.25. 09:56:59

@Bafana: és remélhetőleg a jobbikos köcsögök is velük tartanak

csak egy néző 2015.04.25. 10:15:18

@imperrial:
Ha ez alatt a 3 év alatt nem alakul valami elfogadható, hathatós ellenzék, akkor a fidesz és a jobbik biza össze fog ölelkezni és akkor a nép mehet a tóra, igaz, hogy ebben már nagy a gyakorlata.

Bafana 2015.04.25. 10:29:07

@imperrial: Ők nem tagjai a Quaestor nagykoalíciónak.
@csak egy néző: sokkal több a közös többszörös a szocikban és a fiatal demokratákban. Előbb fognak ők összefeküdni egymással, nehogy kétségeid legyenek.

Dinkainka 2015.04.25. 18:21:05

Aki a törvényt megszegi, az bűnöző!
Lázár János megszegte a törvényt!

Blogger Géza 2015.04.25. 20:38:28

Azért ez rohadtul nem "foglalkoztatás". Nem ül Habony Árpád napi 8 órát ott a frakcióban, hogy munkáltatói utasításra betöltsön bármiféle munkakört. Általában semmilyen tanácsadót nem "foglalkoztatnak" munkaviszonyban.

látjátok feleim szümtükkel 2015.04.25. 20:43:25

Kíváncsi lennék rá, mit szólnának az állam hatóságai, ha az általuk előírtakra az állampolgár kisember vissza szólna, hogy márpedig ő is kivétel a törvény alól, mint a gyeviek ott fönn a magos Pestön.

Azért jogi egyetemet végzett Lázár képén jó vastag a bőr, elbírja, hogy lenézze Magyarország bíróságának ítéltét.

Szívesen megnézném, amikor a bírósági végrehajtó berúgtat a Lázár minisztériumába és ott elkezdi keresni azokat az iratokat, amelyek a kiadni rendelt adatokat tartalmazzák.

Arra külön kíváncsi vagyok, hogy a miniszterelnök tudja-é, hogy a minisztere nagy ívben szarik a magyar bíróság ítéletére? Bár mondjuk ez naiv kíváncsiság, hiszen gyevi a gyevinek nem vájja ki a szemét.:D

Netuddki. 2015.04.25. 20:49:45

@látjátok feleim szümtükkel: "Kíváncsi lennék rá, mit szólnának az állam hatóságai, ha az általuk előírtakra az állampolgár kisember vissza szólna,"

Ott a példa, lehet rá hivatkozni, aztán vissza lehet szólni...
süti beállítások módosítása