Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Magyarország, vagyis Orbán nem riad vissza semmitől

2015.04.29. 13:47 | Proszektura | Szólj hozzá!

Címkék: dinnye halálbüntetés vérdíj Orbán Karinthy Kaiser Ede

Ha Orbán Viktorról, Magyarország miniszterelnökéről nem tudnám, hogy jogászdoktor, talán kevésbé akadnék ki azon a szövegelésén, ahogy a kaposvári dohánybolti rablógyilkosság apropóján a halálbüntetés ügyét szóbahozta, mondván ezt „napirenden kell tartani.” Majd gondos kormányfőként hozzátette azt is, jó szokása szerint megint azonosítva magát nemzetével, miszerint „a bűnözők előtt világossá kell tenni, hogy Magyarország nem riad vissza semmitől, ha az állampolgárai védelméről van szó.” (Mint ahogy korábban meg azt a dumát lökte: senkit sem hagynak az út szélén.)

Szóval egy nem jogásznak inkább megbocsátanám az ilyesmit, mint ahogy a papi hívatással soha nem kokettáló Gyurcsánynak is elnéztem azt, hogy többször is bérmálkozott bevallása szerint.

De miután Orbán Viktor jogot végzett, sőt Oxfordban is megfordult, természetesen nyilvánvalóan tisztában kellett legyen azzal is, hogy még abban az átkos komcsi diktatúrában is csak azzal szemben lehetett halálbüntetés kiszabni, aki a bűncselekmény elkövetésekor a 20. életévét betöltötte.

Márpedig a kaposvári gyilkos még jelenleg sincs ennyi, tehát őt semmiképpen nem lehetne halálra ítélni, még a Kádár rendszer brutális törvényei alapján sem. (Ha valaki közbevetné, mégis miért végezhették ki Mansfeld Pétert, annak az a magyarázata, hogy az ötvenhatosokra egy törvényerejű rendelet vonatkozott az un. statáriális bíráskodásról.)

Szóval a helyzet az, hogy Orbán, ha jogtudorként megint megbukott is, egyvalamihez viszont tényleg nagyon ért, a nála ostobábbak manipuláláshoz. Arra az embertípusra gondolok, amelyikre épp a minap az egyik reklámban azt a találó kifejezést használták: dinnye.

Sok dinnyeember van sajnos kis hazánkban. Az ilyen egyedek gyerekkori változatáról írt Karinthy Frigyes is, abban a humoreszkjében, amelyikben a kisgyerek engedélyt kért az anyjától, hogy egy dombra felmehessen, majd amikor már felment, megkérdezte: „anyuka, most fenn vagyok a dombon?”

Az efféle dombon ücsörgő dinnyeemberek a világot borzasztó egyszerűnek látják. Ha az imádott vezetőjük azt szajkózza, hogy amennyiben szigorítunk a büntetéseken, hát majd a bűnözés jól lecsökken, akkor ezt elhiszik neki és bőszen megtapsolják. Aztán imádott vezetőik addig-addig szigorítanak persze, míg a fél ország börtönben ül majd. És többnyire épp a korábban tapsikoló dinnyeemberek.

Dr. Orbán Viktor egyébként már 2002-ben, a móri eset után is, tett olyan kijelentéseket, hogy meg kéne fontolni a halálbüntetés visszaállítását.

Hát igen, ha ez akkor a gondos miniszterelnökünkön múlott volna, Kaiser Ede már régen nem élne, akit a szemtanúk tévesen azonosítottak a tett helyszínén. Mondhatnánk persze, hogy nem nagy kár lenne érte. Csakhogy aki szerint ez így van, kérem, gondoljon bele abba a helyzetbe, ha egyszer valaki őt ismerné fel egy rablógyilkosság tettesében, és valaki őt vádolná meg koronatanúként ilyesmivel 25 millió forint vérdíj ellenében.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr57409290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása