Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Nagy népszavazási MSZP-s siker!

2015.05.13. 18:23 | Proszektura | 1 komment

Címkék: népszavazás Gyurcsány Ferenc Tóbiás József Demján Gaskó Thürmer

A népszavazási ötletelők többsége számára igazából nem is e jogintézmény lehetősége a fontos, hanem az annak kezdeményezése révén szerezhető feltételezett politikai haszon mértéke.

Ha átböngésszük a NVI honlapját, többek között ilyen népszavazásra bocsátani óhajtott kérdésekbe botlunk:

„Egyetért-e Ön azzal, hogy a magyar társadalom védelmének érdekében, aki Magyarországon kábítószert árul, az kapjon tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetést?” (Szepessy Zsolt)

„Egyetért-e Ön azzal, hogy Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét, Csányi Sándort, OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatóját, Polt Pétert, Magyarország legfőbb ügyészét huszonöt-huszonöt év börtönbüntetés végrehajtására kötelezzék, valamint teljes vagyonukat kobozza el az állam, a devizahiteleseken éveken keresztül bűnszövetkezetben elkövetett népirtás, és más bűntettek miatt?” (Miczán József magánszemély ezt egymásután kétszer is benyújtotta.)

E haszontalan, ingyenes önreklámot biztosító népszavazási trollkodás egyik kiemelkedő alakja kétségtelenül Szepessy Zsolt, az Összefogás Párt elnöke, aki elérte azt, hogy ostobábbnál ostobább kérdésfeltevéseivel több, mint fél évig sikeresen állt útjába a kiskereskedelmi boltok vasárnapi zárva tartását elrendelő törvény népszavazásra bocsátásának.

S amikor már úgy hittük, hogy végre elhárultak az általa emelt akadályok, mert a Kúria is elmeszelte idióta kérdéseit, és joggal remélhettük, hogy a boltbezárás ellen folyton-folyvást ágáló Gyurcsányék, Gaskóék, Demjánék végre időben megteszik a szükséges lépéseket, akkor feltűnt a színen egy másik kétes figura - egy jobboldali troll helyett egy baloldali troll - Thürmer Gyula személyében, és mindenkit megelőzve két kérdést adott be a Nemzeti Választási Irodához. 

„Egyetért Ön azzal, hogy alkotmányos alapjog legyen a vasárnapi pihenőnap?”, illetve „Egyetért Ön azzal, hogy az Alaptörvény biztosítsa a vasárnapi pihenőnaphoz való jogot?"

Thürmer Gyula láthatóan biztosra ment, aznap órákat dekkolhatott dr. Pálfy Ilona elnök asszony irodájában.

Ugyanis a Kúria Szepessy Zsolt ügyében a Knk.IV.37.174/2015/2.számú végzését 2015. április 1-jén 12 óra 11 perckor hozta meg és tette közzé honlapján, az lb.hu oldalon, Thürmer pedig első kérelmét 2015. április 1-jén 10 óra 50 perckor, a másodikat pedig 14 óra 55 perckor nyújtottba be.

Ez utóbbit azzal utasították el, hogy az Alaptörvény 8. cikk (3) bekezdés a) pontja egyértelműen kizárja az Alaptörvény módosítására irányuló kezdeményezésben a népszavazás tartását.

Az említett Gyurcsány, Gaskó, Demján, stb. urak még ezt követően sem foglalkoztak ezzel a vasárnapi zárva tartási üggyel. Jellemző, hogy Tóbiás József MSZP elnöknek is csak jóval később esett le a tantusz, és április 21-én e tárgyban két kérdést nyújtott be hitelesítésre.

„Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés semmisítse meg a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvényt?”

„Akarja-e Ön, hogy az Országgyűlés a munka törvénykönyvéről szóló törvényt úgy módosítsa, hogy a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés esetén kétszáz százalék bérpótlék járjon?”

Az elsőt természetesen kapásból elutasították, mondván azonos tárgyú a Thürmer által korábban beadottal. Vagyis ez azt jelenti, hogy Thürmernek sikerült a vasárnapi zárva tartás kérdésében a népakarat kinyilvánításának lehetőségét vagy jó fél évvel újfent elodáznia.

A másik kérdést viszont az NVB hitelesítette 10 igen, 0 nem szavazattal.

Ez aztán az igazi siker. Hajrá baloldal, csak így tovább!

Lelki szemeimmel már látom, milyen örömmel fogják majd a ténylegesen vasárnap is munkára kötelezett egészségügyiek, tűzoltók, rendőrök, vendéglátó egységek, hotelek személyzete, stb., a vasárnapi dupla bérét megszavazni azoknak, akik ezen a napon valójában nem is dolgozhatnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr257457112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása