Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Orbán, a jó rendőr

2015.05.18. 18:51 | Proszektura | 5 komment

Címkék: parasztvakítás idegengyűlölet Brüsszel NER megélhetési bevándorló

Orbán és csapata semmit nem bízott a véletlenre. A bevándorlással kapcsolatos nemzeti konzultáció tizenkét kérdéséből egyetlen egyet sem találunk, ahol megengednék, hogy kitérjünk az érdemi válasz alól. A korábbi nemzeti konzultációk során mindig biztosították azt a válaszlehetőséget a számunkra, hogy „nem tudom megítélni a kérdést.” Most viszont ilyesmi már nem lehetséges.

Pedig felelősséggel nem igazán megválaszolható például az, hogy „Ön szerint az elkövetkező években lehet-e terrorcselekmény célpontja Magyarország?”

Arra a kérdésre is nehéz helyesen válaszolni, miszerint „Vannak, akik szerint a Brüsszel által rosszul kezelt bevándorlás összefüggésben van a terrorizmus térnyerésével. Ön egyetért ezekkel a véleményekkel?”

Mert tulajdonképpen még az sem világos, mi is a kérdés, mire kérik az egyet(nem)értésemet? Arra, hogy Brüsszel szerintem is rosszul kezeli a bevándorlást? Vagy ezt a konzultáns már tényként kezeli, és inkább csak arra kíváncsi, hogy a rosszul kezelt bevándorlás és a terrorizmus térnyerése között szerintem van-e összefüggés? (És akkor még azt nem is vitathatjuk, hogy van-e ilyen térnyerés egyáltalán?)

Annyiban talán azért mégis kicsit megengedőek a konzultációs válaszlehetőségek kiagyalói, hogy a „teljesen egyetértek”, illetve a „nem értek egyet” mellett lehetőségünk van az „inkább egyetértek” rubrikájának a bejelölésére is.

Na jó, de mi a különbség azok között, akik „teljesen” egyetértenek, illetőleg akik csak „inkább” egyetértenek például azzal, hogy Brüsszel politikája (Orbánék szerint) a bevándorlás és a terrorizmus kérdésében megbukott, és ezért új megközelítésre van szükség ezekben a kérdésekben?

Ugyanez a helyzet a „támogatnám”, illetőleg a „részben támogatnám” esetében is.

Hogyan lehet, mondjuk, csupán részben támogatni a magyar kormányt abban, hogy olyan szigorúbb szabályokat vezessen be, ami alapján őrizetbe vehetők a magyar határt törvénytelenül átlépő bevándorlók? Részben vegyék őket őrizetbe? Teszem azt, a szülőket igen, de a kiskorú gyermekeiket nem? Vagyis a csecsemők bármikor szabadon elhagyhatnák a tábort a részben támogatók szerint?

Vagy hogyan lehet a teljes egyetértés helyett csak „inkább” egyetérteni azzal, hogy a megélhetési bevándorlók, amíg Magyarországon tartózkodnak, saját maguk biztosítsák az ellátási költségeiket?

És miben kevesebb az „inkább” egyetértése valakinek a teljes egyetértés helyett ama kérdés megválaszolásánál, amely szerint „Egyetért-e Ön a magyar kormánnyal abban, hogy a bevándorlás helyett inkább a magyar családok és a születendő gyermekek támogatására van szükség?”

Inkább támogatná a születendő gyermekeket inkább?

És. ha már van „inkább egyetértés”, miért nincs „inkább egyet nem értési” válaszlehetőség is?

Szóval, ha a NER gondos, felelős állampolgáraként kötelezettségemnek is érezném ebben a konzultációban részt venni, akkor sem volnék rá képes, ködös, zavaros volta miatt.

Ami viszont jól látható, hogy Orbánék még e szakszerűtlen, szájbarágós, manipulatív kérdésfeltevési módszereik mellett is féltek attól, hogy az emberek esetleg nem eléggé idegengyűlők, s a hatalom számára mégsem helyes válaszokat adnak majd. Ezért aztán a konzultációs kérdések mellé egy levelet is mellékeltek a Tisztelt Magyar Polgár számára, Orbán Viktor magvas gondolataival és aláírásával. (Talán helyénvalóbb lett volna egyébként a Tisztelt Magyar Paraszt megszólítás – vö.: parasztvakítás)

E miniszterelnöki levélben pedig tényként közölték velünk, hogy „Brüsszel és az Európai Unió nem képes megfelelő módon kezelni a bevándorlás kérdését.”, továbbá, hogy „Brüsszel kudarcot vallott a bevándorlás kezelésében.” Orbán még kijelentette azt is, hogy meg fogják ám védeni a magyar emberek munkahelyeit és megélhetését a megélhetési bevándorlóktól.

Ezek után már csak azt nem értem, hogy ha már mindezeket előre eldöntötték, miért költöttek egymilliárdot arra, hogy ugyanezeket tőlünk is megkérdezzék?

Szóval sokak szerint Orbán olyan, mint a jó rendőr. Előbb üt, aztán kérdez.

Én ezzel teljesen nem értek egyet, inkább egyetértek.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr737470802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csiszlikek dáridója 2015.05.19. 00:23:07

a kormány felhatalmazást kap, hogy megküzdjön a fantomellenséggel és csodák-csodája: majd jól legyőzi azt

tralalala 2015.05.19. 00:39:29

"A korábbi nemzeti konzultációk során mindig biztosították azt a válaszlehetőséget a számunkra, hogy „nem tudom megítélni a kérdést.” Most viszont ilyesmi már nem lehetséges."

Ha nem húzol be semmit, az nem pont ez?

Hmmm... 2015.05.19. 08:05:50

Az is naív (nem a blogíróra gondolok), aki szerint ezekkel a kérdőívekkel Orbánéknak közvéleménykutatás a célja... sokkal inkább a tudatra ható, tudatalatti véleményformálás. A demokrácia legjobb eszközeit is kiforgatják, nem törődve azzal, hogy az embereknek a közvéleménykutatás / választás intézményébe vetett bizalmát akár hosszabb távon is megingatják. Szemét világ ez, ahol ilyen aljas megvezetések történnek. Orbánék felelőssége a demokrácia tönkretételében óriási, és már rég nem csak Magyarország tekintetében (lényegében az összeurópai ügyvezető elnőkségük óta).

nemszólokmégegyszer 2015.05.19. 12:03:27

A válaszlevélre kell rajzolni egy elnyújtott oválist, kissé bevágva, az alján két körrel, a vonakódot levágva és visszaküldeni. Hamár ingyen /ingyen az én pénzemből?/ van.
süti beállítások módosítása