Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Guinness rekord a Pancho Arénában?

2015.06.02. 20:32 | Proszektura | 1 komment

Címkék: nézőszám Fradi Felcsút Guinness rekord

Most, hogy vége a bajnokságnak, nem árt szót váltani a tavaly óta is folyamatos nézőszám csökkenésről. Ezzel kapcsolatban először is jegyezzük meg, sokaknak továbbra sem tetszik az, hogy miközben az oktatás, egészségügy haldoklik, a magyar ugaron mindenfelé sorra nőnek ki a stadionok a földből. És nem egy esetben nem is a sportteljesítményen múlik, hogy hol épül sok száz milliós, milliárdos sportlétesítmény. Ahol egy helyi potentát közel van a tűzhöz, ott kis túlzással akár egy sörmeccseken edződött, megyei negyedosztályú csapat is számíthat valami csilli-villi sportlétesítményre.

De mindezek közül is különösen sokaknak szúrt szemet a többmilliárdos állami támogatással, (de az orbáni propaganda szerint mégsem közpénzből) a miniszterelnök kertje végébe odarittyentett felcsúti Pancho Aréna, mit Aréna: Ékszerdoboz, mit Ékszerdoboz: Szentély, ahol a Puskás Akadémia FC (PAFC) játssza a hazai mérkőzéseit. Az a csapat, amelyiknél természetesen fel sem merült még egy esetben sem, hogy megkapja-e az nb1-es induláshoz szükséges licencet.

Mert, érdekes módon miközben egy Pécs, Győr, Kecskemét, Nyíregyháza nagyságú százhúsz-százötvenezres lélekszámú város nem tud megfelelni az MLSZ által megszabott követelményeknek, s nem képes eltartani még egy közepes első osztályú focicsapatot sem, addig ez a mindössze 1800 lakosú falu gond nélkül képes erre. De ha már itt tartunk, nem is értem, miért nem kapott még városi címet? A stadion, repülőtér, kisvasút mellé már igazán megilletné ez a rang ezt a községet is.

Köztudott egyébként az is, hogy a már említett, kétezret sem elérő lakosú település stadionja - a Guinness rekordok könyvébe illően - 3.500 néző befogadására alkalmas.

Ez a stadion persze már építési összköltségét tekintve is rekordot döntögetett. Például amíg a Juventus 41 ezer fős arénája 3000 euróba került ülőhelyenként, vagyis átszámítva közel 870 ezer forintba, addig a 3,8 milliárdos bekerülési összeg alapján számolva Felcsúton egy ülőhely (az ülőhelyenkénti fajlagos költség) több mint egymillió forintot kóstált. Van olyan település Magyarországon, nem is egy, ahol ennyiért akár egy lakást meg lehetne vásárolni. Persze azért nem egy Szijjártói méretűt. Az más kérdés, hogy ennyien nem szoktak a nézőtéren megjelenni, még annak ellenére sem, hogy az illetékesek a nézőszámot ingyen buszjáratokkal is próbálták növelni. Javaslom, talán meg kéne próbálkozni olyasféle módszerekkel is, mint amiket a választások során szoktak alkalmazni a voksolási hajlandóság növelésére. Kis liszt, babkonzerv, ilyesmi osztogatása a pénztáraknál a biztonságiak által.

Orbán hű emberei persze itt is szeretnék a valóságot szebbnek mutatni, s rendre olyan nézőszámok kerülnek a mérkőzésekről szóló tudósításokba, amelyek enyhén szólva nem valósak. A mérkőzések tévéközvetítéséből gyakran szemmel is észrevehető ez.

A legkirívóbb példa mind között, ami a Fradi ez év április eleji, Pancho Arénabeli szereplésekor történt. A PAFC honlapján ugyanis az e meccsen megjelent nézők számát 3812-ben jelölték meg.

http://www.puskasakademia.hu/eredmenyek/puskas_akademia_fc/2015-04-03/3066 (Percről percre menűpont alatt, a 89'-nél.)

Ami még akkor is feltűnően több százzal meghaladja a felcsúti focistadion maximális befogadóképességét, ha a rendezőket, büféseket, pályamunkásokat és vécés-néniket is beleszámítjuk. Szóval ennyi ember akkor sem férne be, ha el is hisszük, hogy sok jó ember kis helyen elfér. De az is lehet persze, hogy ezzel is Guinness rekordot akartak dönteni. Ahhoz hasonlóan például, amikor egy Trabantban tizenheten ültek be.

Egyébként az említett meccsen valójában csupán mintegy háromezren voltak a csakfoci.hu és a magyarfutball.hu szerint.

Erről jut eszembe, hogy sokat beszélnek arról mostanában is a hatalom emberei, hogy 2015 is a családok éve lesz. Szerintem ebben a szlogenben csak egy apró változtatást kell eszközölni ahhoz, hogy az tényleg a valóságot tartalmazza. Ki kell cserélni a család szóban a d betűt s-re.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr287513178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sutyerák 2015.06.03. 17:53:02

a Családé lesz,hidd el! maffiaértelemben.
süti beállítások módosítása