Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Wass Albert népe

2015.09.18. 14:40 | Proszektura | 2 komment

Címkék: menekültek Wass Albert Szijjártó Péter OrbánViktor ENSZ főtitkár

Talán még soha nem voltak ily aktuálisak az orbáni kultúrkampfban nagyra tartott nemzeti költőnek, Wass Albertnek, bocs’, Szentegyedi és Gróf Czegei Wass Albertnek a szavai, amikor is a Pogány újévi köszöntő c. versében arról kesergett

„Mert jaj, véres nép ma az én népem!
Ordas vadak tépik a testét!”

A költemény végén pedig szomorúan konstatálta, miszerint:

„...egy részvétlen világ közepében,
magára hagyott népem, a magyar!”

Bizony, amikor már bevándorlásügyben a földkerekség szinte valamennyi országával összerúgtuk a port, már az ENSZ főtitkára is Orbánékat ekézi és nap, mint nap Szijjártó stencilezett tiltakozásait osztogatják a külföldi nagykövetek között, akkor a Nemzeti Együttműködés Rendszere joggal érezheti magáénak a fenti lírai sorokat.

Az persze jogos kérdés, hogy ki hibáztatható ezért a nagy magára hagyottságért?

A recept egyszerű a menekültek, de az egész világ ellenünk hergelésére.

Először is utasíts el mindenféle nemzetközi együttműködést, közben biztasd fel a menekülőket és tömegesen engedd át az országon, lehetőleg minél nagyobb felfordulást okozva persze, hogy biztosan kiváltsad ellenük a magyarok ellenszenvét, aztán hirtelen csukd be előttük a kaput, úgy, hogy lehetőleg még a családok is szétszakadjanak. A határnál időközben felgyülemlett, minden normális emberi létfeltételétől megfosztott többezres tömeget pedig egyenként tereld be egy konténerbe, majd kezdd meg a regisztrálásnak nevezett vegzálásukat olyan ütemben, hogy legfeljebb napi hat-nyolc emberre kerüljön sor. Akiket aztán szintén toloncolj vissza az egyre türelmetlenebbül várakozó társaik közé. Mindeközben pedig folyamatosan fenyegesd őket, a többrétegű szögesdrót mögött vonultass fel minél több rendőrt, géppisztolyos terepruhás marcona katonát, harci járművet, a magasban pedig repkedjenek drónok és körözzön helikopter.

Majd az egyre csak gyűlő tömeget hangosbeszélőn arabul többször is szólítsd fel, hogy hiába várakoznak, úgysem engeded be őket.

Ezután bízvást garantáltan lehet számítani arra, hogy előbb-utóbb ki is tör a balhé. Aminek keretében aztán állítólag olyasmire is sor került, hogy a menekültek gyerekeket dobáltak át a kerítésen, vagy őket pajzsként tartva maguk előtt támadtak a rendőrökre.

Az persze azért érdekes, hogy egy olyan helyszínen, ahol majdnem annyi újságíró tartózkodott, mint migráns, ezekről az átdobásokról, pajzsként szereplő gyerekekről egyetlen felvétel sem készült.

(Amikor pár éve Hevesen kommandósok teljesen indokolatlanul romákat bántalmaztak, a rendőri vezetők azt híresztelték, hogy a cigányasszonyok voltak a támadók és eközben pajzsként használták a gyerekeiket. Az ilyen rendőri hírek kiválóan alkalmasak a szerencsétlen menekültek lejáratására is.)

Az persze tény, hogy randalíroztak ezek az emberek, ahelyett, hogy ők is megfogadták volna a már emlegetett nagy nemzeti költőnk intelmeit: "Az Úristen tudja, mit csinál, kit hova tesz. Ha mindenki ott maradna, ahova való, az emberek nem esnének minduntalan egymás útjába, s békesség lenne mindenütt." (Megfontolásra érdemesnek tartom e szöveg szerepeltetését is a most induló újabb bevándorlás-ellenes óriásplakát-kampányban is!).

Wass Albert ugyan e sorok írásakor minden bizonnyal a románokra gondolt, de hát e nemes gondolatok vonatkoztathatók a migránsokra is.

Sőt akár a cigányokra, zsidókra is.

És akkor békesség lenne mindenütt.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr357798424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.18. 15:32:02

Butaság. Csak a segélykérők simogatása és Wass között lehet választani? Esetleg a normális hozzáállás, mely mind a kettőt elutasítja, az nem létező opció?

Éhes ló 2015.09.19. 16:30:25

Szerintem ne tódítsátok, mert mára már belebuktatok a külföldi haverjaitokkal együtt.
A szívetek csücskeit: zsidókat, cigányokat és illegális bevándorlókat - bárki társadalomrombolót - az emberek többsége megveti, utálja és tudja, hogy jobb távol tartania magától.
Sok-sok évszázados (évezredes) tapasztalatok alapján alakult ki ez a hozzáállás a kedvenceitekhez és szemmel láthatóan nincs az az agymosás ami ezt felülírni tudná.
Ez van.
Elbuktatok ismét.
Le kell váltani a népet, mint szoktátok volt.
süti beállítások módosítása