Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Hiller Pistike, a baloldali sajtkukac

2015.10.16. 13:03 | Proszektura | 8 komment

Címkék: nemzeti érzelmű Orbán Karinthy Rónai Egon Hiller

Mint tudjuk, a Bibó Szakkollégiumban tartott előadást a miniszterelnök idén tavasszal. A zártkörű eseményről valaki felvételt készített, ami viszont csak a napokban került napvilágra.

Meggyőződésem, hogy ez egy újabb kommunikációs trükk csupán a Habony művek részéről.

Őszödi szindróma. A kollégiumban elmondottakra ugyanis korántsem vetült volna ekkora közfigyelem, ha ezek a felcsúti zsírosparaszti falvédő-okosságok történetesen a sajtó nyilvánossága előtt hangzottak volna el.

Így viszont jóval hatásosabbak. A titokzatosság izgató fílingje lengi körül.

Ahogy a Gyurcsány beszéd kitudódását sokan máig is magának Gyurcsánynak tulajdonítják, úgy szerintem egy hasonló trükk egyáltalán nem zárható ki Orbánék esetében sem.

Sokan, sokféleképpen kitárgyalták már egyébként ennek a koleszos előadásnak a részleteit, bölcs vezetőnknek az utódlásával, saját fekvőtámasz-potenciáljával összefüggő gondolatait.

Én most ezek közül csak azzal foglalkoznék, amikor Hiller Istvánt nevezte meg, mint lehetséges vezetőt a baloldalon. Eszerint „… a korábbi pártelnök, a professzor úr, a Hiller. Ő… egy nemzeti érzelmű ember. Baloldalról ez nehéz dolog, de benne mocorog valami”.

„Nem kell álságosnak lenni, az elismerő szavak jólesnek”, reagált erre az érintett az ATV-ben.

Vagyis Hiller pontosan úgy viselkedett ott a stúdióban, mint a stréber eminens diák a tanító bácsi dicséretére a tanteremben. Láthatóan nem tudta palástolni elégedettségét, sőt büszkeségét.

Orbán Viktor megdicsérte őt!

A Rónai Egonnak adott válaszaiból pedig végső soron indirekt módon az is kiderült, hogy igenis, újra elfogadná az elnökséget a szocialista pártban.

Hiller Pisti volt azonban volt annyira fegyelmezett, hogy az elnöki poszttal kapcsolatos konkrét elképzeléseit most még nem osztotta meg velünk. De azt cseppet sem titkolta persze, hogy mint minden jó politikusnak, neki is van ám ambíciója, nem a macska mellett szeretne aludni a kandallón. Bár azt is elismerte, nem tud ultizni.

Egyébként az ATV adott riportjának már a főcíme is az volt: Palotaforradalom készül az MSZP-ben?

(Persze ez legfeljebb egy palotaforradalom palota nélkül, miután szinte már minden ingatlanukat értékesítették vagy eladásra kínálják.)

Az viszont Hillernek eszébe sem jutott, hogy ez a „mocorgás” Orbán tanár úr szájából mily furcsa asszociációkat keltő kifejezés.

Igen, a sajtkukacra szokták ezt mondani.

Nekem bizony Karinthynak Röhög az egész osztálybeli tanár ura is eszembe jutott. Akinek „Auer… mit mozgolódik maga, mint egy sajtkukac?” megjegyzése váltott ki fergeteges, viharszerű röhögést.

Hillernek eszébe sem jutott az sem, hogy Orbán dicsérete egyáltalán nem biztos, hogy őszinte volt, sőt esetleg ezzel éppen, hogy a már egyébként is számtalan darabra szakadt baloldalba kívánt újabb éket verni.

Hillernek az álságos dicsérettől elvakulva, egyébiránt arra sem volt egyetlen szava sem, miszerint ő Orbán szerint egy nemzeti érzelmű ember. Amiben implicite ugye az is benne foglaltaik, az eszmetársai viszont nem azok, vagy jóval kevésbé azok.

Vagyis annyit minimum azért hozzátehetett volna, hogy a baloldaliak is lehetnek ám legalább annyira nemzeti érzelműek, mint a jobboldaliak. Vagy még inkább azok.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr737973439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kergfsa 2015.10.16. 16:10:42

Szerintem vigyáznak ezzel mostanában, főleg mióta kiderült h Göncz Árpád is Horthyt méltatta igen helyesen.

Szóval szar pálya ez nekik, tiszta szerencse h Hiller Pista csábmosolya elfedi ezt is.

gmihaly 2015.10.16. 18:15:31

Hú, de megmondtad a frankót, Proszikám! Hogy oda ne zuttyanjak!

2015.10.16. 18:31:12

"Mint tudjuk, a Bibó Szakkollégiumban tartott előadást a miniszterelnök idén tavasszal."

Mint tudod, helyesebben... Mert én pont telibe fosom, hogy a miniszterelnök mit művelt idén tavasszal. Hazudott, félrebeszélt, maszturbált, lopott, nem érdekes. Nincs hírértéke. Húzd le magad, blogger, mert hülye vagy.

ogli dzsí 2015.10.16. 18:41:46

ki a faszomat érdekli az emeszpé?

röhej 2018ban a 4. számú párt lesz

Gyorgy Nagy 2015.10.16. 19:48:55

Ki az a Habony? Most mondták az a buzi aki guccis táskával sétàl es a szivarozó viagrást soförje.

pneumónia 2015.10.16. 19:51:00

Én lassan azt kezdetem tapasztalni, hogy csak hülyék, és ráérő semmire kellők foglalkoznak a politikával :>

Tudományos libsizmus 2015.10.16. 20:13:47

Régóta igyekeznek a kommunisták/liberálisok Orbán nyakába varrni egy őszödi beszédet.
süti beállítások módosítása