Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Konzultáció igen, népszavazás nem

2015.10.20. 19:11 | Proszektura | 16 komment

Címkék: népszavazás Semjén Szepessy Zsolt vasárnapi zárva tartás Wodicska Zoltán

Nem szeretem az összeesküvés elméleteket. Általában rosszindulatúak, előítéletesek. Ráadásul a puszta feltevésen túl rendszerint szemernyi bizonyíték sincs rá, hogy igazak lennének.

A vasárnapi zárva tartás elleni népszavazási kezdeményezéssel azonban gyökeresen más a helyzet.

Igaz, én sem tudom bizonyítani, hogy akár az Összefogás Párt elnökét, Szepessy Zsolt urat, akár a munkáspártot vagy éppen a szocdemes Wodicska Zoltánt fejlett és nemes igazságérzetükön túl más is vezérelte volna abban, hogy ostobábbnál ostobább kérdéseket fogalmazzanak meg. Különösen nem bizonyítható hogy mindezt azzal a hátsó szándékkal tették volna, hogy azokat majd minden fórumon holtbiztosan el kelljen utasítani. Ráadásul mindeközben törekedjenek az elbírálási eljárás minél nagyobb mérvű elhúzására.

Már Szepessynél megfigyeltem ugyanis azt, hogy a jogorvoslati határidőket mindig gondosan maximálisan kimerítette, sőt megkísérelte e tárgyban ismételt kérdés benyújtását is, és ez a többieknél is így történt.

Másrészt e beadványok másik nem bizonyítható célja, de jól látható eredménye az obstrukción túl. a lejáratás, nevetségessé tétel volt.

A ki nyújtotta be hamarabb játék. Ha a szocik beelőztek valakit, akkor mondjuk ki, hogy idő előtt adták be, mert a Kúria döntése nem akkor emelkedett jogerőre, amikor kihirdették ám, hanem amikor az az Országos Választási Iroda honlapján megjelent. Illetve, pardon, nem is, hanem amikor a Kúria honlapján megjelent.

Illetve, pardon, mégsem. Vagyis elnézést, nem idő előtti volt, hanem elkésett.

Egyébként is Wodicska már hamarabb ott volt ám rövidgatyában a választási bizottság épületében, csak őt a szocik lóti-futi jogásza tisztességtelenül beelőzte.

Mindez a cirkusz azért is különöse bosszantó, mert ugyanebben az időben, amikor ez a dicstelen hercehurca folyt az alaptörvényben is biztosított állampolgári jogunkkal, a népszavazás lehetőségével, mindeközben a Fidesz-KDNP zavartalanul űzte kisded játékait az idegengyűlölő óriás-plakátolással és a nemzeti konzultációval. Természetesen itt szó sem volt arról, hogy az e körben feltett kérdések törvényesek voltak-e, időben benyújtottak voltak-e. Szó sem volt arról sem persze, hogy a konzultáció érvényességéhez milyen alsó küszöb szükségeltetik. Mert bár a népszavazás érvényességéhez 50 %-os részt vétel szükségeltetik, számukra a választásra jogosultak egy nyolcada által visszaküldött válaszok is elegendőek voltak a diadalittas győzelmi jelentéshez, amit óriásplakátokon és kormányzati reklámokban azóta is folyamatosan mantráznak, miszerint AZ EMBEREK DÖNTÖTTEK, AZ ORSZÁGOT MEG KELL VÉDENI!

De visszatérve az összeesküvés-elméletekhez.

Az eddigi előzmények ismeretében elhiszi-e valaki, hogy a reggel fél hat óta az iroda előtt várakozó szocialista politikusokat be tudta előzni egy Simonné Gercsényi Gabriella nevű hölgy, mert úgymond „szerencséje” volt?

Egyébként a Google keresőben egyetlen ilyen nevű személyt találtam, akiről annyit lehetett megtudni, hogy a Fejér megyei Tordason (Alcsúthoz közel egyébként) egy egy személyt foglalkoztató Kereskedelmi és Szolgáltató Kft ügyvezetője, fő tevékenységi köre iparcikk kiskereskedelem.

Nem meglepő, hogy a népszavazást kezdeményező hölgy az MTI kérdésére úgy nyilatkozott, hogy szeretné, hogy azok is megszólalnának egy népszavazáson, akik támogatják a törvényt, "mert tudom, hogy ők sokan vannak".

Természetesen,híven az eddigi hagyományokhoz, az ő általa feltett kérdés is ügyesen úgy lett megkonstruálva, hogy ne lehessen rá értelmes választ adni.

"Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek vasárnap zárva tarthassanak?"

Ezzel ugyanis szerintem minden normális ember teljes mértékben egyetért. És a kérdésfeltevés e módjának hátterében bizony összeesküvéselméletileg szintén ott gyanítom az igazi népszavazástól rettegő Fidesz-KDNP agytröszt elmeszüleményét.

Mert kedves Semjén úr (Rogán úr, stb.), hogy baszódjatok meg mindannyian, hogy finoman fogalmazzak, nem az a helyes kérdés, hogy joguk van-e a kiskereskedelmi üzleteknek zárva tartani, hanem, hogy joguk van-e nyitva tartani!

Nem az állam kegyéből, hanem saját akaratukból.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr798007361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.10.21. 10:06:05

Bizonyára van a jobboldalon is 10-20 fanatikus, pl olyanok akik teszem azt ballibeknél a "Baszódjál meg KDNP" mintájára, a "Baszódjál meg MSZP és Gyurccsány a népszavazásoddal " című dalt írták, és hangolták.

Nem kell ide összeesküvéselmélet.
Amilyen késztetést érez az egysezri ballib, ugyanazt érezheti az egyszeri jobboldlai szavazó is, hoyg alátegyen a ballibeknek.

Most hogy már legálisan lehet plakátot tépkedni, igazán semmiség egy-egy beadvánnyal sorban állni a választási bizottságnál ehez képest, és beelőzni pártokat

Megjegyzem én személy szerint sajnálom, hogy az MSZP emiatt a kicsinyes állampolgári ellenállás okán nem tudja benyújtani a kérdését.
Igazán szeretnék, és meg is érdemelnék az újabb pofont, a saját kérdésük érdektelenségbe fulladt szavazásában !

Proud Mary 2015.10.21. 10:11:40

dehát még a szükséges aláírásokat se sikerült összegyűjteni egyszer se

Terézágyú 2015.10.21. 10:18:39

a kurva anyját az összes magyar politikusnak.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2015.10.21. 10:24:34

@Ballib Cenzúra: Ha te és a Fidesz-KDNP ennyire biztosak vagytok abban, hogy a népszavazási kezdeményezés érdektelenségbe fullad, és a vasárnapi zárvatartás marad, akkor mi a bánatos lófaszért gáncsolja a Fidesz és az NVB az ellenzéki pártok kezdeményezéseit?
Erre válaszolj kicsi huszár!

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.10.21. 10:34:28

@The Ghost Wolf:
Azt nem tudom, hogy a Fidesz-KDNP biztos-e benne, én teljesen biztos vagyok az érvénytelenségben.
Hisz egy totálisan átpolitizált KÁP, és Kórházprivatizáció kapcsán is érvényteelen volt a néspzavazás 2004-ben.

A cikk éppen arról szól, hogy mellesleg hogy bizonyos Simonné Gercsényi Gabriella gáncsoskodik, és heveny összeesküvéselmélet árán juthatunk el csak a Fideszig.

nu pagagyí 2015.10.21. 10:50:01

Ha a népszavazási kezdeményezéshez nincs meghatározva támogatói létszám, akkor nyugodtan lehetne engedélyezni az összeset, aztán majd abból lesz népszavazás, amelyikhez összegyűjtik a kellő számú aláírást. Amúgy is olyan törvényt hoztak, hogy az érdemi kérdések nagy része kikerült a népszavazások tárgyköréből és siker esetén sem kötelezi a kormányt semmire. Ezt a szánalmas áldemokráciát üzemeltető hatalom baromira bevédte magát a néptől, semmi nem zavarhatja meg sötét üzelmeit.

Bobby Newmark 2015.10.21. 11:01:32

@The Ghost Wolf: Mert rettegnek tőlünk, azért. Van párszázezer agymosott idiótájuk illetve kilóra megvett gerinctelen pártkatonájuk, és kibaszottul be vannak szarva az ország többi részétől. Látszott ez a netadós tüntetés idején.

A probléma csak az, hogy van itt ez a sokmilliós tömeg, akik a Fidesz tagságot legszívesebben egytől-egyik a lámpavasra lógatnák, de nincs aki összefogná őket és kötelet adna a kezükbe.

Bobby Newmark 2015.10.21. 11:03:59

@Ballib Cenzúra: Ja, mert még ehhez sincs gerincük, hogy bevállalják, hogy "igen, mi húztuk keresztbe az MSZP népszavazását". Inkább küldenek egy arctalan, ismeretlen kis droidot, aki elvégzi helyettük a piszkos munkát.

Teljesen egyértelmű, hogy nem egyéni akció, ami "szerencsésen" alakult így.

csak egy néző 2015.10.21. 11:24:20

Ebben az egész röhejes ügyben, ki jött előbb, ki volt röviggatyóban, ki bújt be az ajtó alatt, ki volt gyorsabb 100-on, ki volt gyorsabb lépcsőn, mint a másik liften, kinek gyorsabb az okos telója, kinek van több foga, itt már nem csak a lóláb lóg ki, hanem a paripa

www.kesdobalo.eoldal.hu/img/original/168/lofasz.jpg
Vajon hova fokozható még ez a baszakodás?

♔bаtyu♔ 2015.10.21. 11:39:43

Na most a koncepciós szavazások az indexen lévő blogok napi gyakorlata. Nem így, ahogy ez, ez smafu, ennél sokkal direktebben.

Netuddki. 2015.10.21. 11:44:03

"Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek vasárnap zárva tarthassanak?"

Erre a kérdésre az OVB-nél, már ha ott értelmes emberek vannak, körülbelül fél perc alatt el lehet dönteni, hogy nem a boltbezárással kapcsolatos. Miután jöhetett volna a következő aki a témába vágó kérdést nyújtott be.

A hercehurcából mindenféle összeesküvés elmélet nélkül az szűrhető le, hogy a fidesz dróton rángatja az OVB-t, ami így nem tudja a feladatát ellátni.

A fideszes menekültkampánnyal kapcsolatban meg egyértelműen sikkasztás történt a döntéshozók részéről, amikor közpénzből finanszírozták a fidesz kampányát. Bizonyíték? Például:
index.hu/belfold/2015/10/21/menekultvalsag_menekultek_kerites_migracio/

Úgyhogy nyugodtan megbaszódhattok orbánmajmai, amikor védeni próbáljátok a védhetetlent...

Netuddki. 2015.10.21. 11:58:27

Bammeg! Egy világ omlott össze bennem:
index.hu/belfold/2015/10/21/nogradi_gyorgy_bocsanat/

Ezek szerint a több 10 milliárdos kerítést a fidesz egy kókler "biztonságpolitikai szagértő" tanácsára csinálta meg? Vagy csak egy kókler "szagértő" véleményével takarózik? Megint lukra futott a tolvaj banda!

Az Index cikket meg érdemes elolvasni, qrvára hiánypótló...

Gyorgy Nagy 2015.10.21. 12:49:45

Igaz hogy Orbán egy félcigány? Bár a lánya esküvöi képét nézve gondolhattuk hogy vanbenne egy két vonó.

Bobby Newmark 2015.10.21. 14:22:23

@♔bаtyu♔: Ja, csak mondjuk kicsit különbség, hogy az Index egy kibaszott weblap és a szavazásának éppen nulla a jelentősége, a másik meg egy szájbabaszott népszavazás, alkotmányos alapjog, meg kurvára hatással van az ország jövőjére, emberek tízezreire, meg pármilliárd forintra.

Azért eléggé szopadék szarrágó gerinctelen köcsögnek kell lenni, hogy ezt megpróbáld összemosni.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2015.10.21. 17:29:33

@Bobby Newmark: +1000 :-) A szívemből szóltál, bár ez a szopadék szarrágó gerinctelen köcsög bármikor kész a Felcsúti Focialistáék bármilyen geci húzását ugyanilyen vehemenciával megvédeni!
süti beállítások módosítása