Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Árpi bácsi rétese

2015.11.07. 14:12 | Proszektura | 6 komment

Címkék: Sneider Tamás Orbán Schmitt Pál Áder Göncz Árpád Habony

Köztünk szólván nekem kurvára nem tetszik ez a nagy Árpi bácsizás. Olyan infantilis, olyan falvédős, olyan cukormázas, olyan hazug.

Jó, tudom, ez az „Árpibácsizás” sokaknál azt fejezi ki persze, hogy a nép szívébe zárta, szerette őt - mindnyájunk Árpi bácsiját. Mint ahogy Puskás is mindig minden magyarnak Puskás Öcsi, majd Öcsi bácsi volt, sohasem Puskás elvtárs, vagy őrnagy elvtárs, aztán később odakint is Panchoként emlegették, és sohasem, mint Senor Puszkaszt.

Ettől függetlenül nem kedvelem ezt az Árpibácsizást. Nem kedvelem annak ellenére sem, hogy biztos vagyok abban, senki nem mondja majd soha az öregecske, pohos, őszülő Orbánra, hogy Viktor bácsi, és ő soha nem is lesz a magyarok Viki bácsija. Áder sem lesz Jani bácsi. És tuti, hogy Habony sem lesz sohasem a népünknek Árpi bácsi. Hogy Andrew bácsit már ne is említsük.

Schmitt Pált, Boross Pétert és a többieket is legfeljebb Pali bá’- nak, Péter bá’- nak fogják szólítani, de őket is csak valahol L. Simon, vagy valamelyik másik Orbán haver pincéjének legmélyén, a harmadik kupica után, hátba veregetés közben.

De az ilyesfajta bácsizós becézés Göncz esetében most mégis zavar.

Jellemző, hogy amikor beütöttem a keresőbe azt, hogy Árpi bácsi, az első helyeken Árpi bácsi házi rétesét hozta ki. Tökös-mákos, sőt afrikai harcsás.

Ez a becézgető stílus azt a hamis látszatot kelti, mintha Göncz Árpád is csupán egy pékmester, vagy egy kivénhedt focista lett volna, akinek párás szemmel idézzük fel kapásgóljait, vagy netán egy jóságos idős elhülyült rokon, aki megsimogatja a buksi fejünket. Egy szenilis nagybácsi, aki időnként meglátogat és cukorkát hoz nekünk.

Ez az Árpi bácsizás azt a hamis látszatot kelti, hogy őt mindenki szerette, márpedig szerintem sem lehet jó ember, akit mindenki szeret. De „szerencsére” Gönczöt nem is szerette mindenki. Sokan emlékeznek például még arra, amikor 1992. október 23-án kifütyülték őt a bőrfejűek, s nem engedték elmondani ünnepi beszédét. E nemzeti érzelmű urak között saját beismerése szerint is ott volt a jelenlegi Országgyűlésünk egyik alelnöke is. Talán meg kéne tőle kérdezni, neki is Árpi bácsi e Göncz Árpád? (Hogy a szintén ott tüntető szocialista Molnár Zsoltról már ne is beszéljünk.)

Ugyanerre szívesen várnám továbbá a válaszát, a temetésen, a díszhelyeken ücsörgő többi potentátnak is, Medgyessytől Hillerig, Lomniczitől Poltig.

Nekik Göncz Árpi bácsi-e vagy inkább csak gönc?

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr128057612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.11.07. 14:46:22

Én nem szerettem Gönczőt, de nem is utáltam. Jó közepes figura volt, végülis nagyjából rendesen ellátta a teljesen jelentéktelen KE szerepet.

Ami tetszik benne, azok a fordításai.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.11.08. 08:43:09

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: magyarán egy sincs. Ez egyébként látszik a netes vergődésedből is.

kergfsa 2015.11.09. 21:19:04

@Hóhér az utolsó barátod: húha, neked aztán fura lehetett h két szülőd van
süti beállítások módosítása