Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Legyen a mangalica a kabalaállat!

2015.11.12. 13:52 | Proszektura | Szólj hozzá!

Címkék: mangalica Orbán Kósa Lajos Vujity Tvrtko vasárnapi zárva tartás

Mostanában gyakran támad olyan gyanúm, hogy a miniszterelnökünk titokban is átszervezte a kormányát és a Rogán féle propagandaminisztérium mellett még létrehozott egy másik főhatóságot, amelyet a polgárpukkasztás kifejezés mintájára nevezhetnénk Emberpukkasztó Minisztériumnak, vagy divatosabb kifejezéssel élve: Humánerőforrás-pukkasztó Minisztériumnak.

Hogy mire alapozom ezt a sejtésemet? Arra, hogy a kormányzat időnként kifejezetten olyan ötletekkel áll elő – és rosszabbik esetben meg is valósítja azokat – , amelyek senkinek sem tetszenek, még a legelvadultabb Orbán-kéz csókolgató öregecske hölgyeknek sem.

Az egyik klasszikus példája volt ennek az internetadó gondolata, amely mint tudjuk soha nem látott mérvű ellenkezést váltott ki. A napjainkban pedig ehhez hasonlóak azok az elképzelések, amelyek elit gimnáziumok bezáratását fontolgatják titokban, Győrben, Vácott és talán még másutt is. Persze az ilyen tervek kiagyalói tudhatnák, hogy minderre előbb-utóbb fény derül, és naná, hogy tisztában kell lenniük azzal is, hogy amikor kitudódik, milyen felháborodást idéz majd elő az orbáni propagandától még nem teljesen elhülyült lakosság körében. Ezért aztán többnyire kénytelen-kelletlen vissza is táncolnak az ilyen vágyálmoktól.

A pukkasztás viszont igen eredményesnek bizonyult a vasárnapi zárva tartás bevezetése ügyében. Sikerült az emberek túlnyomó többségének tartós kellemetlenségeket, bosszúságot okozni. És úgy tűnik, ez a sikerélmény szárnyakat adott a pukkasztók fantáziájának. Most azt tervezik például, hogy az élelmiszer-kiskereskedelemben elrendelik, miszerint az üzletek minden 70 m2-nyi területére legalább egy eladót kell állítani.

Ami persze mind a bolti személyzetre, mind a vásárlóközönségre nézve inkább hátrányos. Ráadásul, ahol esetleg indokolt lenne, pl. a műszaki boltok esetében, állítólag pont ott nem vezetik ezt be.

Ám, ahogy a vasárnapi zárva tartás ügyében váltig tagadták, hogy valójában a külföldi multik szívatása vezette volna őket, és Harrachék nem is mulasztották el hangoztatatni, hogy ez csak a kezdet, és a végső cél, hogy lehetőleg senki sem dolgozzon ezen a szent napon, úgy, ha következetesek, itt is hangsúlyozni kéne ám, hogy ezt a hetven négyzetméteres szabályt az élet más területein is be kívánják vezetni.

Bizony, ez lenne egy következetes és valamennyire méltányolható álláspont. A minden hetven négyzetméterre egy eladót elvét terjesszük ki, és minden hetven négyzetméterre jusson legalább egy rendőr is, egy orvos is. (Továbbá egy sírkőfaragó és balett-táncos.)

Az igazság kedvéért meg kell jegyezni persze azt is, hogy van az életnek néhány olyan területe, ahol a kormányunk ennek az elképzelésnek már eddig is maximálisan eleget tett. Már rég megvalósult például az a kívánalom, hogy a minisztériumok minden hetven négyzetméterére jusson minimum egy helyettes államtitkár. Sőt talán a különféle kormányzati tanácsadók száma ezt már meg is haladja.

Az persze más kérdés, hogy a tanácsadók számának növekedése tulajdonképpen az apparátus alkalmatlanságának nyílt beismerését is jelenti. Arról nem is beszélve, hogy végső soron semmi sem garantálja, hogy ezek a tanácsadók a nekik kipengetett százezrekért, milliókért tényleg okos dolgokat mondanak, Lásd épp a fentebb említett internetadó vagy gimnáziumi bezárások ötletét!

De emlékszem arra az ötletre is például, hogy mi legyen a 2017-es vizes VB kabalaállata. Az inkább egy tibeti oroszlánkutyára hasonlító (Bol-dog-ra elnevezett) fehér puli idióta tervét aztán elég gyorsan ejtették is. Amit most a napokban Vujity Tvrtko teljesen ingyenes tanácsa követett, miszerint: legyen a Vízipók-Csodapók.

Én viszont a magyar mangalicát, Orbánnak és baráti körének kedvenc állatát javasolnám erre a posztra. A mangalica ugye hungarikum, méghozzá, ahogy Kósa Lajos nevezte, „igazi hungarikum”. És végsoron azért köze van a vízhez is. Szeret a pocsolyában dagonyázni.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr488073336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása