Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Mondhatta volna szebben

2016.01.11. 19:32 | Proszektor Professzor | 3 komment

Címkék: Orbán Viktor Cameron Nemes Jeles László Vajna Cyrano

Nemes Jeles László filmjének nagy sikere alaposan megosztott a hazai közvéleményt. Ez igen jól nyomon követhető Orbán Viktor hivatalos közösségi oldalán („Viktor Orban's official community page.”) megjelent miniszterelnöki méltató gratulációhoz fűzött kommentek stílusából is.

A hozzászólók többsége fanyalogva, sőt igen jelentős részük kifejezetten ellenségesen viszonyult ehhez a példátlan elismeréshez, az Arany Glóbusz-díj elnyeréséhez. A legtipikusabb és egyúttal legsületlenebb kifogás az volt, miszerint az ebben a filmben feldolgozott események valójában nem is részei a magyar történelemnek, és a zsidók Trianonról bezzeg nem készítenek ilyen filmet.

Orbán is a tőle már megszokott székelygóbés kétértelműséggel értékelte ezt a nagyszerű művészi elismerést e képen:

„Wow! Egyedülálló magyar siker. Őszintén gratulálok Nemes Jeles Lászlónak, valamint a Saul fia összes alkotójának és szereplőjének. Elismerésem Andy Vajnának is, aki olyan filmtámogatási rendszert alakított ki, amely utat nyit a tehetségeknek.”

Most ne menjünk bele a közlés tartamába, s ne firtassuk, mit keres ily kiemelten e nagy siker résztvevőiként felsoroltak között az állami pénzeken felhizlalt médiacézár, és maradjunk csupán a wow szó használatának létjogosultságánál.

Ha jóindulattal értékelném ezt a bejegyzése elejére biggyesztett Wow szócskát, azt mondanám, Orbán biztosan még Cameron látogatás hatása alatt állt.

Ha viszont kicsit rosszabb indulattal közelítenék a miniszterelnökünk stílusához, akkor inkább azt mondanám, ezzel a wow kifejezéssel lényegében ő is azt kívánta sejtetni, hogy ez a film tényleg nem is igazi magyar ügy.

Mert, hogy éppen ő ne tudná magát választékosabban, magyarosabban kifejezni, ha lett volna ilyen szándéka?

Vagyis afféle Cyranói stílusban mi is felróhatnánk a wowozó miniszterelnökünknek, hogy  „Ez szimplán hangzik... Így nincsen hatása! Mondhatta volna szebben, kis lovag, Más-más hangnemből... Így ni, hallja csak:” Elismerően: Hűha! Csodálkozó ámulattal: Azta! Vagy amúgy felcsútiasan, parasztosan: Azt a mindenit! Hű a nemjóját! Picit vallási áhítattal: Az áldóját! Netán közönségesen: Hát baszki, ez azért nem semmi!

Vagy csak egészen egyszerűen írhatta volna most is, ahogy egy korábbi bejegyzésében, amikor is a magyar focisták szereplését, az EB-re kijutását méltatta tömören a Groupama Arénából,: „Na, ugye”

Sőt most inkább: Na, ugye, na, ugye! Na ugye!

Szerintem ugyanis, tisztelt Mr. Victor Orban, azért ez az Arany Glóbusz-díj jóval nagyobb siker annál, mint, hogy a magyar focicsapat nagy nehezen bekerült Európa legjobb 24 csapata közé.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr308262876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhes ló 2016.01.11. 20:19:48

Zsidó siker, zsidó témáról, magyar pénzen.
Semmi új, csak a szokásos.

Proszektor Professzor 2016.01.12. 12:47:09

@Éhes ló: Szerintem számodra találóbb lenne az éhes disznó nick név. Már csak a közmondás miatt is.

Éhes ló 2016.01.12. 13:00:18

@Proszektor Professzor: érdekes egy komment, gondolom érdemi mondanivalód nem volt a post tárgyában, ezért majomkodsz a nevemmel.

Köszi, jó demonstráció volt a szellemi szintedről és arról, amit eme post latt közlésre méltónak tartasz.

Méltó hozzád.
süti beállítások módosítása