Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

A dán tanár és a szőke norvég rákhalász

2016.01.18. 19:34 | Proszektor Professzor | 1 komment

Címkék: roma garázdaság hüvelygomba Orbán Viktor 24 hu afgán menekült

Most olvastam a 24 hu „Lövések dördültek Füzesabonyban – Őt keresik” című cikkét (http://24.hu/belfold/2016/01/18/lovesek-dordultek-fuzesabonyban-ot-keresik/), amelyhez mellékeltek egy óriási fotót is. Ezen a 41 éves tiszaigari Váradi Róbert látható, akit azért köröz teljes mellszélességgel a rendőrség, mert állítólag vagy ő, vagy a társa egy gázpisztollyal valakinek hámsérülést okozott Füzesabonyban. Az országos elektronikus sajtóban kiemelt bűnügyi hírként szerepelt ez a lövöldözés. Az index, szintén egy hatalmas fotó kíséretében „Ez az ember rálőtt egy másikra” címmel számolt be az esetről. (http://index.hu/belfold/2016/01/18/ez_az_ember_rossz_fat_tett_a_tuzre/)

Azon most ne kezdjünk el elmélkedni, hogy milyen fantasztikusan jó lehet a közbiztonság ebben az országban, ahol egy könnyű testi sérüléssel járó garázdaság kiemelt bűnügyi hírként szerepelhet.

Ám de most, hogy elmentek a férfiak, beszélhetünk a hüvelygombáról! Akarom mondani, most, hogy elmentek a migránsok, beszélhetünk a cigányokról. Végre. Megint.

Pedig már lassan kezdett a feledés homályába merülni Orbán Viktornak a kvótarendszerrel kapcsolatos tavaly szeptemberi kifakadása, miszerint „Magyarországnak az a történelmi adottsága, hogy együtt él néhány százezer romával. Ezt valakik, valahol, valamikor eldöntötték, amit mi megörököltünk. Ez a mi helyzetünk. Ez egy adottság. Ezt senki nem kifogásolhatja se így, se úgy. Nekünk kell ezzel együtt élnünk. De mi nem támasztjuk senki felé azt az igényt, nyugati irányba különösen nem, hogy ők is éljenek együtt nagy számú roma kisebbséggel.”

Sokan elemezték már ennek a szövegnek a cinikus aljasságát, otromba, alattomos rasszizmusát.

A többszázezres cigánysággal mi „Magyarország” történelmileg együtt élni kényszerülünk, ám mi velük szemben igazán nagylelkűek vagyunk, s nem kérjük kitelepítésüket „nyugati irányba”, cserébe, ha minket is békén hagynak persze a fránya betelepítési kvótáikkal. Vagyis Európa, ahelyett, hogy szíreket, afgánokat, stb. akarna ránk tukmálni, örülhet, hogy mi nem szabadítjuk a nyakukba a cigányságot.

Ennek fényében érdemes szemezgetni a 24 hu említett bűnügyi híréhez fűzött kommentek között. Miként erősítették a cigányok elleni gyűlöletet is Orbánék migráns ügybeni nézetei, gondolkodásmódja?

A kommentek jelentős része a szokásos gúnyos utalásokat tartalmazza a körözött elkövető származására.

István Juhász: „Miért is nem egy Dán tanárra gondoltam. Hm..” Attila Kubicsek: „ez egy szőke norvég, és rákhalász ?” Csaba Kiss: „Réti néger... Ez is megette a szénutalványt.” (Négy lájk)

Borhi Ferenc viszont tömören annyit jegyez meg csupán: „Afgán menekült…” Amivel lényegében ő is azt fejezte ki, mint a miniszterelnöke: a cigányok épp olyan betolakodó népség ám, mint az afgánok. Többen a cigányos akcentussal élcelődtek. A Facebook profilja szerint egyébként kifejezetten ronda Schmidt Tamás gúnyorosan azt jegyezte meg: „Szíííp legíííny!” Zoltán Koródi Merkelt is belekeverte: „Há híjja má ezöket is az a némöt Merkel anyu oszt próbájja mán integráni üket, me mink fő süttünk ezze, a integrálási projektee.”

Geza Metaxa: „Dicsák,eszkeecsinyálnijee? More!!”

A bőrszínnnel szokott módon való humorizálás is megjelent. Öt lájkot is kapott Ágnes Királyné Kálvin arra a megjegyzésére, hogy „Ez sem idén barnult!”

Iván Dudás azt találta viccesnek megjegyezni: „Ki van ám fehérítve az arcképe....”

László Veres pedig azt a viccesnek szánt megjegyzést eszelte ki: „Biztos Flórián bujtassa fajtája keressék nála!” (Négy lájk) Veronika Erdei abban lelte örömét, hogy átkeresztelte Ricardónak. (Bizonyára arra célzott, hogy én is Rikárdó vagyok!

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr668283852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kergfsa 2016.01.18. 21:38:54

Nem értelek teljesen. Miért akarod elvitatni egy cigánytól h cigány? Náci-e vagy?
süti beállítások módosítása