Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Az álszent CÖF-CÖKA

2016.01.30. 11:46 | Proszektor Professzor | 13 komment

Címkék: felmentés vörösiszap katasztrófa TASZ Soros György Csizmadia László

Mint tudjuk, 15 embert mentett fel a Veszprémi Törvényszék a vörösiszap perben, bűncselekmény hiányában. Na, most ehhez képest a CÖF-CÖKA egy nappal később kiadott közleményében úgy fogalmazott, hogy „fontosnak tartaná, ha jogorvoslati eljárás keretében tisztáznák, hogy az ítélet valóban törvényes és megalapozott-e.”. Írták ezt, holott nyilvánvalóan tudták, az ügyész valamennyi vádlott terhére nyomban fellebbezést jelentett be. Vagyis a jogorvoslati eljárás törvényes folyamata már elindult, mielőtt a CÖF-CÖKA felhívása erre nézve megtörtént volna.

Ráadásul az sem világos, miért a feltételes módú fogalmazás a részükről, miszerint „fontosnak tartaná”. Akkor már miért nem úgy fogalmaztak: fontosnak tartja!

A CÖF-CÖKA azt is kihangsúlyozta, miszerint „A Civil Összefogás Fórum a jogállami alapelveket messzemenőleg tiszteletben tartó szervezet, ezért respektálja a bírói függetlenséget. Ugyanakkor az is kétségtelen, hogy a CÖF-CÖKA támogatói közül több százan fordultak felháborodásukat hangoztatva a felmentést kimondó ítélet kapcsán.”

Igen ám, de ha a CÖF-CÖKA valóban a jogállami alapelveket messzemenőleg tiszteletben tartó szervezet lenne, és tényleg respektálná a bírói függetlenséget, akkor abba sem szólna bele, hogy helyénvaló–e egyáltalán valamiféle jogorvoslat az ügyben. Tudniuk kéne ugyanis, hogy az is az igazságszolgáltatásra tartozó szakmai kérdés, miszerint a megalapozott fellebbezési nyilatkozat feltételei egyáltalán fennállnak-e.

De hát a CÖF-CÖKA nem is titkolja a kilógó lólábat. Vagyis azt, hogy „ugyanakkor” a több száz felháborodott miatt tartotta fontosnak belekotnyeleskedni az igazságszolgáltatás menetébe.

Most nagyvonalúan lépjünk túl azon, hogy a közleményük e mondata értelmetlen is, mert abból nem derül ki, a felháborodott fordulók vajh kihez is fordultak, csupán rögzítsük, hogy a bírói függetlenséget messzemenőleg respektáló CÖF-CÖKA tiltakozását, általa bevallottan is, a támogatóik felháborodása váltotta ki.

Szóval ugyanaz történt, mint a migráns ügyben. A hatalmat és a hatalom álciviljeit nem a magyar emberek érdeklik, cselekedeteiket nem ez motiválja, sokkal inkább a szemérmetlen politikai haszonszerzés lehetősége. Ez lebegett a CÖF-ösök szeme előtt most is, amikor ezt a zavaros közleményüket megfogalmazták.

Erre utal az is, hogy a közleményükben megpróbáltak belerúgni néhány nem kormánypárti civil szervezetbe is. „Végezetül felszólítjuk, az olykor a magyarországi bírói ítéleteket is minősítő TASZ-t, a Magyar Helsinki Bizottságot és társaikat, hogy minden legitim eszközükkel vegyenek részt abban a küzdelemben, amely a vörösiszap tragédia kapcsán a végső igazság feltárását eredményezheti.”

Farizeus, álszenteskedő, képmutató duma! Hiszen nagyon is jól tudják, az ügy további menete az lesz, hogy amint az írásba foglalt első fokú döntést az ügyészség megkapja, elkészíti legjobb tudása szerinti fellebbezési indítványát és annak indokolását, amelyet ezt követően a felettes ügyészi szerv is véleményez, majd ezután kerül sor a másodfokú táblabírósági eljárásra.

Hogyan képzeli az ebben a folyamatban való részt vételt – mit részt vételt, küzdelmet! – a CÖF-CÖKA? Amiben ugye ott a helye a TASZ-nak, a Magyar Helsinki Bizottságnak és társainak? Netán még Soros Györgynek is? Vállvetve a CÖF-CÖKA híveivel.

De tényleg, miféle küzdelemről beszélnek ezek az agyament Csizmadiáék?

Szeretném, ha beavatnának, hogyan lehet küzdeni egy számunkra kedvező bírósági ítéletért, legitim eszközökkel?

Legitim-e a tárgyalótermi tiltakozás, tiltakozó táblák felmutatása? Vagy esetleg rajzszöget is tehetünk a nekünk nem tetsző bírák feneke alá?

Ja, és a CÖF-CÖKA szerint mi az a végső igazság, aminek a feltárását óhajtják? Tán valamiféle ezoterikus értelemben a legfőbb sziddhák máhámudrá tanításai?

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr408332142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ostvan2 2016.01.31. 13:33:05

Tudomásul kellene venni a vért kívánó (emberek elítélését követelő) amatőröknek, hogy NEM A BŰNÖSÖK lettek bíróság elé állítva. Ez az ügyészség sara. Természetesen kötelességük fellebbezni és a másodfok majd korrigálja az első döntés hibáit (ez a dolga). Ám ebbe a folyamatba nem illik beleszólni.

2016.01.31. 14:11:53

@ostvan2: A CÖF valóban arról híres, hogy nem pofázik bele abba, amihez semmi köze. :)

Sir Galahad 2016.01.31. 16:15:01

Tényleg, milyen szörnyű. Egy a jobboldali kormány által támogatott civil (vagy álcivil, mindegy) szervezet belerúg az ellenzék által támogatott civil (vagy álcivil, mindegy) szervezetekbe. Vihar egy kanál vízben.

vajdasagi 2016.01.31. 20:12:43

@Sir Galahad: Meg a bíróságba is belerúg?
A CÖF idióták és/vagy seggnyaló karrieristák
gyülekezete. Szép kis társaság. Szégyelljék magukat.

Narancsszínű karlendítés 2016.01.31. 20:19:43

Cigány Önkormányzat Fidesztagozata

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2016.01.31. 21:15:09

Az álszentség is baj, de még nagyobb baj a tudatlanság kihasználása és terjesztése. Bár az ő esetükben némi mentség, hogy szerintem nincsenek tisztában azzal, hogy mit is mondanak.
Ha több eszük lenne, mint egy cserepes kaktusznak, akkor tudnák, hogy minden veszélyes technológia esetén, mind a technológiát, mind a szervezetet úgy építik fel, hogy egy hiba, vagy tévedés ne vezessen katasztrófához. Épp ezért
az ilyen ügyekben nagyon ritkán születik elítélő ítélet. Egyszerűen nem lehet felelőst találni, mert nincs. Illetve van, sok kicsit felelős szokott lenni.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2016.01.31. 22:39:45

Magyarországon nincs civil egyesület. Ha lenne olyan, akkor másnap egy politikus bejelentkezne az elnökségbe...

Sir Galahad 2016.02.01. 08:23:16

@vajdasagi: Ugyan már, a TASZ és társai is rendszeresen igyekeznek nyomást gyakorolni a bíróságra nyilatkozataikkal. Nincs ebben semmi új. Még egyszer: vihar egy kanál vízben.

Sir Galahad 2016.02.01. 20:00:31

@Lord_Valdez: Mármint kinek? A TASZ-nak, vagy a CÖF-nek? Egyébként mindegy is, melyikre gondolsz: társadalmi szervezetként, vélt vagy valós (hazai vagy külföldi) támogatással a hátuk mögött, pusztán a nyilatkozataikkal igyekeznek presszionálni a bíróságot. Ez rendszeresen előfordul, és ehhez nem kell hatalom.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2016.02.01. 20:07:00

@Sir Galahad:
Kritizálni mindenkinek joga van. Ezzel nincs is baj. Presszionálni egyik se tudja. A CÖF annyival rosszabb, hogy ő szoros kapcsolatot ápol a kormánnyal. Méghozzá egy olyan kormánnyal, amelyiktől nem idegen sem a visszamenőleges, sem az eseti, sem pedig a hirtelen felindulásból elkövetett jogalkotás.

Sir Galahad 2016.02.01. 20:16:22

@Lord_Valdez: Szerintem sincs baj ezzel, azért írtam, hogy ezen problémázni műbalhé.
süti beállítások módosítása