Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

A kacsa esete a neonáci Fidesszel

2016.02.25. 10:50 | Proszektor Professzor | 8 komment

Címkék: népszavazás Erdősi Lászlóné Pálfy Ilona Fradi Security Orbán-fan

Közismert bölcsesség, miszerint ha valami úgy hápog, mint egy kacsa, úgy totyog, mint egy kacsa, és úgy is néz ki, mint egy kacsa, akkor az kacsa. Ha kopasz, Nagy-Magyarország matricás, neonáci verőlegénynek kinéző izomagyú ürgék jelennek meg csoportosan a Nemzeti Választási Irodában bizonyíthatóan nem állampolgári jogaik érvényesítése érdekében (hiszen nem adtak le semmilyen népszavazási kérdést) hanem abból a célból, hogy annak demokratikus működését erőszakkal akadályozzák, akkor ez pontosan azt jelenti, amit láttunk.

Vagyis, hogy kopasz, Nagy-Magyarország matricás, neonáci verőlegénynek kinéző izomagyú ürgék hazánkban átvették, átvehették a hatalmat demokratikus intézményrendszerünk egyik fontos közhivatalában.

Ha kopasz, Nagy-Magyarország matricás, neonáci verőlegénynek kinéző, a Fradi Securityhez, de rokoni, baráti szálakkal közvetve, sőt részben közvetlenül a Fidesz egyik alelnökéhez is köthető izomagyú ürgék jelennek meg a Nemzeti Választási Irodában, hogy egy nem is titkoltan Orbán-fan hölgy számára erővel is biztosítsák, hogy hamarabb beadhassa ostoba népszavazási kérdését, mint egy ellenzéki párt egyébként beszari megbízottja, akkor ez is pontosan azt jelenti, mint amit láttunk.

Vagyis a Fidesz a legmagasabb vezetői szinten szervezője és támogatója annak, hogy neonáci verőlegények erőszakkal megakadályozhassák egy ellenzéki párt megbízottját abban, hogy demokratikus jogait gyakorolhassa.

Vagyis a Fidesz fasiszta és neonáci.

Bizony nagyon nagy baj van akkor, amikor már a Jobbik kezd aggódni a magyar demokrácia állapotáért.

Kezdenek kialakulni a frontvonalak. Egyik oldalon a kockás ingesek, a másik oldalon a barna ingesek.

Mit lehet ilyen helyzetben tenni? Behódolni, vagy erőszakra erőszakkal válaszolni?

Természetesen lehet úgy viselkedni, mint Nyakó úr, hogy a verőlegényektől illedelmesen engedélyt kérünk a meghunyászkodásra. Lehet aztán megpróbálni erővel legyőznünk az izompacsirtákat. Akiket persze tuti, hogy meg is védene Orbán államgépezete. Az ügyészi vád valószínűleg valami olyasmi lenne a verőemberekre támadó egyénnel szemben (Woody Allen szavaival), miszerint először többször lefejeltem az öklét, majd éppen a herémmel akartam tropára törni a térdét, csak akkor sajnos elájultam.

Van viszont egy harmadik lehetőségünk is.

Az obstrukció.

Mi lenne, ha az MSZP, vagy akár több ellenzéki párt is összefogna és megszervezné, hogy egy adott nap reggelén tízezer aktivistája jelenjen meg a Nemzeti Választási Irodában? Tízezer ember tülekedne ott, hogy benyújtson tízezer népszavazási kérdést. Persze nem úgy, mint az izomagyú neonácik, akiknek még annyi kreativitásuk sem volt, hogy önálló kérdéseket találjanak ki, hanem Erdősi Lászlóné kérdéseit kopírozták le mindannyian.

Szép intézmény ez a népszavazás, a közvetlen demokrácia érvényesülése, de Orbánék mindent elkövettek, hogy lejárassák, nevetségessé tegyék. Segítsünk hát nekik! Nyújtsunk be tízezer népszavazás kezdeményezést, tízezer felteendő kérdéssel!

Akarja-e ön azt, hogy ne akarja? Egyetért-e azzal, hogy semmivel sem értsen egyet? Hazánk megmentője-e Habony Árpád? Meg ilyesmik.

A Nemzeti Választási Irodának és a Nemzeti Választási Bizottságnak kicsit megszaporodna a teendője. Tízezer elutasító határozat megszövegezése, kikézbesítése, fellebbezések elbírálása, stb.

Az oly magabiztos, és egyébként nyugodt lelkiismerettel alvó Pálfy Ilonának néhány redővel biztosan több lenne az arcán.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr208418204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.02.25. 12:29:12

A következtetés más. Nézd mindig kinek az érdeke valami. Eredmény: a kopaszok ballibek.

Proszektor Professzor 2016.02.25. 12:32:27

@BircaHang Média: Na persze. És Kubatov a ballibek embere.
Eddig csak farkasvakságról hallottam, de most már látom, létezik birkavakság is.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.02.25. 12:50:25

@Proszektor Professzor:

Kinek az érdeke az egész? A Fidesznek nem. Érted?

Sokszor a dolgok sokkal bonyolultabbak, mint aminek látszanak. Szerintem egy kidolgozott fideszes csapda az egész,melybe a ballibek rövid időn belül bele is fognak zuhanni.

Proszektor Professzor 2016.02.25. 13:00:45

@BircaHang Média: Sajnos ez nekem magas. Szeretném, ha bővebben kifejtenéd, onkrétan mi az a csapda, amibe a "ballibek rövid időn belól bele fognak zuhanni"?

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.02.25. 13:08:52

@Proszektor Professzor:

A ballibeknek nem érdekük a népszavazás, mert szinte biztos, hogy csúnyán elbukják. A ballibek érdeke a témát folyamatosan lebegtetni, ez hozza a legnagyobb politikai hasznot.

A Fidesz látszólag gátolni fogja az ügyet, megadva a lehetőséget a ballibek, hogy "nyerjenek", azaz LEGYEN népszavazás. Ezek után a ballibek nem fogják tudni tovább lebegtetni az egészet, kénytelenek lesznek ténylegesen elkezdeni szervezni a szavazást.

Ennyi az egész.

Jóslatom: a ballibek direkt rossz aláírásokat fognak benyújtani majd, hogy aztán a választási bizottság megállapíthassa: nincs meg a szükséges számú aláírás. Ezek után majd azt lehet mondani "a Fidesz kitalált formai okokból megakadályozta a szavazást". Mert az, hogy a ballibek sosem csinálják meg az egészet a valóságban, az halálbiztos.

Proszektor Professzor 2016.02.25. 13:28:41

@BircaHang Média: Egy apróságról elfeledkezel. A kopaszok éppen azt akadályozták meg ismét, hogy az MSZP a kérdését beadhassa. Korábban ugyanezt tette Simonné Gercsényi Gabriella. Szerintem meg az új Fideszes kiszemelt Erdősiné fogja azt tenni, hogy gyűjtögeti az aláírásokat, csak nem fog neki sikerülni.
De, ha valami csoda folytán a Nemzeti Választási Bizottság valami csoda foltyán mégis Erdősinét elmeszelné, inkorrektség miatt, akkor az MSZP csak nyerhetne ezzel a népszavazással, ismerve a vasárnapi boltzárral és a KDNP népszerűségével kapcsolatos közhangulatot.
De, ha csapdát emlegettél.
Az igazi Fideszes csapda ez utóbbi - szinte csodaszámba vehető - esetben (vagyis, hogy az MSZP kérdését engednék át) szerintem az, hogy Orbán gyorsan bejelentette a migránskvótával kapcsolatos népszavazást. Az emberek nem fognak rövid időn belül két népszavazásra is elmenni, ha pedig választani kell, az orbáni hatalom által felkorbácsolt gyűlöletük erősebb ösztönző lesz majd, mint a boltbezárások témája.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.02.25. 13:31:24

@Proszektor Professzor:

Majd engedélyezve lesz a ballib aláírásgyűjtés, meglátod.

Egyszerre lehet TÖBB népszavazás is egyébként. Sőt, ezzel a Fidesz abszolút bebiztosítaná magát.
süti beállítások módosítása