Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

A Fidesz és a húsvéti önmérséklet

2016.03.27. 11:02 | Proszektura | Szólj hozzá!

Címkék: húsvét szocialisták otthonteremtés Fidesz-KDNP

  1. március 25-én (19:14-kor) a Fidesz-KDNP-frakció sajtóközleményt jelentetett meg.

„Áldott, békés húsvéti ünnepeket kívánunk minden magyar családnak és egész Európának! A kereszténység legnagyobb ünnepén arra kérjük az ellenzéki pártokat, hogy tartsanak önmérsékletet és mellőzzék a pártpolitikát.”

Ahogy a közlemény elejét elolvastam, az merült fel bennem, nocsak, tényleg milyen figyelmesek ezek a Fidesz-KDNP-s honanyák, honapák, nemcsak minden magyar családra gondolnak, hanem egész Európára! Kicsit el is szégyelltem magam, hogy korábban én is lájkoltam a „Baszódjál meg KDNP!” című nótát a YouTube-on.  

Bár azt azért nem egészen értettem, hogy ezt az áldottat és békéset miért csak Európának tartogatják, miért hagyják ki a húsvéti jókívánságokból a többi földrészt. Mintha ott nem élnének keresztények, s nekik nem járna az áldott és békés ünneplés. Na, jó, de ne kötekedjünk, gondoltam, hanem inkább értékeljük a közleménynek azt a további gesztusát, hogy milyen szép dolog is ez tényleg, hogy ilyenkor önmérsékletre, a párpolitizálás mellőzésére szólítanak föl.

Hát tényleg! Ünnepeljünk, együnk-igyunk békésen és áldottan, tömjük magunkat degeszre, s hagyjuk azt a csúnya politikát!

Ehhez képest a Fidesz egy napot sem bírt ki és a frakciójuk  március 26-án szombaton délután két közleményt is megjelentettet (15:29 és 15:37-kor).

„Azok a szocialisták, akik ma adócsökkentést követelnek, kormányzásuk alatt sorra emelték a munkát, az élelmiszereket, a családokat terhelő adókat. Elvették a gyermekesektől a családi adókedvezményt, az otthonteremtési adókedvezményeket és több mint duplájára - tizenkét százalékról huszonöt százalékra - emelték a lakásépítési áfát.      A polgári kormány kevesebb, mint felére csökkentette a személyi jövedelemadót, bevezette a családi adókedvezményét, megduplázza a kétgyermekesek adókedvezményét, az Otthonteremtési programban 27%-ról 5%-ra csökkentette és visszaigényelhetővé tette a lakásépítési áfát és ugyanígy a sertéshús tőkeáfáját is. A Fidesz célja, hogy még tovább csökkenjenek a családok adóterhei.”

Mi ez, ha nem kőkemény pártpolitizálás? Tőkeáfástúl, mindenestül.

De a másik közlemény is hasonló hangnemben íródott.

„Az ellenzék folyamatosan támadja az otthonteremtési programot, ha rajtuk múlna, eltörölnék. A vidéket és a kistelepüléseket az a baloldali politika tette tönkre, amely megduplázta a munkanélküliséget és megszüntetett minden otthonteremtési támogatást.”

E közlemény-rizsa további részét már nem is idézem, azt hiszem ennyiből is látszik, hogy éppen a Fidesz volt az a párt, amelyik nem tudta türtőztetni magát az ünnepre tekintettel sem.

Bár, ha figyelmesebben elolvastam volna az első közleményüket, rájöhettem volna, hogy az önmegtartóztatást, a pártpolitika mellőzését ők az ellenzéktől kérték.

Igen, ez az egymást követő három megnyilvánulás is jól tükrözi azt az álszent, hazug, tisztességtelen, önző gondolkodást, ami ennek az önnön hatalmától és erkölcsi nagyságától megrészegült kormánypártnak a sajátja.

Aminek a lényege, hogy amit szabad a Fidesznek, nem szabad az ellenzéknek.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr238529242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása