Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Októberi ünnepek

2016.08.28. 13:16 | Proszektura | Szólj hozzá!

Címkék: ötvenhat népszavazás Fidesz Orbán Rákosi

Szerintem egy nagy csodálatos ünnep-sorozat lesz ez a mostani október. Kezdődik majd a népszavazással, amelyen részt venni ugyebár minden magyar hazafias nemzeti kötelezettsége, hiszen a sorsunkról, jövőnkről fogunk dönteni, ha valaki még nem tudná.

És remélem nem is kell csalódni a magyar nép bölcsességében. Tódulni fogunk majd ünneplőbe öltözve az urnákhoz, hogy egyként kifejezhessük akaratunkat: ide aztán senki menekültnek álcázott gyüttment be ne tegye a lábát! (Kivéve a gyevi bírót!)

Kívül tágasabb!

A választási eredmény pedig, mint a régi szép időkben, 100 % körüli lesz majd, köszönhetően persze a plakátkampánynak, s a többi hathatós rogáni propaganda eszköznek. Nekem különösen a sportcsatornák egypercesei tetszettek. Kár is, hogy vége az olimpiának, ahol ezeket oly jól el lehetett sütni két kajak-kenu döntő között. A focimeccseknél egyelőre nem tudom, hogy lenne megoldható, hogy ne kelljen egy-egy egypercesre egy félidőnyit, jó háromnegyedórát várni.

A népszavazás után pedig majd jönnek az ötvenhatos megemlékezések.

Felhangzik majd a Desmond Child dallam, aztán eljátszásra kerül Koltay Gábor 30 éve még április 4-et ünneplő  színdarabja is.

Úgy látszik, az idei ötvenhatos ünnepségek az újrahasznosítás jegyében telnek majd. Újrahasznosított szavazások, újrahasznosított kultúra.

Mindenesetre az élet azt bizonyítja, a régi dolgok jól felhasználhatók mai körülmények közé applikálva.

Örüljünk egyébként is, hogy az amerikai és nem az orosz dallamkincsből merítkeztek Schmidt Máriáék. Dunnyuska vagy valami ilyesmi.

Mindenesetre a jövőbeni hasznosításra ajánlanám egyik népszerű ötvenes évekbeli Rákosit éltető csasztuskánkat is, némi kis módosítással:

Köszönjük néked Orbán Viktor,
Kiért a hálánk tiszta lángja ég.
Reád ha nézünk, büszke az arcunk,
Virágot hintünk amerre mész.

Fogadjuk néked Orbán pajtás,
Utadra lépünk, Te vezess tovább!
Tavaszra nyíló gyermeki nótánk,
Elébed hajlik, mint virágos ág.

Amúgy pedig, hogy a végén egy kedvenc kommentből idézzek, a Fidesznek annyi köze van ötvenhathoz, mint Puskásnak Felcsúthoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr5011657274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása