Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Kis népszavazási plakát elemzés

2016.09.19. 16:39 | Proszektura | Szólj hozzá!

Címkék: népszavazás Gyurcsány DK Együtt-PM

A kormánypártok egymondatos primitív, a valóságot leegyszerűsítő, meghazudtoló, gyűlöletet szító plakátjaira most szót sem vesztegetnék. Megtették ezt már mások sokan, sokszor.

De milyen plakátötletei vannak az ellenzéknek?

Vágjunk rögtön a közepébe! Tényleg azt hiszi a DK, hogy Gyurcsány ezzel a bájgúnár, tenyérbemászó, ostoba vigyorával rábírja majd a magyar embereket, hogy tömegesen ne menjenek el a népszavazásra? Bevallom, én semmiképpen nem akarok voksolni, de amikor megláttam ezt az óriásplakátot, hirtelen erős késztetést éreztem rá, hogy mégis.

Hát mikor veszi már észre ez az ember, hogy a jelenléte jóval többet árt a baloldali politikának, mint ha szerényen háttérbe húzódna és (ahogy az őszödi beszédében fogalmazott) kibaszott jó könyveket írna a modern magyar baloldalról, esetleg egy szakácskönyvet is összehozhatna például a muszlim ételekről.

Magamutogató exhibicionistaként ezt a népszavazást is szégyentelenül megint arra próbálja felhasználni, hogy önmagát reklámozza. A plakát egyharmad részét az ő arcképe foglalja el.

Október 2-án Maradj otthon, maradj Európába! Ne menj el a Fidesz Európa-ellenes álnépszavazására!- kérlel bennünket bizalmasan tegeződve.

Nem sokkal színvonalasabb ennél az MSZP riasztó szín-összeállítású plakátja sem, először is a szemlélő azon egy hatalmas IGEN feliratot lát, alatta pedig egy irgalmatlan hosszú apró betűs szöveget, amelyben azt fejtegetik, szerintük mi is a népszavazás igazi célja. Amiben igazuk is lenne, de be kéne látni, egy plakát az plakát, nem párt-brossura.  

Ennél is van azonban lejjebb. A MoMa-Együtt-PM gusztustalan bemutatós plakátja. Az embernek óhatatlanul Szanyi kapitány jut eszébe, amikor a parlamenti felszólalása közben produkált ilyesmit.

Mondjuk ki nyíltan, ennek a három kis pártnak a népszavazási plakátja kifejezetten ízléstelen és otromba. Ráadásul még a Kétfarkú Kutya Pártnak a hülye kérdésre hülye válasz szlogenjét is lenyúlja.

Vajúdott tehát az ellenzéki elefánt és egeret kölykezett. Fantáziátlanság, szellemi restség, kreativitás hiány, ez tükröződik a plakátokban, ezek épp olyanok amilyen az egész un demokratikus ellenzék manapság.

Még szerencse, hogy létezik a Kétfarkú Kutya Párt.

Ők legalább viccesre veszik a figurát.  Amivel persze csak az a baj, hogy a helyzet egyáltalán nem olyan vicces.

Mert egyben én is igazat adok a bősz kormánypárti propagandának. Abban, hogy ezzel a népszavazással Magyarország jövőjét kockáztatjuk. A várható tömeges NEM szavazatokkal. Amit Orbán saját győzelmeként fog megélni és kommunikálni. Mi magyarok viszont ezzel fogjuk magunkat Európából kikormányozni.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr8811727027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása