Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Ásotthalom non coronat

2016.11.26. 16:15 | Proszektura | 1 komment

Címkék: burka Toroczkai László Kétarkú Kutya Párt Trump Ugocsa non coronat

A helyi önkormányzat rendeletmódosítása szerint Ásotthalom közterületén többek között tilos a müezzin tevékenysége, burka, nikáb és csador valamint burkini viselése, továbbá bármilyen olyan jellegű propaganda-tevékenység megvalósítása, amely a házasság intézményét nem az Alaptörvényben rögzítetteknek megfelelően egy férfi és egy nő között létrejött életközösségként mutatja be, illetve, amely megsérti az Alaptörvényt azzal, hogy a családi kapcsolat alapjaként nem a házasságot, illetve a szülő-gyermek viszonyt ismeri el.

Fogalmam sincs, mennyire volt időszerű ez a szabályozás ebben a Szerb határ menti nagyközségben. Hány müezzin zavarta a helyieket reggelenként a békés pálinkázásban, s ha már a pálinkázásnál tartunk, hányan, s mi módon bujtogattak például a helyi italbolt környékén mostanában a házasság vagy a gyerek szülő kapcsolat keresztényi felfogása ellen.

Mindenesetre ezzel a határozatával Ásotthalom kétségtelenül bevonult a magyar történelem Panteonjába. Nem is akárhová, egyenesen Ugocsa mellé. (Amint tudjuk, Ugocsa non coronat kifejezés szállóigévé vált. Ez a többnyire ironikusan idézett szólás azt a fajta tiltakozást teszi nevetségessé, amikor a tiltakozónak nincs meg a kellő tekintélye ahhoz, hogy véleményét kellőképpen érvényesíteni tudja.)

Az ásotthalmi rendelet egyébként a sajtó és a nemzetközi közvélemény élénk érdeklődését is felkeltette. Arról viszont nincs adatunk, hogy Donald Trump Mr. Laszló Toroczkait, azaz Észotszhelom mayorját telefonon kereste volna ez ügyben. De ez a jövőbeni lehetőséget még nem lehet teljesen kizárni persze.

Ám mielőtt eme ásotthalmi sajátos jogi normák kapcsán nagyobb mértékben elragadna bennünket a fantáziánk, érdemes a jogszabályukat azért alaposabban is elolvasni és értelmezni.

És amikor ezt megtettük, kénytelenek voltunk egy meglepő, súlyos kérdéssel is szembesülni

Nem lehet, hogy ez a Toroczkai valójában a Kétfarkú Kutya Párt embere?

Hogy mégis mire alapozzuk ezt?

Nem tudom, ki figyelt fel az önkormányzati rendeletmódosítás záró rendelkezései közül a következő megfogalmazású jogi passzusra:

3.§ E Rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.”

Miután ezt a rendeletet november 23-án hirdették ki, így november 24-én volt hatályban, az azt követő napon, 25-én pedig már hatályát is vesztette.

A Nemzeti Jogszabálytár is hasonlóképpen tette közzé ezt a helyi rendelkezést, imígyen:

„Ásotthalom Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 25/2016 (XI.23..) önkormányzati rendelete

Hatályos:2016-11-24 - 2016-11-25”

Ilyen ötlet pedig, egy mindössze egy napig érő, s egyébként is igen vicces tartalmú rendeletmódosítás megalkotása a Kétfarkú Kutya Párt szellemességét idézi.

Szóval nem lehetséges, hogy ez a Toroczkai valójában a Kétfarkú Kutya Párt embere?

Egy Kétfarkú Kutya Párti kollaboráns, egy Kétfarkú Kutya Párt-bérenc.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr9312000408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhes ló 2016.11.27. 18:11:43

Sajnos gőzötök nincs a jogszabályokról és a jogszabálymódosításokról.
A módosító rendeletek hatálya a módosítás idejére terjed ki.
Amikor a módosítandó jogszabály módosítása megtörténik, hatálytalanná válik az azt módosító rendelet.
Sokszáz ilyen van évről évre.

Egyszerű, nem?
Elsőéves joghallgatók is tudják.

De ez ne zavarjon benneteket a téveszméitekben.
süti beállítások módosítása