Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Új korszak

2017.01.21. 13:52 | Proszektura | Szólj hozzá!

Címkék: Orbán Kósa Lajos Stephen King Németh Szilárd Trump

Stephen King igen jellemző, sokak által osztott véleménye az USA elnökének megválasztásával kapcsolatban, miszerint: "Welcome to the age of plunder, bluster, and empty rhetoric. In other words, to the Age of Dumb. If you voted for him, you're responsible."

Vagyis: Üdvözlet a kifosztás, a pofázás és az üres szavak korában. Más szóval: az ostobaság korában. Ha rá szavaztál, te is felelős vagy.

Egészen másként látja ezt a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség. Közleményükben melegen gratuláltak Donald Trumpnak elnöki beiktatása alkalmából.

Szerintük „Donald Trump megválasztása új korszakot jelez”, de nem ám a kifosztás, pofázás, üres szavak, s nem is  az ostobaság korszakát, ahogy ez a (senki által meg nem választott, s ezért jogcím nélkül politizáló) Stephen King nevű akárki állítja, hanem az „egyenes beszéd és (ideológiák helyett) a józan ész” korát.

Egyenes beszéd és a józan ész, mondja a Fidesz.

És nem szakad rájuk a plafon.

Egyenes beszéd és józan ész mondják, s az ember óhatatlanul a titkosított ezermilliárdokat felemésztő Paks2-re vagy az ugyancsak ezermilliárdokba kerülő olimpiára gondol.

Hogy most itt a többi hazugságot, titkosítást, ésszerűtlen, pazarló pénzszórásokat ne is említsük!

A Fidesz szerint olyan közös értékek kötik össze továbbá Trump Amerikáját és Magyarországot, mint a szabadság, emberi méltóság és a bátorság tisztelete.

És amikor mindezeket megfogalmazza, akkor sem szakad rájuk a mennyezet.

A szabadság és emberi méltóság tisztelete. Az, meg a háromhatvanas lecsókolbász.

Már látom is magam előtt a szabadság és emberi méltóság nagy tisztelőit. Németh Szilárdot, Kósa Lajost és társait.

Ilyesmik tiszteletét emlegetni egy olyan illiberális országban, ahol csak az utóbbi napokban éppen a civilek eltakarításáról értekeztek, s ahol azt vádolják bűncselekménnyel, aki milliárdos adócsalásokat leplezett le! Ahol a népszavazást erőszakkal megakadályozó, büntetett előéletű, kopasz verőlegények az eljárást simán megúszhatják, de aki tettüket és annak hatósági megítélését helyteleníti, azt garázdaságért bíróság elé citálják és elítélik.

És ott beszél ideológiamentes józan észről a Fidesz, ahol az első emberük részéről egy rendkívül súlyos, sok halálos olaszországi busztragédia után csak olyasmikre futja, hogy kijelentse: „A gyász nehéz pillanataiban imáimmal a tragédiával sújtott családok, barátok mellett vagyok.”, meg, hogy közölje, miszerint utasította a magyar hatóságokat, hogy mindent kövessenek el a helyzet teljes körű tisztázása érdekében.

Mert ugye a magyar hatóságok egy ilyen utasítás nélkül csak ültek volna tanácstalanul és malmoztak volna kezeikkel. Esetleg ők is csak imádkoztak volna a családokért.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr1912143051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása