Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Bayer, a nyáladzó nyugger

2017.11.25. 15:16 | Proszektura | 3 komment

Címkék: nigger Mark Twain Huckleberry Finn Magyar Idők

Azzal már egy kezdő sajtófotós is tisztában van, hogy ha le szeretné járatni egy párt, mozgalom tüntetését, akkor a tömegből fogatlan, kissé imbecillis nyáladzó nyuggerekről készít fotókat.

Valami ilyesmire vetemedett Bayer Zsolt is, amikor a minap egy plénumon ismételten és sokadjára a rothadó nyugatot és a liberalizmust ostorozta Schmidt Mária és L. Simon László társaságában.

Jó pár éve már ez a mantra a Fidesz tájékán. A feltörekvő kelet vs hanyatló nyugat.

De idézzük Bayert: „Mindig mondta az én nagypapám, hogy hülyének lenni a legkönnyebb. És ma a hülyék átvették a hatalmat szerte a világban. Ennek látjuk nap mint nap tanújelét. Emberek, betiltjuk a Huckleberry Finnt, mert szerepel benne az a szó, hogy nigger?!”

Most ne menjünk bele abba, hogy hol tiltanak több dolgot, az Egyesült Államokban, Nyugat-Európában vagy mondjuk Kínában. Teszem azt a baráti Azerbajdzsánban. Azt se firtassuk, hogy ki is emlegette korábban, és milyen apropóból a Fidesz tájékán ezt a hülyének lenni dumát. Foglalkozzunk csak a bayeri állítás lényegével. Vagyis, hogy ugye ezek ott, ezek az idióta libsik nyugaton betiltják a Huckleberry Finnt, mert szerepel benne, hogy nigger.

A hazai sajtóban az ezzel kapcsolatos első közléseket 2011 táján találtam.

E szerint például az index az MTI-re hivatkozva 2011. január 5-én ezt írta: ” Mark Twain klasszikusa, a Huckleberry Finn hamarosan cenzúrázott verzióban jelenik meg az Egyesült Államokban: a rasszistának minősülő "nigger" szót rabszolgára (slave) cserélik, és más, kisebb változtatásokat is eszközölnek.” Annyi derült még ki az írásból, hogy az új kiadás ötletgazdája és szerkesztője Alan Gribben, a Montgomery-i Auburn Egyetem angolprofesszora volt.

A hír aztán nagyobb visszhang nélkül feledésbe is merült, majd 2015-ben bukkant fel újra.

Az origo írta meg, miszerint: „Egy philadelphiai iskola kivette a tananyagból Mark Twain művét, a Huckleberry Finn kalandjait… Az 1884-ben megjelent regény már többször viták kereszttüzébe került az n betűs szó miatt: a nigger, magyarul néger kétszázszor szerepel a szövegben. 2011-ben egy kiadó ezeket le is cserélte a rabszolga szóra a teljes könyvben, pontosan azért, hogy megelőzzék az amúgy fontos regény kiírását a tananyagokból. Most pont ez történt a philadelphiai Friends' Central Schoolban.

Találtam még egy ide vágó közlést a deansdale (2016.07.27. napi) bloghoz fűzött egyik kommentben, amely szerint: „Mark Twain Huckleberry Finn és Tom Sawyer c. regényei be vannak tiltva Svédországban, mert használja benn a szerző a "nigger" szót. A feminista (és jakobinus) állam szerint a mű rasszista, még akkor is, ha magának Mark Twain-nek semmi köze a rasszizmushoz.”

Ezután – Bayer Zsolt fentebb idézett kijelentéséig még egyszer bukkant fel ez év november elején Huckleberry Finn cenzúrázásának ügye, hát hol máshol is, mint a Magyar Idők egyik cikkében.

http://magyaridok.hu/kulfold/harisnyas-pippi-esete-politikai-korrektseggel-2422780/

Ez arról számolt be, hogy „egy svéd napközis csoport azért került bajba, mert a Harisnyás Pippi-mesékben elhangzott a néger szó.” Majd az írás megemlítette, hogy „Az amerikai író, Mark Twain hasonló cenzúrának esett áldozatul: világ­hírű műve, a Huckleberry Finn kalandjai friss kiadásaiban a néger helyett a rabszolga kifejezést szerepeltetik. A kiadó szerint a lépésre azért volt szükség, mert a modern kori olvasókat egyszerűen taszítja a szó.”

Szóval ugye egy svéd napközis csoport…, egy philadelphiai iskola… Vagyis néhány fogatlan nyugger… Ezekre alapozva ostorozza Bayer oly bőszen a liberalizmust. Ez épp olyan, mint ha Bayer írásai, gondolatai alapján azt állítanánk, hogy minden jobboldali újságíró gátlástalan, gyűlölködő gazember.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr5713380929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhesló 2017.11.26. 17:06:16

Bayernek sajnos igaza van.
ujszo.com/online/panorama/2016/09/30/fekete-peter-a-holland-mikulas-segedje-tulsagosan-diszkriminativ
hu.euronews.com/2017/11/21/vilagosabbak-lesznek-a-holland-mikulas-segitoi

Az őrület nem áll meg az usa határain és nem csak a déliek katonái, tábornokai, jelképei, hagyatékuk, a Tamás bátyja, vagy Tom Sawyer van a célkeresztben.
A múltat újraírják a cenzorok, a könyvekkel együtt, a PC újbeszél mindent elborít.
Roma lesz a cigányból, szlovák a tótból, szerb a rácból, román az oláhból az újbeszél papjainak és ministránsainak tollán, pofáján.

A néger/nigger is kihalásra ítélt szó az újbeszél őrületében, hazudjon a poszter bármit is.

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2017.11.26. 18:16:57

@Éhesló: Roma lesz a cigányból? Lemaradtam valamiről? Nekem nagyon sok cigány barátom van. Talán rosszul emlékszem, de az OCÖ-ből az Orbán banda csinált ORÖ-t.

tireless treehugger 2017.11.26. 23:11:18

Mind meghalunk jajaj.....

Néhány napja beszélgettem egy orosz migráns zsidóval, nagyorosz nacionalista, közben a hanyatló nyugaton él pedig még utálja is az őt befogadókat.
Mondom nyugaton 500 év alatt 20% bevádorló lett, mégis mikorra várja a kalifátus kikiáltását még a galaktikus birodalom előtt vagy már csak utána?, és nem kellene neki is inkább jekatyerinburgban védenie az orthodox társadalmat?, aztán témát váltott hogy az euró milyen gyorsan veszít az értékéből, mire mondom hogy a eurrub árfolyam szerint a rubel feleannyit ér mint tizenöt éve, aztán témaváltás és témaváltás, felmondta a teljes altright bullshit listát. Mindenesetre jól él, van vevő a hülyeségére.

bayer ugyanaz, ...... rafkós budai zsidó gyerek, kiénekeli a sajtot bárgyú emberek szájából. Csak kérdezzetek rá mi lett a sokszázmillióval amit cigányszakértésre kapott?.
süti beállítások módosítása