Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Csak vidoran

2009.05.26. 19:23 | Proszektura | 3 komment

Olvasgatom a Népszabadság mai számának második oldalát, ahol Vidorné dr. Szabó Györgyi MSZP-s honanya mosolyog ránk abból az ünnepi alkalomból, hogy jól megkurtították a gyereket vállalók pénzbeli juttatásait.

A szociknak tutira kiváló érzékük van a kádereik megválasztásához. Különösen a nevükhöz. Nomen est omen. A pökhendi szóvivő nyákos nyakas Nyakó még csak-csak elment, ám aztán jött a baljós nevű BAJnai, később pedig a Guiness-rekordok könyvében is eséllyel bekerülő Kivágó Iván Györgyné, aki – miután kétszer tett esküt egymásután, miközben Demszky rendszerváltó finnyásan befogta a fülét – az őt ért méltatlan támadások miatt hozzávetőleg öt percig volt fővárosi önkormányzati képviselő. Aztán, miután jól kivágta a rezet, sértődötten távozott, némi kis lóvéval, még egy nagy csokor virággal.

Bajnai Gordon viszont valószínűleg majd egy évig hozza ránk még a bajt. Azt viszont nem garantálom, hogy a végén őt is virággal búcsúztatják. Akárhányszor tesz is még esküt addig.

Na most meg jön ez a Vidorné akárkicsoda, és vidoran azt a rettentő nagy okosságot közli velünk, hogy „Azzal, hogy csökkentettük a gyes idejét, csak a három követelmény egyikét teljesítettük. Szükség van még a gyermekek megfelelő színvonalú napközbeni ellátására (bölcsőde, óvoda), illetve megfelelő munkahelyekre, ahová visszatérhetnek az édesanyák. Ahhoz, hogy eredmény legyen, ennek a három feltételnek együttesen kell teljesülnie.”

A vidoran vigyorgó Vidornénak miközben ilyesmiket mondott, tán eszébe sem jutott, hogy mi lenne, ha megfordítanák a sorrendet, s a reformjaikat nem a gyes idejének csökkentésével, hanem például bölcsődék építésével, vagy a munkahelyek teremtésével kezdenék.  Mert azok nincsenek. Se bölcsőde, se munkahely.

Ám mint a viccben: a többi az stimmel.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr901145392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.27. 10:05:07

"A vidoran vigyorgó Vidornénak miközben ilyesmiket mondott, tán eszébe sem jutott, hogy mi lenne, ha megfordítanák a sorrendet, s a reformjaikat nem a gyes idejének csökkentésével, hanem például bölcsődék építésével, vagy a munkahelyek teremtésével kezdenék. "

Talán elkerülte a figyelmedet, hogy egyrészt ez a mostani gyerekekre nem vonatkozik, csak a jövő április után születettetekre, másrészt meg több, mint húszmilliárd forintot is megszavaztak ezzel párhuzamban bölcsőde- és óvoda-fejlesztésre, valamint családi napközik létrehozására:

http://index.hu/belfold/2009/05/26/kiszervezne_az_allam_a_gyermekfelugyeletet/

Ez ugye egyrészt állami megrendelést jelent az építőiparnak, ami válság idején igencsak jól jön, másrészt mire a jövőre született gyerekek 2-3 év múlva olyan korba érnek, hogy szükség legyen ezekre, már készen lesznek, és mivel remélhetőleg a világválságnak is rég vége lesz addigra, talán még munkahely is akad az anyukáknak. Szóval szerintem nincs ezzel semmi gond.

Valamit tenni kellett. A nálunk jóval gazdagabb országokban (pl. USA) az anyukák 3 hónapig kapnak a szülés után ilyen típusú támogatást. Hát most ezután a magyar anyukák nem tízszer annyi ideig maradhatnak otthon, hanem csak hat és félszer.

Ami viszont nekem se tetszik, az a jogosultsági idő a szülés előtt. Különbséget kéne tenni gyerekszám alapján, mert hát az első előtt nem kunszt összeszedni, de a második előtt, ha rögtön az első után szeretnéd a kistesót, már jóval macerásabb...

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2009.05.27. 12:52:15

@Fedor: Kedves barátom, amit leírsz, abban sok mindennel egyetértek.
Két megjegyzésem van.
Egyik. Én éppen Vidorné idézett gondolatain élcelődtem.
Kettő. Nagyon vigyáznék más országok felemlegetésével, mert ahhoz az egész ottani rendszert kéne ismernünk, hogy tisztességes összehasonlításokat tehessünk.
Az USA példája is úgy lenne korrekt, ha tudnánk, hányan élnek a létezés minimális alapfeltételei alatti szinten. Hányan kényszerülnek a gyermekes anyák közül munkára a 3 hónapi állami támogatás igénybevétele után, stb.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.28. 10:08:20

@Proszektura: Én se azt írtam, hogy egy az egyben vegyük át, meg az új törvény se erről szól...

Viszont a kérdésfelvetésedben az rejlett, mintha azokat a kormány nem lépte volna meg, amiket te számonkérsz. De, meglépte. ez ingerelt kiigazításra.
süti beállítások módosítása