Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Cigánykampány Hevesben

2009.06.05. 10:53 | Proszektura | 11 komment

Címkék: szdsz roma ciprus összefogás tarnabod kampánygyűlés

Tarnabodon az „Itt épül Európa” táblánál, egy romházakkal szegélyezett utca elején található iskola tantermében 30-40 cigány nő és férfi várt az MCF Roma Összefogás Pártjának megyei listás szereplőire, türelmesen, fegyelmezetten.

Ez a „befogadó falu” mint tudjuk, mostanában inkább arról lett híres, hogy itt is történt egy éjjeli fegyveres támadás tavaly szeptemberében. A rendőrség szinte azonnal megállapította, a bűntettet három helyi cigánygyerek követte el. Akik azóta is előzetesben vannak Amit a bíróság azzal indokolt, hogy a faluban félnek tőlük az emberek. Hogy kik és miért, azt nem részletezték.

Az akkori rendőri intézkedés egyébként - amelynek során a gyanúsítottak egyikét az utcán elfogták -, saját bevallásuk szerint szakszerű, jogszerű és arányos volt. „Mindössze” annyi malőr történt, hogy egy, a bűnesettel összefüggésbe nem hozható családot – köztük gyerekeket, terhes nőt – kergettek ki feltartott kezekkel a lakásukból és térdepeltettek le a házuk előtt, valamint az éppen a megyei főkapitánnyal telefonon beszélő helyi kisebbségi önkormányzat elnökét vágták be az árokba némi anyázás és rugdosás kíséretében.

Talán nem csoda, hogy a kampánygyűlés egyik legfontosabb témája is általában a rendőrség viselkedése, és a három letartóztatott sorsa volt. A jelenlévők megegyeztek egyébként abban, hogy szerintük az akkori ismeretlen támadókat inkább máshol, egy szélsőjobboldali párt, és ahhoz köthető egyesülés környékén kéne keresni.  

Talán nem árulok el nagy titkot, ha elmondom, hogy a hevesi cigánytelepen, a Krakkónak nevezett városrészben a központi kérdést úgyszintén a rendőrség viselkedése, valamint az a bizonyos másik párt, és egyesülete tevékenysége, annak elfogadhatósága képezte.

A helyi kisebbségi önkormányzat irodájának helyet adó Dankó utca egyéként olyannyira hepehupás, hogy a Dakar rali valamelyik futamát sem mernék errefelé lebonyolítani, több autó menne itt tönkre, mint az afrikai sivatagokban.

Az utcában és környékén a nyomor oly mértékű, amilyet még egy köztudottan igen magas empátiával megáldott SZDSZ funkcionárius sem képes elképzelni. A többi párt pedig már nem is nagyon szokott ilyesmiről képzelődni.

Ez az az utca egyébként, amelyiket februárban mintegy száz rendőr szállt meg, mert egy „Karaj” gúnynevű betörőt kerestek, aki hosszabb ideje nem jelent meg két és fél éves büntetése letöltésére. Emiatt a megyei körözési toplistán is előkelő helyen szerepelt.

Akkoriban már az előző fagyos éjjel is itt razziáztak a kommandósok, s öt-hat házból a lakókat az udvarra hiányos ruházatban kizavarták, lakásaikat feldúlták.

De visszatérve a kampánygyűlésre, itt nem volt téma sem Ciprus, sem a Kárpát-medence magyarsága. Horribile dictu, még Trianon sem. Nem vitáztak arról sem, hogy igazságos-e, ha csupán a harmincmillió feletti ingatlanok adóznak, vagy ezt a határt már esetleg ötmilliónál kéne meghúzni. Az ittenieket ezek a kérdések mondhatni teljesen hidegen hagyták.

Aztán nem került szóba senkinek az aprócska farkincája. A gyűlés résztvevői ugyanis bizonyos alapvető etikai szabályokkal tisztában vannak, s ilyesmikről csak a kocsmában beszélnek. Másokkal ellentétben.

A jelenlévők végezetül azt fogalmazták még meg, hogy vagy hagyják magukat folyamatosan megalázni, végső soron leöldösni, vagy elmennek innen, vagy megpróbálnak összefogni és önálló politikai erőként megjelenve magukat megvédeni. A többség erre az utóbbira szavazott.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr361165120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TD223 2009.06.05. 12:00:50

"A jelenlévők megegyeztek egyébként abban, hogy szerintük az akkori ismeretlen támadókat inkább máshol, egy szélsőjobboldali párt, és ahhoz köthető egyesülés környékén kéne keresni. "

Naná, hol máshol.

"Az utcában és környékén a nyomor oly mértékű, amilyet még egy köztudottan igen magas empátiával megáldott SZDSZ funkcionárius sem képes elképzelni."

Hallottak a cigányok már önellátásról? Állattenyésztésről, növénytermesztésről, stb. Az ősemberek sem nyomorogtak.

Talán MCF-nek nem csak kampányolni kéne és esetleg sikkasztani egy kis segílypótlót, hanem jóra nevelni a cigányságot.

Te nem vagy véletlenül az MCF listán? Arra veszitek rá szegíny romákokat, hogy kiküldjenek titeket magas fizetésért antimagyarkodni az EP-be? Biztos jobb lesz nekik ettől.

Tapmancs 2009.06.05. 13:48:46

" jelenlévők végezetül azt fogalmazták még meg, hogy vagy hagyják magukat folyamatosan megalázni, végső soron leöldösni, vagy elmennek innen, vagy megpróbálnak összefogni és önálló politikai erőként megjelenve magukat megvédeni. A többség erre az utóbbira szavazott."

- kár, mert a középsőre kellett volna.

Tetárszentgyörgy esetében is csak-csak kiderül hogy roma volt az elkövető, gondolom a választások után bejelentik. (mármint azt nem hogy roma, hanem hogy megvan) Szóval akkor most miről is beszélünk? Ez a "gárdisták gyilkolnak" annyira unalmas már.

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2009.06.05. 14:11:40

@Tapmancs:
1. Én nem állítottam, hogy a gárdisták gyilkolnak.
2. Tatárszentgyörgy esetében azért nagyon érdekes lenne, ha titokban lehetne tartani, hogy megvan a tettes. Egy teljes igazságszolgáltatási bűnszövetkezetnek kéne ezen munkálkodnia - ide értve a rendőröket, az ottani segédszemélyzetet, iktatókat, stb, az ügyészségi dolgozókat, ügyészt, feletteseit, gépírónőket, iktatókat, és még ugyanezen személyzetet a bíróságon is. Sőt még ide sorolhatjuk az ügyvédeket, hozzátartozókat is. Mindez minimum két tucat ember.
Elképzelhető, hogy sehol egy sem szólja el magát?
3. "gondolom a választások után bejelentik. (mármint azt nem hogy roma, hanem hogy megvan)" Elég szégyen lenne az egész jobboldali sajtóra, ha hagynák magukat becsapni. Elképzelhető, hogy sem a Hír tévének, Echo tévének, sem a Magyar Nemzetnek, Magyar Hírlapnak nincs egyetlen informátora sem a felsorolt szervezetekben?
Próbálj gondolkodni, ne a Kurucinfo hülyeségeit, rémhíreit szajkózni.

Tapmancs 2009.06.05. 14:59:26

@Proszektura:
1. Én nem azt mondtam hogy Te állítottad, Kolompárék hergelik ezzel a cigányokat.
2-3. Én sem kezelem tényként mert ezeket végiggondoltam, de szokták mondani hogy "nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél." Számtalanszor bebizonyosodott hogy a pletykák később igaznak bizonyultak. Egyébként titokban lehetne tartani, elég ha az a pár nyomozó tudja akik dolgoznak rajta. Még a kommandósoknak sem kell tudni hogy miért viszik be azt akit bevisznek. Na majd meglátjuk. (A kuruc sem állította biztosra egyébként: www.kuruc.info/r/35/41208/ )

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.05. 15:11:57

@Tapmancs: Ezt a pletykát a kuruc találta ki egy roppant megbízható komment alapján, a kampány hajrájában. Komolyan nem hiszem el, hogy te ezt beveszed?

"A jelenlévők végezetül azt fogalmazták még meg, hogy vagy hagyják magukat folyamatosan megalázni, végső soron leöldösni, vagy elmennek innen, vagy megpróbálnak összefogni és önálló politikai erőként megjelenve magukat megvédeni. A többség erre az utóbbira szavazott."

Azért remélem, ha belátják hogy a 3. nem sikerül, akkor áttérnek a b-terve, és elhúznak innét.

Egyébként KoloBánt nem akarják felnyársalni a cigányok? Amennyit lopott tőlük én ha cigány lennék, eléggé pipa lennék rá.
Annak is örülök, hogy az uzsorásokról, stricikről, drogkereskedőkről senki nem beszélt. Csak tudnám, hogy a cigányok félelmei miért pont a fekete telepjáróhoz kapcsolódnak? Mert én még nem láttam gárdistát ilyen szgk-ban utazni, cigánymaffiózót már nem egyet.

dr. Mutyilufi Dr. 2009.06.05. 20:44:21

@TD223: Egyetértek, menjenek dolgozni! Egyenként senkit sem lehet megtéríteni, megmenteni. Azért kellene erős rendőrség és a támogatások megvonása hogy a tényezők eredőjeként a cigányok valami másról szavazzanak: elmennek dolgozni vagy nem esznek vagy börtönbe mennek. Hiába a mérhetetlen nyomor a cigányság sem tesz ellene mert érte sem kell semmit tennie.

Tapmancs 2009.06.06. 13:07:08

@TaTa86.: nem veszem be, de sokkal valószínűbbnek tartok egy sima leszámolást cigányok között mint hogy valaki csak azért puffantotta le őket mert cigányok. Ha esetleg nem cigányok voltak, akkor is valamilyen üzleti vagy személyes ok állhatott a háttérben, a rasszista támadás emlegetése szerintem nevetséges.

stulquec 2009.06.06. 15:05:54

Nem tudom, hogy a blog írója, hogy a francba tud egy listán szerepelni a Kolor Bánnal. Lehetne kritikusabb a cigányvezetőkkel szemben. Kolor többet ártott a cigányságnak mint a nyilasok!

Győzzön a Jobbik.

Zetek 2009.06.06. 21:33:05

Nagyon egyszerű. Ne sajnálkozz, fogadj örökbe, vidd haza, élj vele. Amúgy a piac már döntött róluk. Mikor ugrasz neki, hogy az itthon ténykedő multikat megkérdezd miért nem állnak értük sorba? Amúgy, ha szarnak a magyarokra, akkor miért tartják a markukat? Az SZDSZ az ő pártjuk, jelszava az öngondoskodás.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.06.07. 14:07:42

"A gyűlés résztvevői ugyanis bizonyos alapvető etikai szabályokkal tisztában vannak, s ilyesmikről csak a kocsmában beszélnek. Másokkal ellentétben."

Mert a cigányok nagyon műveltek, és roppant kulturáltak.

Tájékozottak a magyar történelemben, tudják, mit jelent Trianon.

Muhaha...

Jobbulást, kedves szerző, jobbulást.

És még vmi:
A posztból teljesen átjön, h a cigányok ott Tarnabodon nagyon rendesek. Sztem a házak sem túl drágák.
Lécci, költözz már oda, ha kérhetném, hiszen én csak jót akarok neked

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.06.07. 14:10:06

"A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít."

Lófaszt, kedves blogíró, lófaszt!

Legalább ne légy már szemérmetlenül képmutató, pls
süti beállítások módosítása