Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

A Jobbik kultúrája

2010.03.21. 13:07 | Proszektura | 8 komment

A tudósítások szerint a Veszprém Arénában csaknem ezer ember tapsviharral fogadta a Jobbik-elnök közlését, miszerint azt hallani, hogy a Jobbik veszélyezteti a Fidesz kétharmados győzelmét, holott ez éppen fordítva van.

A jelenlévőknek nagyon tetszett az is, amikor Vona bejelentette, hogy ha megnyerik a választást, megszüntetik a TV2 és az RTL Klub televíziókat.

Nem mondom, néha én is erős késztetést érzek arra, a fenti csatornák műsorait látván, hogy a távirányítót belehajítsam a képernyőbe. De azért nem gondolom, hogy nekem kéne eldönteni, mit szabad Magyarországon a tévékben bemutatni, mit nem.

Viszont akiket érdekel, mi számít a kereskedelmi tévéinket betiltani akaró Jobbikos kultúremberek számára igazi kultúrának, azoknak javaslom, szemezgessenek kicsit a döntsdelmelyikoldalonállsz Barikád újság kultúra rovatában.

 „A Rubicon szerkesztői nem tudják, mikor volt Trianon.”

Ebben a cikkükben a „főként marxista történészekből álló szerkesztőbizottsággal működő” újság egy elírásán gúnyolódnak. (Még jó egyébként, hogy nem Rubi Chon elnevezéssel illetik ezt a történelmi magazint.)

A következő kulturális hírük az, hogy „Böjte Csaba Budapesten tartja nagybőjti lelkigyakorlatát.”

A lelkigyakorlat mint kulturális esemény. Hmm. Mi lenne itt, ha ne adj isten, tényleg ők kerülnének hatalomra? A Mónika-show helyett lelkigyakorlatokat nézhetnénk...

A Barikádban természetesen kulturális hírnek minősül az is, hogy „Panther tank maradványaira bukkantak Vereben.”

„Az első ásónyomuk után sorban kerültek elő a harckocsi darabok, amelyek alapján sikerült a beazonosítás, P-V PANTHER, azaz közismert nevén egy Párduc német harckocsi maradványai kerülnek elő.„

Ez a tudósítás is jól mutatja, mi is számít a Jobbik hívek számára igazi kulturális csemegének. Ezek után ne is csodálkozzunk, hogy a bomba-robbantgató, Molotov-koktél dobáló művészi produkciókat is módfelett kedvelik.

A Jobbik kultúra szerves része természetesen a székely-magyar rovásírás számítógépre telepítésének ismertetése is. Az újságból ennek módját is megtudhatjuk.

De a Barikád szerint feltétlenül a kultúra rovatban a helye annak a tanulmánynak is, amelyik a „Horthy Miklós, az utolsó államférfi” címet viseli. A címből legfeljebb az „egyelőre” szót hiányolhatjuk, nem is titkoltan Vona Gáborra, a jövőbeni nagy nemzetvezető testvérre gondolva.

A Barikád a kulturális rovatának egyik írásában egyébiránt szó szerint idézi Horthy 1943. március 15-i, a leventékhez szóló beszédét, amelyben a kormányzó úr az akkori fiatalok előtt többek között arról is szónokolt, hogy: „1848- 49-ben március 15-ének lelkesedését nem lehetett valóra váltani. Ma ehhez minden rendelkezésünkre áll. Országunk független és önálló, megvan a törvény előtti teljes egyenlőségünk.”

Horthy ezt 1943. március 15-én jelentette ki!

Amikor már hatályban volt mindhárom zsidótörvény.

Az 1938. évi első kimondta, hogy: a szabadfoglalkozású állásoknál és a a tíz értelmiséginél többet foglalkoztató kereskedelmi, pénzügyi és ipari vállalatoknál 20%-a a zsidók maximális aránya.

Az 1939. évi második 6%-ban maximalizálta a zsidók arányát a szellemi foglalkozásokban, valamint megtiltotta alkalmazásukat állami közigazgatási és igazságügyi szerveknél és középiskolákban. Zsidó nem tölthetett be színházakban és médiában olyan állást, amely befolyással volt az adott színház/média szellemi irányvonalára. Az engedélyeztetés alá eső ipari és kereskedelmi ágazatokból a zsidókat teljesen kizárták. Ha kikeresztelkedtek, ha nem.

Az 1941-ben hatályba lépő harmadik egyébként már mindenkit zsidónak minősített, akinek két nagyszülője az izraelita hitfelekezet tagjaként született. Megtiltotta a vegyes házasságokat és a zsidó és nem zsidó közötti nemi kapcsolatot.

A Barikád és a Jobbik számára – úgy tűnik – ez a kultúra a mintapélda.

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr91856502

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 2. Horthy Miklós és a Jobbik: 2010. március 15. 2010.04.13. 10:25:25

"Bízom a mai fiatal magyar lelkek egészséges életerejében, amely meghozza a szebb jövőt" - Horthy Miklós (1943.). Az idei nemzeti ünnep alkalmával a barikád.hu egy filmhíradó összeállítást jelentetett meg. E felvételek a két világháború köz...

Trackback: A Fidesz veszélyezteti a Jobbik kétharmados győzelmét 2010.03.22. 00:50:33

Az utóbbi hónapokban, hogy közeledtünk a választások időpontjához, és egyre inkább látszott, hogy nemcsak biztos parlamenti bejutó a Jobbik, de a szocik szerencsétlenkedései miatt talán még második helyezésre is esélyesek, egy ideig úgy tűnt, hogy elke...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mind1 mint a szésőháznak 2010.03.21. 13:22:28

Nocsak Elemér, visszaértél Orosziból? Elugrottál Fegyvernekre is?

Etniez 2010.03.21. 17:14:07

Hogy neked mi a bajod a tankkal... Meghalt benne pár szerencsétlen katona, aki egy szerencsétlen időben született.

greybull 2010.03.21. 17:49:01

a Jobbikról eddig csak azt gondoltam, hogy nemzeti bolsevikok. Most azt gondolom, hogy szimplán: nácik, no meg hülyék.

m.logic 2010.03.21. 18:56:11

"Zsidó nem tölthetett be színházakban és médiában olyan állást, amely befolyással volt az adott színház/média szellemi irányvonalára. "

Hát, akkor sem akarták, hogy Alföldi Roberták és Kolosi Péterek gyilkolják a kultúrát.

Amúgy nem az MCF jelentette be 1-2 éve, hogy szeretnék, hogy egy bizonyos százaléknyi képviselői posztot garantáljanak a cigányságnak?

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2010.03.21. 20:46:06

Most nem lehet sikeres bankár, bróker színész,stb aki nem zsidó.

Ez így OK?

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.03.22. 07:57:02

@m.logic: Az 1943-ban vol, Alföldi meg most van.

@anti_troll: Miért ne lehetne? Van echte keresztény bróker ismerős, jól éll, biztos sikeres. Gondolkozom több ellen példán is, de halvány gőzöm sincs milyen vallásúak az ismerőseim. valahogy sosem tűnt fontosnak...

2010.03.22. 09:28:23

Azért a " Munika-show" nézése helyett, jobban járnának sokan ha megtanulnának imádkozni, és gyakorolnák is. Talán kevesebben lopnának, bár nem hiszem. De ha már a hitnél, annak gyakorlásánál tartol, akkor hogyan lehetséges, hogy az önmagukat mély katolikusnak, keresztény-vagy keresztyén-nek vallók, embert ölnek, lopnak , rabolnak, stb, stb.Mert hiába járnak a csátkai bucsura vezekelni, ezt nem tudják imájukkal megváltani.

hoplita 2010.03.23. 16:00:32

Ejnye, Elemér...!

A Pzkw.V, más néven a Párduc egy műalkotás, a második világháború kimagasló ár-értékarányt képviselő ipari produktuma, a harcmezők királya volt.
Ennyit igazán tudhatnál...:))
Tudom, a te zavaros elmédben csak az keringhet, hogy vajon hány drágalátos cidót, vagy zsigányt küldhetett ez a pokolszülte gépezet a Gyehennába.
Na, erről kérünk egy posztot...!!
:DD
süti beállítások módosítása