Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

A budai Dolores Ibarruri

2011.04.01. 19:16 | Proszektura | 4 komment

Mostanában valahogy úgy vagyok Gyurcsány blogjával, mint a Kuruc.info írásaival. Néha-néha elolvasom, s jóllehet tudom, hogy rosszindulatú zagyvaságok, de mégis újra és újra kíváncsi vagyok, lehet-e még lejjebb, lehetséges-e még nagyobb marhaságokat annál leinni, mint korábban.

Gyurcsány legújabban azt a módszert követi, hogy kifundálja, szerinte Orbán mit fog tenni, majd ezt a leendő feltételezett tettet már úgy kezeli, mint megvalósult tényt, és az ellen bőszen hadakozik.

Mint a viccbeli medve, aki már előre azon füstölög, hogy a nyuszi a fűnyírót úgy sem fogja neki kölcsönadni, és azt vágja a szemébe: tudod mit, kisnyúl? Baszd meg a fűnyíródat!

Azt Gyurcsány sem vitatja persze, hogy az alkotmány megtartása azoknak is kötelező, akik azzal nem értenek egyet.

Friss – és aligha áprilisi tréfának szánt – blogbejegyzésében azonban sajátos logikával eljut oda, hogy Orbán Viktor még a képviselői eskü szövegét is meg fogja változtatni, s felteszi a kérdést: „Mi történik akkor, ha Orbán elvárja, hogy alkotmányával mindenki egyetértsen?”

Hogy miért tenné ezt Orbán, arra meg sem próbál választ adni, mégis úgy tesz, mintha ez egy fenyegető létező dilemma lenne a számukra.

És a volt miniszterelnök – a rendszeresen legyávázott Orbánnal szemben – papíron ezúttal is nagyon, de nagyon bátor. Bátran kijelenti ugyanis, miszerint „Biztosíthatom a miniszterelnököt, hogy sokan leszünk, akik nem teszünk esküt arra, hogy egyetértünk Orbán alkotmányával. Nem ér annyit a képviselőség, hogy engednénk megtörni magunkat.”

A blogger, mint afféle budai kertvárosi Dolores Ibarrurri, megvetően a gyűlölt diktátor arcába vágja: No pasaran! Inkább vesszen a parlamenti helyünk.

S aztán jön a kemény figyelmeztetés is, amitől a gyáva vezér tutira betojik majd. „De figyelmeztetem Orbánt: ha diktálni akar, akkor lehet ugyan, hogy mi elveszítjük mandátumunkat, de neki sem marad sok ideje ezek után kormányozni. Mert ráomlik a dölyfös erőszak általa épített vára.”

( Mily szépen skandálható szavak: mert ráomlik a dölyfös erőszak… !)

Majd a blog egy végső, immáron prózai figyelmeztetésben kulminál. „Úgy hogy azt tanácsolom: ne merészelje megpróbálni!”

S Orbán naná, hogy nem merészeli.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr442791871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.04.02. 08:34:33

Ha nem is pont úgy,és akkor, de igenis ráfog omlani Orbánra a dölyfös erőszak általa épített vára!
Rengetegen utáljuk, utálják már!
Itt a Mellár ügye, ezen mindenki elgondolkodhat.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.04.02. 11:19:06

Hülyeség tényleg.
"Azt Gyurcsány sem vitatja persze, hogy az alkotmány megtartása azoknak is kötelező, akik azzal nem értenek egyet.

Ha ez így lenne, akkor megtartanák az Alkotmányt és most nem is alkotmányoznának.
Az újra meg nem kötelező fölesküdni, hiszen ezek a képviselők már fölesküdtek egy Alkotmányra.
Az esküszegés hadd ne legyen már kötelező.

Majd a következő választott parlament esküdjön az új alkotmányra.

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.04.02. 12:38:45

ORBÁN TAKARODJ!!!!!!!!!! ez a jelszó. ..és rohadjanak meg a határon túliak akik szavazni akarnak, ha nem itt élnek!!!!!!!

noviktorka 2011.04.26. 04:17:03

"Gyurcsány legújabban azt a módszert követi, hogy kifundálja, szerinte Orbán mit fog tenni"
Avagy többet tud nálad arról, hogy mi készül a környezetében.
Ahogy nézem, nem nagyon tolonganak a véleményed megismeréséhez! De mire is jó egy kicsorbult szike...?
süti beállítások módosítása