Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

A cigányok a hibásak

2011.04.23. 10:58 | Proszektura | 13 komment

Pedig olyan jól megvoltunk velük évszázadokig. Jött az öreg cigány asszony két-három purdéval a kezében, kezitcsókolommal köszönt a fiatalúrnak, ahogy illik, majd alázatosan megkérdezte, nincs-e valami fölösleges holmi a háznál. Természetesen mindig akadt valami a számukra. Mert mi magyarok mindig emberségesek voltunk, s befogadók. S miközben az öregasszony hálálkodott a használt ruhadarabokért, a férje közben szépen kipucolta a nyári vécét. Persze ő is mindig kapott érte kis kenyeret, hagymát, ezt-azt.

A tehetősebb zenész cigányok meg a vonójukba húzott vagy a homlokukra ragasztott bankók fejében a kaszinóban bazseválták a nagyméltóságú úr fülébe a kedvenc nótáját, később pedig a párttitkárnak húzták el a székelyhimnuszt a pincemulatóban.

A szocializmusban már igazán nem panaszkodhattak, rendes munkát is kaptak, a téeszben hordhatták a lovak, disznók alól a ganét, vagy melózhattak három műszakban a szalag mellett egy konzervgyárban.

Aztán beköszöntött a kapitalizmus. És vele együtt a demokrácia és a vállalkozási szabadság. Aki ügyes volt, érvényesülhetett. Ki is nyílt a szeme a sok roma polgártársunknak is, ők is egyenlő jogokat követeltek. Amit meg is kaptak, sőt kisebbségi önkormányzatokat is alakíthattak.

Persze csak a szájuk volt nagy, eszükbe sem jutott például szőlőhegyet vagy ne adj isten, kádkő és mű korund gyárat vásárolni, kényelmesebb volt számukra inkább munkanélküli segélyekből élni.

És ráadásul nem férnek a bőrükbe. Folyvást csinálják itt nekünk a fesztivált. Lejáratják az országot. Most legújabban éppen Gyöngyöspatán.

Nem tudom miért zavarta őket például, ha újabban a portájuk végében békésen masírozgattak, gyakorlatoztak, lődözgettek a különféle egyenruhás rendteremtők, a szebb és még szebb jövőért mozgalmak. Hiszen e szervezetek csak rendet szeretnének.

Mindeközben a romák azt is láthatták, hogy a hazai pártok egymással versengve aggódtak értük. Sőt a nemzetközi közvélemény is. És persze teljesen érdek nélkül tette, teszi ezt mindegyikük.

Már csak azt lenne jó tudni, hogy akkor most evakuálásnak álcázott üdülésen vesznek-e részt, vagy üdülésnek álcázott evakuálásban?

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr602849317

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jogállamban nem pofozkodunk 2011.04.26. 15:41:27

Most látszik igazán, hogy egy demokratikus jogállamban mennyire nehéz kiosztani az Orbán Viktor által ígért két pofont a széljobb egyenruhásoknak. Vissza kéne térni a gyökerekhez: csakis jogszerű eljárással, csakis jogszerűtlen magatartást kezel...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Motorman 2011.04.23. 13:21:51

Velünk együtt ezer évük volt, hogy felzárkózzanak. Ami eddig nem sikerült nekik, nem is fog!

pirimogyoró 2011.04.23. 14:01:02

A szóvivő elfelejtett a Vörüskereszttel egyeztetni; ő azt mondta, hogy a gyöngyöspatai romák nem menekülnek, hanem üdülni mentek, a Vöröskereszt pedig ezt állítja: a Véderő miatt kellett evakuálni a romákat Gyöngyöspatáról.
Én inkább hiszek a Vöröskeresztnek, mint Szijjártónak :)
A Vöröskereszt nem hantázik.

apose 2011.04.23. 16:41:59

Most már a tisztességes, becsületes, törvénytisztelő,dolgos,tiszta,rendszerető állampolgároktól a Fidesz Banda megvédte a testvíreit ! Hogy a rákkal találkozzanak szemben egy olyan keskeny utcában, hogy ne tudják egymást kikerülni és a rák legyen az erősebb ! Legyenek rákosak és még legyen más bajuk is !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

guderian 2011.04.23. 16:56:38

"A szocializmusban -- rendes munkát is kaptak, a téeszben ---három műszakban a szalag mellett egy konzervgyárban."

Ezt honnan veszi a blog írója? Én azt láttam falun, hogy kaptak házépítésre pénzt a 80-as években elmulatták, illetve feljöttek a Hiltonba pár hétre. Ezután kaptak építőanyagot, azt meg eladták feljöttek Budapestre megint mulatni. Ekkor a munkásőrség társadalmi munkában felhúzott nekik pár viskót ma is abban "élnek". Néha elkezdtek hőbörögni, hogy miért nincs több segély Józsi rendőr kiment és elverte őket gumibottal akkor megint kussoltak egy ideig. Ma nincs rendőr, nincs verés ma a falut fosztogatják.

kaliban01 2011.04.23. 21:16:31

A cikkíró elfelejt gondosan az évszámokat, azaz 600-év óta semmi nem változott, a gondok ma is tökugyanazok, mint akkor.
Most akkor ki is a hibás ?
Miért sikerült mindenki másnak beilleszkednie a magyar társadalomba, közben megtartva a saját kultúráját, miért csak a cigányoknak nem ?
Jó lenne erre választ kapni.

lazadozo 2011.04.23. 21:25:45

Nos nem tudom,de egy-két kérdés felmerült bennem.
1) ugyan mit is csináltak a Szebb jövőért egyesület?
Tudomásom szerint SENKINEK NEM TILTOTTÁK MEG,hogy kimenjen az utcára
Senkit nem inzultáltak.akkor mi is volt az a NAGY TÖRVÉNYSÉRTÉS?? Pintér megtudja mondani??
2) Pintér olyan "büszkén és nagy szónóklattal" közölte,hogy rend és törvényesség lesz most márt a faluban!!És ezt a cigányok is tudják??Mert ugye ez azt is magában foglalja,hogy nem lehet
többé tyúklopás,rablás,betörés és egyéb bcs.Hiszen ezt mondta Pintér!!
Vagy ez is csak egy porhintés a tehetetlenség zászlaja alatt!

kaliban01 2011.04.23. 21:57:41

@lazadozo:

Félelemkeltően néztek és félelemkeltő volt a gatyájuk.
Plusz ugye náci módon (?) sétáltak...

kaliban01 2011.04.23. 22:12:33

Tisztelt Polgártársak!

Mivel az utóbbi időben a többségi társadalom köreiben aggasztó módon elszaporodott a vagyon elleni bűncselekmények megelőzésének álcázott , ámde kifejezetten a kisebbség ellen irányuló illegális cselekmények száma, a következőket szeretném nyomatékosítani, illetve a jogkövető magatartást tanúsítani akaró állampolgárok tudomására hozni.

Hétfőn aláírásra kerülő alkotmányunk alapjogként fogalmazza meg minden polgártársunk számára az élethez fűződő jogot. Ehhez értelemszerűen a táplálkozás is hozzátartozik.
Vannak azonban olyan renitens, nyíltan rasszista személyek, akik a magántulajdonhoz való alkotmányos jog mögé bújva, azt felsőbb szintű jogként értelmezve megpróbálják megfosztani más polgártársaikat az élelemhez jutás magasabb szintű jogától.

Vannak akik megállnak annál a pontnál, hogy bekerítik azokat a javakat, amelyeket egyébként teljesen tévesen magántulajdonuknak vélnek.

Mások ennél tovább mennek, és képesek az ablakon át történő kémlelés módszerével beazonosítani azon polgártársaink arcát, akik alkotmányos jogaik gyakorlása közben igyekeznek az őket megillető élelmeket begyűjteni, majd elvinni és elfogyasztani.

Szeretném azonban leszögezni, hogy amennyiben az említett, nyilvánvalóan jóhiszemű, jogkövető magatartást tanúsító és éhes polgártársunk autóval érkezik a terményeit, háziállatait kerítéssel másoktól illegálisan elrekesztő személy portájához, úgy ezen gépjármű rendszámának, típusának felírása, sőt megjegyzése is illegális adatkezelésnek minősül.

Mindezekkel párhuzamosan kérni fogom az adatvédelmi biztost egy olyan állásfoglalás megfogalmazására, amely kifejezetten megtiltja ezen személyek arcképmásának az emberi agy memóriájában történő rögzítését, illetve ezen arcképmások személynevekkel való társítását is.
Ha tehát valaki a továbbiakban feljelentéssel kíván élni a táplálkozási igényének kielégítése céljából nála megforduló, jogkövető magatartást tanúsító személyekkel szemben, vagyon elleni bűncselekménynek beállítva azt, a következőkkel kell számolnia:

Ha a tévesen magántulajdonának vélt élelmeket körbekerítette, azokat nehezen hozzáférhetővé, vagy teljes mértékben elérhetetlenné tette, úgy tevékenysége abba a miniszteri rendeletbe ütközik, amelyet a jövő héten fogok kollégáimmal megfogalmazni, de a múlt hét óta hatályban van. Ez húsztól huszonöt évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti az elkövetőt.
Amennyiben a feljelentő a táplálkozni óhajtó állampolgár arcképmását megjegyezte, róla képes lenne személyleírást adni, úgy kimerítette a jogosulatlan adatkezelés tényállását, aminek büntetési tétele még meghatározandó, de a fentinél már most szigorúbb és szintén már hatályba is lépett.

Amennyiben a feljelentéssel élő személy nem csak a javak jogosulatlan elkerítésének bűntettét, de a jogosulatlan arcképmás megjegyzés tényállása mellet az arcképmáshoz tulajdonított jogosulatlan személynév-társítás tényállását is kimeríti, úgy a törvény szerint életfogytiglani, börtönben letöltendő szabadságvesztéssel büntetendő.

Amennyiben a feljelentő bármilyen módon a legkisebb utalást teszi arra vonatkozólag, hogy a táplálkozni szándékozó személy milyen külső tulajdonságokkal rendelkezik, ez teljes vagyonelkobzással lesz büntetendő. (A vagyon később a sértett tulajdonába kerül.)
Ezen tulajdonságok közé tartozik a ruhaviselet, a szóhasználat, az élelmiszerek jogos megszerzésére irányuló tevékenység ideje alatt elhangzó, jogkövető magatartásra buzdító instrukciók (pld. maradjámá’ mer’ kitáposom a beledet, elvágom a torkodát) megjegyzése és felidézése.

Ha az elkövető nem csak körülírja, de a külső tulajdonságok alapján kísérletet tesz a táplálkozási szándékát kielégítő polgártárs származásának megállapítására is és ezt ki is nyilvánítja, úgy ezen tényállás rögzítését követően a helyszínen statáriális igazságszolgáltatás léptetendő életbe. A cselekmény halállal büntetendő és az intézkedő rendőr azt szolgálati fegyverével azonnal végrehajtani lesz köteles.

Kérem a Tisztelt Polgártársakat, hogy a fentiek tekintetében portájukat és az azt körülvevő építményeket megvizsgálni szíveskedjenek. Az olyan illegális építészeti megoldásokat, mint pld. kerítés, elbontani kötelesek, mivel a törvény türelmi ideje már annak kihirdetése előtt lejárt.
A továbbiakban tehát tartózkodjanak minden olyan típusú cselekménytől, amely a táplálkozni kívánó emberek szabad behatolásának megakadályozására, tevékenységük megfigyelésére, felismerésükre, illetve cselekményük nyilvánosságra hozatalára irányul.

Az elkövetés legsúlyosabb formája az, amikor valaki azt megpróbálja a rendőrség tudomására hozni, és/vagy a sajtón keresztül közzé tenni.
Jelszavunk tehát továbbra is:

Rend, erkölcs, igazság, törvény, fegyelem, éberség!

Az ünnep hátralévő részére kellemes ünnepeket kívánva üdvözlettel:

Sintér Pandúr

zapponlack 2011.04.23. 22:15:03

Picinyded kiegészítésképp küldeném boncmester úrnak, hogy a komenizmus(és jelen korunk) előtt is kapitalizmus volt, sőt! akkor volt csak igazán, tekintve hogy ha dolgozott az illető akkor eléldegélt, ha nem akkor éhen halt vagy elfogták tolvajlásért és rövid úton felkötötték - ez úton is gyomlálván a rossz géneket.

Csak mostan dívik a "nincsen pézem aggyon a tanács" gyakorlat.
Már ameddig lehet miből adni..

khmm... 2011.04.24. 11:34:40

Csak az első bekezdésre pár szó:

Akkor megkérdezték, hogy van-e fölösleges holmi, most meg bemennek, és elviszik. A nem fölöslegeset is.

Akkor kb. ötödennyien se voltak, ha hetente 1x jött egy-egy asszony, még lehetett neki adni valamit. Most ha naponta 3x jön egy hasonló csoport, miből adjon neki a kisnyugdíjas falusi házaspár....???

Akkor boldogok voltak a használt ruhával. Most már adidas, NIKE, Reebok kell nekik - vadonatúj. És persze legújabbgenerációs mobiltelefon, hi-fi, stb.
Munka nélkül.....

WC-t pucoltatni....? No jól ki is kérnék maguknak, hogy micsoda megalázó munka, és hogy "csak azért, mert cigányok", csak ilyen munkát adnak nekik.

Nem folytatom....

Veszett fejsze nyele!

IP gyűjtögető 2011.04.24. 11:48:28

hát, talán nem kellett volna azon a vidéken ennyiszer a lumpentenyésztő adósságsokszorozó vöröshordát a nyakunkba ültetni. Nem tudom tiszta szívből sajnálni őket (mármint a lumpenek által sokszorosan meglopott, megvert magyarokat)

Éhesló 2011.04.24. 21:40:45

Nem lövöldöztek a véderő tagjai a kertek végében a magánbirtokukon belül.
A pontosság kedvéért.

uni.korn 2011.05.22. 22:05:12

a cigányok is ellenség, de ki a fő ellenség? És kiknek az érdeke a cigány-magyar polgárháború, amiben gyöngyöspatán a cia keze is benne volt? És kik vannak minden szervezetbe beépülve?
kis olvasnivaló, akit érdekel :) - Posta Imre weboldalán néhány érdekesség a témával kapcs:

postaimre.euroweb4you.eu/news.php
süti beállítások módosítása