Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

A bohócforradalom bukása

2011.06.15. 18:52 | Proszektura | 27 komment

Egyelőre úgy tűnik, hogy el sem kezdődött, máris leverték a bohócforradalmat.

Az index a Független Rendőr Szakszervezet mai közleményéből idéz: Berendelték a tüntetni készülő rendőröket című írásában. Eszerint: „Hatályos alkotmányunk minden magyar állampolgár számára biztosítja a békés gyülekezés jogát és a vélemény-nyilvánítás szabadságát. A rendőrség vezetése most e jogától is megfosztja a hivatásos állományt azáltal, hogy „véletlenül” éppen azon a napon rendeli el a teljes állomány igénybevételével járó akciót, amikor a szolgálati nyugdíjrendszer megszüntetése ellen tiltakozásuknak adnának hangot.”

Mielőtt ezen azért nagyon felháborodnánk, nem árt, ha az index cikknek a közleményt idéző része előtti mondatát is figyelmesen elolvassuk.

„Az ORFK a tüntetés napjára reggel héttől éjfélig szolgálatteljesítésre rendelte az összes rendőrt, aki nincs szabadságon vagy betegállományban.”

Vagyis, ha jól értem, a mi derék rendőreink most azon háborognak, hogy szolgálati idejük alatt nem tüntethetnek. És, ha jól értem, akkor mindeddig viszont munkaidejükben tüntettek, és nem a szabadságuk kontójára.

A legközelebbi tüntetésükön azonban ezt már nem tehetik meg. Csak ha szabadságon vannak.

Tényleg olyan nagy jogsértés, hogy nem az én adófizetői pénzemen gyakorolhatják a gyülekezési és vélemény-nyilvánítási jogukat?

Hát, lehet, hogy naiv vagyok, de azt hittem, hogy az eddigi tüntetéseken sem az én kontómra szidták az Orbán kormányt!

Ki kit néz itt valójában bohócnak?

Előre látható, milyen nevetségesek lesznek a keménykalapos, pirosorrú, csokornyakkendős hózentrógert húzogató rendőrtörzsök a Kossuth-téren.

Ez egy nagyon hülye ötlet. Hová lett a bohóc bácsi szép nagy krumpliorra, kérdezi majd a kislány apukájától az egyenruhásra mutatva a közúti ellenőrzéskor.

Ennél már az is nyerőbb lett volna, ha apácaruhát öltenek magukra. Vagy cowboynak öltöznek, és műanyagpisztolyt csattogtatnak, mint a fiam az óvodai bulin.

Egyébként is: először a rendvédelmiseknek is tiszta vizet kéne önteni a poharukba, s különbséget tudni tenni a szerzett jogok és a szerzett – közvéleményt irritáló – kiváltságok között.

Akkor talán az emberek is maradéktalanul melléjük állnának.

De így a többségünk számára egyelőre csak bohóckodás marad az egész.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr452986863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

deportált 2011.06.15. 19:58:03

Mekkora agymosott debil a cikk írója! Ugyan mennyit fizetnek neki viktátorék, a mi adónkból , hogy ilyen hülyeségeket irkáljon?

Tucsko1 2011.06.15. 20:01:30

Mielőtt az adódat féltenéd, csak megjegyzem, hogy a rendőrök a tűzoltók, stb., a szabadidejükből demonstráltak eddig is. Most tudod az a különbség, hogy el sem engedték őket szabadságra! Magyarul nem vehettek ki szabadságot.

Tehát szó nem volt arról, hogy bárki is a te nyomorult adófizetői forintjaidon akar "lógni". Egyébként íiváncsi lennék, hogy milyen konkrét termelői munkát végzel, amiből nem "virtuális adót", hanem igazi adót vonnak.

Gondolom esztergályos vagy, vagy külkereskedő...

Egyébként gratulálok, nem hazudtoltad meg magad, neked mindig sikerül az aktuális hátsót megtalálnod, de vigyázz, csúnya halál az amikor az embernek a feje beleragad egy fenékbe.

Igazi, frankó hatásvadász cikket rittyentettél, Szíjjártó Petya csak tanulhatna tőled... h***e..

Nick313 2011.06.15. 20:05:29

Nem tudom honnan vette a hülyeségeit, de azok rendőrök (tűzoltók, pénzügyőrök, bv-sek) szabadnapjaikat áldozták fel a demonstrációk miatt.
Megnyugodhat, nem az ÖN (gondolom tisztességesen bevallott) adóforintjai kárára! Névtelenségbe burkolózva nyugodtan írhat olyan dologról amihez semmi köze sincs...

berklac 2011.06.15. 20:08:08

Az névtelen cikkírónak !

Hát ilyenek vagytok ti !!!!!!!
Név nélkül veritek a farkatokat.
Kitől kapod a fizetésed te degenerált ?

Nagyon bátor dolog !

ubi01 2011.06.15. 20:30:09

Remélem kiverik holnap a far...-t.

törpe ducce Viktor 2011.06.15. 20:36:13

Na ez a blogg író is szart evett ebédre! Ennyire azért nem kellene a Fidesz seggét nyalni eftárs! A komcsi múltad kötelez???

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.06.15. 20:47:43

Önök a fideszkormány fizetett hirdetését... á, nem is! politikai célú társadalmi megvezetését olvashatták...

A mélyre bujtatott lényeg azonban ez: "Hatályos alkotmányunk minden magyar állampolgár számára biztosítja a békés gyülekezés jogát és a vélemény-nyilvánítás szabadságát." - akinek ez nem tetszik,... na az a bohócügyi államtitkár! Kedves félrevezető posztíró!

csakegszer 2011.06.15. 20:55:00

Szabad nap is van a világon! Még a rendvédelemben dolgozó embereknek is! Ez alól ők sem kivételek!

Venyigeszu 2011.06.15. 21:00:28

"Vagyis, ha jól értem, a mi derék rendőreink most azon háborognak, hogy szolgálati idejük alatt nem tüntethetnek. És, ha jól értem, akkor mindeddig viszont munkaidejükben tüntettek, és nem a szabadságuk kontójára."

Nem jól érti.

Egy rendőrnek - éppen úgy mint a többi munkavállalónak - nem csak szabadsága, hanem szabadnapja is van.
Akik demonstráltak, azok a szabadidejükben demonstráltak.
Most viszont mindenkit berendelnek, még azt is, aki éppen aznap reggel végez a szolgálattal, vagy aznap lenne szabadnapos, netán csak éjszakára kellene bemennie.

Worm 2011.06.15. 21:15:26

Szar élete lehet a cikkírónak: ha nem beteg és nincs szabadságon akkor folyamatosan dolgozik! Éjjel-nappal, hétvégén!

oldkarak 2011.06.15. 21:46:57

Nagyon örülnék, ha nekem nem azok tartanának oktatást a demokráciáról, akik BÜNTETLENÜL szétverték, felgyújtották a tv székházat, nem beszélve a több autóról és kukáról. Ráadásul mindezt csuklyában, arctakarással tette és most felháborodik a bohócsminken? Éljen az egypárti egyenlősdi :(

anonymand 2011.06.15. 22:39:05

Tisztelt Akárki!

"Vagyis, ha jól értem, a mi derék rendőreink most azon háborognak, hogy szolgálati idejük alatt nem tüntethetnek. És, ha jól értem, akkor mindeddig viszont munkaidejükben tüntettek, és nem a szabadságuk kontójára."

Amit írtál, az egyértelműen jelzi, hogy szövegértésed: semmi.
Szövegértelmezésed = 0

Fogadd el egy náladnál idősebb tanácsát: először tanulj meg olvasni, és ha már megy, úgy-ahogy, akkor próbálkozz az írással.

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: nem jól érted, nem jól érted.
Nem is érted.

Tricera bácsi 2011.06.15. 23:22:12

Megnyugtatom a blogírót: nem csak a rendőrök mennek (mentek volna) holnap, és messze nem csak a szolgálati nyugdíjak miatt. Úgyhogy leszünk elegen.

KEME5 2011.06.16. 01:19:54

Kedves névtelen író.
Mivel senki nem magyarázta el, ezért én elmagyarázom neked.
A szabadság azt jelenti, hogy kiveszel néhány munkanapot és a szabadnapokkal (pihenő idővel) együtt kijön pl. egy hétnyi munka nélkül töltött idő egyben. Ez az amikor elmész nyaralni a családdal.
A szabad nap azok a napok, amikor nem dolgozol a héten, de nem is vettél ki szabadságot. Tudod az emberek nem dolgoznak a hét minden napján.
A pihenő idő pedig az az idő amíg otthon vagy két műszak között.
Nyilván a rendőr bácsik és nénik nagy része a pihenő idejében vagy a szabad napján tüntetett. Tudod, ha délután 4-kor vége a műszaknak, akkor az ember nem vesz ki szabadságot az este 6-os tüntetés miatt, hanem a pihenő idejében elmegy szépen tüntetni. Na ezeknek az embereknek változtatták most úgy meg a munkaidő beosztását, hogy 7-24-ig mindenkinek dolgozni kell aki nincs szabadságon, beteg szabadságon. (a logika szerint éjfél után csak olyan rendőr lesz szolgálatban, aki a.) előző nap szabadságon volt b.) 7-óta nyomja a melót)
Megjegyzem (a rendőrségnél nem tudom hogyan van) a munka törvénykönyve szerint azt is vissza lehet hívni dolgozni aki elment szabadságra, de ebben az esetben meg kell téríteni az ebből adódó kárát. Tehát ha elment Olaszba nyaralni, akkor ki kell fizetni a haza utazás költségét, a előre foglalt szállást stb... .

Remélem már mindent értesz Fidesz bérenc.

kaktuszpapa 2011.06.16. 10:52:55

Szerencsétlen agymosott. Remélem a tűzoltóknak majd akkor adják ki a mai napért járó szabadidejüket, ami (még) törvényesen jár, amikor a házad ég, a rendőrnek akkor, amikor idős édesanyádat két zsivány éppen kifosztja, a smasszernak viszont sohasem, nehogy egy percre is őrizet nélkül maradj. A vád bizonyításáról pedig majd a NAV munkatársai gondoskodnak a megvont szabadidejükben az adóbevallásod alapján.

istvankah 2011.06.16. 17:38:39

Vannak még olyanok,akik számára a hatalom az isreni szféra!Ott csak tiszta kezű tiszta fejű Hazafiak serénykedhetnek!Mint tudjuk az idea és a valóság,nem ismerik egymást!A mai vezetőink,csak tiszta fenekükről és külföldi titkos bankszámláikról ismerszenek!

mind1 mint a szésőháznak 2011.06.16. 21:47:52

@Tucsko1:

"Gondolom esztergályos vagy, vagy külkereskedő..."

Ugyan már, itt mindenki tudja, hogy a blogger nem más, mint az egri putricselli, azaz Dr. Czigány Elemír, aki anyakönyvileg Magyar Elemérként született, de magyar több okból sem lehet.
Egyébként amellett, hogy álandóan cigányos ügyekben keveri a sz&rt fanatikus rendőrgyűlölő is, valamint úgy hírlik, mostanában az szdsz-es haverságát is fideszesre cserélte.

Tucsko1 2011.06.18. 14:44:53

@kaktuszpapa: Ön "inkognitóban" egy "elítélt"? A kérdés egy zárt fórumra vonatkozó eldöntendő, tehát ha nem érti tisztelt polgártársam, akkor valószínűleg keverem a holddal... :DDDD

Ui.: Az avatar egy ismerőst sejtet, + értelemben. :)

kaktuszpapa 2011.06.18. 20:53:48

@Tucsko1: Nem vagyok hold. Pozitív értelemben vagyok :-)

Zöldövezeti 2011.06.22. 15:33:08

Tényleg minek véditek a sok kiváltságost ??

Zöldövezeti 2011.06.22. 15:36:08

@oldkarak:
Még mindig ezen rágodni ?
tehát büntetlenül ?
lett volna majd öt év erre, de nem a dicső rendörök csak úgy találomra fogdotak össze embereket, kár védeni őket !!

oldkarak 2011.06.22. 21:10:59

T Zöldövezeti! A nézeteimet erkölcsről, jogról, hitről és bűnről nem váltogatom sem naponta, sem évente, sem ötévente.
Az álarcos gyújtogatót nem tudom azonos értékűnek tekinteni a poénból bohóc-sminket öltő szakszervezetissel, de még a tűzoltócsapot kinyitogató tűzoltókkal sem. ( smink alatt ugye felismerték Kónya Pétert, de a csuklyás szájon-sálas gyújtogatót meg tudnád nevezni? - aligha)
Van párt is, ahol elfogadott norma(?), hogy a kordont jópofizva megbontjuk a média közvetítésével, ugyanakkor szabálysértésért kiáltunk, amikor a tűzoltó átlépi a parlamenti kordont és leül a lépcsőre.Tévedés azt is hinni, hogy egy csapatban kiküldött rendőr önállóan csak úgy össze-vissza fogdossa az embereket - emögött parancs (parancsnok) és sok esetben politikus áll, így a felelősség is az övék. Tíz év múlva is ezt fogom tartani erről, de lehet, h Zöldövezeti addigra másként fog vélekedni?

oldkarak 2011.06.22. 21:15:59

@keri5353: te is jó helyen leszel ott
süti beállítások módosítása