Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

A magyar Tienanmen

2011.12.24. 13:01 | Proszektura | 174 komment

Sokan emlékszünk még a Tienanmen-téri esetre. Amikor egy egyetemista fiatalember fehér ingben a harckocsioszlop elé állt, kockáztatva minimum sok év börtönt, de akár azt is, hogy a tankok átgázolnak rajta.

De  ami ott világraszóló hőstett volt, s a kép bejárta a világsajtót, a youtube-on jelenleg is megtekinthető, addig az ehhez hasonló eset a budapesti Kossuth téren már cseppet sem tűnik hősiesnek, sőt inkább nevetséges.

Egy, az országban alig ismert, a fővárosban pedig pár százalékos támogatottságú pártocska meglett honatyái a Parlament bejáratait elállva, összeláncolva kergetőznek a láthatósági mellényes fogdmegekkel,  miközben az Ország házában a kormánypártiak vidáman törvénykeznek, a bohócforradalmár Árok Kornél pedig már igazi forradalmat vizionál.

A fülkeforradalom után beköszöntött a karácsonyi bohócforradalom.

A buliból persze a szocialisták sem akarnak kimaradni, mire Gyurcsány is azonnal észbe kap. Itt a nagy alkalom a kutya által sem ismert Demokratikus Koalíciónak bekerülni a sajtóba. De nem két percre a kalapácsos gyilkos után a Mokka reggeli adásába, ahol Kárász Robi még meg is szívathat egy kicsit, hanem a nagy nagy világ-médiába.

Képzeld Klára, még a CNN-ben is rólam beszéltek!

Szóval az egészből már csak Gonda László, vagy még inkább Lanczner Satu-Ferdinánd hiányzott.

Vagyis az ellenzékünk láthatóan nem tudja, mit kezdjen magával. A kétharmad nem csak a kormánypártokat, de frusztrálttá tette a maroknyi ellenzéket is

Orbán Viktor szerint persze a haza nem lehet ellenzékben, amiből az ő logikája szerint az is következik, hogy az ellenzék sem lehet a hazában. Ez rendben is van, ez a kétharmados logika, aminek a lényege, hogy őket a nép feljogosította mindenre.

Sok Fideszes abban a hitben él, hogy valójában Egész Európában kétharmaduk van. És eszerint is politizálnak.

Ennél csak  az ellenzéki egyharmad kétharmadának (vagyis az MSZP-nek és a LMP-nek) a logikája nevetségesebb.

Ők ugyanis nem győzik hangoztatni, hogy a népnek már elege van Orbánékból.  Azt azonban elfelejtik hozzátenni, hogy még mindig toronymagasan a Fidesz vezeti a népszerűségi listákat, s annak a bizonyos népnek az ellenzékből még inkább elege van.

Ez láthatóan nem zavarja például a Népszabadság online-t sem,  hogy a tegnapi egy-két ezres tüntetéseket  tömegmegmozdulásnak állítsa be.

Olvasom, hogy a Nyugat, úgy ánblokk, veszélyben látja a magyar demokráciát és sajtószabadságot.

Nem tudom, ez a  bizonyos Nyugat olvasgatja-e a honi sajtóorgánumokat?

Amelyek az előállítást összemossák a letartóztatással , illetőleg az őrizetbe vétellel,  azt pedig szándékosan, vagy ami még rosszabb, tudatlanságból elhallgatják, hogy a mentelmi jog a tettenért elkövetőket nem illetheti meg.

És nem tudom, a Nyugat olvasgatja-e például a közismert újságíró, Gréczy Zsolt blogjait?

Ha nem, hát nagyon ajánlom figyelmükbe.

Gréczy képes olyasmiket leírni, miszerint „Remélem nem azt várjátok a megbukott Vezértől, hogy mint Hitler 1945 elején, azt adja ki parancsba a bukást érzékelve: robbantsák fel a hidakat, utakat, vasutakat, ne kerüljenek az ellenség kezébe.”

Az Orbán kapcsán Hitlerre asszociáló Gréczy a Fidesz-szavazók, ezt akartátok? című írásában még ennél is tovább megy a magyar nép felrázásában:

”Nem halljátok a dübörgő német tankok kattogását? A zsidókra, cigányokra rácsukódó vagonok ajtajának fülsiketítő csattanását, a Duna-parton jajveszékelő honfitársaink jajgatását a sortűz előtt?”

Akik ilyen hangvételű cikkek között szemezgethetnek a honi sajtóban, tényleg jogosan aggónak a sajtó szabadságáért?

Szerintem az lenne a jogos, ha inkább a cikkíró elmeállapotáért aggódnának.

· 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr523493240

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 1301. Mentelmi jog – ördög a részletekben 2012.02.03. 21:16:46

A mentelmi jog gyakori témája a blognak, ma – hosszú idő után – sikerült eltörölni. Hogy miért nem ünnepeljük mégsem a demokrácia diadalát? Mert az egyik kezükkel úgy adtak, hogy a másikkal elcsesztek. Sajnos, a zembereknek felületes i...

Trackback: Vonyít a falka 2011.12.25. 09:56:50

Minden keresztény, vagy legalábbis tisztességes ember most Karácsony szent ünnepére, a szeretet ünnepére készül. Félreteszi a haragot, a gyűlöletet, a harcoló felek fegyverszünetet vagy békét kötnek, pihennek a kardok és csatabárdok.  A tisztesség...

Trackback: Pár évente forradalom - vajon mitől életképtelen a magyar polgár 2011.12.25. 08:16:29

Most zajlik az élet. 2011. karácsonyára megint benépesült a Kossuth tér, forradalmi a hangulat. A bukottnak, hűtlennek és dilettánsnak mondott kormány távozását, a demokratikus normák visszaállítását követelik a tiltakozók. Ezek az igények teljesen jog...

Trackback: Forradalom most se legyen 2011.12.25. 07:23:36

 Csak néhány gondolat, nem tudjuk, hogy miképp folytatódnak a politikai események a karácsony elmúltán:1.) A tegnapi nem volt forradalom, ezta retorikai fordulatot kerülni kellene most is.2.) Akármi is lesz, elképesztően sok törvény fog életbe lép...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Trebitsch 2011.12.25. 08:06:22

@klacus: nem, ingyen.

Miért, te pénzért mosdatsz szerecsent?

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.12.25. 08:09:13

@Rwindx: Annak a bizonyos népnek 51 %-a nem nyilatkozott. A "torony magasnál" ezt is sziveskedjetek figyelembe venni. Ugyanis aki nem nyilatkozik, biztos, hogy a Fideszt sem imádja.

ember67 2011.12.25. 08:12:43

Hála isten. hogy nem ilyen hülyén gondolkodtak 1986-88-ig az ellenzékiek. Orbán a fidesz vezetője akkor lett, mikor még csak kb 20-an voltak. Tenni a demokráciáért 5-en is lehet. A fidesz szimpatizánsoknak pedig azon kell elgondolkodni: hogyhogy az elmúlt 8 évben senki nem "pályáztatta" el az info rádió frekijét, vagy büntette tönkre (vagy törvényekkel nem tette lehetővé legalább) a hír tv-t? Miért kaszálhatta el a kormány akarata ellenére a vizitdíjat egy népszavazás, melyet az AB engedélyezett? Azért, mert a demokráciában vannak alapértékek!!!!!! Ami ma magyarországon épül, az a színtiszta bolsevizmus!!! Csakhogy az addig jó egy emberkének, míg bele nem kerül egy "szívatásra kijelölt" kisebbségi csoportba. Mert akkor nincs védelem! Ezért ennek a rendszernek a végterméke az olyan "átlag ember", akinek semmi önálló akarata, jellege, feladata a "tömegbe való teljes belesímulás", mert akkor nem lesz baja!!!!! Spec kurvahamar elfelejtődött az előző rendszer árnyoldala!!! Gratula!!! Kádár röhög a sírjában! Pl. Losonczi Pálban duzzadt az államférfiúi kvalitás Lázárhoz képest!

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.12.25. 08:14:45

@politologus: sajnos igazad van. Ugyanis ezek a mai nemzedékek még nem ismerték meg a valós demokráciát. Itt ugyanis 89-ben nem volt rendszerváltás. Létrehozott az MSZMP saját embereiből ellenzéket, minden felhatalmazás (népszavazás) nélkül játszott kerekasztalt, majd osztoztak a hatalmon, és a nemzeti vagyon jelentős részét lenyúlták, a többit eltékozolták. Mondták, hogy ez a demokrácia, s a nép elhitte. Nos, most ezért kezdik el útálni a demokráciát, mivel az igazi demokráciában még nem volt részük.

ember67 2011.12.25. 08:18:39

@klacus: Az ellenzéki megnyílvánulás számodra vinnyogás. Már a megfogalmazásodból kitűnik, hogy jóérzésű demokráciaszerető választópolgárként mennyire tiszteletben tartod egy másik magyar ember véleményét. Gondolom szívesen betiltatnád. Esetleg "forradalmi" felhatalmazással lelövetnéd. Természetesen tudomásul veszed, hogy amennyiben 8 év múlva más párt nyer, akkor neked kell eltűnnöd, esetleg várni, hogy - akkori forradalmi hevületben- téged lőnek le! Na ezen gondolkodj el öcsém, mielőtt tovább tolod a bolsevik berendezkedés szekerét!

ember67 2011.12.25. 08:22:43

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára: Erre mondják, hogy jódolgunkban még a szar sem elég büdös!!!! Én örülök, hogy a családomban nincs 88-as hősi halott!!!!!!!! Az, hogy a fidesz most Visszaépíti a régi rendszert, az pedig a rá szavazók bűne! A butaság diadala, melynek feltétele a képzetlenség! Na ezt építgeti a jelenlegi rendszer !

tomwar 2011.12.25. 08:25:10

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára: Ahogy most sincs, hiaba allitja OV, hogy mostantol van Mao.-on demokracia. Ha majd az OSSZES ugynokakta nyilvanos lesz, akkor elkezdhetunk beszelni rola, hogyan csinaljunk demokraciat, es annak megfelelo alkotmanyt. Nem pedig klerikalis kommunizmust nemzeti maszlaggal.
A posztrol csak annyit: Greczy jobbrol. Ugyanolyan szar, csak mas lapaton.

igényes 2011.12.25. 08:31:43

A FIDESZ-KDNP képviselők is tüntettek!

Ők a demokrácia ellen a nyomógombos tüntetést választották a Parlamentben.

gomorra 2011.12.25. 08:33:08

Az apád faszát, Proszektúra! Látszik semmit nem értesz az egész világból, bóvli vagy akár a gazdád.

Egy alig ismert pártocska csinált balhét? Hát az a Tienanmen téri fiú, aki a tankok elé állt, az talán egy Barack Obama volt? Ó, te gazember és ostoba!!! A FIDESZ is gazember és ostoba, nem kicsit, nagyon!

igényes 2011.12.25. 08:38:12

@tomwar: Szerintem az ügynökaktákat éppen most tünteti el az UD Zrt. a KBH-ból. Orbáné sem lesz meg!

rókafogta 2011.12.25. 08:47:13

Kedves Proszektúra: A nagy Fidesz támogatottságról az egész környéken nem találok belőlük( kivéve egy két igazi fant),még az is letagadja aki rájuk szavazott. "Egy alig ismert pártocska csinált balhét?( gomorra)Hát az a Tienanmen téri fiú, aki a tankok elé állt, az talán egy Barack Obama volt? Ó, te gazember és ostoba!!! A FIDESZ is gazember és ostoba, nem kicsit, nagyon!" -Ezzel értek egyet! Ja valamikor Orbán Viktor is egy alig ismert valaki volt, pechünkre megismertük. Erről ennyit bagatelizáljad csak az elégedetlenséget- eljön az idő amikor sokan felsorakoznak mögéjük majd meglátjuk akkor hol lesz a 2/3 ,meg mondom a másik oldalon.
És akkor még nem is írtam ide "gylkos fűegér " adatait

Lencsés lstván 2011.12.25. 08:54:59

Anonimosságban fetrengő libsik , akik csak visszaélnek a noname-el . Sértésetek lepereg a zseniális ORBÁN VIKTOR MINISZTERELNÖK ÚRRÓL!

gomorra 2011.12.25. 09:00:56

@Lencsés lstván: Kedves Lencsés István! Nem tartom magam névtelen senkinek, s legfőképpen sokkal inkább jobboldalinak és polgárinak érzem magam. Az a baj tudod, a legnagyobb baj, hogy a Zseniális Vezír épp a jobboldalt járatja le, teszi tönkre (az országon kívül), okoz így óriási zavarodottságot ebben a szerencsétlen országban.

yda 2011.12.25. 09:04:11

@ember67:
Te hol képezted magad?

politologus · http://politologus.blog.hu 2011.12.25. 09:13:12

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára:
Hát, ezt a vagyonlenyúlós dolgot mindenki csinálta ám... A valódi demokrácia nem egyenlő a térfoglalással, az a hatalom velejárója, mindegyik fajtáé.

ob.szerver 2011.12.25. 09:23:07

@gyilkos fűegér:

"Hitler és Orbán között korántsem csak Gréczi lát hasonlóságot, persze nem a gázkamrákra kell gondolni..."

Persze, hogy nem, más idők járnak. De párhuzamok tényleg vannak.

1943. Hitlernek vége. Az oroszok szorítják kifelé a Szovjetunióból. Angliában már gyülekeznek az amerikaiak. Stauffenberg már készülődik.Ha akkor feladja, 20-30 millió ember és mérhetetlen anyagi érték megmenekül.

2011 Karácsony. Orbánnak vége. A Barroso levél volt az utolsó esélye. Vele már nincs IMF megállapodás, csak országcsőd. Ha feladja, nagyon sok egzisztencia, munkahely, anyagi érték megmenekül.

Egyik sem adja fel. Mindkettő paranoiás, pszichopata, a végsőkig kitartanak, ha nem győzhetnek, pusztuljon minden.

Vajon a magyar Stauffenbergek készülődnek-e?

mike5150 2011.12.25. 09:48:25

Végre. Pontosan ez történt.
Jó írás.

klacus 2011.12.25. 09:49:10

@ember67: Hát ami azt illeti jól emlékszem az elmúlt két kormányzat alatt, hogy a bal oldali "gondolkodók" mennyire megbecsülték a fajtámat.

3 gyerekkel, magas bruttóval lejelentett jövedelemmel, minden kedvezményből kizárva, bruttó fizu per kettővel,az elöző rezsimekhez képest ez most hömpölygő kéjmámor. Egyszóval nekem ez vinnyogás, és ha kell akkor Én megvédem a szerzett jogaimat.

Én anyagilag jobban jártam, és kb annyira érdekel, most a kedvezmények megvonása miatti vinnyogás, amennyire őket meghatotta a szolidaritási adó, meg a megvont adókedvezmény. Nagyjából ennyi.

A sajtószabadságról meg annyit, hogy amíg azt írhat egy újság amit akar, addíg van sajtó szabadság. Amíg egy Bolgár szabadlábon van, addíg van sajtószabadság.

Hidd el, hogy a rendszer jelenlegi nyertesei nincsenek kisebbségben, csak itt hörögni jóval egyszerűbb.

klacus 2011.12.25. 09:51:18

@gomorra: Mekkora egy tahó vagy....

klacus 2011.12.25. 09:52:37

@igazitrebitsch: Nem mosdatok senkit, nincs rá szükségük, kimossák magukat ahogy az kell.

gomorra 2011.12.25. 09:58:37

@klacus: Látod, épp ez az, igazság, hogy aki három gyermeket nevel, az könnyebbséget kell élvezzen. Meg sok más is igazság, amit ez a gazember (orbán) tesz. De ezt nem lehet sajtószabadság, emberi szabadság, demokrácia nélkül. Mert hosszú távon - ha tetszik elhinni, ha nem - nácizmus vagy valami ahhoz hasonló dolog sül ki belőle. Tehát a demokráciából nem szabad engedni, akármekkora is a baj (szegénység, adósság, zavarodottság, etikátlanság.)

klacus 2011.12.25. 10:03:34

@LouCyber: Nagyon sokfelé jártam már, de a magyarnál nem sok toleránsabb nép van. Ez az állandó zsidózós hisztit nem értem. Azt hiszed egy osztrák nem tesz hasonló megjegyzéseket? Az iparág amiben dolgozom, nos ott Izrael fiai meghatározóak a piacon, a németek is ott vannak. Nem ritkák az antiszemita megnyilvánulások a németek részéről.

pl. rendszeresen mondják, hogy ne támogasd az Izraeli ipart, mert tankot vesznek a pénzből, és lövik az arabokat. És ez nem egy magyar szájából hangzik el. Ez persze ugye akkor nomális....

Az ember esze megáll. Itt a cigányok iránti utálat, sokkal nagyobb mint a zsidók iránti. A hétköznapi ember a cigánysággal kapcsolatban nyilvánul meg, nem a zsidósággal kapcsolatban. Ahogy a románok, és szlovákok is. A franciák az arabokkal kapcsolatban nyilvánulnak meg, az angolok mindenkit lenéznek, az írtől a pakisztániig, a kanadainak tele van a töke a négerekkel, és az indiánokkal, a fehér amerikai rühelli az afrót, az meg írtja a spanyolt, és a meszticet.

Miért kell itt leragadni? Japánban a is értik a "dzsipszi" szót, és röhögnek is rajta.... mert a brazilokat és az indonézt nevezik úgy, és nem szuperlativuszban. Semmivel sem vagyunk rosszabbak mint mások, csak szeretitek égetni ezt az országot.
Ez az igazi szégyen!

klacus 2011.12.25. 10:12:41

@gomorra: A demokrácia megmarad. Szerintem most a jobb oldal tök mindegy mit csinál, valamivel vádolni kell.

Régebben az antiszemita volt a menő, azt a zászlót a jobbik viszi, akkor most jöjjön a diktátor. Ne felejtsd el a diktátorok mindig megbuknak. Ha Orbán tényleg diktátor lesz, akkor ugyanúgy megbukik. De én ezt mondvacsináltnak érzem.

- tüntetni lehet
- véleményt nyilvánítani lehet
- pártot alapítani lehet
- sajtót terméket létrehozni cenzúra nélkűl lehet

Az ellenzék pont azért válik nevetségessé, mert mindíg farkast kiált.A cigány kártya ezért járt le. Sok mindent bele lehet magyarázni a mostani kormányzati tevékenységbe. Az arrogancia, és a balfasz kommunikáció csodálatos egyvelegét láthatjuk mély-magyar mázzal leöntve, A hazugságok, és a kétértelmű koncepciótlan cselekmények sorozata, megint csak nem kérdőjelezhető meg. Bénák és balfaszok, ez megint tény. De akkor is jobb mint amit a Gyurcsányék csináltak.Főleg azért mert a Gyurcsány egy gyáva féreg volt, és nem csinálta végíg. Tőlem mindent elvettek akkoriban amit csak lehetett, azért vagyok pipa mert nem volt értelme. A mostani irány nekem kedvez, és én ez mellett akkor is kiállok, ha eljön az ideje akkor erővel is ha kell!

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2011.12.25. 10:16:37

@is:

Nekem nem úgy tűnt, hogy ez egy Fidesz dícsérő, kormány poltikáját magasztaló írás. Ilyesmiről szó sem volt. Ha megpróbálod az egyik–másik szemszöget kikapcsolni, és úgy újraolvasni, biztos, hogy rájössz, hogy nem ez a téma. Az ellenzék viselkedhet hülyén, adott esetben álhősiesen, műbalhé rendezően, teljesen függetlenül attól, hogy milyen érdemei, vagy ellenkezőleg vannak a kormánynak. Nem szükséges mindent mindig úgy olvasni, hogy a dolgok teljességéről szólnak.

Mondjuk megmelíteném azt a gyanúmat, hogy a kormány az ellenzék műbalhéjához mintha túl készségesen asszisztált volna. Valakik, de nem lent, (és ez nem is zsidózás, egy szikrányit sem) mintha már aggódni kezdenének, hogy esetleg vége lehet a húsz éve folyó (nem, már huszonkettő) egymásnak uszulásnak.

Amatőr 2011.12.25. 10:17:02

@LouCyber: Féligazság! Az antiszemitizmus egész Európára jellemző jó pár évszázada, kb az első pogrommal vette kezdetét. És erről igazán nem a zsidók tehettek, hanem az akkori "művelt Nyugat". A szétszóratott zsidók délről Spanyolország és keletről Galícia felől érkeztek Európába. A népet megtűrték, de sehol nem birtokolhattak földet, nem alapíthattak céhet, stb. Maradt a kereskedés és a pénzkölcsönzés. A háborúk akkoriban is népszerű szórakozás volt, de sokba került. Ha a pénz elfogyott, akkor az uralkodó attól kért, akinek volt; a zsidóktól. Ám előbb-utóbb vissza kellett volna adni, de ehelyett inkább szerveztek agy kis pogromot,. az ugyanis olcsóbb! Érdekes módon, tudomásom szerint, ez M.o-n és környékén nem volt divat.

Mibe avatkozna bele a NATO?

"3. A most kussolók vszeg jobberek, 2014-ben sure nem lesz kétharmad, de megkerülhetetlen lesz a Jobbik."

Az elejét nem értem; mely kussolókra gondolsz?
És egyébként miért lenne megkerülhetetlen? Vszg hatalmon lesz, ha a mai hülyék gyülekezete (mszp, lmp, gyurcsány és bandája,) sittre kerül, a Fidesz pedig devalválódik.

Amatőr 2011.12.25. 10:27:41

@klacus:" A cigány kártya ezért járt le."

Akkor beszélhetünk "cigány kártyáról" ha az mondvacsinált probléma lenne. De sajnos nem az. Megoldatlan probléma és nem csak M:o-n, hanem az egész EU-ban, sőt, lassanként átnyúlik más földrészre is. És ez nem csak pénzkérdés, hanem tanácstalanság.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2011.12.25. 10:30:52

@rémusz bácsi: @havrilla:

Nekem úgy tűnt, Tibi bejegyzése humoros. Ne felejtsd el a szokásos műfaját. Egy ál-modorosságot írt be, egyes más bejegyzők megközelítésmódját gúnyolta. Szerintem.

gomorra 2011.12.25. 10:34:54

@klacus: Szívesen válaszolnék - de most időm nincs - mert lenne mit mondanom. Békességet, erkölcsös politikát! Mert ebben hinni kell, hogy van ilyen! Ez nem erkölcsös, ami most folyik. A legnagyobb sajnálatomra.

apanna 2011.12.25. 10:39:02

@Emiksz: "független jegybank"...Mikor volt független? :))

Doktor Kotász 2011.12.25. 10:53:18

Attól, hogy Orbán kofa a Szíjjártót napi rendszerességgel odaküldte a többiek pultjához ócsárolni a portékát, és a saját standján lett tumultus, attól még az ő protékája a rohadtabb.

Persze az emberek fejében még mindig vízhangzik, hogy a szocik bódéjában férges a cseresznye, de már páran átlátják, hogy ezt a savanyú citromot narancsként árusító tisztességtelen kofa híresztelte el.

Akinek meg a szájában a citrom ízétől összegyűlt a nyál, nyugodtan köpködjön, hogy mit károg itt össze-vissza ez a libsi-bolsi Kotász Doktor!

Ha ettől édesebb lesz a szájíze, legyen vele boldog!

Csak azt nr feledje, hogy azokért, amiket Orbán kofa művel, öt éve már rég felszedte volna a belvárosi útburkolatot egy kis könnyed testmozgás kedvéért...

Doktor Kotász 2011.12.25. 10:56:30

@apanna: ""független jegybank"...Mikor volt független? :)) "

Főleg, ha tudnád mi az a jegybank, meg mit jelent a függetlenség, nem vigyorognál ilyen bárgyún. Körülbelül annyit tudsz a működéséről, mint egy májtranszplantációról, de azért szakértesz a magad széleslátókörű módján.

Doktor Kotász 2011.12.25. 11:00:43

@klacus: "
A sajtószabadságról meg annyit, hogy amíg azt írhat egy újság amit akar, addíg van sajtó szabadság. Amíg egy Bolgár szabadlábon van, addíg van sajtószabadság. "

Amíg valaki szabadlábon van... nos, neked fogalmad sincs a sajtószabadságról. Hittlernek, Sztálinnak ilyen önkéntes rabszolgák voltak az aranybányái.

Doktor Kotász 2011.12.25. 11:08:11

Egyébként a fidesztrámogatottságról annyit, hogy már csak a keménymag tart ki mellettük, de mivel az egy igen jelentős tábor, az emberek meg egyenlőre inaktívak, természetes, hogy alacsony részvétel mellett minden időközit megnyernek.

De azok, akik választásból szavaztak rájuk, és nem vak hitből, azok már régen tagadják, hogy egyáltalán voltak szavazni. Most készítenéne egy felmérést, hogy ki volt szavazni 2010-ben, a valóságosnál jóval kisebb részvételre "emlékeznének".

Lesz még itt fidesz-bukta rendesen.

Doktor Kotász 2011.12.25. 11:17:51

@nyehehe: "Az emberek többsége még kivár. Nem nagyon értjük mire megy ki a játék, de ráhagyjuk Matolcsyra és Orbánra. Csak reménykedhetünk benne, hogy tudják mit csinálnak, mert ha ők is elkúrják, akkor már tényleg nem lesz kire szavazni."

Naív vagy, ha azt hiszed, hogy a kényszerpályás ötleteléssel, amivel mindig a halogatást keresik, valaha is kiutat találnak.
Egy manipulatív szlogen, egy hazug takaródzás, amivel indiokolttá teszik az aktuális lépésüket, xcsak kommunikációs kiút, nem valóságos.

"Az LMP-közeli ellenzék valamiért nem látja, hogy a nép egyelőre még várakozó állásponton van. Márpedig elég nevetséges tömegtámogatás nélkül, "Orbán takarodj"-ot ordibálni. OVInak egy szavába kerül, és százszor annyi ember fog kimenni az utcára, aztán az LMP-s emósok összeszarják magukat."

Ha az emberek várakoznak, akkor valamire várnak. Ebből a szempontból logikus döntése az ellenzéknek, hogy lép.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.12.25. 11:27:17

@ember67: ...félreértrsz, amennyiben azt olvasod ki a véleményemből, hogy vérnek kellett volna folynia88-89-ben. Azt én is ellenzem. Vér nélkül is lehetett volna rendszerváltást csinálni, lásd Cseh ország. Egyébként a véres ügyeket még most is ellenezném. Én Berenay Andrással értek egyet, nekem ő a "világító torony". Mellékelem a történész véleményét az elmúlt ötven évről:
www.kibulizottorszag.net/tartalom.html

2011.12.25. 11:28:52

@Rwindx:" Magyarul, a megszavazott jegybanktörvényekben lényegi változások vannak a korábbian megfogalmazott kritikákhoz képest"

Szintén olvasgatás Barroso egyértelműen tudomására adta diktátorodnak, hogy nem érik be toldozgatással.
Nehéz elfogadni, hogy attól, hogy a szart lefújjátok tejszínhabbal, még nem veszi be az EU gyomra?

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.12.25. 11:30:44

@tomwar: ...úgy igaz, ahogy írod. Ismered Bereznay András (történész) írását az elmúlt ötven évről? Amennyiben nem, mellékelem:
www.kibulizottorszag.net/tartalom.html

Jokai 2011.12.25. 11:50:19

Proszektura! vicces lehet ilyen közegben lenni karácsonykor, leírsz 1 teljesen korrekt állapotot, és neked ugranak a szánalmas kommentkirályok, akik látványosan nem értenek az egészből semmit. vagyis csak a saját kizárólagos igazságukat (mibe még Gréczy védelme is belefér - az pedig komoly zavar lehet)
Azon nem gondolkodnak a kommentelők, hogy a választók kétharmada nemet mondott többek között azon állapotokra, hogy nincs értéke a munkának, nincs értéke a tanulásnak, a teljesítménynek, hogy a fiatalok nagy része plázákban lóg, következmények nélkül lehet kisebb bűncselekményeket elkövetni, hogy lejáratják a család intézményét, hogy értéktelen senkiket állítanak példaként elénk a kereskedelni tévék, stbstb. Amikor ez a kormány törvényt hoz arról, hogy 1.) család védelme; 2.) köznevelés; 3.) büntetési tételek szigorítása, akkor kivonul 20 ember és 150 újságíró jelenlétében (oh, sajtószabadság; oh demokrácia - meddig leszel még!) csinál 1 szánalmas médiahacket, amire egész európa retteg a magyar demokráciáért. Tényleg nem érzitek ennek a fonákságát. Azért nem aggódott Európa, amikor eladósodott minden magyar háztartás. Azért már viszont retteg Európa, hogy valaki megoldást keres erre, és a bankoknak is ki kell venni ebből a részüket. érdekes. az el sem jut az agyatokig, hogy ez a kormáény (hibákkal együtt) azt az utat járja, amire felhatalmazták. szuverén, kiszámítható, működő országot vállalt. annyira egy oldalról nézitek ezt az országot, hogy az már megdöbbentő. indexen katolikus misét parodizálni = poén. színpadon apácákat megerőszakolni = művészet; kritikával illetnei bárkit a baloldalon/szimpatizálni konzervatív, nemzeti értékekkel = fasizmus. Ha már annyira féltitek a demiokráciát, tiszteljétek meg ezt a "söpredék, fasiszta" többséget, hogy pár másodpercre megvalósulhasson valami abból, amit ők - a demokrácia játékszabályai szerint - megszavaztak.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2011.12.25. 11:55:54

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára:

Ez a vér dolog egy technika. Már Krassót is ezzel rágalmazták, hogy elgáncsolják a demokráciáért folytatott közdelmében. Azután amikor megszilárdították a pozícióikat, egy halom olyan követelését amire azt mondták, hogy vérontással járna, ha hozzányúlnának, a maguk által elért eredményként megvalósítottak. Csak arra vigyáztak, hogy a lényeg, a nép beleszólása maradjon el. Nehogy véletlenül önbecsülése is kialakulhasson a népnek, nehogy azt képzelhesse magától bármit is elérhet.

Démonmac1 2011.12.25. 11:58:51

Jelenleg nincs kormányképes alternatíva, az emberek bizonytalanok, kire szavazzanak (én tudom kire szavaznék:) mert az ellenzék nem képes (sejtelmem sincs miért) programot felmutatni.
Orbán/Matolcsy féle ámokfutás, rengeteget ártott kis hazánknak, a pénzünknek, a gazdaságunknak a demokráciánknak, és sorolhatnám.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.12.25. 12:14:47

@ByA: Jó helyen fogod meg a dolgot. Ezt kellen elérni az embereknél, hogy végre elhiggyék, hogy saját maguk dönthetnek a sorsuk felett, és nem a csirkefogóbbnál csirkefogóbb politikusok az Istenek. A politikusok vannak pár ezren a nép pedig 10 millió.(majdnem) Aki ma politikus, azokat örökre ki kellene zárni a politikából.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.12.25. 12:17:41

@Jokai: csak úgy megjegyzem, az igazság kedvéért, hogy többen nem szavaztak, mint amennyi szavazattal a Fidesz nyert!

SPU 2011.12.25. 12:19:00

Szerintem a kétharmad birtokában kéne hozni egy olyan törvényt, hogy minden olyan tüntetésen, ahol több a sajtós meg a rendőr mint a tüntető a demonstrálóknak ILYEN BALFASZOK VAGYUNK és ENNYIRE NINCS IGAZUNK feliratú nyakba akasztós táblát kelljen viselniük. Mert aki egy tízmilliós országból nem talál legalább tízezer embert, aki hajlandó vele együtt tüntetni, az vagy irtózatos balfék, vagy nagyon nincs igaza.

problémamegoldó 2011.12.25. 12:20:42

Kósa már gyakorolja, milyen az, ha futni kell a szavazók elől, remélem megosztja az élményt főnökével is, nehogy meglepetésként érje majd.

bigfater · http://bigfater.blog.hu 2011.12.25. 12:21:20

@klacus: Most már megteheted, vegyél fel cselédet, az az igazi kéjmámor! Ülj tort a szegénységen!

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2011.12.25. 12:31:12

@klacus:

Én ezeket elhiszem, de valahogy nem tűnik a legegészségesebbnek csak azt tenni meg mércének, hogy nekem hogy megy. Vannak veszélyei a köz szempontjából. Azért nyugtalanító kell, hogy legyen a hazájával is törődőnek pl. azt látni, hogy fiatalok, diplomások tömegesen menekülnek külfödre, nem?

kurgan 2011.12.25. 12:32:53

@nyehehe: ez hülyeség. lásd okt. 23. a nagyságos OVI nem merte bevállalni az astoriát, mert félt a "nemlétező" tömegektől. az lmp-nek nem volt más választása, ettől különsen szimpatikussá válik az akció: nem taktikázhattak hogy á ugyis karácsony van, az emberek mégnem készültek rá, hagyjuk. most fogadták el a súlyos törvényeket, most kell tiltakozni. következetes és gerinces hozzáállás, az elempé jelesre vizsgázott, az összes többi "ellenzéki" párt fideszestül mehet a pébe.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2011.12.25. 12:36:48

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára:

Kizárni, így adminisztratív úton, nem kellene – és demokratikus viszonyok között nem is lehetne – senkit. Elég ha a viszonyok olyan egészégessé válnak, hogy senki ne figyeljen rájuk, ha még próbálkoznának bármivel is. Ilyen viszonyok között kétlem is, hogy ők maguk politikával próbálkoznának. Nem volna jövedelmező. Csakhát így is, úgy is álmodozunk. Azok a viszonyok odébb vannak egyelőre.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.12.25. 12:42:46

@ByA: ..igen, igazad van. Amennyiben az emberek tisztában lennének a valósággal, maguktól messze elkerülnék a mai politikusokat.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.12.25. 12:45:07

@ByA: Amennyiben a tömeg elítéli őket, és nem kér belőlük, az is kizárás nem?

kurgan 2011.12.25. 12:47:04

@SPU: igazán konstruktív... ebből a hozzászólásból is látszik mennyire működik eben az országban a társadalmi szolidaritás: semennyire. többek között ezért tartunk itt.

bigthereal 2011.12.25. 13:17:12

@Modor Tibi: "Mint tudjuk, a 10 millióból csupán 2-3 millió fideszdroid van, és mi hagyjuk, hogy 20% diktáljon?"

tibikém, te nagyon beteg vagy...

de demagóg csúsztató minimum:) ennyit rólad.

a poszt találó, pedig a címe alapján pont a fordítottját vártam.

mi a faszt akar az lmp? diktálni? vagy mit? majd ha megválasztják őket, ugathatnak

prof. med.univ. doktor 2011.12.25. 13:21:34

Lehet, hogy elkerülte a figyelmemet, de a "meglett honatyák" alatt kiket is értsek? Karácsony Gergelyt vagy Vágó Gábort? Miről irkálsz?

bigthereal 2011.12.25. 13:39:54

@ByA: de minimum is modoros:)

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2011.12.25. 13:44:54

@bigthereal:

Hát Persze! Az benne a poén. Szoktad az írásait látni?

kurgan 2011.12.25. 13:45:04

@Jokai: az oké hogy megpróbálják megoldani, és rengeteg prbléát örököltek, ezt nem vitatja senki, csakhogy: azóta eltelt több mint másfél év, és semmivel sem tűnik koncepciózusabbnak vagy felelősségteljesebbnek az amit csinálnak. fejjel menni a falnak enyhén szólva ostobaság. plusz eközben hatalmat bebetonozni és pártállamot építeni pedig egyenesen felháborító. minden ok megvan a tüntetésre, sajnos eljátszották az esélyt és a bizalmat. azt végképp nem értem hogy jön ide az, hogy mi az a kultúra...

nem nemsiker_s 2011.12.25. 13:54:33

Gréczynek a posztjai inkább a vicc kategóriájába sorolhatók. A baj az hogy vannak (bár nem sokan) akik komolyan veszik.

Melchi Zadok 2011.12.25. 14:04:09

Kedves Proszektura!
Lehet rohogni azokon, akik ketsegbeesetten probalnak tenni valamit Magyarorszag elbalkaniasodasa, elputyinizalodasa ellen. Lehet gunyolodni azokon, akik nem orban seggebol szeretnek megkapni a mindennapi betevot. Es legalabb ugyanennyire lehet undorodni az ilyen takonygerincu, szervilis, lakajlelku seggnyaloktol is, mint amilyennek az irasod alapjan latlak.
Ev vegefele szokas jokivansagokkal terhelni boldog-boldogtalant, ezert en csak annyit kivannek neked, tapasztald a sajat borodon mindannak az eredmenyet, ami ellen ezek a bohocok probaltak valamit tenni

Várúr 2011.12.25. 15:28:03

@geritwo:
"Vágókép-barát előadás". Ez a helyes kifejezés. Csak hát ezeket a fiúkat-lányokat képviselőnek küldték a parlamentbe, nem láncos statisztáknak a "Diiktatúúúra" c. folytatásos szappanoperába. Furcsány és a többi bohóc is önként tuszkolta magát a rendőrautóba, hadd lássa a világsajtó, mekkora mártírok ők... Gréczy, a náczizó idióta meg orvosért kiált. Valaki kezeli ezt az embert?

Tóth Ágas 2011.12.25. 15:29:42

na végre leírta valaki ezt, hogy mennyire bohócforradalom ez az egész. aranyosan ki van találva, meg van csinálva a kis tüchtig, könnyen átvágható láncocskákkal, takaros kis táblákkal, meg vmilyen szinten bírom is ezeket a kedves, jószándékú értelmiségi fiatalokat, de ez akkor is olyan geek-esen suta forradalom volt, ami miatt a hatása se lesz túl számottevő.

Várúr 2011.12.25. 15:31:53

@ilonkanéni:
"Meglett honanya" pl a parlamentben derűsen kötögető Kaufer Virág. Mint egy ráérő nagyanyó. VIrág legalább pulcsit kötöget, Karácsony G. honatya meg a Jobbikkal kötögetne "technikai koalíciót". Ha nem megy, magát köti a parlamenthez.

Tóth Ágas 2011.12.25. 15:32:31

az MSZP-sek megjelenése adta meg a kegyelemdöfést, gondolom marhára örültek, amikor feltűntek.. hiányzott nekik, mint üveges tótnak a hanyattesés.

Várúr 2011.12.25. 15:35:55

Még csak annyit: a blog szerzője Proszektúra, a láncos tünti meg proteszt-kúra. Ha már ződ lmp-sek, diktatúra ellen egészségesebb a biciklitúra.

nemecsekerno_007 2011.12.25. 15:45:21

Tényleg elég vicces, csak az ilyen akciókkal már szinte mindent kilúgoztak az elmúlt 20 év alatt. A szavak sem jelentenek már semmit. Ismerve a magyar választási rendszert és a pártok finanszírozását én egyik alakulatban sem bízom.

Egyébként nem értem, hogy miért nem a hálapénz v. a képviselői juttatások miatt tiltakozunk?! Mert az legalább olyan botrányos mint a sajtószabadság helyzete. A sajtószabadsággal kapcsolatban inkább az anyagi érdek és az etika közti szakadékot kéne feszegetni. : (

Májking 2011.12.25. 15:46:40

Nem értem ezt a posztot. A szerző nem látja, mi történik ebben az országban, most, a szemünk előtt? Semmi másról nem ír, mint így az LMP, úgy a Gyurcsány.
Mintha kivégzés előtt az ártatlan áldozaton röhigcsélnénk, hogy milyen vicces is a bitófa alatt

Alamio 2011.12.25. 16:15:56

@Májking: Azért felröhögtem, hogy az LMP meg Gyurcsány szóképed szerint kiröhögött ártatlan áldozat a bitófa alatt...

Amúgy aki ezt most jogos fellépésnek és polgári engedetlenségnek tartja, az ugye jogosnak tartotta a Fidesz kordonbontását is?

aszekelyek 2011.12.25. 16:30:08

Gonda László is ott volt. Az imént láttam a Youtube.ra feltöltött felvételeken. Tessék máskor jobban körülnézni:) Ha már erről teccik ....:) Volt ott minden , mint a bucsuban...

aszekelyek 2011.12.25. 16:33:17

Érdekes volt még, hogy Schiffer úr csak sétálgatott fel és alá...Milyen ellenálló az ilyen? Nézegette a felvételek szerint a földön ülőket és az eseményeket. Mint egy néző a színházban. Vásári komédia volt , az is igaz. Eszerint ő se leláncolva nincs , se semmi más problémája, azon kívül, hogy nem ő a miniszterelnök és nem ő írja elő , mi nekünk a demokrácia.

aszekelyek 2011.12.25. 16:34:34

@Várúr: remélem melegen öltöztek alulról , akik a földre öltek, télvíz idején....

aszekelyek 2011.12.25. 16:37:44

@bigthereal: mit akarnak? Ők tudják egyedül a demokráciát ebben az országban. Azt akarják ránk lőcsölni. Az ő demokráciájukat.

@Alamio: erre nevedd be a mérget azért....

aszekelyek 2011.12.25. 16:40:15

@ember67: sokan örőltek volna ha 56-os hősi halottakat se gyártottak volna , azok , akik a tömegbe lövettek a véres , apró kis kezükkel....

aszekelyek 2011.12.25. 16:42:20

@Várúr: én szoktam. A törökgáborelemezen. gray civil álnéven:) Jó ez a "Vágóképbarát" Vágó a képen töröknél:) Láttad?

aszekelyek 2011.12.25. 16:47:27

@Modor Tibi: figyu, hányan vagytok? Te meg Európa? elgurulhatott neked a gyógyszered. Egy kisebb vidéki lagziban többen szoktak tömeg verekedni , mint ahányan ott belerondítottak a keresztények ünnepébe.

klacus 2011.12.25. 16:57:44

@ByA: Az élet rövid, a politika, pedig undorító. Ha az egyén nem boldogul, akkor a közösség sem fog. Én arra vagyok büszke, hogy a kedvezmények ellenére is sok adót fizetek. Nem csalok, nem lopok, pedig tehetném. Az ismerősi körben hülyének is néznek ez miatt. Minek adom oda az ovinak a cégből kikerült PC-t amikor feketén el is adhatnám?.

Miért jelentem le a fűnyírós embert és fizetem utána amit kell, ha megtehetném okosban is. Jó lenne ha mindenki ráébredne végre, hogy a saját boldogulásáért, kizárólag Ő a felelős.

bigfater · bigfater.blog.hu 2011.12.25. 12:21:20 : Én nem ülök tort senki felett, azonban nem hiszem, hogy sokáig járható út az inaktívak támogatása. Vagy szerinted a megélhetési gyerekgyártásból lesz GDP?

Doktor Kotász 2011.12.25. 11:00:43 Kedves megélhetési, rettegő. Meséld már el nekem, hogy téged miben korlátoznak? Talán zavar az, hogy nem lehet maszkban az utcán randalírozni? Vagy zavar az, hogy egy újságíró a szándékos hazugságért felelni fog? Engem nem zavar. A Bolgárra visszatérve, és nem vagyok sem szittya sem egyéb, de szerintem vérlázító, hogy valaki nyilvánvaló hazugságokat állítson a hazámról. A Bolgár meg ezt teszi minden fronton. Gusztustalan, arctalan féreg módjára. Ez ugyanakkorra tény, minthogy idióták irányítják az országot, ahogy mindíg is azok irányították.

billy reed 2011.12.25. 17:21:36

A poszt írójának: nem hinném, hogy felfogtál bármit is abból, ami itt történik.
Attól, mert kicsi az ország, attól, hogy nem tudod a képviselők nevét, már röhejesnek gondolod, ha kiállnak a jogállam / ami a te jogaidat is jelenti= mellett?

Add csak a hülye kormány alá a lovat! Nézd meg hová jutottunk ezzel a mentalitással?
Így is tele vagyunk idiótákkal...gratulálok!

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2011.12.25. 17:27:38

@klacus:

Ez így mind helyes és jó de akkor is. Szóval nem igazán válaszolja meg a fölvetett aggodalmam. Az nagyon rendben van, hogy ha az egyén boldogul, akkor a közösség is esetleg, csakhogy mintha megkerülnéd azt, hogy észrevehetően és kitapinthatóan nem jellemzően boldogul „az” egyén, legföljebb egyes, és mnekem úgy tűnik, kisebb számú, talán riktaság számba is menő egyének. Marad, hogy ha korrekten intlézed is az ügyeid, remek, de átnézel a nem boldoguló egyének tömegein, mert te olyan vagy akinek jól megy. Menjen jól, és még jobban, de nem lehet az ország állapotára a sajátodéból egyenes következtetésre jutni. Ezt azért már a reformkor nemessége is észrevette.

klacus 2011.12.25. 18:20:56

@ByA: Vágom amit mondasz. De amikor ugyanezen értékek mentén nekem szarul, ment az országnak akkor sem ment jól.

Hidd el, hogy a munkahelyeket azok teremtik, már ha hagyják, akik tudnak valami pénzt fordítani az elképzeléseik megvalósítására. Azt is elhiheted, hogy a privát szektor, főleg az ipar nem tolerálja a hülyéket. Ha a multinál csiszolódó mérnököt hagyod, hogy megcsinálja a saját cégét, akkor az 5 - 10 -15 éves távalton belül sokkal többet hoz, mintha agyonbaszod 50% adóval.

Én nagyon sajnálom azokat akik nem boldogulnak, tudom mi az korán kelni későn feküdni, és tengődni. Onnan kezdtem. Sajnos a szülök nem privatizátorok voltak, és a lottón sem nyert soha senki.

Azok a körök ahol, én forgok, azért mindenki jobban járt, és nem cégvezetőkről beszélek. Ott ahol gyerek van ott több pénz marad. Ezt nagyon sokan kifelejtik a számításból. Ott ahol nincs gyerek ott szopó van, ez tény. Pl. muterom kifejezetten szarul járt. Nade, talán nem dolgom segíteni neki ha tudok?

Te elhitted pl. a gyurcsánynak, hogy muterja 70 rongyból él? Ha igaz akkor tényleg nagy szarevő a feri.

Tényleg annyira hihetetlen, hogy a nincsből nehéz adni?

Olyan emberek nyugdíjját fizetjük, akik jó ha 20 évet dolgoztak, őket kell sajnálni?

Vagy a rendőrt, aki 40 évesen nyugdíjasként biztonsági főnök a Tescóban, a felesége nevére készített Kft által még számlát is ad?

Lehet itt görcsölni, hogy a szoci politikusok, mennyit loptak, de az hidd el nekem apró pénz ahhoz képest ami az önkormányzatoknál, vagy az egészségügyben zajlik, sok ezer szereplővel.

A háziorvosod szerint hány vizsgálaton voltál idén? Tuti háromszor annyin mint amennyire te emlékszel.

Vagy sírjak a tanárok fizetésén? A középső gyerek most kezdte az elsőt, de csak úgy tolonganak, a szakkörös tanárok. Persze mindegyik ad számlát....

Egyszóval nem kell a rinya, mindenki tegye a dolgát, és max akkora becsületességet várjon el amekkorát Önmaga is ad. Majd ha népek nem okosba, számla nélkűl akarják a dolgaikat intézni, akkor elvárható a politikától is az erkölcs. Amíg himi-humi módon zajlanak a hétköznapok, addíg mit várunk?

hamilkar 2011.12.25. 19:23:52

@algi: Ja, mert k*ra elintéztek mindent, amikor hatalmon voltak... Ártani a legegyszerűbb ember is tud, de építeni kevesen...

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2011.12.25. 19:37:58

@klacus:

Nekem ezzel mind semmi bajom, sőt. Lényegében semmi mást nem akartam mondani, mint, hogy nem szerencsés érv, vagy megközelítés azon az alapon védeni/helyeselni dolgokat, hogy „nekem jól megy”. Nem hangzik jól, nem meggyőző. De talán minden más ahogy nézed alapvetően rendben. Ugyanakkor nem meggyőződésem, hogy olyan jól mennek a dolgok. Mit mondjak, Orbánnak sem. Ők maguk sem csinálnak mindent jól, vannak hülye megközelítéseik. Eközben amiket a szemükre hányak attól forog a gyomrom. Elsőssorban mert már ekkor elkezdték a hányást a hányók, amikor még véget sem ért a választs, csak sejteni lehetett mi lesz az eredmény. A kritikusaik egyik jelentős problémája, hogy előre hiteltelenítették magukat. De nem csak arrólfelől jönnek kritikák, és ez már érdekesebb. Szerintem 22 éve egy egyre inkább lefelé vivő vergődés folyik, logikus, hogy öszességükben csak romlanak a viszonyok, kormányról kormányra. Enenk a folyamatnak időnként vannak nyertesei is, de egészében úgy nézem baj van.

klacus 2011.12.26. 06:10:00

@ByA: Amit írsz az rendben is van. Sajnos oda jutott ez az ország, hogy a dilettantizmus erény.

Ezen nem fogunk tudni azzal változtatni, hogy a Karácsony Geri odaláncolja magát a kerítéshez...

A többi pedig szép szólam. Az emberek több mint fele leszarja azokat a dolgokat amiken keresztül a kormányt bírálják. A nagy többség azt sem tudja, hogy van megyei önkormányzat is. A kérdés továbbra is az, hogy mit várunk?

Májking 2011.12.26. 09:57:20

@Alamio:

Nem értetted meg, amit írtam. Nekem az tűnik furcsának, hogy miközben olyan elképesztő demokrácia-ellenes lépések történnek (persze, lehet, hogy te ezeknek tapsolsz, ki tudja?) amelyek példátlanok, addig a poszt kizárólag azzal foglalkozik, hogy milyen nevetségesek is az ellenzéki próbálkozások.

Várúr 2011.12.26. 10:27:38

@aszekelyek:
Cssomó képet láttam. Tipikus politikai performance volt. Különösen Furcsány és Meseházy rátelepedése az akcióra, amivel az ügy kevés hitelességét is sikerült ellopniuk, illetve nevetségessé tenniük. Ingyenfuvar a Gyorskocsi utcába... Rég láttam ennél ostobább akciót.

Alamio 2011.12.26. 10:39:11

@Májking: Értem amit írsz most is. Ez billentyűzetkoptatás - nem szólhat minden poszt ugyanarról. Amiről a poszt szól, nevezetesen hogy ez egy elszúrt akció, egyetértek. Ha gondolod, csak olyan hírek alá posztolj, amik erről szólnak - megteheted. Mert ezt beírhattad volna egy gasztroblogba is, ott sem a demokráciát féltik.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2011.12.26. 11:16:39

@Májking: @Alamio:

Mélyen egyetértek Alamioval. Általánosságban is bosszant, hogy a magyar blog kommentelők tömegei operálnak azzal, hogy totalitást kérnek számon, holott mi sem természetesebb, hogy egy egy cikk a dolgoknak csak egy szeletéről szólhat, arról amellyel az írója foglakozni akar. (Hát még aminek a neve Proszektúra!) Ez teljesen az ő dolga. Azon belül lehet szóvátenni az esetleges tökéletlenséget, de elmarasztalni, hogy na de erről, meg arról, meg még amarról miért nem írt – elnézést Májkingtől – ócska trükkk, tisztességtelen, remélhetőleg csak átgondolatlan technika. Mégis rengetegen alkalmazzák, mert nem beszélgetnek, hanem görcsösen és mindenáron, akár vért izzadva „győzni” akarnak. Legalábbis úgy tűnik, hogy így élik át. Sajnálatos.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2011.12.26. 11:19:40

@klacus:

Akkor hát éppen eléggé egyetértünk. Igyunk rá!

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2011.12.26. 11:28:24

@billy reed:

Te!

Olyan cikik ezek a megközelítések! Hogy jogállam így, meg jogállam úgy. Mintha bármivel is jogibb lett volna az az állam öt vagy tíz vagy tizenöt évvel ezelőtt, mint most. Ugyan már. Ez egy álszent duma, nem is pont most a te részedről, hanem azokéról akik éjjel nappal ezt harsogják, miközben csak arról van szó, hogy azt fájlalják, hogy nem ők maguk vannak abban a helyzetben hogy ők csinálják ugyanazt. Azazhogy vannak. Végülis az összes egymásra annyira acsarkodó kezdettől fogva együtt csinálja – ellened. A nép ellen, az átlag magyar elle, többpárti boldogulásukra. Az LMP egyszerűen belekívánkozott ebbe a sorba éppen úgy mint az ún. jobbik. Ettől megy tönkre az ország.

Éhes_ló 2011.12.26. 18:29:39

Jó poszt.
Ritka az ilyen manapság.
Nem is került az indexcímlapra.
Ez is minősíti: valóban jó.

Májking 2011.12.26. 22:12:40

@ByA:

Nem értitek. Lehet, szándékosan. Én arra hívtam volna fel a figyelmet, hogy itt és most, Magyarországon olyan demokrácia-ellenes lépések születnek, amelyekre nem volt még példa, és amelyek évtizedekre meghatározzák egy rossz irányba az ország sorsát. (Tudom, az lesz a következő, hogy bérrettegő vagyok) kib@szott nagy bajban vagyunk, ha mondjuk februárban becsődölünk, akkor meg nyilván az lesz a poszt, hogy bezzeg ha az LMP jobban tüntet, akkor ez vagy az lett volna.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2011.12.26. 22:45:08

@Májking:

Miért lenne az ember hülye? Hogy lehet ezt nem érteni? Szerintem is totál nagy bajban vagyunk, de nem úgy látom mint te, hogy mitől. Viszont nem is ez az érdekes, illetve nem ez volt. Hanem, hogy akár úgy van ahogy gondolod, akár nem, – létezik, hogy te nem érted? – a blog cikknek nem ez a témája, hanem, hogy ál föllépés volt ez a föllépők részéről. Ez semmi egyéb, mint a Magyarországon 1989 óta rendszeresen megrendezett politikai, illetve annak föltűntetett színjáték utolsó epizódja. Már túl komolyak kezdtek lenni a népek. Bedobták ezt a műbalhét, hogy marakodjunk rajta. Nem sikertelenül. A cikk ezt leplezi le, bár hozzátehette volna a kormány assisztálását a balhéhoz.

Egyébiránt a TV ügy miatt tiltakozókkal tudok szimptaizálni, de az ország sorsán magukat leláncolva javítani akaró képviselőkkel kicsit sem. És légyszív pártilag ne is gondold, hogy besorolhatnál bárhova.

Ugyanakkor, ez most kis ugrás, nem értelek. Ha tényleg vannak demokrácia fogalmaid, és tényleg úgy gondold az van most veszélyben (én nem tudom hogyan lehet veszélyeztetni azt ami eleve nincs, de hagyjuk), akkor hogyan gondolhatod azt, hogy a demokráciát képviselőknek ilyen demokrácián kívüli módon kellene védeniük? Persze nem vagyok ellene a nép tiltakozásának, ha van miért (sőt) az nagyonis demokratikus magatartás, hogy az ember utcára megy, ha jónak látja, de, hogy KÉPVISELŐK? Na itt a műbalhé. Mártírszerep, fültűnés keresés, jobb híján. Nincs mit kínálniuk. Tényleg nevetséges, illetve szánalmas. Rettenetesen lejáratták magukat.

Doktor Kotász 2011.12.27. 15:49:05

@ByA: "Ugyanakkor, ez most kis ugrás, nem értelek. Ha tényleg vannak demokrácia fogalmaid, és tényleg úgy gondold az van most veszélyben (én nem tudom hogyan lehet veszélyeztetni azt ami eleve nincs, de hagyjuk), akkor hogyan gondolhatod azt, hogy a demokráciát képviselőknek ilyen demokrácián kívüli módon kellene védeniük?"

Aki egy demokratikus berendezkedésre azt mondja, hogy az nem demokrácia, ezért nem is kell félteni, az a legnagyobb veszélyforrás a demokráciára. Mert pusztán azért nem félti, mert nem szereti, és ezért mást szeretne a demokrácia helyett.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2011.12.27. 16:12:24

@Doktor Kotász:

Hát szóval ezt másképp nézem. Most teljesen függetlenül a folyó dolgoktól, nekem mindig az volt a – nagyon megalapozott – véleményem, már több, mint húsz éve, hogy ami nálunk van, az nem demokrácia, hanem áldemokrácia.

Éppen ezért nem rokonszenvezek a „demokráciát” most hangosan és állítólag a Fidesszel szemben védőkkel, mert egészen nyilvánvalóan nem változott ilyen értelemben a rendszer minőségileg a Fidesz mostani kormányrakerülésével. Vagyis az könnyeik őszintétlenek. Az LMP-é is, de annyit nincs már kedvem írni, hogy az övéké miért. Ugyanakkor abban kételkedek, hogy tőlem kellene/lehetne félteni a demokráciát. Én u.i. valódit szeretnék, szerettem volna.

Szerintem hagyjuk most már.

Treuga Mei 2011.12.27. 21:54:31

Hehe! Ez naaaaaaaaggggggggggggyon aranyos cikk! Milyen kár értetek, megélhetési kormánypártiak! Pedig már majdnem logikus is...

CsákNorisz (törölt) 2012.01.03. 13:38:23

Gondolja mindenki végig az ok-okozatot:

A FIDESZ 2/3 nyeri a választásokat. Miért? Mert az embereknek tele volt a F@szuk a komcsikból és a szadeszból. A szétlopott országból és a nyomorból. A Fidesz ellenes retorika is ugyan ez volt, mint most. Csak akkor az emberek már nem hittek az agymosó propaganda szövegnek, de hittek a nyomoruknak. Csakhogy a nyomor maradt és fokozódik is. És most ugyan ez a plebsz hőbörög, bedőlve megint az elővett, leporolt és feltett lemezről áradó agymosásnak, aki a 2/3 -dal beszavazta a Fideszt a parlamentbe. Mégis mit vártak? Egyből mindenki milliomos lesz? Ugyanúgy pofára esett mindenki, mint anno '90-ben. Nem jött el a csoda. Jöttek vissza az elvtik Pirosban-kékben. Mind ahogy szeretnének visszajönni esetleges Orbán bukás esetén is.

Orbán Viktornak és a Fidesznek alapvetően több hiba is felróható, ami nagyban igazolja a nép hőbörgését, amely így már jogosan ingatja meg azokat is, akik a táborukba tartoznak.

1. Eltékozoltak (a politikai munkára gondolok, nem a személyes gyarapodásra) 8 évet, míg ellenzékben voltak.
Nincs semmiféle kidolgozott programjuk, amit elővehettek volna a választások után, ez már a választási kampányban is megmutatkozott, a népharganak köszönhetően kerültek be a parlamentbe és nem a programjuk alapján.

2. Most állnak neki ötletelni, ami rengeteg ütközéssel jár párton belül is, ami rontja az ázsiójukat. Elég csak a Hoffman Rózsára és az oktatási törvény körüli teszetoszáskodásra gondolni. Vagy most, tanév közben szüntetni meg a közháló és tiszta szoftver programot.

3. Szar kommunikáció.
Ezen nincs mit ragozni. Nincs tiszta kép közvetítve az ország felé (adódik az 1 és a 2 pontból), hogy hogy áll az ország, mit és hogyan akarunk tenni, mikorra és milyen változásra lehet számítani. És miért így teszünk...

4. Orbán Viktor személye.
Sajnos megkerülhetettlen. Már mint a Fideszen belül. A nép majd megkerüli a következő választásokon. Az MSZP propagandagépezete profi módon bohócot csinált belőle már 2002-ben. Akkor kellett volna félretenni őt, és felépíteni mást helyette. Lehet most nem lenne 2/3, de lenn +50 % nélküle is. Ne felejtsük el, nem Orbán Viktornak köszönheti a Fidesz a 2/3-ot, hanem Fletóék gátlástalanságának.

5. Orbán Viktor megkerülhetetlensége a Fideszen belül. Nincs belső ellenzék, mindenki puszibarát, mindenki hálás a pozícióért. Vagy kussol és felveszi a lét. Tehetségtelen piperkőc a legtöbbje, nemcsak politikailag alkalmatlan, hanem szakmailag is. Nagy részükről az embernek Pelikán elvtárs jut az eszébe, a minden pozícióba behelyezhető, alkalmatlan, de megbízható gátőr. Pelikán legalább felismerte képességeinek korlátait, de felismeri-e Szíjjártó, Selmezcy Gabriella, vagy (naná) Lázár Lázarovics Jankó. Vagy a már említett Rózsika? Vagy a háttérből súgó (felelősséget nem vállaló) Pokorni?
Vagy kussol és felveszi a lét.

6. Pénzéhség

Szarban az ország, de nem látom, hogy példa mutatólag Viktor és csapata mérsékelné a saját fizetésüket, mondván az ország megmentése itt kezdődik. Vagy elmondaná, hogy "Kérem, most rendeztünk volna az Operában alkotmánypartit 13 000000 Ft-ért, de nem tettük, helyette elénekeltük a HIMNUSZT a SZENT KORONA ELŐTT és dolgoztunk tovább, A fel nem használt pénzen pedig téli gumit vettünk a mentőautókra."
Helyette Lázár felstrófólja a fizujukat. Mellesleg az ellenzéki parlamenti politikusok nem rendeznek ez ellen tüntetést. Vajon miért nem?

7. Betegesen rettegés a más véleménytől a más jobboldali pártoktól. Itt mindenki puccsista és provokátor, aki mást mond és akar, mint Viktor és belső köre.

Folytatom...

2012.02.05. 14:29:11

@igényes: Nem pedig klerikalis kommunizmust nemzeti maszlaggal.

Vazze, csak most olvastam, de ez nagyon ott van! Kösz!!!

KNK klerikális nemzeti kommunizmus!!!
süti beállítások módosítása