Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Ki gyilkolt Kulcson?

2012.04.07. 08:56 | Proszektura | 9 komment

Figyeltem, hogyan kommunikálja a fasiszta sajtó a kulcsi tragédiát. Az ugyanis igen gyorsan köztudottá vált, hogy ezt a rémséget egy családtag követhette el, és az is, hogy a feltehető tettes nem cigány. Pedig hej, de szép is lett volna! Mert az már mégis csak ciki, hogy az ilyesmire éhező olvasóközönségük mindennapi fajgyűlölet adagját csak régi ügyek felemlegetésével, vagy valami pitiáner falopási ügy ismertetésével lehessen táplálni.

Ha ez a családirtó tényleg cigány lett volna, mily örömmel írhatták volna, hogy bozótvágó karddal gyilkolt a retek eltérő kultúrájú kisebbségi. Milyen lelkesen írhatták volna, hogy a cigányterror ismét áldozatokat szedett, a kormány imádottjai: a cigányállatok ismét gyilkoltak. (Természetesen így, többes számban!) Esetleg szokásos harmadosztályú szellemességükkel nevezhették volna a gyilkost svéd cserkésznek vagy norvég turistának.

Istenem, de szép is lett volna, ha mondjuk, a feltételezett elkövetőt úgy hívják, hogy H. Márió, vagy H. Dzsenifer!

De a H. Csanád Jutas név alapján bizony egészen más asszociációk ugranak be az embernek. A Csanád ősi magyar név, talán a Jutas is. (Most, mint eme gyönyörű név illusztris viselője, nagy hirtelenjében csak Szegedi Csanád ugrik be.)

De térjünk vissza oda, hogy a fasiszta sajtóportál szerint (is) az eset valószínűleg úgy történt, hogy „a dolgos, szorgalmas, normális életvitelű családban” a fiú „bekattant” és karddal támadt rá mindenkire. De szó sincs állatozásról, retkezésről. Szó sincs gúnyolódásról. Hiszen nem cigány.

A fasiszta hírportál még az újság íróinál is hülyébb olvasóinak szellemi szintjére jellemző viszont, hogy ők azért e hír kapcsán sem hagyták magukat a tényektől megzavarni és olyan kommenteket olvashattunk, miszerint: „Remélem dzsipók döglöttek meg” (Erika Varga) „Remélem én is! Ha igen, áldásom rá, mert fajtársát irtja!” (Gere Zoltán)

Aztán, amikor a gyanúsított közzétett fényképe alapján sokaknak kellett szembesülni a „szomorú” valósággal, hogy reményeik mégsem váltak valóra, akkor már azt panaszolták, miszerint „neki miért teszik közzé a retusálatlan arcképét és a teljes nevét, ill. miért illetik a tettét brutális jelzővel? Ja, mert nem cigány? Akkor persze ki lenne takarva a teljes arca, monogramot használnának és családi "perpatvarnak" vagy esetleg garázdaságnak hívnák a rendőrök...” (István Kiss)

Újra megszólalt Gere Zoltán is, aki nem nyugodva bele, hogy reményei szertefoszlottak, továbbra is azon fantáziált, hogy „Ha ez fajtárs rétinégerek között történt, csak buldózer kellett volna a helyszínre!”

Volt, aki a közzétett fénykép alapján a tettes származását már máshol kereste. „Ne beszéljetek csacskaságokat!Nézzétek meg az arcát és az arcszőrzetét.100% zsidó akik mint tudjuk nagy százalékban elmebetegek.... Véleményem szerint ez egy zsidó akinél kiment a biztosíték....” (Kovács Miklós)

A legfrappánsabbnak azonban az a hozzászóló mutatkozott, akinek ez ügy kapcsán sikerült a cigány és zsidógyűlöletet egy mondatban összekötnie: „Úgy néz ki a cigányainknál is megkezdődött a "pészah".” (Kékesy Márk, kiemelt hozzászóló, JPTE)

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr194369111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kandeláber 2012.04.07. 11:33:54

Te beteg vagy, menj pszichológushoz.

szappanfőző 2012.04.07. 12:15:51

Ne olvass ribancinfót mert árt neked!

Kalmár 2012.04.07. 16:24:15

Nem zsidó, nem cigány. Drogos.

öreg_répatorta 2012.04.07. 16:55:51

@Kandeláber: Nem a blog írója a beteg, hanem akikről írt. A mocskos szélsőségesek.

Gatinho 2012.04.07. 18:52:58

Az antifasiszta blogger elment kicsit borzongani a kurucinfo-ra. Ami persze nem baj, de magvas gondolatait nyugodtan megtarthatta volna magának.

Állítása szerint a "kurucok" sajnálják, hogy nem roma az elkövető. Szerintem viszont ezt pont a blogger sajnálja, mert így nem tudott egy igazán jóízűt fasisztázni, nácizni a hozzászólások okán.

Persze azért megpróbálta így is kihozni a dologból amit lehet, de hát valljuk be, ez igencsak hónaljszagúra sikeredett.

öreg_répatorta 2012.04.07. 19:02:50

@Gatinho: Szerintem nem az a gond ha valaki antifasiszta, hanem az ellenkezője...

Gatinho 2012.04.07. 21:31:36

@öreg_répatorta:

Persze, de egy antifasiszta minek olvas kurucinfót, ha nem bírja? :)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.04.08. 07:21:47

Nekem inkább az tűnt föl, hogy gyilkosnak, vagy ámokfutónak híjják a lapok.
Pedig ez bizony - családirtó.

Ősmagyar név, három gyerek, nagycsaládos életforma, nyílpuska, lőgyakorlat,
és a három gyerek 23-34-36 éves, mind otthon dekkol anyucinál.

Nagycsaládosék, ősmagyariék - befuccsoltak a mintacsaládi életformával.
Három gyerek, családiház, vidékbe. Jólevegő, három generációs együttélés.
Nem jött be...
Ezért a - családirtó - elnevezést kicenzúrázták a szerkesztők.
Nehogy a - család -, mint konzervatív érték - besározódjon.

tavirdasz 2012.04.08. 17:04:52

Elemér,te beteg vagy,nem csak cigányimádó. Miert nem költözől össze velük ,hátha pár nap után okosabb lennél?!
süti beállítások módosítása