Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Hogy mit tennék a helyedben, Feri?

2013.06.16. 13:22 | Proszektura | 18 komment

Címkék: Gyurcsány Nagy Imre Apró Piroska Fidesz önkényuralom

Kedves Feri! Sokat gondolkodtam a kérdéseden, amit még 2004. november 4.-én a síromnál tartott megemlékezésen tettél fel nekem, a tőled megszokott teatralitással.  

Talán nem túl udvarias dolog egy kérdésre kérdéssel válaszolni, de engedd meg, mégis először hadd kérdezzek vissza: és te mit tennél, pontosabban tettél volna az én helyemben ott akkor 56 októberében, novemberében?

Természetesen a kérdés költői, hiszen tudom a választ.

Először is, szögezzük le: te Ferikém nem vagy egy Bibó István. Aki még akkor sem hagyta el az Országházat, amikor azt már a szovjet tankok körbezárták.

Te előbb eljátszottad volna, mint aki támogatja a forradalmat, de aztán néhány nap múlva leléptél volna, és Moszkvában kötöttél volna ki. Aztán szovjet tankokkal visszajöttél volna, és Szolnokon megalakítod a Forradalmi Munkás-Paraszt kormányt. A Gyurcsány Apró Dögeit.

Aztán pedig persze te is kivégeztettél volna.

De, visszatérve a te eredeti kérdésedre! Ne ijedj meg, nem térek ki a válaszadás elől.

Én a te helyedben a rendszerváltozáskor megpróbáltam volna hű maradni szocialista elveimhez, és Apró Piroska bankjától nem kértem volna kirívóan kedvezményes kölcsönt, hogy elsők között válhassak (vad)kapitalistává a hazai kádkő és műkorund gyártás területén. Semmiképpen sem próbáltam volna kormányüdülőt, egyéb ingatlanokat bagóért megszerezni, zsidóktól törvénytelenül elorzott villát megkaparintani. Ehelyett inkább minden erőmmel, tehetségemmel, mozgalmi előképesítésemmel, azon lettem volna, hogy a rendszerváltás után a gyárak a munkások, a földek pedig az azt ténylegesen művelő parasztok kezébe kerülhessenek.

De, ha mégis oly’ ellenállhatatlanul szeretem a vagyont, a pénzt és a csillogást, akkor viszont nem játszottam volna el a nagy européer demokratát, hanem tisztes vállalkozóként megmaradok a Szemlőhegy úti birtokom falai között, vasárnaponként bérmálkozni járok és esténként palacsintát sütök a gyerekeimnek.

Mostanában pedig annál is inkább visszahúzódnék a politizálástól, mert lennék olyan bölcs, hogy már beláttam volna, provokatív szerepléseimmel elsősorban a baloldalnak ártok nagymértékben, vagyis valójában nap mint nap a Fidesz-KDNP  önkényuralmának a továbbélését segítem.

Igaz, mostanában ugyan mindezt már nem tudom neked személyesen elmondani, mert eléggé hanyagolsz, nem fordulsz hozzám eligazításért kedves Feri, ehelyett inkább Vadai Ágnesre és a hozzá hasonlókra hallgatsz.

Remélem azért eljut hozzád eme kicsit megkésett válaszom és elgondolkodsz rajta.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr765363681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

belevauvau 2013.06.16. 15:02:01

Terveid szerint alakul, akkor meg a "kedves Feri" egy bamba farok lenne, aki még az egzisztenciális gonjait sem képes megoldani.
Amúgy is nagy marhaság ez a "milettvolnaha" suttyóskodás.

vantaan 2013.06.16. 15:09:31

Mi a baj Ferivel? ...de tényleg.
ha valakinek nincs mondani valója előveszi a Zemút nyoc évet aztán Ferizik egyet. De már Én ezt unom! Hagyjátok békén Ferit!
Foglalkozzatok magatokkal, hogy aszongya Mit tennék Feri hiányában? vagy ... ha nincs Feri van e más? (segítek: van!)

...persze ha Te Ferire indulsz be? Kérj Tőle egy posztert és köpködd vagy csókolgasd! (talán köpködésért valami állami médiánál pozícióba kerülhetsz, ...de most libázás jobban fizet! ...csak szólok!)

vantaan 2013.06.16. 15:12:41

@vantaan: jaaa még csak annyit a médiahullákból se jó a parizer!!!

raydo (törölt) 2013.06.16. 18:26:22

Nem akarod levenni ezt a posztot?
Nem érzed, hogy te nem gyurcsányozol, hanem halottat gyalázol?
Nem érzed? Ekkora erkölcsi nulla vagy?

komiszár 2013.06.16. 18:57:15

Feeeri rászorul arra,hogy koalícióra lép a Fidesszel.

házelnök 2013.06.16. 19:23:24

Ez a poszt egy nagy marhaság.

camilló 2013.06.16. 20:26:31

Végül is Feri, talán nem jelentett az NKVD-nek, és talán nem is szolgált ki egy személyi kultuszt,csak először szerzett vagyont, majd úgy vetette bele magát a nagypolitikába. Az igaz, hogy a baloldalisághoz köze nincs, inkább mondanám szélsőséges liberálisnak.

amagearm 2013.06.16. 22:21:31

Engem TÉNYLEG érdekel!!! Ezt miért? Kérlek válaszolj!

dr. jenőke (jenőke) 2013.06.16. 22:43:26

Nagy Imre az utolsó szó jogán a következőket mondotta:
„Igen tisztelt népbíróság! Igen tisztelt elnök úr! Az ügyész úr vádbeszédében reám a legsúlyosabb, tehát halálbüntetés kiszabását javasolta. Többek között azzal indokolta, hogy a nemzet nem tud elfogadni olyan ítéletet, amely könyörületes lenne. Sorsomat a nemzet kezébe teszem. Védelmemre semmit felhozni nem kívánok, kegyelmet nem kérek.”

Gondolom Gyurcsánynak sem mondana mást.
Végülis - Semjén szerint - megkaraktergyílkolták.

Vidéki 2013.06.17. 08:19:54

Horn Gábor annak idején fején találta a szöget:

."nem azt mondták Feri,hanem azt,hogy menj a pcsáába"

De Feri nem akar odamenni, mert ő is a "szentháromság" részeként a DK-MSZP-Együtt 2014 Népfrontban érdekelt.

A Népfront politikája így mitől lehet más, mint korábban 2002-2009 között?

A különbség csak annyi, hogy az SZDSZ nincsen.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.17. 09:30:09

Én nem látok gondot abban, hogy gazdag lett, a helyzet kihasználásával. Azzal sem, hogy milliárdosként szocialista pártvezér lett. Ez mind nem gond.

A fő gond vele, hogy ROSSZ politikus és ezt nem veszi észre.

vantaan 2013.06.17. 10:47:48

@Vidéki:
.""Horn Gábor annak idején fején találta a szöget:

."nem azt mondták Feri,hanem azt,hogy menj a pcsáába"

No ez így nem igaz! Ezt a Hír Tv egyik operatőre találta ki! S Horn Gábor csak harmadszorra tudta elmondani a kamerába úgy hogy ne derüljön ki egyből a csalás. Megvették a Horn Gábort a szereplésre. Tanú rá a Kóka János.

Kandeláber 2013.06.17. 11:30:25

Állítom, ha ezt az egyszázalékos niemandot nem citálnák elő állandóan, például ilyen posztokban, a kutya sem törődne vele.

belevauvau 2013.06.17. 12:30:04

Azért nem vennék mérget arra, hogy ez a nímand 1 szazalékos lenne.
Egyeseknek persze hogy érdekük a Ferit pocskondiázni, hiszen ezzel önnön koncepciótlanságukat leplezik, példa erre a mai hatalom.
Mert ugye itt senki nincs aki azon vitázna, hogy mégis, merre tovább egészségügy, vagy merre tovább oktatásügy, természetesen férfiasan, ahogy illik. Ehelyett beletoljám a pofámba a "Feriapatás" verziót, miközben székely zászlót lobogtatva (azt is a törököktől lopta az egyik székely) janiskobnak észt osztanak ezerrel.

Kandeláber 2013.06.17. 12:46:48

@belevauvau: Az összes létező közvélemény-kutató 1 % körül méri a dékát.
Mit nem lehet ezen nem érteni?
Attól, hogy az imádói itt vitézkednek meg naponta telefonálnak az atv-be, bőszen követelve hogy állítsák Gyurcsányt az ellenzék élére, ő még egyszerű pojáca marad.
Csurka is odavitt százezer embert a Hősök terére minden március 15-én, mégis csak egyszer jutott a Parlamentbe a MIÉP.
Fletó irtózatosan elszámolta magát, amikor megszalámizta az MSZP-t, talán azt hitte, hogy tódulnak majd utána a szavazók, de nem így lett.
Persze azzal a salakkal - élükön Debreczeni, de Vadai vagy a nemes arcélű Molnár Csaba sem semmik - 1-2-3 %-ra predesztinálta magát.
És vajon miért csodálkozik, hogy még Bajnai is undorral fordul el tőle, az elárult MSZP pedig még inkább?

Vidéki 2013.06.17. 20:57:38

„ Én a te helyedben a rendszerváltozáskor megpróbáltam volna hű maradni szocialista elveimhez, és Apró Piroska bankjától nem kértem volna kirívóan kedvezményes kölcsönt, hogy elsők között válhassak (vad)kapitalistává a hazai kádkő és műkorund gyártás területén. Semmiképpen sem próbáltam volna kormányüdülőt, egyéb ingatlanokat bagóért megszerezni, zsidóktól törvénytelenül elorzott villát megkaparintani. „

Feri viszont úgy gondolta, hogy először meg kell gazdagodnia, mert a gazdagság bölcsességgel együtt jár és ennek igen fontos szerepe van annak számára aki a politikában olyan gyors karrierre vágyik, mint ő.

A tudás hatalom ”kijelentés súlyát az állítás – szintén jogos – megfordítása adja, miszerint „a hatalom: tudás”.

A „Hegdűs a háztetőn” musicalben is nagyon markánsan megjelenik ez a gondolat

A 20. század első évtizedében játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban, Anatevkán játszódik. A főszereplő, Tevje, a szegény tejesember

A „Hegedűs a háztetőn” musicalban a főszereplő, Tevje, a szegény tejesember ezt énekli:

„Ha gazdag lennék, mindjárt bölcs lennék:”

die nadel 2013.06.17. 21:13:20

Nagy igazsága vagyon a szerzőnek.
süti beállítások módosítása