Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Áder a rengetegben

2015.01.15. 12:45 | Proszektura | 10 komment

Címkék: környezetvédelem napelem termékdíj salátatörvény Áder János

A köztársasági elnök levelet írt a parlamenti pártok frakcióvezetőinek. Megjegyzem, Áder Jánost helyesebb lenne szimplán csak Magyarország elnökének nevezni, hiszen újabban hazánk elnevezése sem Magyar Köztársaság, csak Magyarország.

Áder levelében azt fejtegette, hogy a napelemekkel kapcsolatos környezetvédelmi termékdíj bevezetésekor hibázott a kormány, az Országgyűlés, az ellenzéki pártok, sőt a környezetvédelemért felelős ombudsman is. (Amilyen ráadásul nincs is.) És a felelősök felsorolásában legutolsóként említve, önkritikusan elismerte, hibázott személy szerint ő is. Áder azért kárhoztatta önmagát, mert „nem figyelt fel erre a salátatörvénybe rejtett képtelenségre”.

Lehet, hogy az elnök úr által felsoroltak valóban mind rosszul végezték a dolgukat, ám igen csak tisztességtelen ezeknek olyatén felsorolása, mintha a felelősségük is lényegében hasonló lenne.

Ne hagyjuk, hogy bevigyen bennünket ebbe az erdőbe! Még, ha ő folyton ott van is.

Először is, maga a köztársasági elnök fogalmazott úgy a levelében, hogy „salátatörvénybe rejtett”, ami ugye szándékosságot feltételez.

Szerintem pedig kiemelkedően nagy a felelőssége azoknak, akik ezt a „képtelenséget”, a köztársasági elnök szerint is, tudatosan egy salátatörvénybe dugták bele, feltehetően pontosan épp azzal a szándékkal, hogy azt mások ne vegyék észre. Ráadásul nem ez az egyetlen jogszabály, ahol hasonló alattomossággal járnak el a Fidesz illetékes prominensei, mindenféle előzetes társadalmi egyeztetés, hatásvizsgálat nélkül. A törvények megszavazása is teljesen formális tevékenységé vált, az esetleges ellenzéki észrevételeket indok nélkül félre söprik.

Ennél jóval kisebb viszont a felelőssége azoknak, akiket a kormány illetékesei megtévesztettek. (Azok az illetékesek, akik még most – az elnöki levél ismeretében is – azt magyarázgatják, miért volt indokolt a termékdíj drasztikus mértékű megállapítása.)

A köztársasági elnök persze mindezekkel régóta tisztában van, de a felelőssége a megtévesztettek között más okból is kiemelkedő.

Mint tudjuk, történetesen Áder János is jogász szakképzettségű, ami a korábbi elnökök esetében nem mindig volt így. De jó, ismerjük el, sok egyéb kötelezettsége is volt neki, húzós volt ez a tavalyi december is, a szokásos elnök teendők mellett pl. éppen az új környezetvédelmi hivatal, a Környezeti Fenntarthatósági Igazgatóság létrehozásával kapcsolatos teendők is szorították, hogy a frappáns újévköszöntő beszéd megírásának gondját már ne is említsük.

Tehát érthető, hogy a sok irományt személyesen nem ért rá átböngészni, mielőtt a nevét az aljukra odakanyarította. Igen ám, de azt is tudjuk, hogy ő egy komoly szakapparátussal is rendelkezik, akiknek éppen az lenne a dolguk, hogy az elfogadott törvényeket elnöki aláírás előtt alaposan átnézzék, kontrollálják. Azt pedig senki ne is próbálja meg velünk elhitetni, hogy az apparátusában dolgozó magas képzettségű (és magas fizetésű) jogász hölgyek és urak képtelenek egy törvény figyelmes végigolvasására. Még ha mégoly saláta is.

A francba is, hogy működik ez az egész törvénykezés minálunk?

Kis honunkban ilyen sok a diszlexiás?

Ezek szerint, ha egy parlamenti adminisztrátor véletlenül azt gépelte volna bele a törvénybe, hogy napelem helyett a naposcsibét kell 114 Ft/ kg környezetvédelmi díjjal sújtani, azt is aláírta volna az elnök úr? Abba pedig belegondolni is szörnyű, ha a szotyolával tették volna ugyanezt!

Vajon miféle kuszkusz saláták rejtőzhetnek még a hazai törvénykezésünkben?

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr37076429

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Csak így tovább, fiúk! Csókpuszi: Lenin elvtárs 2015.01.15. 20:39:56

Nyugatról hergelik, módszerük a hazudozás, céljuk az erőszakkal történő kormányra jutás. A magyar baloldal ugyanabból a kottából játszik, mint a leninista bolsevikok 1917-ben, amikor német titkosszolgálati segítséggel először az orosz cárt, majd a legi...

Trackback: Nem kellene ezeket a folyamatos hazaárulás miatt betiltani? 2015.01.15. 20:37:55

Támadást hirdettek a saját hazájuk ellen. EP-képviselőik a lehető legtöbb külföldi politikust rá akarják venni, hogy a lehető legrosszabb véleménnyel legyen hazánkról a nemzetközi sajtóban és minden egyéb fórumon, ahol megfordulnak - tudtuk meg nyilatk...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2015.01.15. 15:14:56

@Mostly Harmless: Benéztem, javítottam. Tudom, ez sajnos helyesírásból elégtelen, hozom az ellenőrzőmet.

koala kóla 2015.01.15. 19:25:40

1. nehaggyuk

2. meddigtürjük

3. ö sz sz e f o s á s t !

műproli 2015.01.15. 19:52:45

Hámármeg miféle jog álam ahol saláta termékdíjat vezet be a Záder a nélkül hoty nép szavazást tartana a szotyoláról?!Merezígy nem demókrácja hanem dikta túra!!Adig kukoricázik amíg ki nem fogja a natty pottykát aki érti az tuggya miről beszélek!!!

♔bаtyu♔ 2015.01.15. 21:20:47

Persze látta, hogy napelem és félrefordult.

Ennek az egész hisztinek azért nincs értelme, mert a napelemet mint veszélyes hulladékot valaki egyszerűen valami jó hosszú listáról szúrhatta ki, amely az e hulladékokat is tartalmazta. Mivel ez EU szerint e hulladék.

Az persze egy másik dolog, hogy a gyártó szerint 100%-san újrahasznosítható.

Az egész hisztit agyon lehetne azzal vágni, hogy a 100%-an újrahasznosítható termékeket nem sújtja termékdíj.

dont be such a jew 2015.01.15. 21:55:53

Neked Áder Kapitány ÚR

szaros

Nbl 2015.01.15. 22:19:19

Ez az ember egy nyomoronc nulla. Foglalkozni sem kellene vele, h miket pofázik.

pokesz70 2015.01.15. 22:22:15

De most eszem-f.szom megáll, komolyan olyan elnöke van köztársaságunknak, aki 1) nem tudja mit ír alá, 2) nem tudja, milyen közhivatalok léteznek Magyarországon? Már az is durva volt, amikor Kövér -- a magyar országgyűlés elnöke -- nem tudta, hogy ki az amerikai külügyminiszter. Ez kész...

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2015.01.16. 00:09:06

2017-ben - nagy únszolásra - OV elfoglalja Áder helyét és egyuttal Ádert kinevezi a MOHOSZ elnökévé! Sőt, megengedi neki, hogy az irodájába kitűzhesse az ENSZ zászlóját is.

Muad\\\'Dib 2015.01.16. 08:16:27

"A köztársasági elnök levelet írt a parlamenti pártok frakcióvezetőinek. Megjegyzem, Áder Jánost helyesebb lenne szimplán csak Magyarország elnökének nevezni, hiszen újabban hazánk elnevezése sem Magyar Köztársaság, csak Magyarország..."
Nem is tudtam, hogy már nem vagyunk köztársaság. Te valami olyan titkos törvényről is tudsz, amit a többi cirka 10 millió elől eltitkoltak? Ugyanis a jelenlegi általános definíció szerint a köztársasági elnök a köztársaság ÁLLAMFORMÁJÚ országok államfője.
süti beállítások módosítása