Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Hogyan „kúrjunk el” egy népszavazást?

2016.04.07. 18:14 | Proszektura | 186 komment

Címkék: MSZP Nyakó István kopaszok Nemzeti Választási Iroda vasárnapi boltzár

Még tulajdonképpen hozzá sem kezdett, de minden jel arra mutat, hogy az MSZP-nek ezt a népszavazási lehetőséget, amely az Isten és a Kúria kegyelméből az ölébe hullott, sikerül majd jól „elkúrnia”.

Az első komolyabb hiba, amit már el is követtek, hogy a bírósági döntést kizárólag a szocialisták nagy sikerének próbálják beállítani, miközben mindenki látta, hogy ez nem a beszari Nyakó éhségmenetes István érdeme volt, hanem sokkal inkább azon kopasz fiatalemberek töketlenkedésének tudható be, akiknek annyi eszük sem volt, hogy felfogják, a Nemzeti Választási Irodában vénaszkenner ugyan nincs, de minden mozdulatukat jó néhány kamera rögzíteni fogja majd. Ezért elég ostoba dolog volt a részükről az épület előtt látványosan lepacsizni, puszilkózni, nyílt színen átlátszó dossziékat osztogatni, stb. Félreértés ne essék, tulajdonképpen nem ezeket a tar fejű markos urakat marasztalom el mindezért, hiszen ők az ilyesmiben bizonyára még gyakorlatlanok, autófelgyújtás, kőhajigálás, petárdázás, zsidózás, cigányozás helyett nem minden nap kapnak ilyen kvalifikáltabb, szellemileg megerőltetőbb feladatot. Nekik most alighanem csak annyit mondtak, Jenőkém, figyusz, hajnalban légy ott a haverokkal az Alkotmány u. 3. szám alatt, ahová jön majd ide valami libsibolsi kinézetű nyápic szemüveges komcsi ürge, akit viszont bazmeg nem szabad ám csak úgy egyből pofán verni, orrát betörni, szemét kiütni, meg ilyesmi, hanem egy adott jelre csupán finoman odébb tolni a blokkoló óra közeléből. Utána meg nem kell kórusban azt kiabálni, hogy aki nem ugrál, büdös román, meg hasonlók, hanem kéretik onnan minél gyorsabban lefalcolni.

Szóval ezek a kigyúrt golyófejűek nem jól csinálták, de hát 2018-ig lesz még kis idejük gyakorlatozni, vagyis a haza üdve és a Fidesz választási győzelme érdekében kifejtett ténykedésüket csiszolgatni.

De térjünk vissza a hibák felsorolásához!

A második hiba, amit a szocik elkövethetnek a leendő népszavazás kapcsán, hogy az aláírásgyűjtést is a pártjuk nevében végzik, amit még tetéznek majd olyasféle nyilatkozatokkal, kijelentésekkel is, amiknek az lesz a lényege, hogy a vasárnapi boltzár eltörlésével, valamint a földdel és a fizetési plafonnal kapcsolatos népszavazás tulajdonképpen rendszerdöntő népszavazás lesz. Ezzel ugyanis csupán azt érik majd el, hogy legalább egymillió Fidesz szimpatizáns nem fog a népszavazásra elmenni, mert ezt az ostoba vasárnapi zárva tartást ők sem kedvelik ugyan, de egyébként egy kormányzási válságból viszont, köszönik szépen, nem kérnek.  És különösen nem szeretnék, ha ismét a Simon Gáborok és Boldvai félék kerülnének hatalomra. Hogy Gyurcsány Fletót már ne is említsük.

A szocialisták részéről ezért a leghelyesebb az lenne, ha az aláírásgyűjtés, népszavazási kampányolás során szerényen és diszkréten minél inkább háttérbe húzódnának, és több teret engednének a szakmai szervezeteknek, a VOSZ-nak és társainak. Hiszen, ha kicsit is józanabbul szemlélnék a mai hazai politikai helyzetet, azt is látniuk kellene, hogy a Fidesz minden, az ostoba, központosított, diktatórikus rendszere ellen irányuló kritikát azzal próbál hárítani, a nép előtt lejáratni, hogy az nem szakmai, hanem politikai támadás.

Így lesz az oktatást és egészségügyet kritizálókból ávós ivadék és Soros bérenc.

Ha viszont a népszavazást kezdeményező aláírásgyűjtés szervezése és a népszavazási kampányolás irányítása átkerülne Dávid Ferencék kezébe, biztosra veszem, hogy mindamellett, hogy ezzel a Fideszt egyik hatásos érvétől fosztanák meg, ez esetben a szocialistákra féltékeny, velük rivalizáló pártok és választópolgárok is szívesebben állnának teljes mellszélességgel az ügy mögé.

Mindezt azért is érdemes lenne még most alaposan átgondolni, mert a szocialisták fentebb jelzett hibái végső soron a Fidesz-KDNP dupla győzelmét eredményezhetik.  Egy eredménytelen szavazás esetén egyrészt maradna a vasárnapi boltzár, miközben még a kormányzó pártoknak ez a népszavazás arra is jól jönne majd, hogy a világ szemében bizonyítsák, az ellenzék és az EU prominens vezetőinek folyamatos vádjai ellenére, milyen fantasztikusan is dübörög nálunk a demokrácia.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr488576698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pop40 2016.04.09. 02:10:52

@ben2:

Erre a kommentre szokták a "bilibe lóg a keze" örökbecsű kifejezést használni :D

"Az MSZP mögött viszont alig állnak pár százezren, és az összes mozgósitható ellenzéki szavazóval együtt (Jobbikot is beleértve) sem érik el a 2.5 milliót."

És ez szerinted ki a tököt érdekel?
Aki rühelli, hogy vasárnap nem tud elmenni vásárolni, az szerinted nem fog elmenni szavazni, azért, mert nem szoci szavazó?
Gondolkodj már kicsit, ha van mivel...

Túl ezen, a fideszesek TÖBBSÉGE (igen, a FIDESZESEK TÖBBSÉGE) is rühelli a boltzárat. Velük kapcsolatban már az is nagy eredmény lenne Vityától, ha azt elérné, hogy maradjanak otthon, és ne szavazzanak a kúrmány ELLEN.

Ja, és ez a népszavazás még pluszban mozgósítani fog egy olyan réteget, akik soha nem szavaztak még, mert hidegen hagyja őket a politika, azt az egyet viszont tudják, hogy rühellik a zárvatartást.

Akkora bukta lesz ebből a fidesznek, hogy olyat még a világ nem látott.

"A Fidesznek tehát csak annyi lesz a dolga, hogy a saját szavazóit meggyőzze arról, hogy a vasárnapi boltzár nem is annyira kényelmetlen, de még ha az is, akkor sem kell a komcsik szekerét tolni."

Persze, öreg, csak bilibe lóg a kezed.
A fidesz mostanság arról sem tudta meggyőzni a szavazóit, hogy menjenek el leszavazni a fideszre - akit elvileg szeretnek.

Mennyire egyszerű lesz majd meggyőzni őket arról, hogy menjenek el leszavazni a boltzárra, amit rühellnek... :DDDD

Elhiszem, hogy ezek a te vágyálmaid, csak nehogy nagy pofon ébresszen fel belőlük a népszavazás után :DD

"akkor is valószinű, hogy sokkal többen fogják támogatni a kormány kérdését, mint a társadalmat megosztó ellenzéki kérdéseket."

Itt is a biliben van a kezed, öreg.

Soha ennyire egységes nem volt még az ország, mint a mostani népszavazási kérdésekben. Még a pártod szavazóinak döntő többsége is ellenzi.
"társadalmat M E G O S Z T Ó kérdés???" Miről beszélsz te, kiscsillag? :D

Kurva nagyot fogsz nézni a népszavazás estéjén, asszem. Valami fejfájáscsillapítót, meg pár liter piát készíts elő, szükséged lesz rájuk. :D

Azt viszont értékelem, hogy próbálsz lelket önteni az elvtársaidba, akik már látják az eljövendő buktát. A pozitív hozzáállás fontos, és szép dolog. :-)

Pop40 2016.04.09. 02:16:16

@efi:

Kötve hinném.
Ez nem opció, mert akkora balhé lenne belőle, hogy még + ezzel a fidesz gyakorlatilag elismerné, hogy ő is tisztában van vele, hogy a népszavazás lesöpri az álláspontját.
A kopaszos balhéja után egyéb sem hiányozna neki, csak ez. (Mindezt másfél évvel az ogy választások előtt.)

Csak 2 választásuk van:
1, érdemileg átalakítják, illetve visszavonják a törvényt
2, hagyják lemenni a népszavazást, és benyelik az orbitális buktát.

Szerintem vissza fogják vonni, majd megindokolják valami tőlük megszokott maszlaggal.

Pop40 2016.04.09. 02:20:59

@_most_:

" szóval aki csak azért nem megy el szavazni, mert utálja az mszp-t, az teljesen megérdemli, hogy szopassa a fidesz."

Ilyenből maximum párezer hardcore birkamenetes van, de hogy ők elmennek, vagy sem, tökmindegy.

A döntő többség eltörli a boltzárat: az összes ellenzéki szavazó, balosoktól Jobbikig, a bizonytalanok döntő többsége, sőt, a fideszesek döntő többsége is rühelli, a maximum, amit a fidesz elérhet náluk, hogy maradjanak otthon.

És akkor az a réteg még szóba sem került, aki magasról leszarja a politikát, soha nem volt még szavazni, de rühelli, hogy nem tud vasárnap vásárolni.

Pop40 2016.04.09. 02:23:59

@A megvalósult amerikai ólom..:

"Annak lennének komoly következményei ha több millió igen szavazat születne ezen a népszavazáson, amit erősen kétlek."

Muhahahaha :DDD

Ne nagyon hallgass majd híreket a népszavazás napján :D

Pop40 2016.04.09. 02:26:11

@Conchobar:

"(csakhát a dicsőségen majd osztoznia kell a Jobbikkal)"

Már miért kéne?

A Jobbik max annyit tett, hogy ő is a boltzár eltörlésére biztatja a szavazóit.
Az viszont, hogy egyáltalán van népszavazás, a kopaszos balhé óta elvitathatatlanul az mszp érdeme. Nyakót lökdösték a kopaszok, nem valamelyik jobbikost.

Pop40 2016.04.09. 02:31:12

@A megvalósult amerikai ólom..:

"Mint az oviban, de megértem, az apró sikert is meg kell becsülni manapság a baloldalon."

Ez egy igazán vicces beszólás, tekintve, hogy mostanában nagyjából csak az nem veri el a fideszed, aki el sem indul. :DD

"Ekkor joggal mondhatják majd a támogatók: " mi elmentünk, igennel szavaztunk, kedves mszp , az üzletek mégse nyitnak ki vasárnap. Lúzerek vagytok!""

Persze, nyilván, ha az üzletek nem nyitnak ki, azért az mszp-t okolják majd :D
És persze, az üzletek majd nyilván nem fognak kinyitni. :DD

Egyre szánalmasabb, ahogy a haverjaiddal nyugtatgatjátok egymást :DD

Orbitális fideszbukta lesz, elvtárs. Szokd meg, és nyugodj bele. Túlzottan bele akart pofázni a fideszed az emberek magánügyeibe, és ezt pár ezer birkamenetes seggnyalón kívül szó szerint mindenki rühelli.

Pop40 2016.04.09. 02:33:10

@A megvalósult amerikai ólom..:

"Én nem az érvényességi küszöbről beszéltem, (amit egyébként biztos nem fonak elérni), hanem ha mondjuk még 1 millióan sem mennek el."

Sőt. Mi van, ha senki nem megy el. Akkor mekkorát ég majd az mszp. Ugye?

Álmodozz csak. Még van rá nagyjából fél éved. :D

Pop40 2016.04.09. 02:35:20

@exterminador: Jól érzed.

Demokráciák történetében ilyen egyöntetű szavazást ritkán lehet látni, amilyen ez a boltbezárós lesz.

Pop40 2016.04.09. 02:42:30

@megtorolom:

"Valóban mellélövés ez a buli, mert itt a szenvedő alanyokat nem kérdezték meg, hogy te tényleg szeretsz vasárnap is trógerolni? "

Értelmes embereket erről nem kell külön megkérdezni, mert tisztában van vele már akkor, amikor aláírja a "bolti eladó" pozícióra szóló munkaszerződést.

Mint ahogy a pékek sem nyervákolnak, hogy korán kell kelniük, mert a vásárlónak már hajnalban kell a friss péksüti.
Minden munkakörnek akad kellemetlen része is, aki nem bírja, nyugodtan elmehet máshova dolgozni.

Pop40 2016.04.09. 02:45:53

@macihagyma:

"Sajnos azok ugatnak, akik hétfőtől péntekig dolgoznak és hétvégén a családjukkal lehetnek ."

Bizony.
És ez sajnos azokon csattan, akiket erőszakkal soroztak be bolti eladónak, és agyonlövéssel fenyegették őket, ha más szakmát választanak, amennyiben büdös nekik a hétvégi meló.

Pop40 2016.04.09. 02:50:07

@A megvalósult amerikai ólom..:

"A vásárlásokat viszont lehet úgy ütemezni, hogy vasárnap ne kelljen több százezer kiskereskedelmi dolgozót beugrasztani. "

Persze, lehet.
Sőt, friss kenyeret is lehet csak délután venni, hogy ne kelljen több ezer péket hajnalban beugrasztani.

lavór 2016.04.09. 07:02:48

@A megvalósult amerikai ólom..:

Szóval már most beismerte a Fidesz a vereséget.
Megpróbálja a szokásos módon hátulról mellbe támadva intézni a dolgot.
Azt se feledjük el, hogy a bérpótlékok csökkentését, az új munka törvénykönyvét mind, mind a Fidesznek köszönhetik a dolgozók. És ugye ezek pont nem a munkavállalóknak kedveznek...
Szóval az állandóan hazudozó, ígéreteit be nem tartó kormánynak miért is kéne elhinnünk, hogy valóban 100% bérpótlékot fog bevezetni vasárnapra... Arról már ne is szóljunk, hogy ha ezt egy ágazatra teszi meg, akkor az összes többi ágazatban feszültség keletkezik...
Mondjuk a nővérek lehet örülnének egy ilyen 100%-os pótléknak... már ha meg is kapják, ugye...

És ideje lenne megértened: ha jól kommunikál az MSZP, már akkor meg fogsz őrülni, mikor hivatalosan bejelentik a népszavazást.

"Az MSZP megteremtette a lehetőségét a népszavazásnak! A választók végre élhetnek demokratikus jogaikkal! Ha nem értenek egyet a kormánnyal, más dolguk nincs, mint a megfelelő helyre tenni az "X"-et.... " stb, stb...

Meg fogsz őrülni. :D

gmihaly621 2016.04.09. 07:42:15

Okostóni, ha a népszavazás eredményeképpen visszaállítják a vasárnapi boltbezárás előtti állapotot, az az aláírásgyűjtésben együttműködő pártok közös sikeres lesz. De az utcán, a standok számán mérhető lesz, ki hogyan teljesített. A szocik "túlreprezentált" szerepeltetésében pedig a média a hibás, ebben számítás is lehet, hogy ilyen véleményt blogolhass pölö Te is.

macihagyma 2016.04.09. 08:27:29

@Pop40: Ja, értem. Szóval ha valaki elmegy eladónak, mert mondjuk azért a havi nettó 85 ezerért nem sokan tolonganak de neki két gyereket is etetni kell, ezért a hét minden napján lehet őt dolgoztatni , hogy a tetves parasztja, aki fennen hangoztatja a jogait,Vasárnap is el tudjon menni a madaras Tescoba akciós kutyakaját venni.

macihagyma 2016.04.09. 08:28:50

@lavór: A nővérek folytonos műszakban járnak. Nincs vasárnapi pótlék.

Conchobar 2016.04.09. 08:35:43

@Pop40: "A Jobbik max annyit tett, hogy ő is a boltzár eltörlésére biztatja a szavazóit...Az viszont, hogy egyáltalán van népszavazás, a kopaszos balhé óta elvitathatatlanul az mszp érdeme." - A biztatás már épp elég (pláne akkor, ha a szavazás sikeres lesz, mert az azt jelenti, a Jobbik felől nézve, hogy a Jobbikra is hallgattak a saját választói). Ami meg a népszavazás elindítását illeti, ki kell, hogy ábrándítsalak: az nemcsak az MSZP érdeme, hanem Fideszé is (hiszen nyilvánvalóan amiatt indulhatott el az aláírásgyűjtés, hogy a kormánypárt a választási bizottságon keresztül zöld utat adott neki). Azt természetesen megértem, hogy egy MSZP-fan valamiféle MSZP-diadalt vél látni, node egy pártatlan szemlélő...

midnight coder 2016.04.09. 08:48:01

@macihagyma: Mert ha valaki elmegy mentősnek nem sokkal többért, annak kutya kötelessége téged kórházba vinni miután tajtrészegen leestél a lépcsőn, eltört benned ez-meg az, plusz még jól össze is hánytad és hugyoztad magad ?

midnight coder 2016.04.09. 08:52:43

@macihagyma: Ps. Amúgy pont az akciónyugdíjasok azok, akiket nem zavar a boltbezárás. Ők egész héten ráérnek megvenni a leértékelt macskakaját. Akik beszopják ezt, azok azok akik hét közben dolgoznak, és néha szombatra is beesik nekik valami extra teendő (Pl. további meló).

midnight coder 2016.04.09. 08:57:04

Amúgy az MSZP tényleg elég hülyén csinálja ezt. Azzal, hogy rendszerdöntő népszavazást akar faragni belőle, elég jó eséllyel el fogja érni, hogy a jobboldali szavazók akkor is távol maradnak, ha amúgy egyetértenek a dologgal. Én sem fogok elmenni szavazni, pont ezért. Szar dolog a vasárnapi boltbezárás, de az MSZP még szarabb dolog.

Ráadásul, ez azt jelenti, hogy az aláírásgyűjtés ugyan sikerülni fog, a népszavazást viszont bukni fogják.

Végül, ha a FIDESZ-nek van még némi stílus és stratégiai érzéke, akkor a bukott népszavazás után egy nagyívű gesztussal mégis lehetővé teszi, mondván hogy azért elég sokan szeretnék ezt... Így még a jó demokrata szerepét is eljátszhatják, és még egy nagyot rúghatnak így az agyatlan komcsikba.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2016.04.09. 09:13:06

@Pop40: XD

@macihagyma: Kishusom!Nekem eddig minkét szakmámban akármelyik nap kellet dolgoznom!
Az egyikben általában heti 6 éjszakát.Volt,hogy hetet is.
A másikban benne voltak bizony vasárnapok is.
Bár ez azért lazább volt a havi 13-18 nappal.
De ezt én választottam,nem ugrálok,ez van.
Az egyik helyen volt 160-180 órám.
A másikon meg 250-300 órám.
Ez van,ezt választottam.
Általában havi 25 éjszakát dolgozok és nem pofázok.
Ha akarok,majd váltok.
Leginkább a saját hülyeségem volt az oka,hogy az előző helyen több,mint 2 évig voltam.

Jolka40 2016.04.09. 09:16:04

@DFK: A fiam buszvezető. Vasárnap is dolgozik, hogy az is meg tudja látogatni a szüleit, barátait, el tudjon menni kirándulni, várost nézni, akinek nincs autója, és csak vasárnap van ideje. Persze kap vasárnapi pótlékot. Ez így van rendjén

Jolka40 2016.04.09. 09:34:44

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Csak a templomok legyenek nyitva. Nna.

Potyka Kálmán 2016.04.09. 09:36:44

A leírtak stimmelnek, csak annak indoklása nem, hogy miért kellene az MSZP-nek háttérbe vonulnia.

A pontos indoklás: mert nem értenek hozzá. A helyzet az, hogy a Fidesz valóban ki tud jönni jól is a népszavazásból. Amit viszont be lehet állítani úgy, hogy ne tudjon a Fidesz jól kijönni belőle. Csak erre az MSZP-nek nincs kapacitása.

Itt lakozik az ellentmondás: ezt nem érthetik meg, mivel "nincs kapacitás", tehát teljes gőzzel beleállnak majd a "kormánybuktatásba".

Eredmény: a blog pusztába kiálltott szó marad.

midnight coder 2016.04.09. 09:45:01

@Potyka Kálmán: A népszavazást úgy legalábbis nem lehet beállítani, hogy a FIDESZ rosszul jöjjön ki belőle. A legrosszabb esetben a KDNP kap egy pofont, de az meg pont leszarja. Itt aki nagy taslira számíthat, az az MSZP.

Pop40 2016.04.09. 10:18:11

@macihagyma:
Jól látod.
Senkit nem kényszerítenek, hogy bolti eladónak menjen, x ezer állás van, ráadásul mindegyiknek megvan a maga árnyoldala is, csak ők nem rinyálnak mint te, (úgy, hogy mellesleg pontosan tisztában voltál vele, mire jelentkezel, mikor aláírtad a szerződést.)
Innentől fogva akkor rinyáljon a rendőr, tűzoltó, mentő is a rossz beosztás miatt? A pék a korai kelés miatt? Az irodista a túlóra, meg a teljesíthetetlen határidők miatt?

Milliónyi vevőtől várnád el, hogy változtasson az életén, mert neked büdös a meló, amire szerződtél. Pedig a milliónyi vevő jó része ugyanúgy valami szopatós állásban gürcöl, gyereket nevel, stb stb, de semmi gond, mindehhez majd még egy plusz terhet is a nyakukba vesznek, azért, mert te még a saját munkádat is képtelen vagy ellátni rinyálás nélkül.

Pop40 2016.04.09. 10:22:16

@midnight coder:

Aha. A fidesz csak jól jöhet ki a dologból, bezzeg az mszp, akinek az ügyben elfoglalt álláspontjával nemhogy a teljes ország, de még a fideszesek zöme is egyetért, csak rosszul.

Te amúgy mit szívsz?
Vagy ez még a péntek este hatása, nem sikerült kialudnod?

Értem én, hogy narancsköd, de azért a legminimálisabb realitásokat tudomásul kéne venni.

Pop40 2016.04.09. 10:28:00

@midnight coder:
"Én sem fogok elmenni szavazni, pont ezért. Szar dolog a vasárnapi boltbezárás, de az MSZP még szarabb dolog."

Öreg, és szerinted az ilyen hardcore birkamenetesek vajon mekkora tömeget tesznek ki? Azok, akik inkább ülnek a szarban, csak nehogy az mszp mellett kelljen szavazniuk?

Túlzottan nagy, a népszavazást befolyásoló mértékű tömegre ne számíts.

Bőven ellensúlyozzák őket azok, akik amúgy leszarják a politikát, soha nem szavaznak, de most életükben először elmennek, mert rühellik a bezárt boltokat vasárnap.

Légy erős, "hangyányival" többen lesznek, mint azok, akik bármi szart benyelnek, csak nehogy ártsanak a Viktorkájuknak.:D

Pop40 2016.04.09. 10:35:41

@Conchobar:
A fidesz érdeme? Ne röhögtesd már ki magad.
A kopaszos balhé után a fidesznek semmi más választása nem volt, mert a vak is látta, hogy rettegnek ettől a népszavazástól.

Az, hogy lehetővé tették, nem érdem, simán egyszerű tűzoltás, próbálják minimalizálni a károkat.

Hogy az mszp fan mit csinál, nem tudom, mert nem vagyok mszp fan.
Ha mindenki mszp-fan lenne, aki rühelli a szaros tolvaj fideszed, csak mszp-s képviselő lenne a parlamentben, senki más nem.jutna be.

És igen, a népszavazás a szocik érdeme, bármilyen balfasz módon is csinálták. Nyakón kívül ugyanis senki nem tolongott az időbélyegzőnél, pedig mindenki másnak nyitott volt a lehetőség, aki el akarja érni a népszavazást.
Ha ők mégsem éltek a lehetőséggel, a szocik meg igen, az nehogy már a szocik hibája legyen.

én csak hallgatok 2016.04.09. 10:38:55

A vasárnapi munkavégézés ellentételezésének van egy másik vetülete is, hogy a bolti dolgozók hétfő-szombat reggeltől estig dolgoznak, azonban nekik is lehet elinténivaló dolguk egy polgárbarát hivatalban, ahol 8-17 óra között fogadják az alattvalókat, amihez szabadságot kell kivennie. Namármost a vasárnap ellenében kötelezően kiadott pihenőnap, értelemszerűen hétköznapra esik, amikor esetleg tényleg el tudná intézni ügyes-bajos dolgát, nem elhasználva ilyenekre a szabadságát, hanem azt az eredeti elképzelés szerint, családdal együtt eltöltött pihenésre használná. A felnőtt emberek sokkal jobban értékelik a különböző élethelyzetekre "rugalmasan" reagáló munkaidőt, mint a kötelező, hétvégi "pihenést", ami szintén nem pihenés, mert sokan akkor is dolgoznak, hogy azért pénzt kapjanak és megéljenek. Szerintem éppen ez, a szűk keretek között biztosított "szabadság" központilag törénő megvonása érintett érzékenyen a dolgozókat.

Pop40 2016.04.09. 10:40:41

@lavór: Kötve hinném, h lesz 100% bérpótlék, pont amiatt, amit írsz: mert akkor mindenki más is követelné, teljesen jogosan.

És a fidesznek addig szimpi a dolog, amíg a multik faszával verheti a csalánt, de ha pl a rendőr, mentős, ápoló s egyéb közalkalmazott bérpótlékát neki kéne a költségvetésből kigazdálkodni, akkor már mindjárt nem lesz olyan sürgős a dolog.

Potyka Kálmán 2016.04.09. 10:41:46

@midnight coder: Hogyne lehetne. Mindent lehet, csak a labdát kell átpasszolni a pálya másik térfelére. Hogy Fideszes hasonlattal éljek ;)

lavór 2016.04.09. 10:47:22

@Pop40:

Persze, orbitális kamu, mint az összes többi dumájuk.
Arról már meg is feledkezhetünk, ha a sikeres népszavazás eredménye a nyitvatartás támogatása lesz, és ennek ellenére ők különböző egyéb jogszabályokkal akadályozzák meg a nép döntését, az ostor az ő hátukon csattan. Az MSZP pedig teleharsoghatja a világot a Fidesz antidemokratikus viselkedésével. Közeledik a választás, pont jól fog jönni az MSZP-nek. Bár úgy hiányoznak nekem, mint a hátamon egy púp.

Ezt már bebukta a Fidesz, mindegy mit csinálnak.
Ha lenne egy csepp eszük, gyorsan lehetővé tennék a nyitvatartást, kifogva a szelet a népszavazásból, ez az apró politikai győzelem még nem hozza fel az MSZP-t a sírból. De Orbán büszkesége és arroganciája meggátolhatja ezt a lépést.

én csak hallgatok 2016.04.09. 10:53:10

Ja és még valam, hogy más megvilágításban is lehet lát(tat)ni a dolog!
A nagy szupermarketek jellemzően légkondis áruházak, nyáron az megy éjjel-nappal, tehát a villanyszóra akkor is pörög, amikor nincsen senki. A hétvégn vásárlók többek között AZT is élvezték, hogy a nagy nyári melegben, kellemesen hűtött helyen sétálgattak, nézelődtek, mert nincsen mindenkinek az otthonában saját használatú légkondi. A hőségriadókor például rendelkezni szoktak, hogy a légkondis helyek, hivatalok engedjék be az embereket hűsölni. Az emberek a kényelmes dolgokat nagyon hamar megszokják. Persze, ami az egyiknek kényelmes, az a másiknak esetleg kényszerű, de a szolgáltató szektor bizony már csak erről szól.

Pop40 2016.04.09. 11:04:10

@lavór:

Szerintem az lesz, visszavonják ezt a hülyeséget, még a népszavazás előtt. Majd löknek mellé valami fals dumát, ahogy a fidesz amúgy is szokta. (Pl látták, hogy az embereknek nem tetszik a dolog, és ők mindig a zemberek véleményét tartják szem előtt - vagy vmi egyéb baromság.)

Vitya nem kockáztatja meg, hogy ogy-választások előtt 80%-os arányban elverjék egy, a fidesz számára amúgy pitiáner ügyben.

Pop40 2016.04.09. 11:07:51

@én csak hallgatok:
" a szolgáltató szektor bizony már csak erről szól."

Ez a lényeg.

Nem kötelező ebben a szektorban dolgozni.
De aki itt dolgozik, fogadja el, h itt bizony a vevő az első

Aki ugye ha nem jön, nem lesz megrendelés, és a bolti eladót kirúgják.

És akkor aztán egész héten a családjával lehet. :-)

én csak hallgatok 2016.04.09. 11:20:29

@Pop40: Szoktam a főnökömet ezzel húzni, ha nagyon panaszkodik, hogy a sok eszetlenségre meg az ő főnökei hülyeségére panaszkodik és emiatt alig van szabadideje, mert hát éjjel-nappal szokták hívogatni és nem ér rá semmire, hogy legyen kemény, szóljon be nekik, mutasson be és rövid időn belül segíteni fognak, hogy legyen sok-sok szabadideje és mindenre rá fog érni.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.04.09. 12:57:27

@lavór: Sztem nem én fogok megőrülni, sokkal inkább te a csalódottságtól, mert ez az egész cirkusz közel sem fogja beváltani a reményeidet, és ismét pofára kell esnetek. Megint realizálnod kell magadban, hogy a Zorbán bizony még jóóó sokáig kormányon lesz.
Azt remélem tudod, hogy már az eddig megszavazott plusz pótlékok mellett sem lesz kifizetődő a vasárnapi nyitvatartás a kisker szektorban. A nagy áruházláncok pedig különösen nem erőltetik a vasárnapi nyitvatartást, köszönik szépen jól elvannak a mostani állapottal

lavór 2016.04.09. 13:00:06

@A megvalósult amerikai ólom..:

Komám, megint álmodozol. Nehezen esnék pofára, mivel pont nem érdekel, hogy nyitva vagy zárva vannak-e vasárnap a boltok. Az MSZP-t legalább úgy rühellem, mint a Fideszt.

Ne törd magad ennyire az elméletek gyártásával.
Ki kell írni a népszavazást és majd elválik, mit akar a kisebbség vagy a többség.

Nem olyan bonyolult dolog ez.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.04.09. 13:01:20

@lavór: "Az MSZP pedig teleharsoghatja a világot a Fidesz antidemokratikus viselkedésével. Közeledik a választás, pont jól fog jönni az MSZP-nek."

Komolyan mondom, mint Hitler a bunkerben , aki nem létező hadosztályokat tologat a terepasztalon..:))

A emeszpé meg a többi csahos az utóbbi öt évben is teleharsogta viláot, oszt mire mentek vele? Nem sokra..

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.04.09. 13:05:00

@lavór: Nem azért lesz csalódás a számodra, hanem azért mert nem fogja beváltani azokat a politikai változásokat, amire számítasz.
Ugyanez volt a netadónál is. " A kormány hatalmas arcvesztést kénytleen elkönyvelni, aminek komoly következményei lesznek."-szólt a rigmus Aztán gyorsan elfelejtette miindenki az egáészet, a baloldal népszerűsége pedig jottányit sem nőtt..

lavór 2016.04.09. 13:06:02

@A megvalósult amerikai ólom..:

"Ami késik, nem múlik." Ismered a mondást, ugye.
"Bukott Fidesz." "Bukott jobboldal."

Ízlelgesd, szokd a dolgot. :D

lavór 2016.04.09. 13:07:15

@A megvalósult amerikai ólom..:
HA ennyire nem számít, mit legózol ennyit a kérdésen?
Népszavazunk azt szeva'.

Weißkopf 2016.04.09. 14:23:48

@Conchobar: "nemcsak az MSZP érdeme, hanem Fideszé is (hiszen nyilvánvalóan amiatt indulhatott el az aláírásgyűjtés, hogy a kormánypárt a választási bizottságon keresztül zöld utat adott neki)" Minek is adott zöld utat a NVI? Ha jól emlékszem, a herceghalmi polgármester felesége (Erdősiné) beadványának! És ezt csak a Kúria szerdai döntése bírálta felül úgy, hogy az MSZP beadványát hirdette ki érvényesnek.

Pop40 2016.04.09. 17:27:01

@A megvalósult amerikai ólom..:

", sokkal inkább te a csalódottságtól, mert ez az egész cirkusz közel sem fogja beváltani a reményeidet, és ismét pofára kell esnetek."

Akkor meg mit szenvedsz itt ennyit?
Vitya majd jól megnyeri a népszavazást, az ország elsöprő többséggel leszavaz a zárvatartás mellett, te meg fizetésemelést kapsz.
Biztos így lesz, ne aggódj.

"A nagy áruházláncok pedig különösen nem erőltetik a vasárnapi nyitvatartást, köszönik szépen jól elvannak a mostani állapottal"

Ez is biztos így lesz.
Már előttem is van, ahogy a tecsó a megnyert népszavazás után dafke, csakazértse nyit ki :D

Pop40 2016.04.09. 17:38:51

@A megvalósult amerikai ólom..:

" Aztán gyorsan elfelejtette miindenki az egáészet, a baloldal népszerűsége pedig jottányit sem nőtt.."

Bizony. A fidesz meg azóta is sorban nyeri a választásokat mindenhol, ahol csak elindul, annyira elfelejtette mindenki az egészet.

Pop40 2016.04.09. 17:41:42

@lavór: Azért legózik, amiért a kisgyerek mondogatja a sötétben: nem félek, nem félek, akkor se félek! :-)

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.04.09. 23:07:27

@Pop40: Párszor már pofára estetek, amikor időközikből messzemenő következtetést vontatok le, legutóbb 2014-ben is, amikor az időközik alapján bizakodtatok, aztán csúnya maflás lett a vége áprilisban..

Ezek az erőviszonyok, másfél évvel a netadó után:

www.median.hu/kepek/upload/2016-02/1abra20160204.png?options=width:645;height:420;quality:100;

---

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.04.09. 23:12:55

@Pop40: Nem nyeri meg,mert nem lesz népszavazás a kérdésben, feloldják a boltzárat, az üzletek többsége viszont mégsem fog kinyitni vasárnap továbbra se, és szépen elfelejti mindenki az egészet.
Ősszel pedig jön a kvóta ellenes népszavazás.

"Már előttem is van, ahogy a tecsó a megnyert népszavazás után dafke, csakazértse nyit ki"

Azért nem fog kinyitni mert nem éri meg neki..

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.04.09. 23:15:24

@lavór: Csak meg akarlak kímélni az újabb csalódástól.. Jobb előre felkészülni rá..;)

Pop40 2016.04.09. 23:56:59

@A megvalósult amerikai ólom..:

Nem rémlik, hogy 2014-ben 2 olyan év lett volna a fidesz mögött, amiben nagyjából mindenki elverte nagyjából mindenhol, ahol elindult.
De javíts ki nyugodtan, ha tévedek.

Pop40 2016.04.10. 00:01:19

@A megvalósult amerikai ólom..:
",mert nem lesz népszavazás a kérdésben, feloldják a boltzárat"

Ez szerintem is így lesz, Vitya nem vállalja be az orbitális buktát 2 évvel a választások előtt.

A többi meg baromság, ezt a lemezt nem tudom, honnan szedtétek.
Az összes bevásárlóközpont tömve van vasárnap, ha hagyják kinyitni.
Majd épp ez nem éri meg neki, mi? Ne röhögtesd már ki magad.

Akkor mi a f.szom éri meg neki szerinted? Ha zárva van??

lavór 2016.04.10. 07:01:26

@A megvalósult amerikai ólom..:

Azt látom, hogy van egy nagy tömeg, a "nincs pártja" oszlopnál...
Azon izgulj, nehogy szavazni menjenek...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.04.10. 14:38:14

@Pop40:

Ha hinni lehet a felméréseknek, amelyekről a Zindexen is lehetett olvasni, a nagy láncok jól jártak a boltzárral. Ebből akár az is következhetne, hogy a tilalom feloldása után sem nyitnak ki, és ez egy gazdaságilag megalapozott lépés lenne. Ha ebben megegyeznek egymással és tartják magukat a megállapodáshoz, akkor ez történik.

Én mégsem hiszem, hogy így lesz. Elég lesz csak egy nagyobb láncnak kinyitnia a nagyobb forgalom reményében - hiszen ha csak ő nyitna ki, tényleg nőne a forgalma -, és akkor a többiek is követni fogják.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.04.10. 14:44:43

@Weißkopf:

"Minek is adott zöld utat a NVI? Ha jól emlékszem, a herceghalmi polgármester felesége (Erdősiné) beadványának! És ezt csak a Kúria szerdai döntése bírálta felül úgy, hogy az MSZP beadványát hirdette ki érvényesnek."

Akkor el kellene már végre döntenie a ballib oldalnak, vajon Magyarországon ma diktatúra van vagy sem. Mert ugye eddig az volt a mantra, hogy a bíróságok a Fidesz zsebében vannak. :)

Weißkopf 2016.04.10. 14:52:42

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A bíróságok nem egészen (talán alig), az ügyészség az, amelyik úgy táncol, ahogyan a Fidesz (vezére) fütyül...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.04.10. 14:54:52

@Pop40:

"Vitya nem kockáztatja meg, hogy ogy-választások előtt 80%-os arányban elverjék egy, a fidesz számára amúgy pitiáner ügyben."

A Fidesz - hacsak nem lesz totál hülye - mindenképpen jól tud ebből kijönni:

Ha még a népszavazás előtt módosítják a törvényt, akkor ugye mehet az, hogy meghallgatták a nép szavát.

De akkor is nyer, ha megtartják a népszavazást - feltéve, hogy az minél hamarabb lezajlik, hogy ne befolyásolja a 2018-as választást. Az érvényességhez szükséges arány valszeg úgysem jön össze, tehát ha egy vesztes, ám érvénytelen népszavazás után szüntetik meg a boltzárat, ugyanazt lehet mondani: meghallgattuk a nép szavát.

Az egyik oldal azt mondja, hogy a vesztes népszavazás arcvesztés a Fidesznek. Én inkább úgy látom, hogy egy kényelmetlen téma lezárását jelentené, ami után az már nem terhelné a 2018-as választást.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.04.10. 14:57:40

@Weißkopf:

Na ja, ahol PP a legfőbb ügyész...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.04.10. 15:26:34

@macihagyma:

"Szóval ha valaki elmegy eladónak, mert mondjuk azért a havi nettó 85 ezerért nem sokan tolonganak de neki két gyereket is etetni kell, ezért a hét minden napján lehet őt dolgoztatni , hogy a tetves parasztja, aki fennen hangoztatja a jogait,Vasárnap is el tudjon menni a madaras Tescoba akciós kutyakaját venni."

Akiket te "tetves parasztjának" titulálsz, ők nagyjából az ország lakosságának 99%-a. Akik közül sokan esetleg épp azért szeretnének vasárnap vásárolni, mert hét közben ők is minden nap dolgoznak, így csak vasárnap érnének rá. És akik esetleg épp olyan helyen dolgoznak, ahová te hét közben csak szabadság kivételével tudsz elmenni, mert a kötelező szabad vasárnap miatt másképp nem tudsz.

Másrészt hadd módosítsam kissé a szövegedet, csak egyetlen szempontból:

Szóval ha valaki elmegy buszsofőrnek*, mert mondjuk azért a havi nettó 85 ezerért nem sokan tolonganak de neki két gyereket is etetni kell, ezért a hét minden napján lehet őt dolgoztatni , hogy a tetves parasztja, aki fennen hangoztatja a jogait,Vasárnap is el tudjon ... .

* helyettesíthető mozdonyvezetővel, repülőgéppilótával, pincérrel, közüzemi dolgozóval (gáz, víz, villany, távközlés), orvossal, nővérrel, mentőssel, rendőrrel, tűzoltóval stb.

Pop40 2016.04.10. 15:54:38

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Amit a második bekezdésben leírsz, igaz, a közgazdaságtanban külön fejezet foglalkozik a kérdéssel, fogolydilemma néven.

Az meg, hogy jól jártak, olyan értelemben lehet igaz, hogy a vevőik nem voltak hajlandóak átmenni teszkó-osan helyett cba-ba, ahogy a fideszes maffia remélte. Inkább vállalják a kellemetlenséget, meg a tömeget, de dafke osan-teszkóba járnak vásárolni.

Ettől még nyilván megéri majd nekik kinyitni, mint ahogy épeszű ember nem gondolhatja, hogy ha egy teszkó nostop nyitva van, az kevesebb bevételt hoz neki, mintha vasárnap zárva lenne, a hét többi napján meg 10-kor be kéne zárnia.

Pop40 2016.04.10. 16:06:01

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Ma Mo-n demokratúra van. A demokrácia kiherélt, üres intézményei megvannak, de a főtitkár elvtárs szava a döntő.

Ugyanakkor bizonyos kérdésekben, amik nagy nyilvánosságot kapnak, engedniük kell. Ez a népszavazós cirkusz tipikusan ilyen, még a leghülyébb birkamenetes számára is nyilvánvaló, hogy a kopaszos cirkuszt a fidesz szervezte.

Innentől kezdve, ha a fidesz nem akarja, hogy ráégjen, hogy retteg a nép szavától, engednie kellett.
Ettől ez még messze van a demokráciától.

Pop40 2016.04.10. 16:12:08

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Így van.
A szerencsétlen hülyéje nem fogta fel, hogy akit ő leparasztozott, annak ugyanúgy megvan a maga szivatós állása, idióta főnökkel, és idióta munkabeosztással.

Ennek a szerencsétlen hülyének a vevők unatkozó milliárdosok halmaza, akik a hét 7 napja helyett most csak 6 napot shoppingolhatnak.

Aztán csodálkozik a vadbarma, mikor elküldik anyjába.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.04.10. 16:16:47

@lavór: Igen csak tudod, a magyar lakosság 30-40 %-a soha nem szokott elmenni szavazni, ugyanis a részvételi arány 60-70 % szokott lenni.
Általában mindig a vesztésre álló fél bízik ebben az érdektelen tömegben, de nem szokott bejönni. Persze légvárakat lehet építeni..

lavór 2016.04.10. 16:19:14

@A megvalósult amerikai ólom..:

Ha akar vasárnap vásárolni, plázázni, elmegy. Ha nem akar, vakarhatja tovább az ülepét a fotelben lúzerként. Ennek aztán sok köze nincs a légvárépítéshez. Mit törődsz vele, ha otthon maradnak a nyafogó emberek?

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.04.10. 16:25:30

@Pop40:

"Az összes bevásárlóközpont tömve van vasárnap, ha hagyják kinyitni."

Viszont még jobb, ha ez a tömeg a hét többi napjára tevődik át és így jelentős költségcsökkenés érhető el.
Ezenkívül, mivel munkaerő hiánnyal küzd a szektor, a kiskereskedelmi dolgozók pozíciója is eléggé megerősödött.
Plusz még a vasárnapi bérpótlék jelentős növelése is az ellen hat, hogy kinyissanak vasárnap.
A nagy láncok vezetése pedig valószínűleg megegyezése jut egymással ebben a kérdésben..

( Azzal remélem tisztában vagy, hogy a botzár csak a kisker. szektora vonatkozik. A plázákra, vendéglátóipari egységekre nem..)

Pop40 2016.04.10. 16:29:33

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Ebben nem értünk egyet.

A fidesz ebből már csak rosszul jöhet ki.

Amit írsz, a "meghallgatták a nép szavát"-verzió a kopaszos cirkusz és a népszavazás kiírása ELŐTT működött volna. Most már nem.
Ha most visszavonják, nem az lesz a következtetés, hogy meghallgatták a nép szavát, hanem h beijedtek a várható szavazás eredményétől.
A nép szavát az utóbbi egy évben bármikor meghallgathatták volna, kicsit sem gyanús, h pont most jutott eszükbe, nem? ;-)

Ha viszont meglesz a népszavazás, az akkora bukta lesz nekik, hogy még.

Egyfelől nem hiszek az alacsony részvételben.
Másfél éve erről a témáról szól minden, ráadásul ez olyan téma, amit mindenki megért, és mindenkinek van róla véleménye.
Majdnem biztosra veszem, hogy sokan elmennek majd.

A végeredmény pedig borítékolható.
Gigabukta lenne ez a fidesznek, hidd el.

Épp ezért nagyon valószínű, hogy a fidesz nem hagyja elmenni idáig a dolgot, és a kisebb arcvesztést választva, visszavonják a törvényt.
De hogy ebből jól nem jönnek már ki, az fix.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.04.10. 16:34:16

@lavór: Elképesztő ez a reakcióidő.. hogy csinálod ?

Plázázni eddig is plázázhatott, azokra nem vonatkozott a boltzár, csak a kiskereskedelemre. A mozi, étterem, kávézó stb. nyitva lehetett.

Tehát akkor szerinted aki vasárnap nem egy szupermaketben lődörög, az lúzer. Érdekes világszemlélet..
Ha nem plázázik, miért kell feltétlenül egy fotelben ücsörögnie otthon? Más időtöltést nem tudsz elképzelni?

Segítek: kirándulás, mozi, múzeum, színház, rokonok/barátok fogadása/látogatása stb.

lavór 2016.04.10. 16:39:21

@A megvalósult amerikai ólom..:

Az a lúzer, aki hőbörög a boltzár ellen, de nem egy el szavazni, ha lesz rá módja.

Elméletben egy ilyen szavazás reggel hattól este hatig, hétig tart.
A lóhelytől pár percre szoktak lenni a körzeti szavazóhelyiségek. Szóval templomba menet után és kocsmázás előtt csak be lehet szorítani egy pár perces elfoglaltságot...

Netán azért aggódsz, mert az emberek gyakorolhatják alkotmányos jogukat? Félsz, hogy rászoknak?

Pop40 2016.04.10. 16:39:54

@Weißkopf:

Nem is csak hogy kis haver: ex-fideszes képviselő, aki mellesleg Eltolcsyékkal ebédelget nyilvánosan.

Na vajon mennyire lehet pártatlan, mi? ;-)

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.04.10. 16:40:32

@Pop40: Igen visszavonják, csahogy épp emiatt nem tud erőt meríteni a témából a baloldal, nem tud kampánytémátcsinálni belőle, tehát a remélt politikai haszon elmarad. Ráadásul, még az üzletek többsége sem nyit majd ki, és szépen elfelejti mindenki az egészet, különösen, hogy ősztől a kvóta ellenes népszavazás fogja uralni a napirendet.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.04.10. 16:42:19

@lavór: Itt már rég nem a szavazásról van szó. Nem lesz erről népszavazás, mert visszavonják törvényt. Lásd az előző kommentemet..

lavór 2016.04.10. 16:45:32

@A megvalósult amerikai ólom..:

Nocsak, megbeszélted Viktorral?
A baloldal már így is nyert. Sarokba szorította a Fideszt ezzel a kérdéssel. Bár az a svédcsavar benne, hogy a Fidesz szorította magát sarokba. De a babérokat a Fidesz saját hülyesége miatt a testvérpártja, az MSZP fogja learatni.

Pop40 2016.04.10. 16:51:58

@A megvalósult amerikai ólom..:
"Viszont még jobb, ha ez a tömeg a hét többi napjára tevődik át és így jelentős költségcsökkenés érhető el."

Nincs olyan, hogy egy tömeg egy az egyben "áttevődik". Van egy teszkó, amiben tömeg van szombaton és vasárnap. Ha egy az egyben áttennéd a vasárnapi létszámot szombatra, AZ EMBEREK KONKRÉTAN NEM FÉRNÉNEK BE. Egy helyre, ami tömve van, matematikailag berakhatsz kétszer annyi embert, de a valóságban nem.

Innentől fogva az egész okfejtésed kiindulópontja hamis.

Az angoloknál pl ugyanúgy nyitva vannak vasárnap a boltok, pedig ott aztán nem mismásolják el a pótlékot. Gondolod, ha ott megéri, itt nem?

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.04.10. 17:03:38

@Pop40: Nem a forgalom számít, hanem a profit, ebben pedig a költségek is benne vannak.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.04.10. 17:05:49

@lavór: Ezek minden valóságalapot nélkülöző elképzelések, légvárak. Egy bolhából csinálsz elefántot, de erre magad is rájössz majd előbb-utóbb..

Pop40 2016.04.10. 17:13:18

@A megvalósult amerikai ólom..:

"különösen, hogy ősztől a kvóta ellenes népszavazás fogja uralni a napirendet."

Mit gondolsz, az átlagembert melyik téma érdekli jobban?

A migránsok, akikről az, aki nem néz kormányszócső csatornákat, nem is nagyon értesül,

Vagy

A boltbezárás, ami miatt minden vásárlónak HETI RENDSZERESSÉGGEL módosítania kell a programját?

Szerinted az emberek mindennapi életére melyik témakör van nagyobb hatással?

Én személy szerint mindkettőre elmegyek majd, és leszavazok a kötelező kvóta ellen is, meg a boltzár ellen is.
Ugyanakkor kötve hinném, hogy Átlag Micikét jobban érdekelnék a migránsok, (akiket max az m1-en lát az az 1%,aki odakapcsol) mint az, hogy mikor hol vásárolhat.

Pop40 2016.04.10. 17:17:27

@A megvalósult amerikai ólom..:
Profitot a forgalom hoz, nem az, ha zárva van az üzlet.
Ráadásul van egy csomó fix költség, amiket akkor is fizetni kell, ha zárva vagy (bérleti díj, raktározási díj, több áru szavatossága jár így le, stb stb.)

Már csak nem gondolod, hogy az eladócsaj minimálbérhez közeli bére önmagában eltünteti egy tömött teszkó aznapi profitját??? Ugyan már, királylány. :-)

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.04.10. 17:26:02

@Pop40:
"Nincs olyan, hogy egy tömeg egy az egyben "áttevődik"."

Már megtörtént az utóbbi egy évben,de nem csak szombatra tevődött át, hanem megoszlott péntek és szombat között.
Egyáltalán nem vesztettek vevőket, és jól jöttek ki az egészből.

Pop40 2016.04.10. 17:27:08

@A megvalósult amerikai ólom..:

"Ha nem plázázik, miért kell feltétlenül egy fotelben ücsörögnie otthon? Más időtöltést nem tudsz elképzelni?"

Ez az, amit sem te, sem a fideszed nem tud megérteni.

Az emberek zömének nem a plázázás hiányzik.
Hanem az, hogy szabadon dönthessenek róla, plázázni akarnak, vagy akármi mást.

Az emberek zöme rühelli, mikor Vitya, Harrach, Tömjén, meg egyéb f@szfejek nem érik be azzal, hogy lopnak, de még a magánéletébe is betolakodnak, és elő akarják írni neki, mikor mit tegyen.

És ennek köze nincs a plázához.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.04.10. 17:30:55

@Pop40: Igen, de a forgalom meg nem csökkent, a költségek viszont igen.

"Ráadásul van egy csomó fix költség, amiket akkor is fizetni kell, ha zárva vagy "

Viszont vannak költségek, amit meg nem kell kifizetni az év 54 napján: vasárnapi bérpótlék, fűtés /légkondi.

"Már csak nem gondolod, hogy az eladócsaj minimálbérhez közeli bére önmagában eltünteti egy tömött teszkó aznapi profitját???"

Már többször írtam, hogy ez a forgalmo áttevődött más napokra..

Pop40 2016.04.10. 17:31:28

@A megvalósult amerikai ólom..:
Jó, ezen fölöslegesen vitatkozunk.
Meglátod majd, hogy miután megszűnt a boltzár (így vagy úgy) milyen rekordsebesen nyit ki újra minden.

Bár biztos vagyok benne, hogy amúgy igazad van, egy hétközben dolgozó ember épp azzal a lelkesedéssel megy vásárolni meló után péntek este a tömegbe, mint ráérősen a vasárnapi szabadnapján a kisebb tömegbe. ;-)

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.04.10. 17:36:10

@Pop40: "Mit gondolsz, az átlagembert melyik téma érdekli jobban?"

A kvóta, különösen, hogy a magyar lakosság 70%-a nemigen vásárolt eddig sem vasárnap. (Persze ettól még simán odaböfögi a kérdezőbiztosnak, hogy legyen vasárnap is nyitva a tecsó, mer' mé' ne, de azért annyira nem izgatja föl a téma.)
Viszont a kvóta a biztonságérzetét sérti, különösen a nyugat-európai kártékony társadalmi jelenségek miatt..

panelburzsuj 2016.04.10. 17:36:49

@A megvalósult amerikai ólom..:
Persze hogy "áttevődött": ha csak másnaponként lehetnének nyitva, azokra a napokra is "áttevődne".

Mint ahogy fordítva is "áttevődött", amikor negyedszázada sorra nyíltak a az éjjel-nappalos boltok. Pont annyi, amennyit a forgalmuk elbírt.

Pop40 2016.04.10. 17:36:57

@A megvalósult amerikai ólom..: ja, és még valami:

Faszikám lehúzott 8-10 óra melót pénteken. Lehet, h elmegy majd kényszerből megvenni a tejet meg a kenyeret, de hogy a tömegben, fáradtan nem áll neki korzózni (ún "impulzív vásárlások") abban biztos lehetsz. Megveszi a legszükségesebbet, aztán menekül.

Márpedig ezek az impulzív vásárlások az általad emlegetett profit igen jelentős részét adják, sok-sok légkondit meg pénztárost ki lehet fizetni a bevételből, amit generál.

Pop40 2016.04.10. 17:39:26

@A megvalósult amerikai ólom..:
Persze, öreg, nyilván a kvóta.

Egy kibaszott zsemlét nem tud megvenni a boltzár miatt a Balatonon nyáron, de nyilván a kvóta érdekli jobban, mert az sokkal nagyobb hatással van az életére. :D
Há' hogyne :D

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.04.10. 22:08:56

@Pop40:

"Márpedig ezek az impulzív vásárlások az általad emlegetett profit igen jelentős részét adják, sok-sok légkondit meg pénztárost ki lehet fizetni a bevételből, amit generál."

Nem hinném, hogy a vasárnapi impulzív vásárlások ilyen lényegesek lennének, egy törpe kisebbség járt lődörögni a tescoba vasárnap. A többség eddig is pénteken illetve szombaton végezete a hétvégi nagybevásárlást, persze volt aki vasárnap, de azóta ő is áttette a megelőző napokra, másészt a pénteki szombati nagyobb tömeg is generál többletvásárlást, mert egyfajta versenyhelyzetként élik meg a vásárlók.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.04.10. 22:13:30

@Pop40: A biztonság iránti igény sokkal fontosabb mint az, hogy majd nyáron nem tud a balcsin vasárnap zsömit venni a sparban.
De tökmindegy, mert úgyse jut el népszavazásig ez a kérdés.

Pop40 2016.04.10. 22:56:53

@A megvalósult amerikai ólom..:

Lehet, h nálatok így volt, de máshol nem. A plázák tömve vannak vasárnap, már csak azon egyszerű ok miatt is, hogy pénteken a többség dolgozik, és utána semmi kedve a tömegnyomorban tülekedni.

Azért ezen a "törpe kisebbségen" jót röhögtem:-)))
Többször lépni nem lehetett vasárnap, mi lett volna, ha a többség jár...
:DDD

Pop40 2016.04.10. 23:02:49

@A megvalósult amerikai ólom..:

Majd kiderül:-)

Szerintem se jut el addig a dolog, Vitya valami fals dumával visszavonja a boltzárat.
Én speciel nagyon sajnálom, a boltzárnak mindenképp vége, de jó lenne emellett még a tolvaj Vitya száját is elkenni :DD

Mindenesetre első dolgom lesz majd keresni egy aláírásgyűjtőt, és aláírni, nehogy az mszp elbalfaszkodja ezt is, és ezen múljon, bár kötve hinném, hogy ezen fog.

lavór 2016.04.11. 11:57:25

És itt a vége, nyert az MSZP. Pedig jó lett volna megismerni a népszavazással az emberek valódi véleményét.

Pop40 2016.04.11. 14:23:12

@lavór: Én a magam részéről sajnálom kicsit, rúgtam volna egyet a fideszes maffiába a népszavazáson.

Más kormánynál azt mondanám, jó, hogy spórolt az ország 5 milliárdot a népszavazáson, de mivel a fideszmaffia úgyis ellopja, így ez most nem szempont.

lavór 2016.04.11. 14:25:37

@Pop40:

Még nem lejátszott ez a meccs.

Lehetne egy megerősítő népszavazást tartani az ügyben...
Nehogy pár hónap múlva meggondolja magát a kormány. Mert képesek rá.
Emellett ott van a másik két kérdés is, amit a hétvégi ámokfutás során sokkal fontosabbnak tartanak, ha bevállaltak egy ilyen bukovárit.

Pop40 2016.04.11. 22:59:19

@lavór:

Hidd el, boltzár ügyében nem fogják meggondolni magukat. Sőt.
Villámsebesen átverik a törvényt a parlamenten, s utána még azt is elfelejtik (ők is meg a híveik is) hogy egyáltalán létezett ez a törvény.

Ha 1 év múlva esetleg még valahol szóba kerül a boltzár, már úgy fognak rá emlékezni, hogy a rohadt szocik vezették be, és a fidesz törölte el közkívánatra :)))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2016.04.12. 08:30:30

@Pop40: Ahogy a varánusz új írása írja.Nézz csak rá.
A sok fideszbirka meg tényleg éljenzi ezért majd vikit.
süti beállítások módosítása