Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Sikerült!

2016.05.20. 13:36 | Proszektura | 28 komment

Címkék: Matolcsy Áder Clinton Trump MNB botrány Wagner úr

Nem is értem, hogy mindeddig még miért nem cáfolta egyetlen komolyabb kormányzati tényező sem, a Rubovszky esethez hasonlóan, miszerint bármikor is elhangzott volna Kovács Zoltán kormányszóvivő szájából az a Kálmán Olgához intézett kérdés, hogy: „és sikerült?”, vagy, ha akusztikailag el is hangzott valami hasonló, azt a gonosz ellenzék összefüggéseiből kiragadva, a szokásos mérhetetlen rosszindulatúságával, galádul félremagyarázta a hazai Soros-bérenc médiában.

De nem próbálták meg beadni nekünk azt sem, hogy egyébként még ha tényleg mondott is valami ilyesmit a délceg szóvivő, akármilyen kontextusban is, az akkor sem kérdés volt a részéről, hanem kijelentés.

Pedig ez az utóbbi (ki)magyarázkodás igencsak kézenfekvő lett volna.

Hiszen végtére is, tényleg sikerült.

Mert oké, a Matolcsy által elszórt milliárdok útját, Áder János ostoba okvetetlenkedése miatt, nem tudták ugyan a nyilvánosság elől eltüntetni (meg is nézheti majd magát jövőre ez az ember!), de hát mégis csak az történt, hogy az irdatlan sok lóvét úgy sikerült rokonok, haverok között szétosztani, hogy annak semmi jogi következménye nem lett. Sőt a miniszterelnök sietett kijelenteni, hogy a bankelnök személyes védelme alatt áll. Égszakadás, földindulás, fejemen egy nagy koppanás!

Ezek után az is természetes, hogy még Matolcsy tartotta felháborítónak az ellenzéknek azon, egyébiránt meglehetősen gyengécske igyekezetét, hogy a már-már pofátlan és kétségtelenül unortodox lopásokat számon kérjék rajta. Botrányos, vágta az arcukba felháborodottan a Parlamentben.

De mit szól mindehhez a nép? A NÉP. Tényleg úgy áll-e a helyzet, hogy nem értjük, mi folyik a fura nevű alapítványok körül? Tényleg nem fogjuk fel, ha ezer forintoknál többről beszélnek előttünk, és tényleg csak annyit értünk az MNB körüli balhékból, hogy az MNB alapítványok névadója, Pallasz Athéné valami lándzsalopási ügybe keveredett?

Szóval milyenek is vagyunk mi nép valójában? Csupa Wagner úr, akiknek, ha Fülig Jimmy száz fontot ígér, ha elvezetik őt Piszkos Fredhez,úgy reagálnak: „Nincs annyi pénz, fiam, amit itten mondsz... Az csak tíz font!”

A minap Clinton volt amerikai elnök egy Trumpot bíráló beszédében azt mondta, hogy a magyarok (és a lengyelek) „úgy döntöttek, hogy a demokrácia túl bonyolult dolog, inkább Putyin-szerű vezetést akarnak.”

Többekben felmerült a kérdés, kire is vonatkoztatta kijelentéseit Clinton? A magyar vezetőkre, avagy általában a magyar emberekre?

Szijjártó Péter szerint a magyar emberek demokratikus parlamenti választásokon döntöttek Magyarország jövőjéről. Lehet, hogy a magyar emberek döntése nem tetszik Bill Clintonnak, de ez nem elég ok arra, hogy az egykori amerikai elnök így sértegesse őket.

Az ellenzékünk szerint viszont a bíráló szavak a kormányzatot illetik, nem a népet. Természetesen az orbáni vezetés az, amely szokásos propaganda módszerét felhasználva mindezt igyekszik azonnal az egész magyarságra ráteríteni.

Sajnos - hogy továbbra is Rejtőt idézzük – ezúttal nincs igazuk drága ellenzéki sztrovacsek barátaimnak.

Egyrészt Clinton szavait nehéz félreérteni. Szerinte sem Orbán és vezető társai, hanem igenis a „magyarok”döntöttek a demokrácia helyett a Putyin-szerű vezetés mellett. Igen, mi, a magyar nép.

Másrészt csak meg kell nézni a közvélemény kutatások eredményeit. 2010 óta folyamatosan kisebb-nagyobb fölénnyel a Fidesz vezet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr768734438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.05.20. 13:49:27

Clinton tajtékzik, mert Mo. függetlenedik. Azaz jó jel, hogy Clintonék toprzokolnak. A baj az lenne, ha dicsérnék a magyarokat.

Ad Dio 2016.05.20. 20:59:37

Amerikában demokrácia volna? Helyesebben "a" demokrácia dúlna arrafelé? Vagy csak "egy" demokrácia? És mi a helyzet Németországgal? Vagy akár Franciaországgal? Angliával?

Akkor a magyarok nem demokraták?

Francokat.
A magyarok _demokraták_. Elköteleztük magunkat a demokrácia mellett. És pillanatnyilag eddig jutottunk. Csak sajnos a demokrácia - ellentétben a liberális kt véleményével - nem a jólét feltétele, hanem annak következménye. Ennyi "jólét" ennyi demokráciát eredményez. Majd ha a napi gondjaink homályos emlékké fakulna, akkor majd továbblépünk. A demokrácia egy tanulási folyamat, aminek egy re komolyabb tandíja van, amit először meg kell keresni és csak aztán tudjuk olyan dolgokra is fordítani, mint a társadalmi érzékenység - jelentsen ez bármit is.

Clinton véleménye pedig egy kiélezett kampány során nem hiszem hogy túl komolyan vehető valami. Sokkal inkább szólt a saját választóinak, mint nekünk.

Netuddki. 2016.05.20. 21:08:25

Pedig a reménybeli first hausbandnek halvány lila fingja nincs arról mekkora tolvaj gazemberek is az orbánék. A magyarok meg megérdemlik ha hagyják. Francokat...

Netuddki. 2016.05.20. 21:28:09

@BircaHang Média szerkesztősége: Mondtam már, hogy keress egy állatorvost, ocsmány bulesz birkaszar!

Szzzz 2016.05.20. 21:50:49

@Ad Dio: Pedig sajnos de.
A demokrácia a jólét alapvető feltétele...
Ennyi demokrácia, és ennyi kevéske liberalizmus ennyi jólétet eredményez...

Ad Dio 2016.05.20. 22:11:17

@Szzzz:

A reláció fordított: a jólét eredményezi a demokráciát. Nem pedig fordítva. Bár rezgő rendszerre valló módon itt is val visszacsatolásos erősítés, de az alap az, hogy a jólét eredményezi a szabad időt és az ambíciót, e kettő pedig igényli a mozgásteret. Ebből lesz a szabadságvágy, ami társadalmilag a demokráciát eredményezi.

Willkommenskultur 2016.05.20. 22:26:28

Klinton azt hadovál a kampányban amit akar járókelő.

A mo-i hivatalos kommüniké nagyon szarul van szocializálódva hogy egyáltalán reagált. Nem ér meg egy szót se.

Willkommenskultur 2016.05.20. 22:31:38

@Szzzz: 'A demokrácia a jólét alapvető feltétele...'

Köze nincs hozzá. A dubai szultanátusban 1 millió ft a havi munka nélküli szocsegély.

De: egyetlen egy szegény demokrácia sem létezik a világon, akik ma a leggazdagabbak, azok szétgyarmatosítottágyarmatosítják a világot, közben othon demokratikusat játszanak.

Krisz11 2016.05.20. 23:12:13

@Tibi !: Nincs olyan, hogy "first husband", ezt valami balf.. az indexen kitalálta és azóta folyamatosan így nevezik egy csomóan. Azt "first gentleman"-nak hívják, csak mondom.

Halálbüntetést a korrupt politikusokra! 2016.05.21. 01:28:20

A csőcsléknek nem demokrácia kell, hanem az adómentes pálinka.
Meg is van ezzel a Fidesz kétharmada.

Amelyik kétharmad aztán gőzerővel vezette Magyarországot az EU utolsó helyzett országai közé.
Tényleg megérdemlik a magyarok, hogy ők csak abból a hulladékból élhetnek, amit a kegyelmes fideszes urai leejtenek neki.

Voznyák Pista2 2016.05.21. 09:26:33

"De mit szól mindehhez a nép? A NÉP."

A nép, nem szólt akkor sem egy szót sem, mikor a szocik szét muttyantották a nemzeti vagyont, az inkompetens MDF-es, majd a Horn kormány alatt, spontán privatizáció jelszóval.

Most miért szólna. Ez a kormány legalább rendbe tette az ország pénzügyeit, miközben zsebbe is ment persze.
Miért szavazna bárki is a ballib vonalra, az általuk elkövetett 8 év (Igen, igen, ti sem viszitek olyan szerelőhöz az autót, aki q.va drágán dolgozik, és utána még szarabb a jármű, mint előtte. Akkor inkább a szintén drága szervíz, ahol legalább rendbe teszik a gépet, mégha kicsit drágábban is.) után ?

Voznyák Pista2 2016.05.21. 09:32:07

Clinton ?
Valahogy nem tudom komolyan venni azt a f.szit.

Szerintem mi nem tartozunk amerikának, azzal főleg nem, hogy az ő szájuk íze szerint szavazzunk a választásokon.
Pláne azok után, amit 56-ban tettek.

Voznyák Pista2 2016.05.21. 09:34:25

Egyébként meg ki a f.szt érdekli, hogy az a fazon mit dumál egy kampánybeszédben ? De tényleg.

Halálbüntetést a korrupt politikusokra! 2016.05.21. 10:40:14

@Voznyák Pista2:

okostojgli, téged egy napon még kitüntet a NER az ilyen látványos seggnyalásért.

"Ez a kormány" 2002-ben megszavazta a 100 napos programot,megszavazta a 13. nyugdíjat. Úgyhogy amikor a ballib eladósódás miatt zokogsz, akkor elmehetsz a Fidesz székház elé is zokogni.

"Ez a kormány" 2010-ben duplázni akarta a nagy verejtékkel 4%-ra levitt költségvetési hiányt, azóta az EU fogja le "Ez a kormány" kezét, hogy csak 3%-ig szórakozhat. "Ez a kormány" tehát önmagától már 2010-ben is Görögország sorsára juttatta volna Magyarországot, de 2016-ban tényleg sikerült neki utolérnie, lásd a GDP növekedési utolsó elötti helyezést.

"Ez a kormány" nem csupán zsebre tett, hanem annyit lopott össze már négy alatt, hogy neked még a 28-ik leszármazittaddal egyetemben se lesz összesen annyi vagyonotok, mint eszeknek itt és most. Majd szólj, ha a porontyod kedvenc szórakozása lehet, 15 millió forintért 1 évre kiruccanni Svájcba tanulgatni.

"Ez a kormány" tehát téged orrba szájba szopat. És jól teszi, mert aki ennyire hülye, azt tényleg csak birka cselédként kell tartani, az ilyen hülyéi többet nem is érdemelnek meg.

nemecsekerno_007 2016.05.21. 13:31:18

@Ad Dio: Úgy van. Előbb volt kapitalizmus és csak utána demokrácia. Nálunk meg a szocializmusból ex-elvtársak kapitalizmusa, felülről kialakított demokratikus jogrenddel. 2010 óta megpróbálják az ex-elvtársaknak féketket és ellensúlyokat állítani. Mert a valódi demokrácia úgy működik, hogy nem csak Clinton tolja a szentírást, hanem vannak Trump-ok is. Ja és a mögöttük álló pénzforrások :) Mer' ugye anélkül csak operett-demokrácia az egész :)

nemecsekerno_007 2016.05.21. 13:36:54

@Tibi !: "Pedig a reménybeli first hausbandnek halvány lila fingja nincs..."

A tolvaj Orbán banda. :) Ez tényleg így van. Csak az a leosztás, hogy ők ott nagyban tolják, lent meg a nép kicsiben. Vagy szerinted az nem lopás, hogy van aki finanszírozza az egészségügyet, van aki meg potyázik benne. A nyugdíjrendszer működése ugyanez. Ja és ez nem társadalmi szolidaritás, hanem csak így alakult. Csak azokat nem kérdezték meg akik fizetik a rendszert. Na erről kéne társadalmi vita, csak nehezen megy. Mert aki felvet ilyen kérdéseket az maga a Sátán. Ja persze, elég ha fizet és kussol. Közben meg hallgatja a "jajj a patás Orbánék mennyit lopnak" dumát. Váltsuk le a kormányt. Aha, persze. Ki a f****ra?

CoolKoon 2016.05.21. 13:42:21

@BircaHang Média szerkesztősége: Az lesz majd csak a fasza világ, ha Trump fogja dícsérni a magyarokat, mi?

CoolKoon 2016.05.21. 13:53:15

Ami azt illeti, kicsit vicces (lenne, ha nem lenne végtelenül szánalmas), ahogy erre a magyar kormány (és főleg az oláhroma pofájú Lázár nevű féreg) reagált. Ugyanis mindenki számára (akinek van agya legalábbis) egyértelmű volt a kezdetektől fogva, hogy Bill "beaver" Clinton ezt bizony a népre, az istenadta magyar népre értette. Vityacsázzár ugyanis nem más, mint egy politikai átváltozóművész (vagy másnéven prosti): MINDIG azt teszi és úgy teszi, hogy a birka híveinek tetszen. Még a 90-es évek elején nagy naivan azt hitte, hogy a liberalizmus a tuti. Az idő múlásával viszont rájött, hogy a nyomorult, ostoba, tehetetlen, frusztrált, rosszindulatú, valláskárosult rohadékokból van a legtöbb Magyarisztánban. Az olyanokból, akik elhiszik a vakkomondoros parasztnak, hogy "Terike" TÉNYLEG átesett a vak komondoron, attól sérült meg (ráadásul még polgármesternek is újraválasztják a degenerált agyhalottak), vagy hogy Kiss László és társainak az áldozatai (meg úgy általában a nemi erőszakok áldozatai), TÉNYLEG feslett erkölcsű nőszemélyek. Elhiszik, mert el akarják hinni: úgy gondolják az ostoba tyúkagyukban, hogy mindent csak és kizárólag tekintélyelvi módszerekkel/nyers erővel lehet megoldani (tisztára mint az oroszok). Nem tudom, hogy ki mondta ezt Clintonnak, de nagyon beletrafált.

Sir Galahad 2016.05.21. 13:55:38

Ugyan már. Amerika mint a demokrácia, a korrupcióellenes küzdelem élharcosa... ahol nagykövet lehet bárkiből, ha elég pénzzel támogatta az elnök kampányát. Jaj, ne.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.05.21. 14:07:22

@CoolKoon:

Igen, magyar szempontból Trump a kisebbik rossz. A háborőpárti, nagytőkebérenc Clinton győzelem rossz hír lenne.

fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya 2016.05.21. 14:45:36

Tessék továbbmenni, nincs itt semmi látnivaló.

Csak kommentelő fideszes szardarabok kikérik maguknak Orbán és a NEMZET nevében a kemény, de igaz szavakat.

fidesz maszop dk egykutya 2016.05.21. 19:34:09

@Sir Galahad: bezzeg itt, ahol miniszter is lehet az, aki nem támogat semmit, de jól nyal.

Sir Galahad 2016.05.22. 11:11:41

@fidesz maszop dk egykutya: Ere tényleg nem egy példa van a magyar kormányok történetében, de mennyiben cáfolja azt, amit leírtam?

CoolKoon 2016.05.22. 11:34:29

@BircaHang Média szerkesztősége: A háborúpártiságot a helyedben inkább nem feszegetném, nézz majd utána, miket pofázott Trump a mexikói bevándorlók ellen emelendő kerítés kapcsán.
A "nagytőkebérenc" jelzővel sajnos egyetértek (bár én nem így mondanám, mert így általában a komcsik szoktak fogalmazni), és az is lehet, hogy a magyar kormánynak kapóra jönne Trump elnöksége (bár ez kétélű fegyver, mivel ott van az az ostoba fasz John McCain, aki hiába republikánus, akkor is beszólt Vityacsászáréknak a republikánusokra jellemző ostoba, faragatlan, tuskó stílusban). Viszont van ebben azért valami rendkívül szomorú...

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.05.22. 12:27:06

@CoolKoon:

Magyar szempontból lényegtelen a demokrata/republikánus ellentét, ami eleve egy álellentét.

CoolKoon 2016.05.22. 12:39:08

@BircaHang Média szerkesztősége: Ez igaz, valahogy a külpolitikában lényegében semmi különbség nincs a kettő közt (ha csak az nem, hogy a republikánusok az arrogáns, pökhendi stílusukkal több országot szoktak magukra haragítani, mint a demokraták). A demokrata/republikus ellentét meg arrafelé is pont ugyanannyira látszólagos, mint Magyarisztánban a jobb/baloldali ellentét, igen.

fidesz maszop dk egykutya 2016.05.22. 15:12:21

@Sir Galahad: semennyire, ahogy attól amit írtál, még igaza van az usának ;)
süti beállítások módosítása