Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Balatoni barnagazdaság

2008.08.09. 14:04 | Proszektura | 21 komment

Címkék: badacsony demszky dávid wc számla elnök ibolya szarás illemhely nyugta köztársasági barnagazdaság húgyozás

Aki a magyar tengernél nyaral, s kicsit is szereti a bort, az nem hagyhatja ki Badacsonyt.

A Keszthelyről fél tizenegykor induló  „Györök” fedélzetén több mint három óra hosszáig tartott a hajókázás. Először azt hittük, eltévedtünk, elromlott az iránytű, vagy a szextáns, vagy valami hasonlóan fontos navigációs műszer. De nem, a menetrend szerint tartott eddig az út. Könnyen meglehet Dávid Ibolya úszva hamarabb odaért volna, tán még doktor Demszky is biciklivel.

Így viszont legalább élvezhettük a panorámát, a tízemeletes szocreál szállodákat és a procc újgazdagok görög-oszlopfős tornácait.

A hajómotor időnként felerősödő benzingőze ugyan kissé zavart, de legalább közömbösítette a szomszéd asztalnál ülő németek cigarettafüstjét.

Aztán Badacsonyban kikötve gyalogszerrel nekivágtunk a Kisfaludy házhoz vezető hegyoldalnak. Próbáltunk a mellettünk, közöttünk száguldozó, szlalomozó terepjáró-taxik elől úgy-ahogy félreugrálni, mint Pamplonában az őrült spanyolok a megvadult bikák elől.  Egy idő után feladtuk és megálltunk egy borkimérésnél, ahol elfogyasztottunk néhány pohárka muskotályt. Már itt gyanút fogtunk, amikor a kikért italról semmilyen okiratot; számlát, nyugtát nem kaptunk.

De nem részletezem tovább, csak jelzem, hogy amíg a hegytetőre felértünk, majd onnan vissza a partra, többször is fogyasztottunk még, úgyhogy nem csoda, hogy visszatérve odalent már erős késztetést éreztünk arra, hogy könnyítsünk magunkon. A hosszú büfésoron végighaladva, némi idegölő keresgélés után végre ráakadtunk egy nyilvános illemhelyre, ahol fejenként egy százasért – öten kb. két eurónyi forintért – végre elvégezhettük a dolgunkat.

A vécé kapujában őrködő morcos úr nem adott semmilyen elismervényt a pénzünk átvétele fejében, bár jól láthatóan ott hevert előtte a kisasztalon egy letépett nyugta, de esze ágában sem volt azt átadni.

Bevallom ott és akkor ezt nem mertem szóvá tenni. Kockáztatva ezzel, hogy esetleg néhány APEH ellenőr előugrik egy közeli bokorból és minket is jól megbüntet. Ehelyett inkább elkezdtem számolgatni.

Hány ilyen mosdó, illemhely, piszoár, nyilvános wc található az országban? S mennyi lehet a napi forgalmuk? Itt, a Badacsony lábánál, ahol feltehetően ügyelnek arra, hogy ne legyen túl nagy a konkurencia, lehet vagy öt-tíz vizelde, kakálda. Mennyi lehet a napi bevételük? Legalább ezer ember megfordulhat egy ilyen helyen naponta. Ugyanis, ahol sört-bort mérnek, ott feltétlenül pisálnak is, Ráadásul, tapasztalatból tudom, az elfogyasztott italok mennyisége mértani haladványban növeli az ingerenciát. A napi ezer vendég száz forintjával számolva napi százezer forint, vagyis havi három millió körüli összeg. Csak egyetlen ilyen objektumban! Ahol ráadásul büdös is volt, szolid szar és húgyszag terjengett. Hány ilyen hely lehet az országban?

A keszthelyi Festetics kastélyban is száz forint volt egy könnyítés ára. Ott sem adtak nyugtát persze, de legalább illatos volt a budi, s a falat művirágok díszítették. Itt öröm volt kiengedni a fáradt gőzt. Aztán tovább számolgattam. Mondjuk van Magyarországon tízezer nyilvános klozet, s ebből kábé ötezerben nem adnak nyugtát a „fogyasztásról”. Szorozzuk be az ötezret a havi három milliós bevétellel! Tizenöt milliárd egy hónapban. A szezonális ingadozásokat is figyelembe véve ebben a barnagazdaságban évi százmilliárd körüli  adómentes bevétel képződik kis hazánkban.

Kezdik már kapizsgálni, hogy mibe kerül egy illegális szarás, húgyozás a népgazdaságnak, és persze nekünk? Mennyi elmaradt adóbevétel? (Amiből akár ötszáz kormányzati portálra is telne.)

De hát, mondják meg, mit tehetne az a szerencsétlen APEH? Ha büntetésül bezáratná az ilyen illemhelyeket, akkor a nép kénytelen volna teleszarni, húgyozni a badacsonyi lankákat.

S akkor Fodor Gáborék persze joggal tiltakoznának. Tán még a köztársasági elnök úr is megszólalna az ügyben az erdei ciklámen és sziklai ternye védelmében.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr55608006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2008.08.09. 14:37:24

Welcome to Hungary!

Hol éltél eddig, kedves blogoló? Addíg amíg az általunk megválasztott és adónkból fizetett képviselőink a sokat akar markolni elvet vallják addíg így is fog maradni. Vagy amíg végképp tönkre nem megy az ország, vagy ... De azt inkább ne.

b-max 2008.08.09. 15:03:31

Miért nem nyitsz te is nyilvános budit?
Tök jó élmény lehet......

tompus 2008.08.09. 15:16:15

Hány fagylaltosnál kapsz számlát?
Olaszországban még nem fagyiztam olyan helyen, ahol ne adtak volna.
És nem csak a budis és a fagylaltos nem ad számlát. Ezért is tart itt az ország.

b-max 2008.08.09. 15:21:57

A gond ott van pl. hogy ha kapsz számlát, akkor abból a 100 Ft - ból a WC üzemeltetőjének kb. 35 Ft marad....
A többi pedig megy állam bácsi feneketlen zsebébe...

"Ezért is tart itt az ország."

blügy-blügy 2008.08.09. 15:24:52

200-at meg már nem akarsz fizetni a wc-re, pedig akkor maradna a wc-s néninek is 100 ft

mxplanet 2008.08.09. 15:30:33

én sem mindig adok számlát, csak ha muszáj.

blügy-blügy 2008.08.09. 15:30:53

Majd jön az Orbán Viktor, és 5% lesz az áfa, csökkennek a járulékok, felvirágzik az egészségügy, nőnek a bérek. OFF: most néztem utána pontosan, hogy vasuti átjáró előtt az a tábla, amin a háromszögben a vonat van (300m-el a sínek előtt), szóval onnan kell 30-al menni a vasúti átjáróig!!! ON...

BADACSONYI VÉCÉSBÁCSI 2008.08.09. 15:47:56

Há egész nap a húgyszagba' ülök, akkóse kaptok nyugtát ha belegebedtök! Hogyisné!
Az apekos meg ingyé' bemöhet, oszt így nyugton hagy!
Asszöd neköm könnyü? Minimálbérbű építöm a Badaccsony ódalába a vellámat, mög csak Ajudira fussa. Hánehogymá beugassá!

LouisCyphre 2008.08.09. 16:30:16

"Bevallom ott és akkor ezt nem mertem szóvá tenni. Kockáztatva ezzel, hogy esetleg néhány APEH ellenőr előugrik..."

Rosszul tetted. Ez lenne ugyanis a megoldás. Ha Te is, ő is, én is, mindenki elkérné a nyugtát. A wc-stől, az utcai fagyiárustól, büféstől, a borkiméréstől, a strandon áruló matracostól, a nyolcvan, száz forintokért is...
Persze könnyen lehet, hogy ha ez általánossá válik, a vállalkozó árat emel, de mindenesetre ez a leghatékonyabb módja annak, hogy ezek a valóban ijesztően nagy pénzek a költségvetésbe vándoroljanak, és ne a zsebekben maradjanak...

d.hardman 2008.08.09. 16:32:38

azért az se semmi, aki képes pénzért hugyozni...

Sofokles · http://sofokles.blog.hu 2008.08.09. 16:51:48

1. Ha ilyen szörnyű lelkiismeretfurdalást okozott, el kellett volna kérni a számlát, és akkor gyarapítanád az országot.

2. Kurvára nem a 100 forintos hugyozás hiányzó adóbevétele a legnagyobb gond ebben az országban.

zon 2008.08.09. 17:14:37

Bevált trükk a vizeldében:egy megírt,kitépett nyugta hever a kisasztalon,ha megkérdezed : "nem kéne erről nyugtát kapnom?" kaján vigyorral válaszolnak : "dehát ott van, nem látja?" egy nap- egy nyugta.
A legszemetebb lehúzást a Farkasréti Temető WC-jében láttam: a nyilván ingyenes tojoda gondozója kitett egy kis táblát: " Javasolt WC használati díj 100 Ft." A JAVASOLT szót egy véletlenül odahelyezett papírguriga takarta.

Gery Greyhound // · http://www.bestofgyurcsany.hu 2008.08.09. 17:17:52

"ez a leghatékonyabb módja annak, hogy ezek a valóban ijesztően nagy pénzek a költségvetésbe vándoroljanak, és ne a zsebekben maradjanak..."

Előbb azt kellene elintézni, hogy az a költségvetésbe vándorló pénz ésszerűen legyen felhasználva. Mert addig inkább menjen az egész nap húgyszagban üldögélő badacsonyi vécésbácsi zsebébe, mint a galgagyörki terroristák segélyezésére vagy egy Zuschlag kaliberű pitiáner bűnöző zsebébe.

fizikus 2008.08.09. 18:48:31

OFF
Csak a pontosság kedvéért: ha valóban benzingőz lett volna ott, akkor az véglegesen semlegesítette volna a németek cigaretafüstjét - a németekkel együt. Dízelfüst volt az.
A szeKtáns pedig szeXtáns, mégpedig azért mert a skála mérete 1/6-a a teljes körének (így aztán van oktáns, meg kvadráns is).
/OFF

De hogy mondjak valami témába vágót is: nem csak azért ilyen gyalázatos az adófegyelem, mert magas az adó és nem látszik hogy hova megy. Minden számlát lassan csak vízjeles/hologramos/pénzpapírból készült/többszörösen nyilvántartott papírra lehet megírni, majd hülye lesz a szolgáltatásért 100 Ft.-ot kérő néni elpazarolni a drága számlatömböt.Vannak a kontinensünkön olyan országok ám, ahol a helyi adóhivatal nem restelli elfogadni az akár a szalvéta sarkára firkantott számlát is.

Konyhásnéni 2008.08.09. 18:54:28

Szöges raklapdeszkát mindenki hátába aki nem ad nyugtát és azoknak is akik a befolyó pénzt a galgagyörkiekre és más hasonló haszontalanságra költik. Vagyis lopnak tőlünk.

0xFFFF 2008.08.09. 19:28:57

1. népgazdaság 1990 óta nincs, azóta nemzetgazdaság van
2. nagyon felszínes úgy számolni, hogy minden budi forgalmas
3. Miért a budin kell kezdeni a fehérítást, kezdjük a kossuth tér 1. száma alatti sikkasztókkal, akik mindenféle pénzügyi bizonylat nélkül, pusztán bemondásra milliókat rántanak fel.

blügy-blügy 2008.08.09. 20:06:10

Szerintem az is vétség, ha a visszajáróval együtt nem nyújtja át a számlát, csak ott van az asztalon.

Emberek, tanuljatok, és szerezzetek egy jó állást valamelyik bírságoló hatóságnál! Ezért fontos az iskola.

Zs 2008.08.09. 20:59:39

Ha abból a 100 forintos számlából le lehetne írni mondjuk 5 forintot, akkor lehet hogy mindenki mindenhol elkérné. Így talán rá lehetne kényszerítení a kereskedőket arra hogy adják azt a rohadt számlát.

gj 2008.08.09. 21:31:41

Addig nincs baj ,amíg az országban marad a pénz, mert biztosan elköltik és akkor van Áfa és esetleg jövedelmeadó tartsalma, tehát adózik még is . :)
süti beállítások módosítása