Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

A Koszi-Klán és a szekrények.

2008.09.10. 13:01 | Proszektura | 28 komment

Címkék: jog klán gyurcsány máv bíróság korrupció törvény őszöd gripen nyomozás kulcsár koszi

Sorra-rendre dőlnek ki a csontvázak a különféle szekrényekből. Csak az utóbbi néhány év termése,amelyeknek politikai vetületei is vannak: Kulcsár-ügy, Gripen-ügy, MÁV Cargo, Strabag.  Aztán a kifejezetten politikai természetű balhék: őszödi beszéd, reformkudarcok, koalíciós válság, a közbiztonság drámai romlása. Van még jó néhány szekrény, csak most nagyhirtelen ennyi jutott eszembe.

Tény, hogy mostanában sorozatban derülnek ki olyan dolgok, amelyekből nyilvánvaló, hogy sehol semmi nem működik normálisan ebben az országban. A lebukást pedig többnyire nem valami szisztematikus ellenőrzés okozza, ilyen nincs mifelénk, hanem valami véletlen. Ma már a feljelentők sem a régiek. Korábban azért legalább az irigy emberekben bízhattunk, akik lesték és jelentették a körülöttük zajló stikliket. Ma már a spiclik is közömbösek. Hiába a többmilliós vérdíjak, senki sem jelentkezik, legfeljebb a szélhámosok, mint például Kaiser ügyében. Bizony, sok esetben még a sértettek sem mernek már megszólalni.

Nem tudom, van-e még a világon olyan ország, ahol ennyi felügyelő-, ellenőrzőbizottsági tag ücsörög mindenféle Rt-ben, miközben fogalmuk sincs arról, hogy mi lenne e tisztségükből fakadó teendőjük a busás tiszteletdíjak felmarkolásán kívül.

És ne mondja nekem senki, hogy a dolgokért egyedül Gyurcsány a hibás, a dolgokat ő kúrta el. Ezt közösen baszarintotta el a mindenkori politikai hatalom. Azt nem állítom, hogy a vezetőink egytől–egyig bűnözők voltak, vagy jelenleg is azok lennének (tisztelet a kivételnek), de az azért mégis csak elgondolkodtató például néhány miniszter és efféle magas beosztású úr leköszönését követő civil pályafutása, s mégis csak feltűnő az is, hogy túl sok olyan fotó forog közkézen, ahol államférfiak, vagy egykori potentátok köztörvényes bűnözőkkel virítanak közös felvételen.

Aki nem jogi szakember, hüledezve olvassa azt a legújabb bűnügyi hírt is, miszerint hamarosan szabadulnak a Koszi-Klán emberei, gyilkosok, rablók, zsarolók, ilyesmik. Na nem azért engedik el őket, mert kiderült az ártatlanságuk, hanem, mert hamarosan letelik a három év. Ha pedig letelik, akkor mese nincs, ki kell engedni még a legszadistább sorozatgyilkost is. A nyomozás pedig a meggyanúsítástól kezdve mindössze két évig tarthat. Ezt mondja ki a törvény. Az a törvény, amelyik tipikus magyar termék. Ez is úgy készült persze, mint a lucaszéke, vagy mint mostanában a négyes metró. A megnevezése szerint 1988-as, de mégis csak 2003-tól érvényes. Ráadásul már a hatályba lépése előtt is többször módosítani kellett. A sok toldozgatás, foldozgatás ellenére bizony nem egy jogi remekmű.

Annak az ügyvédnek, akinek a szégyentől és a felháborodástól szinte lángolt az arca a Kaya Ibrahim és Josip Tot eset kapcsán, eme jogi fusermunka tudtommal egyáltalán nem emelte meg a testhőmérsékletét, sőt a szeme sem rezdült. Pedig az ő minisztersége alatt eszkábálták össze.

A miniszter és a többi jogalkotó nem gondolták végig, hogy ez a két év teljes képtelenség, hiszen éppen a kiemelkedő súlyú ügyekben lehet számítani az eljárás elhúzódására, ahol sok esetben többirányú szakértői vizsgálatokra is szükség van, amik adott esetben nagyon is időigényesek. Ugyanakkor a szakértői vizsgálat ideje is beleszámít a határidőbe. Ráadásul, ha a szakértő még egy kicsit befolyásolható is….

A miniszter 2003-as nyilatkozatából azonban kiderült, ő ezt a problémát egészen másképp látta. Egy újságírói kérdésre a sajtótájékoztatóján azzal összefüggésben, hogy az új rendelkezések életbelépése kapcsán akkoriban több bűnelkövetőt is kiengedtek a börtönből, azt mondta: nem az a probléma, hogy ezek a személyek szabadlábra kerültek – valamennyijüket kisebb bűncselekmények elkövetésével gyanúsították -, hanem az, hogy ennyi ideig fogva tartották őket jogerős bírói ítélet nélkül. Ez a fura magyarázat az akkori esetekben lehet, hogy elfogadható volt, de ezúttal nem kisstílű csirkefogókat fognak kiengedni, hanem olyan nehézfiúkat, akik – ha tényleg elkövették azokat a gonoszságokat, amivel vádolják őket - , bizony jobb lenne, ha a hűvösön maradnának még néhány évtizedig. Hiszen némelyiket akár életfogytiglanra is ítélhetik, az ellenük emelt vád súlyossága alapján.

A mostani hírt még furcsább megvilágításba helyezi az, hogy a HVG már tavaly augusztusban arról cikkezett: A Koszi-Klán és rendőri szálak című írásában, hogy magas beosztású rendőrök neve is szerepel az ügy aktáiban, a gyilkosság gyanúsítottjai – mint vallották – üzleti, illetve baráti kapcsolatban álltak különböző beosztású rendőrökkel. A hetilap az ügyvédek súlyos jogsértéseinek gyanújáról – egyes vádlott-társak hamis vallomásokra rábírásáról – is beszámolt.

Ami mindezekben a hírekben szerintem közös, az az, hogy kiderült, nem csak a törvények végrehajtói nem állnak feladatuk magaslatán, de olykor azok megalkotói sem. Sőt egyes furcsa törvényi rendelkezések kapcsán esetenként sokakban felmerült a gyanú, az adott rendelkezések parlamenti elfogadtatása jól behatárolható személyi kör anyagi érdekeit szolgálja.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr63657087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

la hermandad 2008.09.10. 13:53:49

ebben az országban bármi megtörténhet. még az is, ami nem.

boblaci 2008.09.10. 14:22:10

"...Sőt egyes furcsa törvényi rendelkezések kapcsán esetenként sokakban felmerült a gyanú, az adott rendelkezések parlamenti elfogadtatása jól behatárolható személyi kör anyagi érdekeit szolgálja."
Ha segítenél esetleg jobban behatárolni azt a "bizonyos" kört, akkor talán nem lehetne rád mondani: Te is ködösítesz!
Előre is köszönöm. :)

tom hagen 2008.09.10. 14:54:25

boblaci:
Az elővigyázatosságot és körültekintést nem igazán nevezném ködösítésnek. Hogy jobban megérsd álljon itt egy idézet egy híres filmből:

"Michael: My father is no different than any powerful man, any man with power, like a president or senator.
Kay Adams: Do you know how naive you sound, Michael? Presidents and senators don't have men killed.
Michael: Oh. Who's being naive, Kay? "

Gary Hoon · http://www.garyhoon.hu 2008.09.10. 14:55:38

További részletek egy bizonyos körről itt:
Gary Hoon: A Fiume-KÓD
www.garyhoon.hu

BGC 2008.09.10. 15:31:11

A vicc az, hogy szinte minden esetben már akkor irták/mondták hogy bűzlik valami, mikor az esetek történtek.

Lásd MÁV-cargo vagy postai biciklitender. Akkor persze az urak/elvtársak felháborodva tiltakoztak. Most pedig?

Kiderült hogy valóban ment a harács, zabra, sibolás, uram-bátyám javadalmazás, stb. Mivégre van akkor minekünk rendőrségünk, biróságunk kéremszépen? Hányás ez az ország.

one 2008.09.10. 15:36:30

Ó, ha mesélhetnék...!
(De nem mesélek, mert kitekerik a nyakam.)
:)

Ferton 2008.09.10. 16:06:02

Sunyi egy nép a magyar, és álszent is, azt hiszi, ő ugyan egy életen keresztül lop, de a politikusai nem. De azok meg képmutatók.
Egymásra talált itt a balkáni söpredék. Vagy a léc magas? Nyugi, van ennél rosszabb is, sőt, ha jön a "tolvajbanda" röhögve figyelem, megemelkedik-e a testhőmérséklet a most oly kritikus "blogfirkászokban".

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2008.09.10. 16:11:40

Írod: És ne mondja nekem senki, hogy a dolgokért egyedül Gyurcsány a hibás, a dolgokat ő kúrta el. Ezt közösen baszarintotta el a mindenkori politikai hatalom.

Nem tudnék jobban egyetérteni! Hogy miért van így, mik az összefüggések az nagyon világosan kiderül itt:

www.kibulizottorszag.net

De nem egyszerű elrontásról van szó, hanem arról, hogy olyan rendszert építettek ki közösen, ami csak látszólag demokrácia. Valójában ál-több párt rendszer van ahol a pártok a népet cinikusan a közös uralmuk legitimálására használják. Olyan körülmények között azután ahol ál-valóságban él, mozogminden, persze, hohgy nem fog a gazdaság sem normálisan múködni.

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2008.09.10. 16:13:59

Ferton 2008.09.10. 16:06:02,

Nem, nem a nép a hibás. Csak alkalmazkodik a viszonyokhoz, amiket nem ő teremtett. (Legföljebb annyiban hibás, hogy nem volt elég éles szemű, amikor még ez számított volna.)

boka · http://csaszu 2008.09.10. 16:30:09

A " felmerült a gyanú " , az olyan, mint a " segít megelőzni a fogszuvasodást " . Bárkire ráfogható, aki nem akar hirdetni az Indexben, Inforádióban, Manemzetben, stb. Ezt mindannyian elkúrtuk.

gizmo 2008.09.10. 16:36:41

ez az egész előzetes egy kib@szott szemétség. Tökmindegy ki mit követ el. Elvisznek és vmi seggfej rádzárja az ajtót és majd "lesz vmi" 72 óra, 30,60,90 nap..2éven belül. Rohadt köcsögök ez lóf@asz nem szabadságjogok. Normális helyen nyomoznak és ha van vmi akkor letartóztatnak és vádat emelnek. Nálunk elvisznek lecsuknak és majd csak összekaparunk vmit. Hánynom kel ettől az országtól.

Barnabás 2008.09.10. 16:46:19

Proszektúra!
Bizonyos dolgokat jól látsz.Szerintem sem Gyurcsány kúrta él,hanem én személyesen.Le is vontam a konzekvenciát és lemondok.Eszembe jut katonakorom,amikor jól sültek el a dolgok a parancsnokunk kijelentette,"ezt jól csináltam",amikor rosszul azt mondta,"elkúrtátok".

mendson 2008.09.10. 16:58:25

Hát kérem.Koko zártkörü buliján -ahova azért csak nem igen mehetett ám valaki- Orbán rendesen ölelkezett M.Róbert-tel aki a kosziklán egyik neves vezetője. Na meg nézzük a Tasnádi ügyet akinek a nyakába olyan ütemezéssel varták az ügyeket, hogy az elözetesből ne szabadilhason.Mint hirlik Tasnádinak nem a valódi bün volt a büne, hanem az, hogy Pintér -fideszkormány belügymin.tere- lábára taposott.oszt nézzük meg a fura birói,ügyészi határozatokat -pld. Várhegy Attila bünenyhítése- akkor mit csodálkozunk.Egy svéd barátom szerint -akit komolyan érdekel a magyar történelem- a magyar rendszerváltást zsebrevágta a jogászi kar (tisztelet a kivételnek) és 18 év óta minden törvényen látszik a jogászok saját zseb iránti munkálkodása.

boka · http://csaszu 2008.09.10. 17:02:47

Mendson ! Aki Orbánt szídja, azt nem vesszük be a Proletár Forradalomba ! Úgyhogy jól gondold meg mit írsz , hiába van igazad !

wagabound 2008.09.10. 17:07:01

A népnek nem csak az a "bűne", hogy tűri, ahogy a fején táncolnak, hanem az is, hogy még mindig nem vette elő a lezsírozott géppiszolyokat, és nem zavarta világgá ezt a tetves bandát.

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2008.09.10. 17:21:34

wagabound,

Nem kell géppisztoly. Mindenkinek jobb, ha semmi ilyen nem kerül elő. Tökéletesen elég, ha siekrül elérni, hogy a nép ne legyen többé megosztott. A „tetves banda”, ez biztos, amint ezzel szembesül, rögtön elbújik, leköszön, hátérbe vonul, megpucol. Minden erejük a nép megosztottsága. De ezt, hogy éred el? Az átlagember ősszetartozásának fölismerése a legfontosabb. Csak ebből jöhet ki bármi jó. Koncentráljunk erre!

gizmo 2008.09.10. 17:24:18

@wagabund
ezt a tetves bandát megválasztották. Ennyi. Nincs diktatúra, nincs megszállás nincs semmi mentség. A telaviv-bamakó- görbeháza baromságot hanyagoljuk. Ez van a nép ezt főzte. Grat. részemről nem kérek belőle ha lehet teszek ellene.

pirót 2008.09.10. 17:28:56

Gondoltam érdekes lehet:
munkahelyiterror.blog.hu/

Labove 2008.09.10. 17:35:22

hát...egy délutánt kommenteltem végig más fórumokon ( leginkább cigányozós blogokba..), és végköv.ként majd, minden balfék azt hozta ki, h azé' ugatok me' szégyellem a cigoktól a könnyű pénzt....

Nem! Kurvára nem!
Én a TB csalótól éppúgy sajnálom, mint a redvás BKV bliccelőtől.
A rohadt életbe!! Hívják rám a TV-t!

MAgyarország egyetlen becsületes embere!!

Világsiker!!

Mindenki jót röhög majd!!

Repülő Majom · http://www.kutyushop.hu 2008.09.10. 18:08:59

Egy mondást olvastam valahol: minden népnek olyan a politikai elitje, amilyet megérdemel. Lehet, hogy a kedves kommentelők java része nem kér ezekből, viszont a többség úgy látszik, bedől a szövegnek. Persze minden nagyobbacska párt (már akinek van valami beleszólása a politikába) ködösít össze-vissza, mert mindenkinek van rejtegetni valója.
Másfelől valaki emlegette az összefogást a nép részéről. Mit szólnátok, ha azt mondanám, csináljunk flashmobot a tarthatatlan budapesti tömeg-és személyes közlekedési viszonyok, a rendőrség leszarom hozzáállása ellen a városháza előtt? Tuti nem mozdulna senki, mert itt flashmobot csak valamilyen politikai okból lehet csinálni.

FEJBE LŐNI MIND 2008.09.10. 18:15:18

FEJBE LŐNI MIND

NEM HOGY MÉG 4-5-6 ÉVES TÁRGYALÁS AZTÁN MEG ELÉVÜL OSZT JÓ NAPOT

FEJBE LŐNI MIND

Repülő Majom · http://www.kutyushop.hu 2008.09.10. 18:15:50

Amúgy szerintem be kellene vezetni, hogy mielőtt valaki elfogadtat valamilyen törvényjavaslatot a parlamentben, saját magán tesztelje élesben. Ebben az esetben pl. tanúként a köszi-klán ellen. Vagy egyszerűen odaköltöztetni melléjük a kedves törvényhozót. Kirabolják, megverik, tönkre teszik a tulajdonát, meglátod, hoznának ezek rendes törvényeket is. Még arra vagyok kíváncsi, hogy a Szabó Pál, akinek a fia is meghalt a BMW-s balesetben, fog-e bármit is tenni az ellen, hogy ilyen esetek többet előforduljanak. Csakhát elég szégyen, hogy egy ilyen eset kell ahhoz, hogy egy politikus tegyen is valamit.

Repülő Majom · http://www.kutyushop.hu 2008.09.10. 18:23:10

FEJBE LŐNI MIND: nem vagyok híve a halál-büntetésnek ebben az esetben. Ide igazi elrettentő példa kellene, hogy akit ilyenen kapnak, és tutira bizonyítható, kez-és lábfejét levágni, fogait kirúgdosni, vagyonától (az összestől!!) megszabadítani, az áldozatok családjainak adni (amennyiben ártatlanok ők is!), a többit pedig jótékony célra fordítani (közoktatásra, egészségügyre). Őt magát panelba rakni a 7.-8. emeletre, se a felesége, se a gyereke nem látogathatja. Ja, és alantas munkára ítélni, szedjen szemetet meg kutyagumit. Hogy hogyan, azt oldja meg ő a kapott bérből.

Ecsédi István · http://http//koszi-lapok.hupont.hu 2008.11.09. 09:14:06

Mint, e témakör, lassan már avatott "szakértője", néhány dolgot szeretnék hozzáfűzni:
- a média által közöltek nem mások mint, az illetékes megyei főkapitányság sajtóosztályának közleményei turbósítva! kezdve azzal, hogy egy ilyen szerv miként aposztrofálhatja így a kommünikéjét:-klán? Ez már egyírányú hangulatkeltés!
- miért nem foglalkoztak, foglalkoznak azzal, hogy a rendőrök biztosították a tartálykocsik útját a lopott olajjal?
- hogyan lehet vádalkut kötni olyanokkal(4 fő)akik elrendelték és végrehajtották a diósdi mészárlást? Nos, ebből a négy főből egyik sem a Koszi testvérek egyike, vagy másika!
- Miként lehetséges az, hogy kicsit zsarolva C.A-t azzal, hopgy a feleségét is bevarrják, ha nem vall a testvérpárra? Az asszonyka volt az, aki az egyik emberke segítségével leszámolta otthon a Szerémi úti 72 milliót, majd jó gazdaasszonyként kifizette a "dolgozókat". Az egyik számoló mindezt elmondta jegyzőkönyve,- és láss csodát!-miután C.A vallott, eltünt a bűnsegédi vád az asszonykáról.
- Miként lehet úgy nyílvános sajtótájékoztatót tartani, hogy az ex főkapitány lazán prejudikál 700 év letöntendő büntetést a gyanúsítottaknak?
- és a legfontosabb! Jelenleg még egyetlen ember sem bűnös! Jelen szakaszban csak vádlottak, de már mindenütt elítéltként szerepelnek!
Ezek csak apró kérdések, kételyek a részemről!

A többihez hozzászólva: jó lenne tudnom végre, hogy a 2002-óta regnáló kormány vagy én qrtam el az egészet?
Pedig már 45 éve építem a szocializmust és a demokráciát!

Az apró kis milliárdosoknál vajon mikor volt az APEH kommandó?
Bár lehet, hogy ezen hsz-em után én fogom megnyerni az APEH kottót, engem fognak kipécézni.

Ecsédi István · http://koszi-lapok.hupont.hu 2008.11.09. 09:17:18

link javítása!

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2008.11.09. 18:21:43

Kedves Ecsédi István, jó lenne minderről komolyabban is szót váltani.

ecsédi istván 2009.06.16. 09:14:35

Csak érdekességként!
A tegnapi tárgyalási napon az ügyésznő elfehéredve remegett a kétsgbeesétől!
Megdölt a Koszi testvérek diósidi szerepe. Kiderült, hogy semmi közük a egészhez! A bíró sem látott a pipától, amikor kiderült, hogy a cca. 100 lehallgatásból csak 30-at csatolt a vádírathoz. Azokat, amelyek az ártatlanságukat bizonyította -kifejeltette!

Így most igyekszik a bünszövetség vádját megalapozni az olajőgy kapcsán. Abban a ügyben, amelyben az összes érinett- a 4 fő védett tanú kívételével- minenki állítja, hogy a testvérpárnak semmi köze a olajos ügyekhez!

Lesz még itt balhé,az igazság(????)ügy területén!

Magyar Róbertnek semmi köze a Kosziékhoz - javításként az egyik hsz-nak!

ecsédi istván 2009.06.16. 09:17:41

@mendson: Magyar Róbertnek semmi köze a Kosziékhoz, továbbá a rendőrségen kivül senki nem használja a klán jelzőt! Ezt ők ragasztották rájuk! És majd olvasd el a beírásomat, ami -remélhetően-hamar megjeleni itt!
süti beállítások módosítása