Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Ügyvéd úr, győzött az igazság.

2008.09.24. 19:42 | Proszektura | 25 komment

Címkék: 2006 fidesz zavargás erőszak cigány 23 hivatalos bilincs bántalmazás eljárásban október elkövetett rendőri túlkapás ujjtörés

Felmentette a Fővárosi Ítélőtábla azt a rebiszes törzsőrmestert, akit első fokon felfüggesztett börtönbüntetésre és lefokozásra ítéltek, mert a vád szerint 2006. október 23-án eltörte egy megbilincselt, védekezésre képtelen őrizetes ujját. A rendőr fellebbezett, és míg első fokon csak tagadott, ezúttal már azt vallotta, hogy a bilincselés után odalépő parancsnoka törte el a sértett ujját, szándékosan.

A jogállamiság szép példája ez a másodfokú ítélet.

Képzeletemben megjelenik a tárgyalóterem. Nem biztos, hogy így rörtént. Bíró úr, most jutott eszembe, vallotta könnyeivel küszködve a másodfokú tárgyaláson dr. Magyar György sztárügyvéd úr védence, én olyan ártatlan vagyok, mint egy ma született főtörzsőrmester, az igazi tettes egy a főnökömhöz hasonló, rendőrnek kinéző egyén volt. Illetőleg ez sem biztos, mert én csak azt láttam, hogy odament ehhez az úriemberhez egy a parancsnokomhoz kísértetiesen hasonlító magas egyenruhás férfiú (ahhoz a rohadék fasisztához) és valamit matatott a bilincse környékén. Lehet, hogy csak megszorította, mert laza volt. Ez azért csak most jutott ez eszembe, mert a nyomozó ügyészségen nagyon meg voltam illetődve, tudja, nem szoktam hozzá, hogy egy szimpla ujjtörésért is zaklatják az ilyen velejéig tisztességes rendőrt az ügyészi, bírói szervek. Én eddig úgy tudtam, a zsaruk felelősségre vonása legfeljebb egy sorozat-bordatörésnél kezdődik. De az is csak akkor jelent problémát, ha a bordák átlyukasztják a tüdőt és az állampolgár, vagyis az úriember perforál, vagy egzitál, vagy mit tudom én. Nem ismerem ezeket a külföldi szakkifejezéseket.

De, már elnézést kérek, egy sima ujjtörés miatt minek ekkor felhajtás?

Azt meg egyenesen kikérem magamnak, hogy az illetőt rohadt fidesz bérencnek neveztem volna. Én nem politizálok, nekem az egyik cigány olyan, mint a másik.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr7679883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

la hermandad 2008.09.24. 21:11:14

a rendőri erőszak egyáltalán nem új keletű jelenség. 15 éves koromban ballagtunk haza egy focimeccsről, elvágtatott mellettünk pár lovas rendőr, és miheztartás véget kiosztott a tömegnek egy-két gumibotot. ez 30 éve volt, egy vidéki városban.

értetlen 2008.09.24. 21:25:48

Októberben állatok voltak az utcán a rendőrök, de szeptemberben melyik volt az az állat, aki magára hagyta az embereit a TV-ben?

Erről bármi? Valami? Akármi?

fynndafrail 2008.09.24. 21:57:33

A tévénél feláldozott szerencsétleneket Borsodból vitték oda. Szerintem egyértelmű volt a szándék: kitettek a tízezres tömeg elé 200 védtelen, gyakorlatlan, hiányosan felszerelt "vidéki parasztot" (akikért nem kár), remélve hogy lesz 1-2 halálos áldozat, és akkor az egész balhét a csírájában fojthatják vérbe, jó indokkal. A mellékutcákban közben ott várakozott 2000 másik rendőr, várva az "eseményt". Szóval az a 200 bohóc az lett volna az "áldozat".

Ez ugyanúgy meg volt szervezve, ki volt találva mint az öszödi beszéd kiszivárogtatása. A célja az volt hogy leeresszék a gőzt az októberi ünnep előtt, kifogják a szelet az elégedetlenkedők vitorlájából.

Undorító, mocskos, manipulatív bagázs.

Barnabás 2008.09.24. 22:02:05

Kevés ország van a világon,ahol a rendőrség nagyobb létszámú mint a hadsereg.Az ilyen országokat nevezik rendőrállamnak. Ha ez a negyvenezres horda bűnüldözéssel, és nem oszlatással foglalkozna,megszűnne a bűnözés Magyarországon.

Aerol 2008.09.24. 22:08:28

Barnabás. Nem oszlatással, hanem bűnözéssel foglalkoznak. Ma magyarországon az megy rendőrnek, aki nem fér be a maffiába. Tisztelet a kivételnek!

vakablak 2008.09.24. 22:39:02

Jó írás, tetszett nagyon.

fynndafrail, te viszont nekem paranoiásnak tűnsz. Nyilván nem saját ötleted ez egyébként, már ezer helyen olvastam, de amilyen beleéléssel le tudtad írni, az ijesztő. A jobboldal vérvádszerű összeesküvés-elméleteit, melyek a más kontextusban gondolkodásra képtelen, síkhülye parasztként ábrázolt baloldaliakat-liberálisokat valamilyen hihetetlen bűnözői agyi kapacitással és gátlástalan, nemzetpusztító kreativitással bíró szubhumán torzszülöttként állítják be, a városi legendák speciális, és a korszellemre roppant mód jellemző változataként kötetbe kellene gyűjteni, és megőrizni az utókor számára. Kollektív elmebaj ez egy országméretű bolondok házában.

lópata 2008.09.24. 22:43:05

fynndafrail
A mondanivalót illetően igazad van, a tényeket illetően nem.
A század baranyai volt, cirka 100 fő. A TV mögött és mellett kb. 150-250 további rendőr volt, aszerint melyik időpontot nézzük. Leválthatták volna a baranyai századot vagy megerősíthették volna. Nem véletlen, hogy nem tették meg.
Erről egy árva kukkot sem szólnak az esettel foglalkozó anyagok.

dr. Erika Zangolna 2008.09.24. 22:47:01

vakablak: Hanlon borotvája: Soha ne feltételezz rosszindulatot amögött, ami megmagyarázható az emberi ostobasággal.

de próbáld ezt egy agymosottal megértetni

vakablak 2008.09.24. 22:55:55

"Nem véletlen, hogy nem tették meg."

Te csak tudod, hiszen ott voltál, tájékoztattak minden döntésükről, igaz? Hátborzongató titkoknak lett időközben tudója minden jobboldali hazafi. Igaz, én még vagy kéttucat lehetséges okot fel tudnék sorolni, hogy az aljas-mocskos népgyűlölő szociálkommunista-zsidóbérenc liberálbolsevista összeesküvésen KÍVÜL miért alakult minden annyira idétlenül, ahogy alakult, de az a fő, hogy a ti atomstabil fantazmagóriátok stabilan beépült a legendáriumotokba, így most kerek a világ.

Ezt mondja erről a Wikipedia: "Paranoia is a disturbed thought process characterized by excessive anxiety or fear, often to the point of irrationality and delusion. Paranoid thinking typically includes persecutory beliefs concerning a perceived threat.", és még: "The syndrome is applied equally to powerful people like executives obsessed with takeover bids or political leaders convinced of plots against them, and to common people who believe for instance that shadowy agencies are operating against them." en.wikipedia.org/wiki/Paranoia

gravi_t 2008.09.24. 23:33:10

jó hát azért nemigen tudom elhinni, hogy az alatt a pár óra alatt, amíg a tömeg a tévénél tombolt, nem tudtak összeszedni még pár rendőrt, hogy megvédjék azokat, akik a bejáratnél voltak. győzz meg, hogy nem direkt volt!

Blogár Görgy 2008.09.24. 23:36:56

Hálló! Van valaki még a vonalban?

vakablak 2008.09.24. 23:41:34

Semmiképpen sem tudlak meggyőzni, ugyanis én is csak spekulációkra vagyok utalva, mint mindenki más (közember). A legvalószínűbb változatom az egyszerű, mezei, mindennapi kis magyar dilettantizmus. Se a közrendőrnek, se a parancsnokának, se a rendőri vezetésnek, se az illetékes miniszternek nem volt a leghalványabb segédfogalma arról, hogy mi ez most, meddig tart, hova fejlődik, mit kéne leginkább védeni, meddig megy majd el a tömeg, és egyáltalán, ki látott már ekkora csetepatét? Soha, semmilyen ehhez fogható nem volt Mo.-on, és nyilván nem volt olyan terv vagy elképzelés semmilyen fiókban sem, hogy ilyenkor mégis mi a teendő, és azt ki tegye. Aki tehette volna, az buta volt hozzá, vagy gyáva, vagy képzetlen.

Ez így persze sokkal bizonytalanabb körvonalú (ráadásul politikailag egyátalán nem brizáns vagy kiaknázható), mint egy jó kis ropogós, a politikai ellenfélről minden elképzelhető aljasságot elhitetni hivatott összeesküvés-elmélet.

vakablak 2008.09.25. 00:00:11

Még annyit hadd tegyek hozzá, hogy a tények-események utólagos ismerete (vagy ennek tévképzete) mindenkit roppant okossá tesz. Így lesz a tízmillió szövetségi kapitány, a tízmillió szakértői-kormány-szakértő, a tízmillió állami költségvetés-, adóügyi-, egészségügyi, tanügyi és minden más ügyi szakértő országából szinte elkerülhetetlenül a tízmillió zavargásügyi csapaterős-rendészeti, logisztikai és nótafa főparancsnok-szakértő országává.

Ebben az országban mindenki mindent olyan kurva jól tud, sajnos mindig csak utólag.

Lajos 2008.09.25. 00:14:20

vakablak = tégla!!!

dinoszaurusz 2008.09.25. 00:54:20

1. most végre elítéltek egy szemetet
2. szemét vallott egy másik szemétre, ezért felmentették
3. másik szemét ellen nem lesz bizonyíték, tehát ellene még a vádemelésig se jutnak el
4. ez a szemét magyar ügyészség, bíróság, elvégre ott is ugyanazok a szemetek ülnek

kéne hívni pár rendes bírót egy tisztább országból, és a sok szemetet - ügyészszemetet, rendőrszemetet és bírószemetet - egyszerre lecsukni
örökre

fynndafrail 2008.09.25. 01:49:03

vakablak:

Ügyes vagy, nagyon ügyes, akárcsak Szilvásy elvtárs :-)
Még meg sem jelentek az igazán agymosott hülye zombik, de már öles paragrafusokból harsog a mocskolódó zsidózás és ballerfikázó fröcsögés. Hihetetlen.

Nekem van egy sanda gyanúm hogy a főrendőreink korántsem olyan hülyék mint amilyennek beállítod őket. Szerintem pontosan tudták mit cselekszenek és tisztában voltak annak következményeivel is. Ne magyarázd már meg a borsodi/baranyai rendőrök odarendelését ostobasággal. Ez pont annyira buta húzás mint a zuhogó légkalapács alá odatenni a kezedet: elmebetegként elkövetheted, agyi roggyantság hiányában csak jól megfontoltan teszel ilyesmit. "Véletlenül" nem keveredik fel 200 kilométerről Budapestre néhány századnyi rendőr.

Ugyanilyen akció volt a locsolókocsi tömegbe küldése biztosítás nélkül. A provokátor kollégáid vért akartak. Nem jött össze.

Átlátó 2008.09.25. 03:33:48

Láttam amit láttam azon az éjszakán. Alaposan körülnéztem az épület mögött, mellett, előtt, a " locsolókocsi" körül is megmérettetése közben, de az épületben is. Pedig igen jól ismertem belülről. Nekem nem pofázhat senki, hogy mi történt ott. Láttam amit láttam.

belekotty 2008.09.25. 03:39:57

A foci huligánok onnan érezték magukat tényezőnek, amikor egy Orbán Viktor nevű Napoleon komplekszussal +vert kertitörpe beült a B-középbe a Fradiba augusztus végén, valamint a kormány elleni fellépést jogosnak minősítette Tusnádfürdőn.
A rendőröket pedig váratlanul érte a támadás a tévénél. Akkor töketlenek voltak a rendőri vezetők és bénultak. Aztán bekeményítettek. Amikor kellett volna puhák voltak, amikor szükségtelen volt akkor már brutálisan, törvénytelenek és frusztráltak.
Mindettől függetlenül a bírósági eljárás egy vicc. De hát a magyar bíróság maga egy vicc, tisztelet a kivételnek. Vicc hogy a vandál barmok többségében nem jogerős bírói szemöldök összehúzást, törvényeket áthágó rendőrök is max ki lettek rúgva.

kenya 2008.09.25. 06:53:54

kedves vakablak!
az alábbi fejtegetéseddel egyetértek:Aki tehette volna, az buta volt hozzá, vagy gyáva, vagy képzetlen.
ez ok! de akkor viszont ezeket a vezetőket elitélni,felelőségre vonni eltávolitani mint alkalmatlan egyedeket!!!!!

igy lett volna korekt én akkor is ezt vallottam,most már felkészültebbek vajon miért??????????

Jónás de genere Botsinka 2008.09.25. 07:36:16

"A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít. "

:))))))))))))

vakablak 2008.09.25. 10:30:27

@fynndafrail: "Még meg sem jelentek az igazán agymosott hülye zombik, de már öles paragrafusokból harsog a mocskolódó zsidózás és ballerfikázó fröcsögés."

Ezt nem bírom érzelmezni. Én volnék az, aki mocskolódó zsidózást folytat és fröcsögve fikázná a baloldalt??? Uhh?

A maradékhoz: sosem mondtam vagy gondoltam, hogy a baranyai rendőröket mintegy "véletlenül" rendelték föl a fővárosba. Én kizárólag arról írtam, hogy szerintem miért volt összességében annyira kimondhatatlanul töketlen a rendőrség a zavargások első éjszakáján. Kb. ugyanazt gondolom, mint "belekotty".

lópata 2008.09.26. 23:01:54

vakablak
Nem akarlak meggyőzni, mert úgy sem lehet. Én pontosan követtem a nyilvánosságra került adatokat (rendőri vizsgálat, rádióforgalmazás, stb.) és nagyon jól összerakható a kép. Az is, hogy egy alezredesre igyekeztek elente ráverni a balhét, mikor 3 dandártábornok is képben volt. A TV hátsó kijaratát végig a rendőrség uralta, szabadon jártak ki-be. A baranyai század (nem baranyai) parancsnoka többször kért segítséget. Nem kapott. Parancsot a kitartásra igen. Már parancsmegtagadással fenyegetődzött. Aztán jön a parancs, hogy vonuljanak vissza. És kb. 1 óra múlva ott az erősítés, több mint 500 fő. Persze addigra a TV-t elfoglalták.
Természetesen lehet, hogy minden döntésre jogosult személy ilyen hülye volt, csak akkor áruld el: kit is váltottak le, illetve vontak felelősségre?
Na, ezért nem eteted meg velem, hogy nem volt szándékos.

vakablak 2008.09.27. 00:22:45

lópata, frankóbb volna mindezt személyeskedés nélkül ("ezért nem eteted meg velem [...]"). Ha vitatkozni akarsz és nem elhallgattatni, akkor próbáld ne implikálni, hogy szándékosan hazudok, és manipulálni akarlak. Ha konkrétan ezt hiszed, mondd ki bátran, és abban a pillanatban megszűnik a kettőnk közötti párbeszéd.

Nem voltam ott, nem tudhatom, hogy mi történt. Nem tudom, mi jelentősége van annak, hogy a rendőrség "uralta" a hátsó bejáratot (már ha ez egyáltalán igaz). Nekem úgy tűnik, hogy mivel a székház elejét ostromolták, meglehetősen indifferens, hogy hátul mit csináltak a rendőrök. Én is hallottam, hogy a benti rendőrök többször kértek segítséget, és hogy állítólag nem kaptak, meg hogy végül visszavonták őket. Utólag pedig megérkezett egy nagyobb egység. Mindebből azonban nem tudok az általad favorizált konspirációs kifejletre következtetni. Annyiban igazad van, hogy valóban, lehetett ez egy gyurcsányista-rákosista-zsidó-szabadkőműves összeesküvés a magyarok elveszejtésére, de én még mindig úgy látom, hogy itt az általam vázolt dilettantizmus, kuszaság, szervezetlenség, helyzetértékelési és kommunikációs zavarok, személyes (akár pillanatnyi) alkalmatlanság, felkészületlenség, gyávaság vagy félelem stb. ill ezek tetszőleges keveréke is elő tudta idézni az események ismertnek vélt folyamatát.

Van itt aztán egy aspektus, amit rendszerint mindenki kihagy a képletből. A parlament köztudomásúlag egy macskaugrásnyira van a TV-székháztól, a tüntetők zöme pedig az előtt maradt. Ahogy a TV elé oda bírt vonulni a kemény mag - nyilvánvalóan előre nem látható módon -, és ott hatalmas ribilliót tudott rendezni, ill. elszántan ostromolni tudta az épületet, ugyanígy minden normálisan gondolkodó parancsnoknak számolnia kellett azzal, hogy ugyanez a mag pusztán önmagától vagy szervezőik utasítására egy pillanat alatt át tud vonulni a parlament elé is, és elkezdheti annak az ostromát. Ugyan miért is ne? Mi NE lett volna még lehetséges azon az éjszakán? Az is nyilvánvaló, hogy ha már választani kell, akkor inkább a TV-székházat kell feladni, mintsem a parlamentet. Semmilyen körülmények között nem eshet meg az a szégyen Mo.-gal, hogy ezek a nyilvánvalóan fasiszta randalírozók betörjenek a parlament épületébe, ott romboljanak, vagy tegyék szabadon, ami a szándékuk. Ennek megakadályozása minden más célt felülírhatott. Így pl. józan ötletnek tűnik egy jelentős tartalékot egészen addig máshol be sem vetni, amíg a parlamenttel kapcsolatos potenciális veszélyhelyzet meg nem szűnik, vagy annak esélye minimálissá nem csökken.

Kérdésedre válaszul, nem tudom, hogy ki váltottak le ill. vontak felelősségre. Meglehet, senkit. Lehet, hogy ez hiba volt, de az is lehet, hogy az események utólagos értékelése azt adta ki, hogy az adott helyzetből az adott körülmények között és a rendőrség akkori felkészültségi állapotában jobbat kihozni nem igazán lehetett. Ha pedig így van, akkor kin segít a felelősségrevonás? Persze ez nagy diadal lett volna a fasiszta randalírozóknak: nem elég, hogy szétverték a rendőröket, számos sérülést okoztak, gyújtogattak, raboltak, betörtek egy középületbe, de még a sikerük megkoronázásaként a rendőrség a saját szakemberei elbocsájtásával-megbüntetésével jól tökön is rúgja önmagát. Aki ilyet kíván ill. vár el, az nem erről a bolygóról származik.

lópata 2008.09.27. 12:30:29

Csak 2 dolgot. Az egyik már ismétlés lesz. Tudom, hogy a rendőrség a Parlamentet féltette és onnan nem mert erőt elvonni. Ezért tartott több óráig mire erősítést szereztek.
Viszont:
1. Miért nem erősítették meg (vagy váltották le) a TV bejáratot védőket az amúgy is ott lévő 150-250 fővel?
A másik:
2. A fasiszták sértetlenül kimentették a beragadt vízágyú kezelőit.

Nálam most is megvan a 3 rendőri jelentés a TV ostromról. Elküldhetem neked. Tanulmányozd.

vakablak 2008.09.27. 22:32:34

1. fogalmam sincs.
2. frankó volt, hogy kikísérték. Hiszen agyon is verhették volna. Szerinted tényleg gratulálnom kellene ezért nekik?

Örülnék, ha elküldenéd nekem a jelentéseket. Ha megvan valahol a neten, elég, ha egy linket küldesz. Ha csak emailben megy, küldj kérlek egy üzenetet a blog.hu-s azonosítómon keresztül, azonnal válaszolok emailben.
süti beállítások módosítása