Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Magyar Motley

2008.10.03. 12:24 | Proszektura | 32 komment

Címkék: magyar utca orbán gyurcsány imre tomcat tarka charta demokratikus hollán ?agyar kerényi

Valahogy nem akar ez nekünk összejönni.  Most például holnapra igen rossz időt, jelentős lehűlést jósolnak, esővel, záporral, sőt esetleg zivatarral. Ami szinte biztosan befolyásolja majd a  Tarka Magyar tüntetésen megjelentek számát. S ez azért talán még sem egy olyan szabadtéri színházi rendezvény, ahol esőnap is van megjelölve. Persze egyébként sem lettek volna százezren, ez elég merész kijelentés volt a rendezők szájából, de zuhogó esőben még a tízezer is nagy sikernek számítana. (Persze a rohamrendőröket és a Molotov-koktélos, csuklyás ellentüntetőket is beleszámolva.)

Pedig a baloldal is nagyon meg akarja ám mutatni, hogy ők is tudnak tömegeket mozgatni Régebben még az volt a baloldali meghatározó vélemény, hogy micsoda dolog az, utcára vinni a politikát?  Mostanában azonban – talán kormányzás helyetti pótcselekvésként is, a Viktor! Viktor! köztéri sikereit megirigyelendő – Gyurcsány is egyre gyakrabban próbál erőt mutató demonstrációkat szervezni, igen csak kivívva ezzel elsősorban a szélsőjobb haragját. Ráadásul a Hollán utcában történtek után a miniszterelnök alighanem vérszemet is kapott. Hiszen ott és akkor mindenképpen kommunikációs győzelmet aratott. Egyrészt ő és hívei kisebb meglepetésre jóval többen voltak, mint a magukfajta, nem idegen szívű forradalmárok, másrészt Tomcat és társulata elkövették azt a hibát, hogy a kamerák kereszttüzében teátrálisan begyalogoltak a könyvesboltba vásárolni, amivel látványos körülmények között éppen annak ellenkezőjét bizonyították, mint ami miatt a boltot korábban valakik felgyújtották, vagyis, hogy az állítólag zsidó boltos a nemzeti érzelmű hazafiakat nem szolgálja ki. Hát ki lettek szolgálva alaposan, sőt úgy fogadták őket, mint valami díszvendégeket!

Aztán nem sokkal később, a botrányos meleg-felvonuláson történtekre válaszként, jött Gyurcsány újabb húzása, a Magyar Demokratikus Charta, amellyel „a szélsőségek, az indulatok, az intolerancia elleni nemzeti önvédelmet” kezdeményezett. Egyesek szerint az ötletgazda múltja miatt helytállóbb lett volna a Magyar Népi Demokratikus Charta elnevezés. Amelynek a megalakulását, és a tervezett utcai megmozdulást első felindulásában a miniszterelnök már akkor be is jelentette, aztán persze elemi erejű felháborodását, egyéb búját-baját feledve elvonult jól megérdemelt nyári vakációjára a többi elemi felháborodottal együtt. Az ominózus felvonulásra pedig végül szeptember 20-án került csak sor. Igaz, közben az elképzelés is már tovább finomodott, ugyanis a kormányhoz hű cigánypolitikusok szintén rájöttek arra, hogy a Charta-tüntetés napján nekik is feltétlenül demonstrálniuk kell. Méghozzá úgy, hogy a romák megmozdulása előbb kezdődjön valahol a közelben, s aztán ők is vonuljanak át teljesen önként a Charta-tüntetés helyszínére. (Hogy mindeközben azt a marhaságot ki eszelte ki, hogy Kolompár Orbán mintegy Ágnes asszonyként Árpád-sávos zászlót tisztogasson a koszos Dunában, azt nem tudom, de nem ártana, ha az illető kicsit tanulná még a szakmát. Ennél még Kerényi Imre művész úrnak az Erzsébet téri színes labdákat hajigáló performansza is elviselhetőbb és fantáziadúsabb volt. Pedig az sem volt semmi.)

Mindezt persze még a baloldalon is számosan szimpla politikai játszmának, kormányfői túlélő-show-nak tekintették és nehezményezték, hogy Gyurcsány és köre túlzottan rátelepszik a jobboldali szélsőségek elleni kezdeményezésekre. Ezért aztán sokan távol is maradtak az eseménytől. Ráadásul az is felmerült jó néhányukban, hogy a kormányfőnek talán nem tüntetnie kéne a szélsőjobbos bandák ellen a melegfelvonuláson történtek miatt, hanem határozottabban kéne fellépnie. Határozottabban és törvényesebben.

Most is ugyanez a dilemma sajnos. Adva van egy nagyszerű kezdeményezés. Bebizonyítani, hogy Magyarország nem csak minden másság elleni intoleráns, akasztással fenyegetőző, rasszista, homofób gyűlölködő egyénekből áll, akik legszívesebben még a pirézeket is a lámpavasra száműznék, hanem többségében ez egy szerethető, barátságos tájéka a világnak.

Csakhogy sokan gondolják úgy, hogy Gyurcsány és körének megjelenése ismét rengeteg olyan embert is távol tart majd, akik egyébként a meghirdetett célokkal teljes mértékben egyetértenek. Ráadásul ez a megmozdulás már a nevében is sokkal szimpatikusabb, mint a Gyurcsány és köre által feltalált melegvíz, a Magyar Cbarta. Egyrészt a Tarka Magyar nem egy korábbi mozgalom elnevezésének lenyúlása, másrészt, s nekem ez is nagyon tetszik benne, magyar neve van. Igen, MAGYAR neve van. Persze lehet gúnyolódni azon, hogy magyar tarka, meg magyar marha, de én most fogadatlan prókátorként szeretném ezt az eredeti névadást megvédeni. Hiszen lehet, hogy mostanság nem trendi az ilyesmi, amikor az utcai művészetet Street Artnak illik nevezni, a villámgyülekezés az Flashmob, a bringás felvonulás pedig Critical Mass. Bizony, a tarka szóra is találhattunk volna rengeteg találó angol kifejezést. Diversity, brindle, brinded, checkered, dappled, fancy, laced, mottled, pied, medley, motley, sőt akár gaudy (de nem Gaudi-Nagy.)

Sokak számára talán jobban is hangozna így: Magyar Diversity, vagy Magyar Motley – amely utóbbi szó egyébként tarkaságot, tarkabarkát, zagyvaságot, sőt még bohócruhát is jelent.

Mindent egybevéve, ha esik, ha fúj, én mégis drukkolok a Magyar Tarka sikerének. Mert azt gondolom, néhány politikusunkkal ellentétben, ez a demonstráció a megjelentek többsége számára nem valamiféle szavazatgyűjtő bohócruhás bohóckodást jelent csupán.

Hajrá Tarka Magyar, hajrá kordonok nélküli Tarka Magyarország!

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr47694067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

User1 2008.10.03. 13:32:04

Miből gondolod, hogy egy SZDSZ bulira többen mennek el, mint Feri bulijaira?

Kivülről előre felsorolom a megjelenő jelentősebb arcokat, nos mindegyikük SZDSZ-es kötődése mára már közmondásos.

Ettől függetlenül a tömeg nem ezért nem lesz ott, hanem azért, mert ebben az országban nagyon nem az a fő probléma, hogy Kolompárékat, Kohnékat, Jing-eket, Abdullokat lerugdosmák a villamosról.

De ha már a rasszimusnál maradunk, inkább az a gond, hogy te nem szállsz fel a vilingerre, ha Kolompárék fent vannak. És nem azért mert rasszista vagy, hanem azért, mert ezerszer nagyobb az esélye annak, hogy ők rúgnak le téged a villamosról. (Mondjuk nem tetszik, hogy rád köpködik a szotyit)

Ear 2008.10.03. 13:32:09

Kíváncsi vagyok mi lesz belőle. Az jó ötletnek tűnik, hogy politikusmentes. Másrészt viszont lehet, hogy csak egy újabb ürügy lesz majd arra, hogy szétverjék a várost.

"Ön szerint szükség van a "Tarka Magyar" demonstrációra?"
Szavazás: wita.hu/index.php?show=wita&wita=75

De az mindenképpen gáz, hogy GYF akkor is el akar menni, ha nem látják szívesen.

2008.10.03. 13:40:10

"a tömeg nem ezért nem lesz ott, hanem azért, mert ebben az országban nagyon nem az a fő probléma, hogy Kolompárékat, Kohnékat, Jing-eket, Abdullokat lerugdosnák a villamosról."

Bizony, a tarka marhák lényegében a cigánybűnözés mellett fognak tüntetni, csakúgy mint a chartás hülyék.

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2008.10.03. 13:44:31

A dolog nem ilyen egyszerű kedves imperiál. A rasszista olyan, mint Móricka a viccben, akinek mindenről csak az jut eszébe.

vakablak 2008.10.03. 13:46:01

Szerintem éppen az a gáz, hogy Gyurcsány tervezett megjelenéséből ekkora perpatvart csinálnak. Pont ezáltal és pont az ez ellen tiltakozók csinálnak ebből politikai ügyet. Gyurcsány, amennyire én tudom, nem mint szocialista politikus, hanem mint miniszterelnök és nem mellesleg magánember akarhat részt venni ill. vehet részt egy nyilvános felvonuláson/tüntetésen. Mi lett Gyurcsány, persona non grata már egy kirekesztés elleni naggyűlésen is?

Mindenből kettő van, már a kiereksztés elleni erőfeszítésekből is. Aki nagyon európai, nagyon magyar, nagyon emberi, az utálkozva köp egyet, ha egy vele politikailag egyet nem értő is ugyanaz ellen tiltakozik, ami ellen amúgy ő is szeretne (mint pl. a MC). Nem, arra a tüntetésre jó érzésű kierekesztés-ellenző nem megy el, az csúnya és fujj, inkább csinál magának egy sajátot, és onnan viszont tűzzel-vassal távoltartani igyekszik a konkrét kérdésben vele ugyan egyetértő, de amúgy általában politikailag kifogásolt egyéneket, adott esetben akár Mo. miniszterelnökét. Gyurcsány leprás.

Mókás hely lett Magyarország. Későbbi korok nemzedékei nagyokat kacagnak majd, ha a korabeli híreket böngészgetik.

vakablak 2008.10.03. 13:48:09

jav.: kiereksztés -> kirekesztés

Egyébként a Tarka Magyar elnevezés valóban végtelenszer jobb, mint a fantáziátlan "MC".

Irto 2008.10.03. 13:50:16

Gyucsány mi? Annyira sietsz, még a nevét sem tudod leírni.

2008.10.03. 13:52:26

Tudom, az egyre riasztóbb méreteket öltő, óvónő és tanárverő, késelő-lincselő, egész településeket ellehetetlenítő cigányterror elleni tüntetés nem lenne elég polkorrekt. Marad nektek a néhány tucat kukaborogató szélsőjobboldali, mint legfőbb probléma. Szánalmas.

User1 2008.10.03. 13:58:37

Engem érdekelne amúgy, végül is ki rekeszt ki kit? Ki képviseli az erőszakot a másikkal szemben?

imperial 2008.10.03. 13:58:45

Jobb lenne a cigányok ellen is felvonulni, és a zsidók ellen, de ehhez nem láttyátok át a hejzetet, ezért lop meg benneteket minden jöttment kommunista.

User1 2008.10.03. 14:00:22

Mert nekem úgy tűnik, hogy a kommunisták verik a jobbosokat. Már felvonulni sem lehet, hogy ne jönne egy rendőr, aztán ha megdobják kővel, még neki áll feljebb.

User1 2008.10.03. 14:03:42

User1 Jó lenne az, hogy ha már van előtted egy iilyen név, hogy User1nem te is ezzel a névvel nyomulnál.

Panopt 2008.10.03. 14:04:46

A világtörténelemben minden híres ember jobbos volt.

vakablak 2008.10.03. 14:06:04

Így is van! Ott volt pl. Mao, ő is jobbos volt. Legalábbis jobbkezes.

User1 2008.10.03. 14:06:38

Amúgy meg úgyis jön a szép Magyar jövő, csak ki kell takarítani a gyönyörűségteljes és fénylő MAGYARországból a beteg férgeket. Előre, kitartás, Viktor! Győzelem! Reszkess nyugat!

User1 2008.10.03. 14:07:31

Egyet értek.

Zamigél 2008.10.03. 14:09:31

Kondomok nélküli magyarország?

56474454 2008.10.03. 14:14:41

"Gyurcsány, amennyire én tudom, nem mint szocialista politikus, hanem mint miniszterelnök és nem mellesleg magánember akarhat részt venni"

Pont ettől tartott mindenki?:) Jól tudom szóltak is neki ... Mindegy ,magából csinált hülyét (ismét).

Csumpitáz Alfréd 2008.10.03. 14:20:20

A Tarka Magyar szóösszetételről nekem a Talpra Magyar jutott eszembe.

Valaki a sok közül 2008.10.03. 14:26:21

56474454: Tartok attól, Ferinek ez már nem tétel, aki benne van a gödörben, az már egy kötélnek látszó tárgyba is örömmel néz kötélnek.

Zamigél 2008.10.03. 15:08:59

Én meg magamból.

56474454 2008.10.03. 15:10:03

én is, de nekem ez nem tétel.

2008.10.03. 15:19:14

Gyurcsány egy viszketeg, erkölcsileg "leprás" ember.
Teljesen jogos, hogy nem akarják a szervezők, hogy lehúzza a rendezvényt a jelenlétével, és ha ezt nem érti meg, akkor önző is, mert előbbre valónak véli saját idétlen akaratát az egész rendezvény céljánál.

És hát ismerjük is a miniszterelnököt: valljuk be, saját érdekében megy el az alkalomra, nem annak egyébként magasztos céljáért.
Igen, mehetne önzetlenül is, de valljuk már be: nem azért teszi vazz!

56474454 2008.10.03. 15:21:41

56474454 2008.10.03. 15:10:03

Ha más nick-jét használod fel ,azzal csak azt éred el ,hogy csak bejelentkezve lehet írni többé ide.
Grat hozzá , sajnálom Fletót ,hogy az uccsó hívei között még retardáltak is vannak:)

naja 2008.10.03. 15:22:17

User1 2008.10.03. 14:06:38
Amúgy meg úgyis jön a szép Magyar jövő, csak ki kell takarítani a gyönyörűségteljes és fénylő MAGYARországból a beteg férgeket. Előre, kitartás, Viktor! Győzelem!

És itt marad a lószar, más semmi. Itt (lesz) a vége, fuss el véle.

2008.10.03. 15:24:43

User1 provoktáror seggfej

IS 2008.10.03. 15:39:26

"A világtörténelemben minden híres ember jobbos volt. "

Pl. Mahatma Gandhi, Petőfi Sándor, Olof Palme, FDR, JFK, stb. Ténlyeg, stb. biztos jobbos volt.

nekem is a Talpra magyar jutott az eszmbe, és így Gesztinek tulajdonítom ezt a névadást is.

pontosan akkor lesz Mo-n összefogás, és megbékélés, ha az egyik ember nem a másiktól teszi függővé, hogy mit csinál, és mit gondol, és mit mond. utoljára 10 éves koromban volt, hogy amikor meghívtam valakit házibulira, akkor megkérdezte: és X jön, mert akkor én nem. szard le, álljál tőle messzebb, nem fog felszólalni, nem kell hallgatnod, nem kell látnod. ha ennyit nem bírsz elviselni, akkor meg otthon ezt mondd el a tükörnek, és meditálj rajta egy fél órát, hogy miért is nem tudsz még ennyit sem elviselni.

Valaki a sok közül 2008.10.03. 15:41:03

Ló: Vagy inkább beteg. Valaki nem neki tetsző hsz-t ír, (Nem Gyurcsány fan, nem helyesli ezt a bulit) ellopja a nickjét és rátesz a nevében egy jó lapáttal, fényes jövő, fénylő Magyarország és efféle baromságok.

Aztán persze szombaton Geszti buliján ezerrel fog visítani, hogy mennyi a szélsőjobboldali, lám, már zsidókat is akasztanának.

RaszP. 2008.10.03. 16:12:13

aki nem szereti gyurcsányt, nem szereti azokat akik nem létező problémák ellen tüntetnek, a korrupció és egyéb, valóban fontos dolgok helyett az tartson velünk a tarka magyar tüntetésre, kicsit máshogy, de hatásosabban:
jezusszive.crpl.hu/oktober-4-tarka-magyar-magyar-tarka/

Yasashi Tanuki 2008.10.03. 16:25:33

Nagyon nem a kisebbségek jogaival kellene most foglalkozni.
Gyurcsány azért akar mindenképpen ott lenni mert addig se azzal foglalkoznak, hogy egy újabb koncepció nélküli ciklusra készül épp a kormány adóemelésekkel és életszinvonal romlása árán is.

Az MSZP és az SZDSZ számára a rasszizmus elleni fellépés az előre hozott választás alternativája, ezért van szezonja most épp liberális körökben.

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2008.10.03. 16:34:43

Proszektúra,

Izé, teljesen igazad van abban, hogy jó, hogy magyarul van, de ez nem érdem, csak olyan szükséges minimum, amit sokan nem ütnek meg.

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2008.10.03. 16:42:40

Yasashi Tanuki 2008.10.03. 16:25:33 ,

Igen. Emellett, anélkül, hogy a legkisebb bajom lenne kisebbségek jogainak védelmével, nem fér a fejembe, hogy mi szükség van ezt belekeverni az erőszak ellenesség kérdésbe? Igaz, hogy minden mindennel összefügg, de ennek a bevonása nagyon sokak szemében hiteltelenné teszi az egész megmozdulást, mert az összekötés eléggé mondvacsinált. Van egy gyanúm, hogy különböző elemekből állt össze a társaság és ez az összemosás valamiféle szerencsétlen kompromisszumnak az eredménye.

Az én szememben sem vpoltak hitelesek, de aztán a féreg távolmaradására fölszólítás valamit segített. Egyben viszont elég biztos vagyok. Nem ez az út olyan Magyarország megteremtésére amit a vonúlni menők szeretnének.
süti beállítások módosítása