Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

A Vasprefektus betegsége

2008.10.08. 11:50 | Proszektura | 3 komment

Címkék: gergényi vipera péter azonosító rendőri tasnádi vasprefektus

Mint tudjuk, a Tasnádi Péter ügyében eljáró elmeorvos szakértőt azzal gyanúsítják, hogy hamis szakvéleményt adott, néhány milláért cserébe. Azt állította a bíróság előtt, hogy Tasnádi évek óta agysorvadásban szenved. Más elmeszakértők viszont ezt erősen vitatták. Ám őket emiatt nem gyanúsítják semmivel.

Ez most onnan jutott eszembe, hogy egy másik Péter, a szegény Gergényi Péter, volt budapesti rendőr-főkapitány egy nagyon peches ember, a híradások szerint pont akkor lett beteg megint, amikor a bíróságra kellett volna mennie. Egyszer már a korábbi, júniusi tárgyalása is elmaradt, hasonló okból.

S úgy tűnik, ezzel végleg le is zárul a vele szemben szolgálati visszaélés vádjával indított büntetőeljárás. Ugyanis, a szabályok szerint a szolgálati jogviszony megszűnését követő egy év elteltével az eljárás már nem folytatható.

Én csak azt nem értem, hogy egy ilyen velejéig tisztességes rendőrparancsnok, aki a Francia Becsületrend lovagi fokozatának tulajdonosa, sőt a Budapestnek nevezett műveleti terület főpolgármesterének a díjazottja is egyben, igaza tudatában miért nem áll oda akár nagybetegen is a vádlói elé és vágja a szemükbe, hogy ártatlan, mint egy ma született rendőrkutya.

Mélyen tisztelt bíróság – mondaná a tőle megszokott szenvedélyességgel - mindenképpen kérem a tárgyalás megtartását, a betegágyamnál is, de akár távollétemben is, mert én ártatlan vagyok, s még a látszatát is kerülni szeretném annak, hogy így akarnék kibújni a felelősségre vonás alól! Rendületlenül bízom a magyar igazságszolgáltatásban, s abban, hogy elhiszik az állításaimat.

Bár ha én lennék a maguk helyében én nem hinnék magamnak, még azt sem amit kérdezek. De ezt csak zárójelben jegyzem meg.

De nem akarok én helyette beszélni és a nyugdíjas dandártábornok úr fogadatlan prókátora lenni! Ám biztos vagyok abban, hogy Gergényi Péter maga is azt szeretné, ha nem csupán ezt a pitiáner szolgálati visszaélés vétségét vizsgálnák ki vele szemben, hanem, a további aljas pletykákat megelőzendő, áttekintenék az egész pályafutását, különös tekintettel a 2006. októberi szereplésére is. S akkor kiderülhetne, hogy ő mindig is a törvényesség pártján állt. Nem hiába adták neki azt a megtisztelő nevet, hogy a Vasprefektus. Arról nem ő tehet mégsem, hogy a rendőreiről sorozatosan estek le az azonosító jelvények a nem megfelelő rögzítés miatt, ezt azért már még sem ildomos az ő nyakába varrni. Jó, hogy még azt nem kívánták tőle, hogy ő tűzte volna fel azokat a francos azonosítókat egyenként a zsaruk gallérja alá egy ziherejsz tűvel. Ami pedig a viperákat illeti, amikor a tévéfelvételek ellenére váltig tagadta, hogy a rendőrei ilyeneket tartottak volna maguknál, akkor homoki viperákra (Vipera ammodytes) gondolt bizonyára. Ilyesmik meg tényleg nem voltak náluk, tudtommal.

Na mindegy, egyelőre nem tehetünk mást, mint hogy minél előbbi gyógyulást kívánjunk a Vasprefektusnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr64702640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bacsa 2008.10.12. 16:04:51

Csak ítélet hirdetés után fog meggyógyulní!!!!!!!!!!!!!!

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2008.10.12. 22:48:20

Á, nem beteg csak vérszegény. Vasat kell neki adni.
süti beállítások módosítása