Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Alvilági becsület

2008.10.09. 18:06 | Proszektura | 2 komment

Címkék: bankrablás róbert kaiser bocsánatkérés ede kommandós móri weiszdorn

A mai Magyar Nemzet beszámol a Kaiser Ede elleni perújítási eljárásról, amelynek az a lényege, hogy az újabban felmerült bizonyítékok szerint őt ártatlanul ítélték el a móri, nyolc áldozatot követelő bankrablás miatt. Önmagában ez a hír, azt hiszem már nem sok újdonsággal szolgál a számunkra, annál inkább érdeklődésre tarthat számot az a fényképpel is illusztrált aktus, amikor Weiszdorn Róbert éppen bocsánatot kér Kaiser Edétől azért, hogy az általuk elkövetett bűncselekmény miatt ártatlanul őket ítéltek el. Maga a fénykép is önmagáért beszél, a talpig feketébe bujtatott fegyveres álarcos kommandósok által körbevett Weiszdorn és a talpig feketébe bujtatott fegyveres álarcos kommandósok által körbevett Kaiser férfiasan, egymás szemébe nézve tisztázzák a félreértést.

Szinte látni és hallani véli a nyájas olvasó, amikor Weiszdorn azt rebegi: bocs’ öreg a kellemetlenségekért, amiért hagytuk, hogy helyettünk titeket ítéljen el az ország legbölcsebb bírája, mire Kaiser könnyed válasza: ugyan tesókám, szóra sem érdemes, ám azért legközelebb jobban gondoljátok meg az ilyesmit.

Szóval nem anyázza a másikat, nem küldi el melegebb éghajlatra, hanem a bocsánatát kéri, és megbocsát, ahogy ez ilyen echte úriemberek között szokás.

De az embert nem hagyja nyugton a gondolat, miért nem a teljesen fals ítéletet hozó, s a tömegmészárlással végződő bankrablásban tök ártatlan embereket előítéletesen életfogytiglanra, illetve hosszú szabadságvesztésre ítélő első és másodfokú bíróságok kértek bocsánatot Kaisertől a kommandósok gyűrűjében, s miért egy Weiszdorn Róbert nevű úr, aki arról nevezetes, hogy állítólag ő volt a részese az újkori hazai kriminalisztika története legbrutálisabb bűntényének? Az ő erkölcsi mércéje ezek szerint ezt megkívánta, a bíráké nem?

Miért nem jutott továbbá eszébe bocsánatot kérni Kaiser Edétől azon ügyészségnek sem, amelyik az ő és társa ügyében oly fantáziadús vádiratot alkotott, amelyiknek egyetlen szépséghibája csupán az volt, hogy elejétől végéig kitalációnak minősült?

Na és persze nem kértek elnézést a fotón feszítő kommandós egyének, és az ő főnökeik sem, amiért elfogult nyomozást folytattak, s ennek során például kifizettek 25 millió forintot egy olyan valakinek, aki jelenleg is ismeretlen helyen tartózkodik, bár bűncselekmények elkövetés miatt állítólag körözés alatt áll. (Kíváncsi lennék, hányadik helyen szerepel a rendőrség körözési toplistáján?)

De még valami, ezeknél fontosabb is eszembe jutott e sajátos körülmények között lezajlott bocsánatkérési aktus kapcsán! Egy Weiszdorn Róbert nevű többszörös gyilkosságban részvétellel gyanúsított bűnöző elnézést kér egy bankrablótól, vagyis egy másik nem is akármilyen bűnözőtől azért, mert az ártatlanul ült miatta az el nem követett bűnök miatt. Az ember szinte meghatódik ezen, s szinte már egyfajta nemzeti büszkeség önti el amiatt, hogy milyen magas erkölcsi szinten állnak nálunk még a bűnözők is. Hát azért, úgy tűnik, a magyar fajból még sem veszett ki az úri virtus! Még a nehéz fiúkból sem. Él még a magyar. Lesz még magyar feltámadás!

Ám aztán felidéződik bennünk a mai magyar politikai elit viselkedése, s rájövünk, hogy sajnos a helyzet azért korántsem ilyen jó. Náluk a bocsánatkérés bizony egyáltalán nem szokásos. Az anyázás és a balhék egymásra kenése annál inkább.

Úgy, hogy a társasági illemszabályokat illetően bizony van még mit tanulniuk a magyar politikusoknak a magyar alvilágtól.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr43705556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hag 2008.10.12. 12:31:02

Ez nagyon szellemes volt. Pont ez jutott eszembe! Egyszerre vicces es sirnivalo a dolog.
süti beállítások módosítása