Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Kinek állt érdekében?

2008.12.22. 14:56 | Proszektura | 6 komment

Címkék: mdf jobbik tomcat kurucinfo miép mihály herényi dézsi

A ferencvárosi időközi választások kapcsán hamis ajánlószelvényeket találtak. Az MDF jelölt Dézsi Mihályának 346, a MIÉP-es Agárdi László 366, míg Magyar Szociális Zöld Párt Polgár Tamás alias Tomcatjának pedig mindössze 13 érvényes szavazatot sikerült összegyűjtenie.

 Mindennek a sok törvénytelenségnek az állítólagos leleplezője Novák Előd volt. Akit a mai napig a Kurucinfoval hoznak sokan összefüggésbe. A legfőbb haszonélvezője pedig Szegedi Csanád, a Jobbik képviselő jelöltje, a Magyar Gárda egyesület alapító tagja.

Lehet itt most e hírek ürügyén újfent okoskodni, megint felfedezni a hazai választási rendszer abszurditásait – mert van belőlük jó néhány -, de ennek úgy sincs semmi értelme. Hiszen a magyar róka fogta csuka politikai helyzetben azt nem várhatjuk el, hogy a pártok tényleg értelmes kérdésekben egyezzenek meg egymással.

A rendőreink jól láthatóan egyre kevésbé jutnak dűlőre a politikába benyomuló bűnözéssel is. Csak, ha az utóbbi időszak történéseit nézzük. Még mindig nem tudjuk, az őszödi beszéd kapcsán kitört zavargások során valójában kik, miért foglalták el a tévészékházat, aztán kik, miért szavaztak hamisan a Kóka-Fodor közötti elnökválasztási párbajban. Többnyire nem tudjuk kik bántalmaztak békés tüntetőket, vagy szemlélőket, továbbá ismertebb közszereplőket, kik robbantgattak, gyújtogattak egyes állami vezetők, vezető politikusok házainál, ki adhatott ezekre megbízást - valamelyik elmebeteg jobboldali szervezet, vagy éppen ők maguk - , nem tudjuk valójában  azt sem, Almássy Kornél használt-e titkosszolgálati eszközöket Dávid Ibolya ellen, vagy éppen fordítva.

S most itt az újabb botrány. Botrány? Ez már több is annál.

Ez nem néhány ember stiklije valami piti elnökválasztás kapcsán, hanem legalább három párttal összefüggésben történtek durva százas, sőt ezres nagyságrendű okirathamisítások.

A vizsgálat eredménye alapján az MDF jelöltje 669, a Magyar Szociális Zöld Párt 1152, míg a MIÉP 415 hamis ajánlószelvényt nyújtott be.

S ez nem tűnt föl egyiküknek sem.

Az MDF egyébként láthatóan teljesen elveszítette még a maradék józan eszét is a történtekkel kapcsolatban. Herényi Károly sietetett feljelentést tenni, mert a ferencvárosi időközi országgyűlési választás során a párt által gyűjtött ajánlószelvények egy részének hitelességét megkérdőjelezték,és egyébként is ők maguk is áldozatok az ügyben.

Tetszik az a postaládás duma is, miszerint az MDF aktivistái minimális számú ajánlószelvényt gyűjtöttek be személyesen, a többségüket bedobták a IX. kerületi irodájukba, s mivel adatbázisuk nem volt, ezek valódiságát nem tudták ellenőrizni. Nem akarok tippeket adni, de nem fordult meg a fejükben netán az is, hogy esetleg ugyanazok lehettek e gonoszság elkövetői, mint akik  annak idején Dávid Ibolyához is hasonló módon juttatták el a lehallgatási CD-ket?

Dézsi szerint az a személy, akit a cédulák gyűjtésével megbíztak, csak megszámolta az irodába beérkező kopogtatócédulákat, ám nem tudta ellenőrizni azok érvényességét.

Dézsi  szerint a történtek – miszerint más pártnál is nagy számban találtak hamis szelvényeket – megerősítik azt a gyanújukat, hogy valaki visszaélt az adatbázisokkal és érvénytelen ajánló cetliket küldött el a pártoknak.

dr. Dézsi Mihály nyugalmazott rendőr ezredes alighanem igazat beszél. Arra azért kíváncsi lennék miért nem tűnt fel például éppen őneki, hogy a legutolsó napon nagyhírtelen 188 cédulát össze tudtak neki gyűjteni, amelyekből, mint kiderült mindössze  11 bizonyult eredetinek?
Szerintem a rendőrség ez ügyben is tehetetlen lesz. Évekig fognak nyomozgatni, de nem akadnak majd az immáron nagyüzemi méretű csalók nyomára.

Pedig ezúttal is jogos lehet a kriminalisztika ősi kérdése: kinek állt érdekében? Első blikkre rávágnánk, hát persze, hogy az MDF-é, hogy meglegyen a kellő számú cédulája. Aztán kicsit tovább gondolkodunk és az is eszünkbe juthat, hogy kinek állhatott érdekében az MDF lejáratása?  Továbbá a MIÉP és Tomcat lejáratása? És ezzel egyidejűleg a Jobbik megdicsőülése.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr54836688

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Összeomlás 2008.12.22. 20:26:20

MSZP-SZDSZ elintézte a IX. kerületi jobboldalt :)pLám-lám, kedves jobboldali globalista pártok, még mindig nem tanultatok 2006-ból és 2002-ből. Azt hiszitek még mindig, hogy most már TÉNYLEG kifogyott a neoliberális pártformáció eszköztára? Hát nem, kedve…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Liberté, Egalité, Fraternité! 2008.12.22. 18:32:02

Akár a Jobbik, akár nem, nagyon ciki, hogy az MDF-ben sokszor annyi hamis kopogatatócédula van, mint más pártoknál. (Az SZDSZ-ben van a legkevesebb, 1,9%, ha jól emlékszem.) Ráadásul az MDF-es kopogtatóknál nemcsak az aláírások hamisak (azt talán észre sem vették volna), hanem olyan személyek is szerepelnek az aláírók között, akik már más pártot is ajánlottak, sőt nem is a nyomdai blankettára írták az adatokat, hanem fénymásolatokra.

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2008.12.22. 18:45:05

De miért a Jobbik jött rá minderre egyedül?

Konegafi (törölt) 2008.12.22. 19:23:36

Na ki áll az egész mögött? Mégis? Az MSZP-SZDSZ. Érdekes módon náluk minden okés (ahogy írtam). Hááááát nem érdekes????

molaris 2008.12.22. 20:58:41

"Játszuk újra azt, hogy semmiről nem tudunk,"- énekelte Cseh Tamás. Most pedig valaki beledobta a követ a trutyiba. Lehet, hogy a Jobbik 2002- ben, és 2006- ban is jobban figyelt volna? Lehet, hogy volt tényleg valami suskus és a "hídi csata" pedig nem volt ok nélküli? Lehet, hogy a Fidesz nem véletlen volt olyan lagymatag? Mit volt?- most is az.

Konegafi (törölt) 2008.12.23. 08:14:34

A fidesz épp úgy globalista párt, mint az MSZP. Csak míg az MSZP mérsékelt globalista (volt, Gyurcsány színrelépéséig), gyenge lokalista, addig az SZDSZ szélsőségesen globalista párt. A Fidesz meg közép lokalista, gyenge globalista párt. Velük ellentétes oldalon egyedül a jobbik jelentkezik, mint tisztán lokalista párt, egyúttal mint az országban egyedül el nem ismert nemzetiség, a magyar nemzeti kisebbség pártja (ezért címkézik őket nacionalistának, mert hisz nyilván nemzeti alapokon működik egy nemzeti kisebbségi feladatot is vállaló párt, különösen, ha azt a nemzetiséget el se ismerik, illetve üldözik az adott országban). Minden kisebbség ápolhatja kulturáját, lehetnek saját iskolái, gimnáziumai stb. ahol ő szabja meg a feltételeket, lehet kisebbségi önkormányzata stb, egyedül a magyar nemzeti kisebbség az, mely nem elismert, melynek kulturális egyesületeit be se jegyzik (vagy betiltják), mely nemzeti kisebbség gyermekeit vagy a globálisok iskoláiba, vagy egy lokális már többséget alkotó "kisebbség" (cigányok) iskoláiba kényszerítik erővel.

Liberté, Egalité, Fraternité! 2008.12.23. 11:44:37

Nem tudom, mi a szart jelent az, hogy "globalista párt", de azt tudom, hogy a nemzeti bezárkózás rossz út minden nemzet számára.
süti beállítások módosítása